belki ilginizi çeker
  1. · bingür sönmez
  2. · açılın ben mühendisim
  3. · açılın lan ablanız sıçacak
  4. · hastane
  5. · üst gis kanamalarında ameliyat endikasyonları
  6. · durun burda mühendis var
  7. · açılın ben mühendisim
  8. · itü sözlükteki yeşil gözlü sarışın çıtır kız
  9. · ülgen
  10. · beşinci nesil yazarlar birleşin
gündem
  1. · tahrik edici erkek kokuları
  2. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  3. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  4. · peygamberle dalga geçerken ölen sırp spiker
  5. · aşk
  6. · günün tek cümlelik özeti
  7. · dersim katliamı
  8. · kölem ol gel desen gelmem mi yar
  9. · motörhead

açılın ben doktorum  

1. kayıt günü olan yığılma sırasında bazı elemanların pişirip pişirip tekrar ortama sunduğu klişe espiri.
    (stocky2001, 02.05.2004 17:59)
  2. "yettim erenler!, savulun yiğitler!" nidaları eşliğinde kalabalığın ortasına dalan hekim kimse haykırışı.
    (r feynman, 07.07.2004 00:49)
  3. tıp öğrencilerinden de illa ki bir arkadaş gazı sonrasında duyulan cümle, henüz tamamlanmamış eğitimi yüzünden bu öğrencinin afallamasına neden olabilir, suç gazcılardadır
    (greeen, 07.07.2004 01:54)
  4. (bkz: açılın ben mühendisim)
    (creepingdeath, 06.01.2005 10:53)
  5. bir kişi bayıldığında burada doktor var mı sorusuna doktor kişinin verdiği cevaptır. ama olayın farklı açıları da olabilir.

- burada doktor var mı?
    - acılın ben doktorum
    - ohh doktor şu sırtımı bir kütürdetsen.
    (theking, 07.03.2005 22:09)
  6. üzerinde "ı am a doctor, you can trust me" yazılı tişörtler vardı bir ara etrafta.
    (youaremywonderwall, 22.10.2005 13:02)
  7. "hastane içinde birisi baygınlık geçirir. vatandaşın birisi koşar.
    vatandaş: açılın ben doktorum.
    doktorlar: biz de manavız."
    (bkz: hastane)
    (izlerken komikti be)
    (easy company, 22.10.2005 13:12)
  8. (bkz: açılın lan ablanız sıçacak)
    (genemisis, 22.10.2005 13:15)
  9. -açılın ben doktorum!
    +ben de itfaiyeci.
    %ben de mühendisim.
    -e peki hangimiz önce gitcek?
    +bence ön kapıdan hep beraber girelim.
    %..
    -mühendis bey siz ne dersiniz?
    %..x-3+sin30..43xy..hmm...evet hesaplamalarıma göre de ön kapıdan girmemiz mantıklı. itfaiyeci bey bu işi çok iyi biliyor.
    +estafirullah.
    -de hayde o zaman.
    ...
    buuum
    ...

