|
|
- sezen aksunun ağlamakı oldukça güzel anlatan şarkısı
ağlamak güzeldir
süzülürken yaşlar gözünden
sakın utanma
ağlamak öfke
delice nefret
doruklarda aşk
doyumsuz sevinç
kahreden keder
kısaca hayat ve nefesindir
ve nefesindir
ağlamak
şu gelip geçici dünyada
her şeye rağmen var olmak demek
ağlamak
yaşayan binlerce duygu
insanca ve coşkulu
güzel bir şeydir
ağlamak senin kara dünyada
halasevdiğin ve hissettiğin
tüm güzelliğin ve çirkinliğinle
var olduğundur var olduğundur
- içinizdeki sıkıntıdan kurtulamazsınız bir türlü. sonra aklınıza bir şey/ bir olay/ bir kişi gelir ağlamaya başlarsınız. ağladıkça rahatladığınızı fark edersiniz, açılırsınız. işte bu yüzden ağlamak güzeldir.
not:ağlamayı duygu sömürüsü amacıyla kullanabilirsiniz hatta ağlayarak insanlara istediğinizi yaptırabilirsiniz, özellikle de bayansanız.
- yüzünüzden göz yaşları süzüldükçe içinizden hüzün akıp gider, eğer çok üzgünseniz ağladıkça daha çok ağlarsınız, gözleriniz şişene yüzünüz birbirine karışana kadar hatta gözünüzden akacak yaş kalmayana kadar ağlarsınız.. bu her ne kadar kendine yapılan bir işkence gibi gözüksede sonucunda içinizin açıldığını yüreğinizi sıkıştıran şeyin yok olduğunu farkedersiniz. belki derdinize çare olamaz ama rahatlamanızı sağlar, kendi kendinizi yiyip bitirmenize engel olur. bu yüzden ağlamak güzeldir ve içtenliği gösterir, herşeyin yalan olduğu şu zamanda ağlamayı duygu sömürüsü ve yalana alet etmemek gerekir.
(dydm, 11.07.2004 18:33 ~ 18:36)
- yanlış düşünülen olguların önde gidenlerinden.
ağlamak insan bünyesinin elinden hiç bir şey gelmediği durumlardaki en büyük çaresizliğinin dışa vurumudur. zayıflığın ta kendisidir(mutluluk sonucu salgılanan göz yaşları bu grup dahilinde düşünülemez!). bu durumda kişinin ulaşması gereken yargı, ağladıkça zayıflığımı belli ediyorum, olaylar karşısındaki çaresizliğim, elimden bir şeyin gelmeyişinin sonucu ağlamamdır ve bu da çok güzeldir! mi olmalıdır?
alakası olur faydası dokunur diye(bkz. ağlamak zayıflıktır)
zorunlu dip notu: yazar kişinin kendi açtığı başlığa yetişemesi sonucunda doğan zaruri bir düzeltmedir. yukarıdaki mevcut bkz, bahsi geçen konu ile alakalı olması açısından şu şekilde yönlendirilmiştir => (bkz. @156690)
- (bkz: allah ağlatmasın)
- sezen aksu'nun 1981 yılında kervan plakçılık'tan çıkardığı albümü.
içindekiler:
1düşünce
2ağlamak güzeldir
3yak bir sigara
4köprü
5yalnız kullar (tanrım)
6en uzun gece
7biliyorsun
8ben her babah aşık olurum
9lunapark
10hoşgörü(karoten, 17.03.2006 20:46 ~ 04.04.2006 16:37)
- yaradan, rahmetini kahrından üstün saydı
ne olurdu halimiz, gözyaşı olmasaydı
(bkz: necip fazıl kısakürek)
- kara dünyanın kaba insanlarına rağmen sevebilmek, hüzünlenebilmek, sevinebilmek, nefret edebilmek insan erdemine sahip olmanın övülecek bir şey olduğunu gösteren, neden bu sözleri daha önceden ben yazmadım dedirten insanlık dersi niteliğinde şarkı. ağlayan bir kişiye bu sözler söylenirse aşk iksiri etkisi yaratır, önerilir..
- bazı insanlar tarafından zayflık göstergesi olarak adledilsede insanı en çok rahatlatan doğal duygu patlamasıdır ağlamak.evet ağlamak güzeldir ama başklarının yanında ağlayabilmek daha da güzeldir.
|