lise  sen benuğa çeliktepe cengizhan lisesi maçı *

adana çık aradan

1. fazla söze gerek bırakmayan efsane karikatür.tabi ki umut sarıkaya...
    http://img24.imagevenue.com/...
    (semih cumhuriyeti vatandaşı, 25.03.2007 15:23 ~ 15:53)

2. (bkz: ağlama melis)
    (me vale madre, 25.03.2007 15:48)
  3. toplumun bölünmüşlüğünü, kültürler çatışmasını, iki tarafın duygularını, psikolojisini olduğu gibi anlatmayı başarmış, aşmış, yarmış karikatürdür.

gerçek hayatta mağlup taraf cengizhan'dır tabii ki, ve cengizhan lisesi medeniyetten (bkz: insanlık) daha fazla nasiplenmiştir.
    (me vale madre, 25.03.2007 15:57 ~ 16:05)
  4. (bkz: şahsi oynamıyoruz beyler)
    (zeus, 25.03.2007 15:59)
  5. (bkz: ne alaka)
    saint benoit'lı bu memleketin insanı değil mi? ya da her çeliktepe'li kıro, sapık ve abazan mı?
    (stocky2001, 25.03.2007 16:45)
  6. futbolcuları arasında yetenek açısından çok büyük fark olmasa da cengizhan lisesi nin, ateşli tribünü sayesinde benua yı götürdüğü maç..
    (kskaan, 25.03.2007 17:54)
  7. umut sarıkaya'nın mizahçı, karikatürist falan değil, gözümde bildiğin übermensche dönüştüğü karikatürdür. bugün da vinci'ye duyulan saygı ve hayranlık, yarın bu karikatürü çizene duyulacak. bu karikatürün orjinalini müzelere koyacaklar.

anlayamayanlar tabii ki olacaktır, "öllah öllah hör lölölö lilili mi şimdi yaöğnü" diyenler tabii ki çıkacaktır, ben de picasso'dan van gohtan anlamam misal. kübizmin mına koyim derim. buna binaen bana da salak derler. ve erke dönergeci böyle çalışır. netekim erke dönergecinin çalışma prensibiyle alakası olmayan süper bir maç oldu, öldük öldük dirildik.

stadın tuvaletinde sen benualı göbelleri dümdüz ettiğimiz maç.

"beeyaz yeşil, anan sikişir, senin gibi piçler yetişiiiir, sen oyna benua sen oooyna"
    (hector, 15.05.2007 00:24)
  8. tarama ayrıntısı olarak davulcunun hemen arkasındaki "boğaz keserim" uyarısı veren genç, dilini dişlerinin arasında yılan gibi şaha kaldırıp * yumruğuyla korkutan adamın kuzeni olur anne tarafından.
    (alik, 15.05.2007 00:39 ~ 30.09.2007 07:48)
  9. (bkz: umut sarıkaya)
    http://img106.imageshack.us/...

dünyanın en büyük sekiz derbisinden dokuzuncusuydu bir zamanlar.

klasik olmuştur artık. yukarıdaki karikatür yıllar öncesine aittir.o maçta davulcunun yanındaki, lise dö sen benuğa tribünlerine kafa kesme hareketi yapan abimiz 4. senesinde de lise-2 ye geçemeyince okulu bırakmış, şu an kasap olmuş, dört çocuk babası bir mahalle esnafıdır. sağ arka köşede sigara yakan arkadaşımız akciğer kanserinden erken yaşta hayata gözlerini yummuş, melis içinse o talihsiz günden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmamış, gözlerinden yaş eksilmeyen melis 7 kez intihar girişiminde bulunmuştur.

biraz incelenirse karikatürde tanıdık isimler de dikkat çekmektedir. misal "şahsi oynamıyoruz beyler " diyen cengizhan lisesi ön liberosu, bir zamanlar fenerbahçede de forma giymiş kemalettin şentürk tür. "adam geçer top geçmez " diyen arkadaşın da beygir faruk* olduğuna dair iddialar var ama tam çıkmamış karikatürde. bilemiyorum.

tabi o maçın sonucunu merak edenler olacaktır. ancak malesef maç tamamlanamamıştır. maçın son dakikalarına sakatlıklar nedeniyle eksik oynamasına rağmen sistematik futbolu ve rakip takımda kimsenin defansa gelmemesi nedeniyle 7-6 önde giren lise dö sen benuğa, cengizhan lisesi penaltı kullanacakken kaleci değiştirmesine rağmen 2 penaltı kullanılmasının kurallara aykırı olduğu yönünde görüş belirtince, sahaya dalan cengizhan lisesi taraftarları tarafından darp edilmiş, her birine değişik ağız burun kombinasyonları uygulanmış, beyinlerinin pekmezi akıtılmıştır. o gün bugündür ki benuğa lisesinde futbol maçı yapılmaz. badmington, yüzme, sırıkla yüksek atlama, buz pateni gibi sporlara öncelik verilir.

bugün tribünlerimizde dale cavese yapılıyor, yabancı takımlar statlarımızı cehennem olarak adlandırıyorsa şüphesiz bunda cengizhan lisesi öğrencilerinin müthiş katkısı yadsınamaz. o gündür ki tribün kültürümüzün temelleri atılmış, türk futbolu önlenemez bir yükseliş içerisine girmiştir.

hımmps hımpfs...!?
    (lemon, 18.12.2007 00:05 ~ 01.03.2008 18:13)
  10. (bkz: hmpfss hmpfss am kokuyor)
    (minik balta, 18.12.2007 00:08)
  11. hayatın gerçeğini 800x588 lik bir tabloda gözler önüne sermiştir umut sarıkaya bu tabloda.
    tablo diyorum çünkü bu bir karikatürden ziyade daha çok bir tablo.
    çünkü anlatmak istedikleri veyahutta bizim kendimizce yorumlar katmamız istenen yerler var.sadece diyalogları okuyup "ahahahahah" şeklinde gülüp diğer resme geçme değildir bu tablodaki olay.
    ben şahsen monitör başında bakacak bir şey bulamadım mı açarım bu resme bakarım.
    gerçektende beni lise yıllarıma götürür, arkadaşlarımı, turnuvalardaki hırslanışımızı hatırlarım.kolejliydik diye süt çocuğu muamelelerine maruz kaldığımız günler....
    umut üstad ellerine sağlık...
    (bkz: eskiyi anımsamak)
    (arkadan uzayan bir kisi, 01.03.2008 14:00)