habertürk: dün akşam ölen bir mühendis, bir doktor ve bir itfaiyecinin eşcinsel olduğu saptandı. neden öldükleri ise halen araştırılmakta.
    (petrucciante, 18.07.2006 23:37)
  10. - anne denize girelim mi?
    + tamam ama fazla açılmayın.
    - açılın, ben doktorum.
    + sen kimsin be!?
    - dedim ya doktorum.
    + yüzme biliyor musun?
    - gerekli mi?
    + !?
    (hansvoralberg, 04.01.2008 21:22)
  11. (bkz: açılın ben azrailim)
    (voiceofloneliness, 06.03.2008 20:55)
  12. - açılın ben doktor olacam
    + afferim benim oğluma
    - kardiyolog olacam hemde
    + yürü be
    - o değil de bi bingür sönmez vardı nooldu o?
    (arkadan uzayan bir kisi, 06.03.2008 21:34)
  13. +açılın ben doktorum!
    -doktor adamın kolu kopmuş..
    +açılın adamın kolu kopmuş.
    -nabız mabız baksana adam gidiyor.
    +açılın adam gidecek.
    -senin allah belanı versin..
    +bak bak ambulans sesi çıkarıcam viyuuu viyuuu viyuu
    -............
    +resmen ambulans gibi yapıyorum ya..
    (leak, 06.03.2008 22:21 ~ 07.03.2008 11:21)
  14. bir zaman önce okuduğum sanırım fatih solmazın bir karikatürüydü, dşündürücüydü. sokağın ortasında işçiler çalışıyor kazı yapılıyor ve o sırada biris yerde baygınlık geçiriyor. bayılan adamın imdadında işçiler arasından açılın ben doktorum diyerekten bir adam koşturuyordu. biraz absürd bir üslup var belki ama benzeri gerçekleri çevremizde görebiliyoruz.
    (siyah kutup ayısı, 29.04.2008 01:18)
  15. eğer ciddi bir durumda söylenirse umudun tüm sosyal baskısını üzerine aldığınız cümledir. genellikle mezunlar bile bunu kanuni gerekçelerle söylemezken bir öğrencinin söylemesi ya meslek aşkıyla ya da deli cesareti ile açıklanabilir. ama aldığınız risk getirdiği yarar oranı dikkatli değerlendirildiğinde ki bu saniyleri asla geçmemelidir bu cümleyi öğrenciyken söyleme rizikosuna girilebilir. girip de başarılı olursa o gün keyiften yatamazsınız...
    (pembe bir mısradır aşk, 02.10.2008 03:38)
  16. (bkz: ayağını yukarda sakla)
    (closer, 02.10.2008 03:40)
  17. tamamen merakla ilgili birşeydir bu. insanlar, insanın içini merak ettiği için ve her gün böyle birşeyi görme fırsatı olmadığı için dakikalarca bakar röntgene.
    (montana, 06.01.2009 00:21)
  18. - büyük bi' sorunum var. kimseye açılamıyorum.
    + açılın ben doktorum.
    - ne gerek vardı?
    + hayır yani...
    - insansın dedik, derdimizi paylaşmak istedik.
    + yani tabii buyrun...
    - rol çatışmanı sikerim senin.
    (zoser, 07.01.2009 08:06)
  19. başıma geldi; yemin ediyorum.

yakasından bela eksik olmayan arkadaşımla yazın cehennem sıcağında mecidiyeköy'den 120'ye bindik.
    en arkada ayakta duruyoruz, eski model otobüslerden biri. arkadaşım her zamanki problemli hayatından bahsetmeye başladı, bunalıyorum, ama kırmak istemediğimden dinliyormuş gibi yapıp arada kulak kabartıyorum söylediklerine. sonra yüz ifadesinin değişmeye başladığını fark ettim gecikmeli olarak. kızım gidiyorum ben dedi, gözleri kayarak ve bi kaç dakika içinde bayıldı. en arkadaki boşlukta arkadaşımın başında ağıtlar yakmaya başlıyorum. otobüs yoluna devam etmekte tabi. dursa ne olacak köprüyü yeni geçmişiz, altunizade'ye kadar işimizi görecek herhangi bir yer yok çevrede. içerde bayram havası. herkes başımıza toplanmış, ben sadece üzerime doğru eğilen kafaları görüyorum. herbiri başka bir şey söylüyor. sonra buğulanan insanların içinden bir el uzandı önce, yavaş yavaş kendisi de belirdi, ve:

-açılın ben doktorum, dedi!

lan bu sahne çok tanıdık anasını satıyım diye afallandım ama içinde bulunduğum durumdan dolayı gülemedim. adam nabzına bakıyor, şekeri var mıydı gibilerinden sorular soruyor vs. ben şoktayım, arkadaşım yerde yatıyor umrumda mı? adam, açılın ben doktorum dedi, daha ne olsun.
    çevredikiler otobüste yaygara kopmuş olmasından hoşnut. ilgi alaka hat safhada.
    duyarlı vatandaşlar bize yer veriyorlar ben kızın suratına 0.5lik pet şişedeki suyu boca ediyorum.
    tam karşımda ayakta duran çocuk, tşörtünü kaldırıp terini silerken bana "göbek show" yapıyor...
    öylece göbeğe bakıyorum, aklım doktorda.
    arkadaşım ayran içmem lazım diyor, iskelenin orada oturuyoruz.
    ben hala göbeği mi doktoru mu düşündüğüme karar vermeye çalışıyorum...
    (noluyoruz yahu, 15.01.2009 22:37 ~ 22:39)
  20. kadın hastalıkları ve doğum uzmanı doktorların sıklıkla kullanmaları muhtemel sözdür... *

- açılın ben doktorum!
    + şey doktor bey...
    - tıpta utanma olmaz hanfendi... açılın...
    (victor van dort, 11.02.2009 22:51)
  21. tıp balosunda biri bayıldığında o kadar profesör duruken dönem bir öğrencisi tarafından denince herkesin kıçıyla gülesine sebebiyet veren laf.
    (ameliyathanede kolbastı oynayan oynak doktor, 20.06.2009 23:05)
  22. sahicisi varmış...

(bkz: http://www.acilinbendoktorum.com)
    (benjamin, 06.09.2009 18:39)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil