görseller
9 kasım 2008 fenerbahçe galatasaray maçı9 kasım 2008 fenerbahçe galatasaray maçı
9 kasım 2008 fenerbahçe galatasaray maçı9 kasım 2008 fenerbahçe galatasaray maçı
belki ilginizi çeker
  1. · 9 kasım
  2. · morgan de sanctis
  3. · fenerbahçe nin ölüsü galatasaray a yeter
  4. · ayhan akman
  5. · webaslan com un anketi
  6. · kol bozuk
  7. · iyi de başladık golü de bulduk
  8. · 25 ekim 2009 fenerbahçe galatasaray maçı
  9. · baba vanga
  10. · diego alfredo lugano moreno
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  2. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  3. · dersim katliamı
  4. · disko kralı
  5. · aklidengegorecelibikavramdir
  6. · prison brake
  7. · galatasaray
  8. · oh no ono
  9. · msn i sevmemek

9 kasım 2008 fenerbahçe galatasaray maçı  

sayfa  / 8
  1. turkcell süper lig 10. hafta maçı. kadıköy'de oynanacak. 1999'dan sonra ilk kadıköy galibiyetini alacak galatasaray. biz taraftartarlarını da memnun edecek. eğer o zamana kadar kovulmamış olursa aragones dede bu maçtan sonra kovulacak, 3-5 topçu kadro dışı bırakılacak, fener tribünleri "ali şen başkan fenerbahçe şampiyon, yönetim istifa, düş yakamızdan aziz" gibi tezahüratlar yapacak, sökülen koltuklar sahaya , galatasaray taraftarına atılacak, maçtan sonra tesisler basılacak. rıdvan dilmen asık suratla yüzde yüz futbol'da maç yorumlayacak, geçen sene yaptığı gibi galatasaray'ın yendiğinden değil fenerbahçenin yenildiğinden bahsedecek, defansta topu kapıp mükemmel bir uzun pasla milan baroş'u kaleciyle karşı karşıya bırakan fernando meira'yı değil, kaptıran colin kazım'ı tartışacak, gürcan bilgiç intihara teşebbüs edecek, yurdun çeşitli yerlerinde galatasaraylılara saldıran fenerliler haberlere konu olacak.

goller: 2 harry kewell, 1 milan baroş, 1 lincoln. (bunlardan biri oynamasa onun gollerini de nonda atar)
    asisler: 1 edu, 3 meira.

(bkz: giri sildiren maçlar)
    (galliani, 23.10.2008 16:33)
  2. (bkz: dereyi görmeden paçaları sıvamak)
    (karamürselli deli hamdi, 23.10.2008 17:14)
  3. (bkz: 6 kasım)

(bkz: 9 kasım)

(bkz: olur mu olur)
    (karamürselli deli hamdi, 23.10.2008 17:15)
  4. galatasaray'ın uzun yıllar sonra bir fenerbahçe maçına favori olarak çıkacağı maç.
    (minpietro, 23.10.2008 17:16)
  5. senenin bütün hıncını almak için bekliyor olacaklar.. o zaman görecez daha doğrusu göremeyeceğiz sahada kaybolan baros ları kewel lları. inanmıyorlarsa bülent abilerine hakan abilerine ve hatta arif abilerine sorabilirler.

(bkz: çok konuşmak)
    (bkz: boş konuşmak)
    (yakoul, 23.10.2008 17:16 ~ 10.11.2008 00:41)
  6. zamanında arsenali alt etmiş bir takım olarak zafer yaşayacağımızı düşündüğüm maç.

hatta 9423849023859072304832097508299 yıl önce fenerbahçeyi 7-0 yenmiş bir takım olarak fenerbahçeye bu maçta 14983298 gol atacağımızı da düşünüyorum.

edit: helal olsun lan.. bu giriyi ciddiye alanlar oldu.. bu yüzden seviyorum bu sözlüğü.
    (annem bana git ekmek al dedi, 23.10.2008 17:17 ~ 24.10.2008 20:00)
  7. 8 sene önceki maçı baz alarak bu maçla ilgili yorumda bulunan zihniyeti bizlere gösteren maç. 6 ay önce chelsea'yı alt eden bir takım olarak kazansak da zafer olarak nitelendirmeye gerek olmayan maç. gözünü seveyim düz mantık.

edit: kedigiller familyasının anlayış kıtlığı çektiği çok bariz. bu giride 8 sene önceki maçı göz önüne getirmek ne kadar abzürdse 6 ay önceki maçı öne sürmek de o kadar abzürddür anlamı varken iş nerelere gitti.
    (minpietro, 23.10.2008 17:21 ~ 17:47)
  8. arsenali her yenenin feneri de yeneceği gibi abuk bir sonuç çıkarılmasına sebep olacak girileri barındıran ve son yıllarda belki de fenerbahçenin en tedirgin şekilde çıkacağı maç.

