|
|
- şu aziz kadınlar günü arifesinde kınanacak olandır. kız dediğin tamirlik olmaz. el değmemiş, temiz ve sağlam olur. bozuksa iade ediniz babasına, vay utanmaz vay...
(heidi, 07.03.2008 22:39)
- kimi erkekler tarafından cazibe merkezi olarak görülen hatun kişisidir.
- dozunda ve yerine göre argo kullanmasını biliyorsa şahane olan kızdır, hatta tadından yenmez. ancak bu ağzı bozukluk sırf çirkeflikten kaynaklanıyorsa arkanıza bakmadan uzaklaşmanız sinir sisteminize yararlı olacaktır. aslında yapıştırın iki tane diyecem ama yazıktır o kadar abartmayın.
- eğer ağız bozukluğu aileden geliyorsa geleceginizin bir aynasıdır(şayet gelecek düşünüyorsanız) başa gelen çekilir, ama çok güzel veriyor yaa şeklinde ikilemlemelerden uzaklaşıp, değiştirmeniz mümkün olan her şeyi değiştirip (telefon adres mail geçmiş vb.) kaçmanız sünnet değil farzdır efendinm. ha yok ben işimi bilirim ulan sen kimsin şeklinde düşünüyorsanız size geleceginizden bir paragraf sunmak isterim haddim olmayarak.
kadın : hüsnü geldin mi piç
hüsnü: evet hayatım
kadın : ne duruyon lan orada hala, siktir git sofrayı hazırla
hüsnü: sinirlenme aşkım hemen hazırlıyorum
kadın : ulan mına koyim ekmeği unutmuşsun gene
hüsnü: yok karıcım unuturmuyum , ekmek kutusunun üstüne koydum
kadın : hüsnü niye kesmiyorsun ekmegi pezevenk böylemi yiyecez lan
(bkz: bune lan)
- şimdi burda gülünesi bir durum var; ama komik ötesi olan şey, kızların küfür etmesi değil küfür konusundaki "seçimleri". yaygın küfürleri düşünecek olursak genellikle
anne, ebe, kız kardeş( bacı) ve küfrü yiyen kişiyle bağı olan bilimum kadınlarla ilgili olduğu görülüz. neymiş? demek ki küfür yaratıcılığında erkek popülasyonu baskın. kısacası küfürler erkeklerden çıkıyor.
(bkz: küfür literatürüne bakış)
e bu durumda bir kızın,"ana" ya küfür etmesi mesela( yazmaya gerek yok sanırım, malum) komik hale gelmekte. muhtemelen şöyle bir diyalog gerçekleşecek:
- ananı s....m !!!
- hehohie!! yapabilcen mi?
(bkz: güleyim bari)
- günümüze ayak uyduran karı tiplemeleri.
kadın erkek eşitliğine inanan kadınların çiftleşmeden önceki evresi
erkek küfür eder bir kız olarak ben neden küfür etmeyeyim diyen kızsal mazeretli özürlüler topluluğu
en güldüren bozuk ağızdan çıkan kız küfürü - amına korum lan senin
14-15 anahtar ? yardımıyla tamir edilmesi gereken oral arızalı sexi kabile üyesi..(zobekci, 08.03.2008 00:05 ~ 00:05)
- genelde gothic hatundur kendisi. önce o çirkin görüntüsü ile sarkıntılık eden erkeğe korku vermek ister. ardından son hamlesini yapar ve çirkin çirkin sırıtıp ağzına gelen en tiky küfrü bırakıverir.
(abdull, 08.03.2008 16:51 ~ 17:01)
- küfrün rahatlatıcı etkisini ruhunda hisseden kızdır.*
toplumdaki genel görüş her ne kadar kızlara küfürün yanı sıra sigara içmeyi, yüksek sesle gülmeyi, ne biliyim alkol almayı bile yakıştırmasa da bu gibi "pis, kaka, tüüü" alışkanlıklara kızlar da sahip olabiliyor dostlar. "bre angutlar*, bizler de insanız", "kadın erkek eşitliği" gibi konulara hiç girmeyeceğim, gerek de yok. anlatılmak istenen bu değil çünkü. yalnız şunu unutmayınız: evet, "hanım hanımcık" olmaları gereken kızlarımızın ağzına yakışmıyor belki küfür. ancak onlar da sabırlarının tükendiği ya da sinirlerinin zorlandığı anda bu sinir halini küfür olarak nitelendirilen sözcüklerle dışa vurma gibi bir istek duyuyabiliyorlar. misal, durağa on adım kalmışken yanımdan geçen otobüse "ayyy, gerizekalııı!" demek yerine "hassiktir" demek daha fazla rahatlatıyor beni ya da felaket bir notu öğrendiğimde hocama "manyeek" yerine daha leziz sıfatlar yakıştırabiliyorum. çok çok yakın gördüğüm arkadaşlarıma rahatça "lan" diyebiliyorum. bunlar başklarını rahatsız etmediği sürece kötü bir şey değil ki... hergün binlerce kere tekrarlanan eylemin makyajlı bir suratta eylem bulan hali.
ancak şunu da belirtme ihtiyacı duyuyorum, söz konusu olan konuşma şeklinin kesinlikle samimiyetine inanılan insanların yanında kullanılması taraftarıyım. aksi halde insanların kafasında çok çok farklı bir imaj çizebilirsiniz. kimin ayıbı gerçi, tartışılır..
son olarak, ağzı bozuk kızlar da iyi kızlardır. anlamaya çalışın. sevin onları lan. yargılamayın.
- pek hoşlanmadığım kız tipidir efendim kız olmasıyla alakası yoktur yanlış anlamayalım.ağzı bozukluk 1-2 küfürü geçmiş virgül tarzı küfür kullanan insanlara sıfat olarak verilir bizim köyde.haliyle bu tarz insanların geneli cinsiyet gözetmeksizin sevilmez .bunun yanında cinsiyetinin kabalığı kaldırmayacak düzeyde ''narin'' olarak nitelendirmeside bu değerlendirme(m)de rol oynar .ama 1-2 küfür den pek bişi çıkmaz çünkü 2 aylık köpeği tekmeleyerek öldürmüş bünyenin fotoğrafını gazetede kim görse '' tip'' le başlayan garip sözleri yığdırır .yığdırmazsa yanlıştır,ilgisizdir hatta. en baştada dediğim gibi bu genellemeyi yaparken ölçüyü kaçık olarak ele alıyorum.
(jimmy, 08.03.2008 17:39)
- kızları antipatik kılan durumdur. ağız bozukluğu cinsiyet ayrımı olmaksızın insanı antipatik kılarken bu durumun kızlarda görülmesi onları iki kat antipatik kılar.
- rahatlatan, güzelleştiren hadisedir. bazılarının kızlar küfür etmez, sıçmaz, yemez, içmez, geğirmez, osurmaz, burnunu karıştırmaz tezlerini çürüten gerçektir.
|