belki ilginizi çeker
  1. · ağır roman
  2. · ağla sevgilim
  3. · ağlama sevdam
  4. · aşıkken dinlenen şarkılar
  5. · efsane film müzikleri
  6. · ağla sevdam
  7. · içki içerken dinlenmesi gereken parçalar
  8. · ağla yüreğim
  9. · ayrıldıktan sonra dinlenmemesi gereken şarkılar
  10. · ağlarken arkadan fon olabilecek şarkılar
gündem
  1. · yetenek sizsiniz türkiye
  2. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  3. · aşk
  4. · colin kazım richards
  5. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  6. · disko kralı
  7. · mutluluk veren küçük şeyler
  8. · cep telefonu açılış mesajları
  9. · ertem şener

ağla sevdam*  

sayfa  / 2
  1. ağır roman filminin soundtrackleri arasında en damar olanı.ayrıca duvara karşıdada kullanılmıştır.
    (lapsus, 22.03.2005 17:06 ~ 17:07)
  2. (yalnızlık senfonisi, 22.03.2005 17:54)
  3. ağla sevdam, ağla
    ağla, zorba bu dünya
    ağla, susma ağla
    ağla, ağla

kördüğüm çember dört duvar
    can evinde bıkar, can uçar
    boş kalır o hanlar, saraylar

beni sen al
    yeminim var
    kül oldum, söndüm
    ateşine sar
    sar, al beni sana sar
    sar, sar
    bana sensin yar

habersiz kuşlar geçer
    geceler zehir zıkkım
    gözlerimi sel basmış
    yağmurlar ardındayım
    aşığım, ben sana cok aşığım
    yola çık, yollardayım
    (lethe, 04.04.2005 17:48)
  4. duvara karşı da sibel kekillinin intihar sahnesinde çalıp beni benden alan şarkı
    (istemyorke, 01.11.2005 23:46 ~ 23:46)
  5. (ritmikaritmi, 02.11.2005 09:53)
  6. sözleri aysel gürele ait yusuf taşkının seslendirdiği insanı her durumda ağlatabilecek bir şarkı. ağır roman ve duvara karşı filmlerinde sountrack olarak kullanılmıştır.
    (mhinimhus, 03.03.2006 22:12)
  7. 2. dakika 43. saniye öldüren andır. beni sen al yeminim var...
    (panavision, 04.04.2006 17:18)
  8. ağır roman filminin müziklerindendir. intihar sahnesi, bu şarkı sayesinde akıllara kazınmıştır. yıllar sonra duvara karşı filmi izlenir; sibel'in intihar sahnesinde de fonda (daha doğrusu müzik setinde) aynı müzik çalması, akıllara birden bire ağır roman filmini getirir.
    (seekter, 01.07.2006 08:54)
  9. (bkz: asa sevdam)
    (kun3uli, 01.07.2006 11:53)
  10. dün sol frame'de görünce uzun zamandan sonra tekrar dinleme isteği duyduğum ve ağlatma potansiyelinin inanılmaz büyük boyutlarda olmasından dolayı hakkında bir şey yazacak mecali kendimde bulamadığım şarkıdır.yuşuf taşkın'ın alamet-i farikasıdır.
    hele bir "beni sen al yeminim var" diye girer ki.benim batışa geçtiğim an bu andır sedat abi.çok dinlenesi çok sevilesi tek kelimeyle muhteşem bir şarkı.öyle bir "aşığım ben sana çok aşığım" der ki yusuf taşkın kişisi şarkı üstüne söleyecek tek bir şey bırakmaz aslında.ben ne yazıp duruyorum ki hala adam söylemiş zaten her şeyi.tamam bitirdim.
    (gaia, 02.07.2006 17:00)
  11. söz: aysel gürel
    beste: atille özdemiroğlu
    yorumlayan: yusuf taşkın

nasıl bişey bu ya dedirten şarkıdır. her dinlenişte sebepsiz yere ağlatır.
    (albina, 21.07.2006 15:40)
  12. her dinleyişimde ya göğsümü, ya bileklerimi parçalama isteği uyandıran şarkı...

ağla sevdam, ağla,
    ağla, zorba bu dünya...
    (haşmet asilkan, 11.09.2006 17:27)
  13. (kaiser sose, 11.09.2006 17:28)
  14. hayatımda dinlediğim en duygulu parçalardan biri. ne kadar dinlenirse dinlensin hep ilk kez dinleniyormuşçasına hüzne boğar insanı

(bkz: keşke yazılmasaydı denen şarkılar)
    (dna, 20.09.2006 23:16)
  15. bu şarkının öyle bi yeri vardır ki bende anlatılmaz anlatılamaz.
    "ağlamak " eylemini bana doyasıya, hatta fazlasıyla yaşatan,ikamesi mümkün olmayan bir efsane.
    hele ki şu sözler mahveder insanı;
    "beni sen al yeminim var
    kül oldum, söndüm ateşine sar
    sar, al beni sana sar, bana sensin yar"
    (runofile, 05.03.2007 00:55 ~ 00:57)
  16. ağır roman ın ağır topu
    hayatıma girdiğinden beri çıkmak bilmeyen..
    (mara despina, 07.06.2007 01:54)
  17. en içerden öyle bir of çektirir ki kabuk bağlayan her bir yaranız patlar şarkı süresince. öyle bir şarkı.
    (betty blue, 08.08.2007 22:06)
  18. karanlık bir gece * ve sadece beden kalabalıklığına sahip ıssız bir cadde. herşey, herkes var ya da var gibi ama o yok*, bir kadın karanlık gecenin içinde bitkinliğinden ağlamaya bile hali olmayan *, bir adam ki yaktığı ateşin büyüklüğünden habersiz öylece kendi dünyasında*, bir sevda ki en büyük yangınlar içinde umarsız. böyle bir şarkı işte.
    (roj u heyv, 30.10.2007 18:44)
  19. uzun ömürlü bir insan olmam için; tanrıya yıkık dökük zamanlarda karşıma çıkarmaması için yalvardığım şarkıdır.

