yemeden içmeden kesilmeden önce gerçekleşen olaydır uyuyamama. aslında bu evrede gümbür gümbür aşık olma yolunda gittiğinizi de pek kabullenmek istemezsiniz, "yok bea hoş kız o kadar, hem bana göre de değil" cümleleri beyninizde cirit atar. ama yalanlanamaz bi gerçek varsa o da onun hakkındaki düşüncelerin, beyninizde canlanan silüetin, kulağınızdan gitmeyen sesin sizi daha baya bi uyutmayacağıdır.
(ba of, 29.05.2004 10:16)
yatakta döner durursun arasıra koca bir gülümseme belirir yüzünde,hatta bazen gece vakti evdekiler duymasın diye kafayı yastığa gömüp öyle gülersin.uyumayı başarabilirsen bebekler gibi uyursun
insan böyle yerinde duramaz.hoplayası zıplayası gelir.
hacıyatmaz olur bir nevi.bağırarak şarkılar söyleyesi gelir.herkese anlatası gelir böyle.
bazen de aşık olmak istemiyorsundur
* * ama elinden gelen bir şey yoktur. birlikte çok fazla vakit geçiriyorsunuzdur. "bu süreyi azaltalım" dersin ama o bunu kabul etmez.
"ne o yoksa başka arkadaşlar mı buldun kendine?" diye sorar. cevap veremezsin. "sana aşık olmaya başlıyorum. bu yüzden de senden uzak durmak istiyorum artık." diyemezsin.
geceleri kara kara düşünmeye başlarsın. uyuyamazsın...
(bınar, 29.05.2004 13:32)
duygularınızın düşüncelerinize hükmetmeye başladığının en belirgin göstergelerinden biri.
uyu(ya)madığınız için mutlu olduğunuz ender durumlardan biri.
yattığınız odanın tavanıyla aranızda geçen hayatınızın en önemli diyaloglarından biri
kandaki adrenalinin yükselmesi sonucu yaşanan durum.
çünkü havada binlerce mutluluk zerreciği sizin vücudunuza çarpmaktadır.aklın ondadır allah şükretmektesindir mutluyum o da beni seviyor diye.onla ilgili kurduğun hayallerden kopmak istemiyorsundur ve bu yüzden uyuyamıyorsundur.
(pudra, 29.05.2004 17:59)
uyursan rüyanda onu görmekten korkma durumu..
onun söylediklerini tekrar tekrar tartıp ölçme biçme,beraber yaşadıkrınızı hatırlama,sonunuzun mutlu mu yoksa mutsuz mu olacağını düşünürken geçen zaman sonucunda gece boyunca uyuyamamak.
her nefesinizi işgal eden kokusu yetmiyomuş gibi bir de rüyalarınızda boğuşursanız onun aşkıyla, kaçta yattığınızın, ne kadar uyumaya çalıştığınızın önemi olmaz da ertesi güne ruhlar aleminde bir bilet alırsınız.
sınav döneminde daha bir tehlikeli hal alan sorunsal ki er kişiyi yaz okulu müessesesi ile tanıştırabilir.
sadece uyuyamama sorunsalı diye algılanmamalıdır.burda genel bir 'yapamama' sözkonusudur. aşık olduysanız ciddi ciddi; yemek yiyemez, doğru dürüst konuşamaz, yürüyemez, dinleyemez, çalışamaz, anlayamaz, bekleyemez, sabredemez, ve hatta dayanamazsınız onsuz geçen herhangi bir dakikayı kaldıramazsınız, yorumlayamazsınız onun adının geçmediği bir sözü..bi insan gerçekten aşık olmuşsa başka bişey daha yapamaz...
aşık olmamın yan etkilerinden biridir.
lan ben niye deli gibi uyuyordum o zaman diye kendimi sorgulamama sebep olan sorunsal.
(bkz:
kale arkası tribününden ofsaytı tespit etmek)
(bkz:
onlar yanlış biliyor)
(zagnem, 06.12.2007 15:09 ~ 15:11)
uyusan bile rüyalarında onu göreceğini bildiğin için bari uyanık kalıp,aklı selim biçimde sevdiceği düşünme durumu.
ama hakkaten sorunsaldır yani.uyumaya çalışmak eziyettir çünkü saatler geçer hala aklınızda ona dair bir şeyler vardır,düşünmeye değer.güzelim uykunuzdan bile vazgeçirir sizi onu düşünmek.sonra sabah kalkarsınız,gözleriniz şiş,ama olsundur ... onu düşündüğünüz için kendinize kızamazsınız,varlığı,hayali,düşüncesi ödüldür gibi sanki.
*
bünyeden bünyeye değişebilen sorunsaldır.
bazı bünyelere aşık olma gibi mutlu süreçler uykusuzluk yapmaz, tam tersine insanı huzurla,sabah sevdiceği görme hevesiyle mışıl mışıl uyutur.
fakat bu süreç imkansız,karşılıksız,olmaz olası bir aşka aşık olma süreciyse (genellikle böyle durumlarda kişiye değil de aşka,o aşkın verdiği acıya aşık olursun ya) işte o zaman acı çeken bünyelerin sorunsalı olur uyuyamamak. böyle durumlarda insan uyuyarak unutmak ister oysa.
bu sorunsalla birlikte mideye düzenli aralıklarla vuran sancılar da vardır.
uyku zor,uyanıklık heycanlıdır.
anlatılır gibi olmayan hisler vardır.
mide ve göğüs kafesi arasındaki boşlukta
tarifi olmayan bir sancı vardır.
çok tehlikeli bir dönemdir çoookk.
aşık oluncada uyuyamassın kavga edincede ayrılıncada! nedir uykumla alıp veremediğin! rahat bırak beni uykumu bana geri ver allahsız!
kökten çözümü için
(bkz:
aşık olmamak)