belki ilginizi çeker
  1. · ağlak edebiyatçılar zümresi
  2. · yasaklanması gereken şeyler
  3. · aglak yazi yazmak
  4. · müziği her yerde serbest bırak (reklam)
gündem
  1. · hayatında hiç nutella yememiş insan
  2. · futboldan anlayan hatun modeli
  3. · 10 mart 2010 man u milan şampiyonlar ligi maçı
  4. · sözlük yazarlarının itirafları
  5. · çocuğuna kendi mesleğinden isim vermek
  6. · yaran diyaloglar
  7. · okan bayülgen
  8. · pantolonun paçasını çizmenin içine sokan kızlar
  9. · anna and the king

ağlak yazı yazmak  

1. (diabetik nöropati, 04.11.2007 00:35)
  2. ağlayasım gelince gözyaşımı durmam saçarım
    sözcüklerime sızmasın diye ağlar ağlar ama klavyeden kaçarım
    ağladığını görmesin diye annem göğsüne yumruk basıp duran babama şaşarım
    oysa bilir herkes gibi annem de öleceğini
    sarı devletin sarı hastane odasında fısıl fısıl edince doktorlar o zaman tam 11 yaşım
    (z string, 04.11.2007 00:48)
  3. (taze bitti, 04.11.2007 01:28)
  4. buyrunuz yazınız ortam sizin dediğim yazılar. sol framei incelersin, tanıdık gelen başlığa hayatından bir kesiti veya yaşadığın duygusal bir travmayı, üzüntüyü kederi yansıtırsın, rahatlarsın. bir takım genellemelere takılmadan, sözlük içi hiyerarşide statü peşinde koşmadan yazıyorsan ağlak yazı da yazarsın, güğlek de kanaatindeyim. kendine has bir imaj oluşturma çabasının ötesinde içinden geleni yazıya dökmekse olay, "ağlak yazı" tabir edilen girileri de bol bol okuyabiliriz. gayet doğaldır. sık sık yaptığım şeydir ağlak yazı yazmak. çok da hoşuma gider. ağlak yazı demiyorum ben kendi adıma buna, duygusal olup kalemine yansıtmak diyorum. ota boka anlam yüklemek gibi bir sorunum da var evet. sözlükte deşarj olan üzgün bir yazarım ayrıca. belki bu da ağlak yazı diye tabir edilene kapı açıyor, ben buyum hocam böyle huzurluyum. yazarlar "ağlak yazı" yazana karşı, umursamaz ve görmez bir tutum içerisindeymiş. hiç dikkat etmedim ben buna. üzgünüm, ben onu tanımıyorum, o da beni. bakkal ahmet'le bile daha yakınım, içtiğim sigarayı söylemeden biliyor adam. bunun bayması mı olur yahu. ben ağlakçıyım, diğeri geyikçi, diğeride tercüme etmemin dakikalar aldığı ağdalı türkçesiyle inim inim inletiyor okucuyucuyu. bu böyle güzel değil mi zaten.
    yazarlar güruhunun arasında yaş ortalamasından tutun da, yaşamışlığa kadar, tecrübelerden, okunulanlara kadar bin türlü fark varken ortaya çıkanlarda, tepkilerde çeşitlilik gösterir bu doğal. çok ciddiye almamalı demek istemiyorum ama almamalı. kötü anlamda değil bu ciddiye almama durumu. alınmamalı diyeyim bu daha olgun duruyor. kızarsın, oda hapsi verirsin bir daha yapmaz. mp3 çalarını saklarsın, olmadı psp'sini alırsın elinden.
    yalama olmadan yıllanmak en güzeli.
    (rene, 05.11.2007 19:27 ~ 19:30)
  5. yasaklanması gereken şeylerdendir.

bir de bunun yetenek olduğunu söyleyenler var. yetenek metenek değil arkadaşım. bildiğin bir iki kalıplaşmış kelimeyle cümleyle yaratılan bir şey. şey bak. diyecek bir lafım bile yok.

ulan hepimizin içinde mutlaka bir duygusallık kırıntısı vardır evet. en odun olanımız bile üzüldüğü ettiği zaman melankoliye bağlayabilir.

ama bunu saçma sapan yazılarla şiirimsilerle oraya buraya yazmak nedir arkadaşım sorarım sana??

aha bak bunlar da kullandığın kelimeler: yalnızlık, avuçlardaki kan, kırıntı, hayal, yağmur, rüzgar ve bilimum doğa olayı, yanma eylemi... vs vs. yeter ulan.

bir de anlamadığım bu yazılar güzel zannediliyor. bi iki ağlak bişi karaladın mı süper şahane edebiyatçı oluyorsun. daha soru eki "mi"leri ayrı yazmayı beceremiyorsun lan!!

yazı yazmaktan vazgeçin siz bence. nolur vazgeçin hatta. çıkın deniz kıyısında rüzgar suratınıza vururken yalnızlığınızla birlikte yıldızları filan sayın.

ama bizi rahat bırakın!!

edit: hisli kardeşlerim pek içlenmişler. sağ olun var olun. en yakın zamanda bir dil bilgisi kitabı hediye edeceğim size.

(bkz: en sevilmeyen eserleri ile gurur duymak)
    (bakarizbiara, 11.09.2009 15:19 ~ 19:22)
  6. (yazının tura hali, 11.09.2009 15:20)

© 1923 - 2010 itü sözlük (buraya numaratör koyduk yılı kendi artırıyor artık)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük duyurular  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil
havadis:  itü sözlük blog  ·  twitter  ·  friendfeed  ·  facebook