nedense hiç lunapark zirvesi görmemiş olduğumdan mütevellit, elimi taşın altına sokup planlamış olduğum zirve.
gitsek şöyle tüm eskişehirli yazarlar olarak lunaparka; bütün oyuncaklara binsek, şekilden şekile girmiş suratlarımızı fotoğraflarla belgelesek, korksak, çığlıklar atsak, gülsek, havada taklalar atsak... güzel olmaz mı?
zaten havalar da ısındı artık. açık havada zirve işte, daha ne istiyonuz?
çarpışan arabalar olsun, dönmedolap olsun çocuklar gibi şen olacağımız zirvedir efendim. çıkışta bi yerlere gidilip içilecekmiş son dakika haberlerine göre. bana her türlü uyar zaten . içelim sosyalleşelim *
gidilecek lunaparkın hangisi olduğu an itibariyle oylamaya açılmıştır. bizzat bildiğim, espark'ın yanında ufak sayılabilecek bir yer. başka lunaparklar da varsa, daha güzelse, daha büyükse oraya da gidilebilir... daha 5-6 gün var ne de olsa*
yakın bir zamanda 2 yazarın doğumgünü kutlaması planlanırken ve bu konuda henüz kulağıma hiç bir haber gelmemişken, durumu kritikleşmeye başlayan zirve. olsun, biz yine gider 5-6 kişi de olsak lunaparkta çılgınlar gibi eğleniriz. zirveden sonra da fotoğraflardan herkese nanik yaparız.
yalnız şu doğumgünü olanlar her kimse ortaya çıksın artık. bir zahmet nerede ne zaman yapacaklarını beyan etsinler de; biz de ona göre hem partiye katılalım, hem de işimizi gücümüzü ayarlayalım di mi ama?
bu eğlenceyi kaçırmak olmaz diyerekten katılacağımı bildirdiğimden mutluluk duyduğum zirvedir. geçen zirvede çok fazla tanışma imkanı bulamadığım insanlarla kaynaşma, bulabildiğim insanlarla ise bu tanışıklığı pekiştirme düşüncesinde olduğum zirvedir ayrıca. sabırsızlıkla bekliyorum. bu atraksiyonu planlayan arkadaşımıza da teşekkürü bir borç biliyorum.
eskişehirde tek bir lunapark olduğu konusunda herkesin fikir birliğine varmış olmasından mütevellit, yeri kesinleşmiş olan zirvedir.
hala muallakta olan kısımlar ise aşağıdaki şekilde olup, fikirlere açıktır:
- direkt lunaparkta mı buluşalım, yoksa önce sakin bir yerde çaylarımızı yudumlayıp sonra hep birlikte lunaparka baskına mı gidelim?
- lunapark çıkışında adrenalin yüklü bünyelerimizi gevşetmek için hangi mekana geçelim? benim aklıma zıbar geliyor, los amigos da güzel bir tercih olabilir. bu bilindik mekanların dışında bir yer de olabilir, ne de olsa mekan cenneti olan bir şehirde yaşıyoruz.
bugün gittim lunaparka baktım, açık ama yarısı daha faaliyete geçmemiş. dönme dolabın montajı daha bitmemiş mesela, ama gondol çalışıyor. sonra ekşın diye çok manyak bişey var, o da açık. çarpışan arabalar büyük ihtimalle cumartesi gününe kadar hazır olacak. daha bir sürü şey vardı da çok yorgun olduğum için sayamıyorum. parkın yarısından fazlası faal durumda yani, endişe edecek bir şey yok...
geliyorum diye çığlıklar attığım zirvedir. eğer ki beni de aranıza alırsanız tabi. lunapark için halla yer belli değilse hayal kahvesinin o taraflarda bir lunapark daha var. eğer ki aynı lunapraktan bahsediliyorsa çok pis rezil olurum orası ayrı.
an itibariyle günlük programın son rötuşları yapılmaktadır, bitince duyurulacaktır. verdikleri fikirler için nilay ve blackberry86'ya şimdiden teşekkürler...
zirve programı netleşmiştir, vatana millete hayırlı olsun.
saat 16:00-16:45 arası cafe hane'de buluşuyoruz. pek öyle ahım şahım bir yer değil, maksat herkesin kolaylıkla bulabileceği ve diğer yazarların gelmesini beklerken oturup bir çay içebileceği bir yer olsun. bu yer nerede derseniz; tramvayın anadolu üniversitesi durağının hemen dibinde. tramvaydan indiğinizde hemen görürsünüz; tramvay raylarının döndüğü yan yolun köşesinde, önünde bahçesi olan bir yer. bahçede minyatür bir göl falan var.
saat 16:45 gibi hane'den kalkıp, asıl olayımız olan lunaparka geçiyoruz. aradaki mesafe yürüyerek tahmini 10 dakika sürecek, yani bir aksilik olmazsa hepimiz saat 17:00'de lunaparkta olacağız. sonrası malum zaten*
lunaparktan kaçta çıkarız belli değil, ama karnımız aç olacak o belli. zaten lunaparka gelirken fazla tok olmamakta da fayda var, malum mide bulantısı falan... parkın içinde açık hava ve çığlık çığlığa eğlence neticesinde iyice acıkacağız haliyle. karnımızı doyurabileceğimiz mekanın tercihi siz katılımcı yazarlara kalmış, lunaparktan çıkınca oylama falan yapıp karar veririz.
ve eğlencenin son durağı: kirpi bar. yeri bilmeyenler için, 645'in tam karşısı desem yeterli olur sanırım. "645 de neresi ola ki?" diye bir soru geleceğini zannetmiyorum, yine de bilmeyen yazarlar özel mesaj atabilir.
not: zirveye katılacağını beyan eden tüm yazarlara mesaj yollayıp bir takım özel bilgilerimi paylaşacağım, lütfen mesaj kutunuzu kontrol ediniz.
gerçekten çok çok çok eğlendiğim, müthiş ortamı olan zirve. luna park, yemek ardından her zamanki gibi zıbar derken gerçekten eğlenceli bir gün geçirdik. luna parkta çarpışan otoların olmaması bende bi hayal kırıklığı yarattı ama neyse * çoğunluğu tanıyordum zaten spongebob, megalo idea, imba ve nilay'ı da tanımak çok güzeldi. diğer bütün zirvelerde de görüşmek dileğiyle. organizasyona gelince kartlar gerçekten çok güzeldi özellikle de myster'ın çok uyumluydu * janny gerçekten uğraşmış bu yüzden teşekkür ederiz. piknik zirvesini merakla heyecanla beklemekteyim.
sıcak ortamın, sohbetin, saçmalamanın, gevezeliğin, gayliğin, dansın, müziğin doruk noktasından biraz daha ileriye gidebildiği zirve olmuştur. meğer bize böyle açık bi ortam lazımmış herkesin aynanda herkesle konuşabildiği bi yer. insanların yazar olarak orda bulunmaktan öte arkadaş olarak bulunduğunu hissettim. pikniği de dört gözle beklemekteyiz.