(bkz: derbide mutlak favori yoktur)
    (mc2, 23.10.2008 17:33 ~ 17:33)
  9. numara taşınabilirliği ile aynı güne denk gelen maç.

(bkz: 6-0)

(bkz: 0-6)
    (hansvoralberg, 23.10.2008 17:34)
  10. 2 gün önce arsenal'den fark yemenin, arsenal'i yıllar önce yenmiş bir takıma kesinlikle kaybedileceği anlamı taşıdığını gözümüze sokan maç. fener'in yerinde olsam hiç çıkmam ben bu maça. ne de olsa karşında arsenal'i yenmiş bir takım var. hatta geçen hafta arsenal'i yaklaşık 5 sene önce bir hazırlık maçında 4-1 mağlup eden kocaelispor karşısına çıkmakla da hayatının hatasını yapmış bir takımdır fenerbahçe.
    (minpietro, 23.10.2008 17:36 ~ 17:40)
  11. (bkz: mahmut sen haksızsın ibne)
    (mihman, 23.10.2008 17:57)
  12. 2 takımın derbi öncesi ve sonrası maçlarına bakarsak belki olabilecek durumu daha iyi anlarız. galatasaray fenerbahçe maçından önce oynayacağı bir eskişehir deplasmanı var. eskişehir şu an 9 puanla fenerbahçenin ardından 11. sırada.galatasaray için kolay bir rakip gibi duruyor. daha sonra içeride anteple kapışacak. gaziantepspor şu an 13 punla 7, sırada. ama istanbul da genelde galatasaray alıyor antep maçlarını. fenerbahçe ise arsenal hezimetinden sonra sahasında bursaspor'u ağırlayacak ve iplerin tamemen kopabileceği bir maç olacak. bursaspor 15 puanla 3. sırada yer alıyor ve bu sezon iyi oynuyorlar. bir sonraki hafta 9 kasım malum büyük maç. hiçbir zaman belli olmaz bu maçlar biliyoruz. eğer fenerbahçe bu iki haftayı kötü kapatırsa galatasaray kadıköy e bence çok rahat gelecek. ama en kötü halimizle bile sizi yeneriz mantığıyla sahaya çıkan fenerbahçe bence maça asılacak. tabii galatasaray ın da bu iki maçı galibiyetle kapatması gerekiyor ki oraya kafaları dik gelebilsin. muammada kalmasın durumları. derbiden sonra fener arsenal'a konuk olacak galatasaray benfica yı ziyaret edecek. bence derbiden daha önemli olan 7 ve 8. haftalarda yapılacak maçlardır. o geceki atmosferi onlar belirleyecek.

eskişehirspor - galatasaray 26.10.2008
    galatasaray - gaziantepspor 02.11.2008
    benfica - galatasaray 06.11.2008
    fenerbahçe - galatasaray 09.11.2008

fenerbahçe - bursaspor 25.10.2008
    eskişehirspor-fenerbahçe 01.11.2008
    arsenal - fenerbahçe 05.11.2008
    fenerbahçe - galatasaray 09.11.2008
    (yazar kafa, 23.10.2008 17:59 ~ 03.11.2008 16:46)
  13. büyük ihtimalle lincoln volkanın annesine sövüp çirkefleşecek, arda omurundan kemik çekilmiş gibi sallana sallana kendini yerden yere vuracak, servet baltası ise önüne geleni biçecektir. tarihin ve arsenal malubiyetinin de etkisiyle fenerbahçe 7. golden sonra atmaz diye düşünüyorum.
    (john coffey, 23.10.2008 18:30)
  14. fener tribünlerinin kendi aralarında çıldırını söylemelerini beklediğim maç.
    (phillytominny, 23.10.2008 19:14)
  15. (bkz: galatasarayın kadıköydeki ilk maçı fenerbahçeyle)
    (cblack, 24.10.2008 11:12)
  16. galatasaray'ın çok formda bir takım olduğunu ve fenerbahçe'nin son yıllarının en kötü performanslarından birini gösterdiğini göz önüne alsak bile fenerbahçe'nin kazanacağını tahmin ettiğim maçtır. çünkü derbi maçlarında form durumlarından daha çok psikolojik faktörler ve dış etkenler önemli oluyor. bu maç fenerbahçe için çok daha önemli olacağı için daha çok asılacaktır. ayrıca fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışından düşmesi lig tv ve spor gazetelerinin tirajlarını düşüreceği için dış faktörler fenerbahçe'den yana olacaktır. hepsinin dışında bu takıma galatasaray'ın şansı da tutmuyor. ama sonucunda kazanan takımın hak ederek kazanmasını dilediğim maçtır.
    (vgarter, 24.10.2008 12:32 ~ 25.10.2008 14:08)
  17. galatasarayımız uefa kupasını aldığı, mükemmel maçlar çıkardığı o sene bile gidip iyi de oynadığı maçı* jonhson'ın golüyle kaybediyorsa istatistikler fenerbahçe'ye karşı şanssız ve geride olduğumuzu alenen ortaya koyuyorsa üstüne maçı deplasmanda oynuyorsak bu kadar peşin emin ve net yenicez dağıtıcaz maç bizim demek pek akıl karı değil. he yenebiliriz tabi ama temkinli olmak da fayda var.

