topkapı cevizlibağda bulunan adı ataürk öğrenci sitesi olan, yurtkur'a bağlı yurt. 3500 öğrenci kapasitelidir. bunların 1800 kadarı kız kalanı erkektir. toplam 10 bloktan oluşan bir sitedir. 4 blok kızlara 6 blok erkeklere aittir. bol miktarda yabancı uyruklu öğrenci bulunur. (ve nedense bu kişiler yurtlarda bedava kalırlar) ortam süperdir. kapalı spor salonu, 20 masalık bilardo salonu, 100 bilgisayarlı internet kafesi vardır. 200 kişilik sinema salonu vardır. gösterimden kalkan filmler hemen bu salonda 3 ytlden gösterilir. yurtta kalan öğrencilerin oluşturduğu bir tiyatro grubu vardır. sinema salonunda bedava oyun oynarlar. 2 adet pinpon masası vardır. ayrıca kendi restoranı, fast food'u ve 2 adet kantini ile yemek olayını halletmiştir. baharda ortam süperdir, genelde insanlar gitar çalarak bahçede gruplar halinde çimenlerde otururlar. geçen yılki keman çalan kızdan sonra şimdi de viyolonsel çalan biri türedi. harika çalıyor olmasa gidip kovalacam ama neyse.
bir de 75 ykr'den vcd film satan bi eleman kalıyo burda, kapaklı kutulu yeni vcd filmleri bu fiyattan satıyor.
75 ykr'den film satan eleman tüm odalara kağıt bırakmış, tüm divx ve vcd'ler 50 ykr olmuş.
edit: reklam için yazmadım, satan elemanı da tanımıyorum, yatağımın üzerine ilan bırakmıştı, tuhaf olduğu için yazdım. ilginize.
aöste varolan politik gruplar çeşitli bloklarda hakmiyet kurmuşlardır, geçen yıllardaki kavgalar hala hatırdadır. camların alaşağı edilmesi, gecenin bir yarısında odaları basıp adam aranması gibi durumlar sözkonusudur. şahsen banyoda farenin cirit attığını görmüşümdür, mart ayıyla birlikte azgınlık dönemini yaşayan kediler bıtkınlık verir, birkaç ay sonra yavruları bu bezdirici koroya katılır. öğrenci işlerindeki mal herifler ve bir o kadar salak kadınlar çekilmeyesidir. yurdun iyi sayılabilecek tek yanı kız erkek karışık olmasıdır, baharda sanki şenlik ortamıymış gibi görünür, ta ki odaya gidene kadar.
açıkçası aös istanbuldaki en kötü yurtlardan biridir.
(dbk21, 29.05.2006 20:25)
üniversite hayatım boyunca dört yılımın geçtiği istanbulun en büyük yurdudur.pek temiz olmasa da içinde bulunan sinema ve bilardo salonu öğrenciler için vakit geçirme açısından faydalıdır.özellikle sinemayı işleten amcalar popüler filmleri değil de ödüllü filmleri getirdikleri için takdirimi kazanmışlardı.
öğrencilerin hangi üniversitede okuduklarına bakılmadan genellikle ilk bu yurda verilir öğrenciler. yok efendim okul karşıdaymış, marmaraymış, yeditepeymiş.. önemli değildir.
bu seneki yoğunluktan dolayı, 6.bloğun kız bloğu yapılmasıyla kız erkek sayısı eşitlenmiş ve 5 blok kızların, 5 blok da erkeklerin olmuştur.
insanın gözü yemekhane yolunu kesmeyince anlayın ki aç kalmaya razı olmuştur. keza giyinip, saçını yapıp, o yolu aşmaktansa aç kalmak daha makbuldur.
internet kafesiyse; okunmayan klavyesi ve erişimdeki yavaşlığıyla saç baş yoldurur.
ve fast food bölümünde patates kızartmasna cips denmektedir.
lanetlenesi yer.. kurtuldum mutluyum..
(bkz:
aös yakılsın kampanyası)
allah'ın belası, lanetlenmesi gereken öğrenci yurdu. en fazla 1.5 sene kalınması gereken o da arkadaş edinmek için, ondan sonra arkana bile bakmadan kaçman gereken yer.
toplamda on bloklu-2 seneye önceye kadar öyleydi- bunlardan son 2 seneye kadar 6'sı erkek 4'ü kız iken, son senelerde yaşanan kız öğrenci bolluğu nedeniyle 5'e 5 'e dönüştürülmüş yurt. içinde kantini, 150 masaya kadar internet cafesi, bilardo salonu, tenis masaları, yemekhane, fastfood salonu ve sinemasıyla sosyal tesisleri; kapalı ve açık olmak üzere basket sahası, topraktan bozma bir futbol sahası mevcuttur. kocaman bir bahçesi vardır. bunların haricinde mescit ve kütüphane de haliyle mevcuttur. lakin kütüphane ile kantinin zannımca tek farkı kitaplardır, yoksa kantinde yapılan hatun kesme işlemi kütüphanede kitaplar eşliğinde yapılır.
banyolar her blokta alt katta olup daimi sıcak su bulunan tek yer 5. bloktu. kızların bloklarında alt katta televizyon mevcutken, erkekler vakti zamanında kırdıkları için buna laik görünmemişlerdir.
teşkilat adı altında insan döven güruhun bulunduğu bir yerdir. ilk senemde her hafta en az bir kişinin kolu kırık gezerdi. aynı senede azerilerle birbirlerine girmeleri sonucu yurda azeri büyükelçiliğinin gelmesi ile 2 sene kadar bir duraklama dönemi yaşamışlardır. duraklama dönemleri dışında ise; oruç tutmayan adamların oruç tutmayanları dövdüğü, içki içen insanların neden içki içiyorsun diye içki içenleri dövdüğü güzide bir yerdi. son zamanlarda duyduğuma göre oda basıp secere tutuyorlarmış, ikinci defa aynı "suç" işlenmesi durumunda dayak "hak" olsun diye.
bir de kızları 12'de bloklarına tıkan yer.