|
|
- evrimleşme sürecinin bir parçası...aşkla ilgili o kadar konuşulurken,hayatın temeline inmenin,parasal sorunları takmamanın,mutlu olmanın aşkla bir ilgisini yakalayıp,kendini gaza getirmek,her sana sürtünen,bakan,ismini soran kişiye aşırı duygular beslemek...kişi aşık olduğunu sanarak bir zaman mutlu olabilir belki,aşık olunduğu sanılan kişinin sevgilisinin olması,rütbeyi arttırabilir,kişiyi hayata karşı kuvvetli yapar...bu süreç uzun yıllar sürebilmektedir,çoğu zaman evliliğe kişiyi sürükleyen şey bu yanılgı da olabilir...o yüzden aşkı bir iki deneme yapmadan kullanmamalıdır insan,ilk önce aldatmak,terk etmek,aşkı yaşanılan kişiye uygunsuz şeyler yapmak aşkın garantisi niteliğindedir...
- çevrede çok gözlemlediğimiz, çoğu insanın, belki bizim de kısa süreli de olsa başımıza gelen yanılgı. "deli gibi seviyorum" diyen insandan etkilenmektir bu. kimileri için zayıflıktır.
önemli olan, kısa sürede farkına varmaktır. ama, aşk arayışında olan ve aşkı tadamamış veya kendisine hiç aşık olunmamış kişiler, bunu uzattıkça uzatırlar. yanılgıları uzun sürer.
- (bkz: aşık olduğunu sanan kız modeli)
- karşına çıkan birisi sana değer verince hemen atlarsın, evet evet ben aşık oldum dersin. tam da böyle bir olaydır aşık olduğunu sanmak. hayatının en güzel zamanlarını üzüntü içinde doğru düzgün anlayamadan geçiriverirsin. karşındaki seviyormuş ya sen de filmlerde görmüşsün ya öyle olacak sanırsın azıcık katlanmaya çalışırsın. çoğu zaman bağırıp çağırıp kendine ait olmayan hareketler sergilersin. işte böyle aşık olduğunu sanmak, kıskanç olduğunu sanmak, mutlu olduğunu sanmak, hayatın bu olduğunu sanmak gibi olayları da beraberinde getirir. ama herşey koca bir kabustur. neyse ki kolay uyanılmıştır.
- en başta karşısındakinin aşık olduğunu sanmak, ona güvenmekle başlıyordu her şey... bu sefer inanıyordur, kandırılmayacaktır tek gereken ona zaman tanıması, onu sevip aşık olmasıdır. zaman geçiyordur, birbirlerini tanıdıkça ilişki daha da güzelleşmeye başlıyordur fakat arada can sıkıcı tartışmalar da olmuyor değildir. derken ilk kavgaları olur ve birbirlerine küserler fakat dayanamaz gene sevdiceğinin kanatları altına girer. fakat öyle bir an gelir ki birçok kişinin yanınında o an onu dışlar; bu benim aşkım,sevgilim değildir havalarına girer. gerçekten aşık olanın kalbi kırılır, boşuna kendini ona adamıştır, boşuna sevmiştir, onun ona verdiği değerin sıfırdan bile düşük olduğunu görmüştür.
rüyadan uyandığında birden ''boş ekranda imlecin yanıp sönmekte olduğunu'' fark eder. içi burkulur, avcuna bakar gözünden bir damla yaş gelmiştir.
gecenin bir saatinde karanlık boş kolidorda çıplak ayaklarla gene kaybetmenin acısıyla beraber odasında onu bekleyen tek dert ortağı yastığa yönelir.(jane, 07.07.2008 22:09 ~ 22:11)
- karşılıksızsa eğer çok üzen, yıpratan bir olay. zira aşık olunduğunu sanmak "aman allah yaşatmasın!" dedirten bir durumdur.
- bir defalık kullan at bir huy değildir. insanoğlu (hele de aşkta yüzü gülmemişse)sürekli bir arayış içerisindedir. birisinden hoşlanır, bunu aşk zanneder, onun için dünyayı yıkmaya hazırdır, netekim bir olumsuzluk yaşanır ve ayrılır. muhtemelen 1 veya duruma göre 2 hafta acısını çeker ve sonucunda " ulan manyakmışım ben bak nasılda unuttum" der. aradan 3-5 hafta geçmez karşısına başka birisi çıkar ve aynı tarife uygular.böyle böyle devam eder. sonu yoktur.
mesleğin erbaplarından biri de bu satırların yazandır elbette.(ispik, 07.07.2008 22:15 ~ 22:16)
- karşıdaki kişiyi de ona aşık olunduğuna inandırdıktan sonra daha da boka saran durumdur. bi rahat bırak lan, demek istenir aşık olunduğu sanılmış kişiye hissedilenler geçtikten sonra ama çok geçtir, karşı taraf da duygularınıza karşılık vermiştir, ama gelişen ve değişen koşullarla karşılıklı bir şey olası değildir artık, geçmiştir, taraflar yer değiştirmiştir. zaten genelde elde edince geçmesiyle ün salmış bir durumdur.
- bir yanılsamadır.her ilişkide "ya ben daha önce aşık oldum zannediyodum ama asıl aşk buymuş" denir.ve bu cümle abartısız her seferinde söylenir.
- bitirilmiş bir ilişkinin ardından geçen uzun zaman diliminden ve insanın kendisini toparlamasından sonra sahalara geri dönmek istediği için hoşlandığı kişiler hakkında kendi aklına düşürdüğü bir çeşit hezeyan.yalandır,yanılsamadır.
(bkz: ota boka aşık olmak)(palmira, 08.07.2008 15:28 ~ 15:30)
- aşkın kendi içinde bi ilizyon bi yanılsama olduğu için çok da yadırgamadığım durum..
(pixie, 08.07.2008 15:32)
|