kördüğüm çember dört duvar
    can evinde bıkar can uçar
    boş kalır o hanlar saraylar====>yıkılırım

beni sen al yeminim var
    kül oldum söndüm
    ateşine sar
    sar al beni sana sar
    sar sar bana sensin yar=====>intihar malzemesini elime alırım

habersiz kuşlar geçer geceler zehir zıkkım
    gözlerimi sel basmış yağmurlar ardındayım==>göz yaşları dökülür

aşığım ben sana çok aşığım===>eylemi bitirdiğim andır

yola çık yollardayım off==>intihar kötü bir şeydir.
    (quenya, 03.11.2007 23:24)
  20. sözlerini iyi yorumlamak gerekir, kesinlikle size hitap eden bir yeri vardır ve ''aşığım, ben sana çok aşığım'' dizesi bitirir insanı. tehlikeli bir şarkıdır ve yusuf taşkın kişisi söylemiştir ki hayatınızın en içten '' off '' unu çektirir... bir sonbahar ayında boktan istanbul sokakları nda gece kafanız iyiyken ve sigara tüttürürken dinlenirse etkisi makisimumdur, denenmiştir... benzer olarak ağır roman filminin müziklerinden masum günahlar ve bir vurgun bu sevda da dinlenesi güzel parçalardır.
    (fingon, 12.11.2007 02:41 ~ 02:59)
  21. dinlediğim en iyi türkçe şarkılardan biridir...

sabah-öğle-akşam farketmez... aşık olmak ya da olmamak farketmez... her durumda, her pozisyonda hiç çekinmez, hiç üşenmez aslanlar gibi bünyeyi siker atar...
    (van den budenmayer, 27.12.2007 10:00)
  22. (van den budenmayer, 29.12.2007 05:16)
  23. insanın tüylerini diken diken eden bir şarkı.sözleri yorumu anlatılamayacak kadar etkileyici.
    bu şarkı sayesinde bir ilişkiye başlayabilir hatta bir ilişkiyi kurtarabilirsiniz.çok konuşmaya anlatmaya gerek yok aşkınızı sadece bu şarkı yeterli bir şeyleri anlatmak için...
    (bkz: kendimden biliyorum)
    (ağır hasarlı, 30.12.2007 00:09)
  24. yürek yakan, içte yeni pencereler açan şarkı.

film için daha güzel bir şarkı yazılamazdı. filmi ve filmdeki sevdayı hiçbir şarkı böylesine eksiksiz anlatamazdı.

yüreğin sevme kapasitesini arttıran bir şarkı, dinledikçe ve ağladıkça yürek genişleyecek sanki. daha çok acıyacak; ama sevmeye de daha çok yer olacak.

acıyı sevmek, "acılara tutunmak" gibi bir alt metni var sanki şarkının. bir yerlerde duyum eşiği farklı insanlar var, bizim duyamadıklarımızı bilen, göremediklerimizin farkında olan, hissedemediklerimizi özümseyen... işte o özel insanlar başka türlü seviyor bizden. sabahattin ali'nin raif efendi'si, "yeni hayat"'ın canan sevdalısı ya da "duvara karşı"'nın cahit'i gibi...

bize de sunuyor olmalı hayat bu fırsatı; ama ya göremeyecek kadar meşgulüz ya da içine dalamayacak kadar hesaplı... hande altaylı'nın romanında bir karakter, "ben mutsuz olmamayı seçtim, mutluluğun peşinde koşmadım. mutluluğu arıyorsan, mutsuzluğu da peşin peşin kabul edeceksin." kabilinden bir şeyler söylüyordu. şarkılar, filmler, romanlar hep mutluğu arayarak, mutsuzluğa pervasızca dalanları anlatıyor ve o yüzden -yani bu pervasızların soyunun tükenmekte olması yüzünden- klasikler (klasikleşecek eserler) giderek azalıyor, "devir değişti" dediğimiz şey bu olsa gerek.
    (varolmanın dayanılmaz hafifliği, 02.01.2008 11:57 ~ 11:59)
  25. acıya teslim olanların şarkısıdır. acıya direnmeyenlerin, gücü bitenlerin, son damlalarını gözyaşlarına harcayanların, son nefeslerini çığlıklarına bahşedenlerin.

gidip bir duvara vuranların. "bu dünyada hep mi kötüler kazanacak?" deyip bir arabayı havaya uçuranların...

ve gerçekten sevenlerin, ölümüne sevenlerin şarkısı; hatta ve hatta ağıdıdır. biz yarısını yaşamasak da anlatılan sevdanın, neden yüreğimizi avucunda sıkar bu şarkı, neden çekiştirip durur, hırpalar?
    (varolmanın dayanılmaz hafifliği, 02.01.2008 23:18)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil