bu kişinin ayakları yere basmaz,beyni fonksiyonel olarak çalışmaz. bu gibi durumlar sonucunda, genelde ergenlik çağında olan kişiler de aşık olduğu kıza karşı değişik tavırlar sergileme şeklinde davranış bozuklukları ortaya çıkar.kişinin yaşı göz önüne alınarak hoş karşılanmalıdır.zira ileride bu hareketlerini hatırlayıp kendine gülecektir.bu tür davranışların özünde "sevgilim sana bakamıyorum.." durumu bulunsa bile, birazda aşık kişinin aşkına karşılık alabileceğine emin olma isteği de yatmaktadır.* aşk denilen duygu yoğunluğunun aslında hormonel bir durum olduğu göz önüne alındığında ise, aşık kişideki değişikliklerin, anlaşılma sürecinde bir engel daha aşılmış olur. kısaca dengesizlik olarak adlandırabileceğimiz bu süreci çoğumuz yaşamış veya yaşamakta olabilir.ne kadar az zararla atlatılabilirse, ilişkinin geleceği o kadar parlak olacaktır.*
hislerini kendine bile açıklamaktan korkan erkek modelidir. karşı cinsi sevip sevmediğinden emin değildir. açılıp açılmamakta kararsızdır. en kötü karar kararsızlıktan iyidir lafına binaen yanlış işler yapar. bazen kızı soğutmak amacıyla, bazen üzerindeki baskıya dayanamayarak kendisinden beklenmeyen çıkışlar yapar. gün gelir bu çıkışlar kendisinden beklenen olur. geri dönüşü olmayan, affı olmayan hataların yapıldığı andır o an. platonik kişisi sizinle uğraşmaktan pes eder. hatanızın büyüklüğünün önemi yoktur. adı bellidir. affedilemenin söz konusu bile olmadığı hatalar sınıfına dahil olur.
aşık olduğu kızı elde edene kadar, bazı tutarsız davranışlarda da bulunabilen erkektir kendisi.
önce kıza aşkından,dibinden ayrılmaz aylarca peşinden koşulur ilgi gösterilir..
daha sonra geri çekilme taktiği uygulanır yani bir gün önce her an kızın dibinde biten adam, ertesi gün onun suratına bile bakmaz..
sonuç olarak erkeğin ilgisizliğinden boşluğa düşen kız, erkekle ilgilenmeye arayıp sormaya başlar..
işte tam bu noktada erkek tutarsız davranışlarının ekmeğini yemeye başlamıştır...
bu tespitimin sonucu ya mutlu bi ilişkidir ya da kanlı bıçaklı, bol sövüp saymalı ,salya sümüklü bir hüsrandır..
- şu denizin berraklığı gibi masum gözlerin..
+ ay canııım
- sevişelim?
+ hı?
- bulutların üstünde uçarcasına mutlu ve huzurluyken
+ evet bitanem yaaa
- akşam ev boş bizim. ne dersin?
+ ...
- derinlere dalıp tutkuyu hissedelim.
+ derin derken?
- elliyim bari ya..
aşık olduğu kızla birlikte olamayacak erkektir.
vıjıvujvujuvvu (geri sarma efekti)
aşık olduğu kızdan olumlu sinyaller alamadığı için ne yapacağını bilemeyen, devamlı kendini göstermeye çalışırken durumu daha da beter ettiği için aşık olduğu kızla birlikte olamaycak erkektir.
oradan bakınca zeka özürlü gibi görünebilir ama yanına varınca bir gönül mağduru olduğu anlaşılır.
aptallığını 'aşk' ın altına saklamaya çalışan erkektir. aşık olsa da olmasa da tutarsız, ne yaptığının farkında değildir zaten ama 'aşıkçılık' oynarken daha kolaydır bunların üzerini örtmek.
nasılsa aşık olan saçmalar, saçmaladıkça hoş görülür. aptal adamlar 'aşk' vasıtasıyla aklanmış olur. ne güzel...
aşk bir manyaklıktır bir cinnettir hele ki yek taraflı aşık olmak ise cinnetin manyaklığın arş-ı alasında yüzmek olduğu için gayet normal durumdur. delilik mantığın olmadığı yer olduğunu eklersek diyebiliriz ki , aslında ben demiyorum graham greene diyor, şöyle bir pozisyon ortaya çıkıyor;
'aşk denilen şey 13. yüzyıldaki troubodur denilen ozanların uydurmasıdır.'
filmin ilk yarısında sarmaş dolaş olup, ikinci yarısında dirseğini bile temas ettirmeyen;
arabayla giderken 5 karış suratla tek kelime bile etmezken, bi yere uğradıktan sonra yola elin öpmedik yerini bırakmayan;
1 hafta öncesinden planlanan ilk buluşmaya, o gün o saat geldiğinde gelmeyen, gün bitmeye yakın buluşmaya karar veren;
evlilik hakkında konuşmak yok ben evlenmeyi düşünmüyorum deyip, mesajla evlenme teklifi eden;
bir daha asla ayrılmayacağız deyip, günler aylar boyunca piyasadan kaybolan (defalarca) ;
yılbaşına bir ay kala yurtdışı planları yapılırken, yılbaşı gecesi evde bir başına oturmaya mahkum eden;
kurban bayramı tatili yaklaşırken tatil için yeri sen seç ben götüreyim derken, bayramda zamanı söylene söylene öküzün başında geçirten ve utanmadan bayram mesajı atan;
insanın aklını başından alıp, eşşeğin aklına karpuz kabuğu yokken sokan ve sonra keşke aramızda şunlar şunlar olmasaydı, o zaman beraber olabilirdik diyen;
ve dahası.. (kronolojik sıralama değildir.)
erkek tipidir. şimdi diyeceksiniz ki bu adamın neresi aşık.. valla bana da yazınca inandırıcı gelmedi ama o zamanlar bir inanmışlık vardı tabi.
sevişene kadar ve seviştikten sonra şeklinde ikiye ayrılması muhtemel erkek modelidir.
uğraşmak isteyen buyrun burdan başlasın,istemeyen arkasına bakmadan kaçsın önerisi duruma uygun düşmektedir.
gerçekten aşık olmuş erkektir. böyle başlığa böyle tanım..
aşık olunca götü başı dağıtmayan bir organizma tanımadım ben mesela.
o da apayrı bir bakış açısı belki.
belki de değil..
(bkz: ben dört mevsim dengesizim)