9 mayıs 2008 sezen aksu bostancı konseri   

adana çık aradan

1. ilk yarı

ben sevdalı sen belalı
    belalım
    "yazık bir şey gelmiyor elden"
    ben sana küsüm aslında
    haydi gel benimle ol
    gönülden gönüle
    nurcan-hükümsüz
    hazan
    gidiyorum
    1980
    gamsız-adem olan anlar(ara)

ikinci yarı

ali
    bir romanı sevdim
    izmir'in kızları
    sezen ve ceceli unutamam
    ceceli takvim
    kaçın kur'ası
    cihan, sezen'in dayısına yazdığı şarkı
    cihan-memlekete dönüyorum
    gülümse
    beşik
    menejer

repertuarıyla serçemin arz-ı endam ettiği, albümünü bir güzel tanıttığı konser.

şimdiden söylemeli, izmir'in kızları bütün yaz çalacak her yerde..

muhteşem, muhteşem, muhteşem bir şarkı...

sezenehir dayanamadım yazdım.
    (bimekan, 10.05.2008 01:40 ~ 01:44)
  2. fevkaladenin fevkinde bir konserdi.

"yaktığın ateşi söndüremedim".. hüngür ciyak ağlamaya sebebiyet verecek bir şarkıyla konsere başladıysak eğer, sonu nasıl gelir bilemiyorum diye düşünmeme sebebiyet veren ilk şarkıydı.
    toparlayamadan kendimi "kavurur ateşim seni de beni de belalım" demeye başladı sezen..
    sezen ile göz göze geliyorum, ben ağlıyorum...
    "yazık bir şey gelmiyor elden", demeye başlayınca sahnedeki kadın "naaaapıyosun beeeee" diyorum içten içe..
    yol arkadaşım'a geliyor sıra, "yalnızlaşmışız iyice" ve "ben sana küsüm aslında, haberin yok" deyiverince, bir de canlı canlı bir kez daha sahnedeki kadından duymak inanılmaz bir haz veriyor bana içim için için erirken.
    "bende yalanlardan dolanlardan daha güçlü bir yürek var" deyince, tamam diyorum, tamam kalbe bir taş bağlayıp boğazın sularına gömmek yok!
    "akıl başta, gönül aşkta bana uymuyor.." akılla aşkı aynı kefeye koymak kimin haddine zaten..
    biraz sitem, biraz kırgınlık, fazlaca uzaklık olan bir aşk için söylenecek en güzel şarkı hazan, "dilerim bensiz anlayacaksın"...
    gidiyorum bütün aşklar yüreğimde.. üzerine içten geçirilecek tek bir kelime bile kalmayan efsane şarkı. gidiyorum diyor kadın, var mı ötesi?

sonra anladı çok hırpalandık, "bu dünyada olmazsa ahirette huzur buluruz" diyerek verdi gazı.
    hoop, adem olan anlar!

herkesin münasip bir dayısı var
    e insanoğlu bu iyisi, ayısı var
    benim zarar bildiğim elaleme kar
    adamını bulup da uyuşamadım!!!

sigara molası vakti. e bi soluklanmak, silkelenmek lazım ki ikinci yarı yeni albüm şarkılarıyla kendimizden geçeceğiz, biliyoruz. telefonuma mesaj geldi bimekan'dan, "sezen ali'yi söyleyecek!". laf aramızda bu köftehor ankaralardan yetti konser salonuna kadar. içilen sigaralar 2 nefeste bitti bu mesaj üzerine!

koltuklarımıza oturduk, ben uçaktan korkan yolcu gibi koltuğun yanlarını tutmuşum sımsıkı, sahneye bekliyorum kraliçemi.

kurşunu kahpeye atacağına
    kendine çevirdin aman be ali!!

yeni albümden yeni şarkı "bir romanı sevdim".
    ve izmir'in kızları!enfes bir şarkı.
    "hiç bir topuk tıkırtısı bu kadar davetkar çalamaz!"

ve sahneye mustafa ceceli çıkar sezen ile birlikte unutamam'ı söyler. mustafa "ama beni ciğerim yanar" kısmında girer şarkıya, alkış kıyamet...
    ve tekrar ceceli'den takvim. "e sen gel kendini alt edersen"
    yavrum baban nereli? diye sordurdu yine bize sezen, kaçın kur'ası..
    içten içe daha da keyiflendik.

cihan okan'dan iki şarkı dinledik.

kraliçe yine sahnede ve gülümse dilinde.
    sonra ki şarkıda hatırlattı bize neden orada olduğumuzu beşik ile, " buraya bu acıyı çekmeye geldik, hazdan kendimizden geçmeye geldik!"

ve dillere pelesenk olacak şarkı menajer!

gerçekten bize yeni menajer lazım!

ve bu konserden çıkarılacak iki şey var, birincisi sezen aksu gümbür gümbür geliyor!
    ikincisi ise elinde imkan olan herkes ama herkes bu kadını en az bir defa sahnede izlemeli, hayattan keyifli bir kaç saat çalmak adına.
    (sezenehir, 12.05.2008 02:57 ~ 03:01)
  3. konsere katılan birçok kişi sanırım eski şarkıları daha fazla dinlemek istemiş olacak ki, konser çıkışında bir homurdanma durumu söz konusuydu. özellikle konserin yeni albüm ağırlıklı gerçekleşmesi, albümdeki şarkılardan bihaber olan ben ve benim gibi insanların ilgisini biraz olsun dağıttı. şüphesiz ki konsere gelirken beklentiler farklı olduğu için ortaya çıktı. bir de konser sırasında sürekli sezen aksu ile diyaloğa girmeye çalışanlar vardı ki tahammül edilemiyor, tamam anlarım dayanamadım sezen seni çok seviyorum diye bağırdın, ne diye her şarkıdan sonra çok güzel, eline sağlık, vıdı vıdı vıdı diye avaz avaz bağırırsın, o kadar insan senin sesini mi dinlemeye geldi sanki. insan isyan etmeden duramıyor.
    (dbk21, 12.05.2008 08:25)