(bkz: üç ihtimalli maç)

(bkz: anti klişe timi)
    (seroo, 24.10.2008 12:45 ~ 13:12)
  18. (bkz: 26 mart 2000 galatasaray fenerbahçe maçı)
    (ceyyar kermit, 24.10.2008 12:51)
  19. skibbe nin oynattığı korkak futbolun fener in işine geleceğini düşünürsek gollü bitecek bir maçtır. gollü diyebiliyorum sadece çünkü fener in defansı bu sefer evlere şenlik.
    (plaiboi, 24.10.2008 12:54 ~ 13:12)
  20. sonucu herşeyden çok galatasaray'ın giyeceği formanın rengine bağlı olan maç.
    fenerbahçe - galatasaray maçlarının istatistiklerini dengeleyebilecek bir şey varsa, o da turuncu formalı galatasaray'ın mükemmel istatistikleri...
    (ketenkele, 24.10.2008 13:03)
  21. tüm yaşananların ve yaşanacakların 90 dakikada için hiç bir öneminin olmadığı ve olmayacağı aşikardır. bunu hepimiz biliyoruz. ancak ne var ki ! kimse anlamak istemiyor.

okuyorum okuyorum ama anlamıyorum be sözlük.

- abi bak.
    - ne var ?
    - 3 mt uzağa işeyebiliyorum.
    - o da bişey mi ? ben en az 4 metre uzağa işiyorum.
    (abstract, 24.10.2008 13:10 ~ 18:28)
  22. o tarihe kadar aragones sittir edilir veya aragones kendine sittir çeker ve adamakıllı bir teknik adamımız olursa galatasaray için hiçte kolay olamayacak olan maçtır. aksi takdirde fenere nasıl gol atılır diye anlatmamıza gerek yok. uzun paslarla defansın arkasına top atıyosun, forvete hızlı bir adam koyuyorsun ahanda sana gol. yok çok ofsayta düşersen de edu nun üzerine oyna bir olmadı iki olmadı üçte garanti gol.
    (colonel, 24.10.2008 13:35 ~ 13:38)
  23. fenerbahçe şu 10-15 gün içinde aragones ve beraberinde 7-8 futbolcuyu göndermezse yine defansı ktunnel olur.
    (prezerlatif, 24.10.2008 13:52)
  24. galatasaray'ın 9 kasımda 9 gol atmak için elinden geleni yapacağı maç.bunu hücum oyuncularıyla yapabilecek güçte galatasaray.

not:ne fenerbahçeliyim ne galatasaraylı.
    (kefen kokusu, 24.10.2008 14:21)
  25. başlamasına 274 gün 125 saat kala sözlükte 6 kasımda 6 atan 9 kasımda 21 atar , 22 yıl önce arsenali yenen feneri folloş eder , ayhan sahaya işer, sabriyle volkan halay çeker geyiklerinin döndüğü maç.hadi öylesine söyleyenleri anlıyoruz da bazıları cidden söylemiyor mu x takımının kazanacağı maç diye, delleniyorum.bir kere bu arkadaşların öncelikle şunu anlaması gerekiyor, futbolda bu kazanır diye bir şey yoktur, sadece maçın favorisi vardır.hele de bu fb-gs maçıysa.böyle yorumlar duymak isteseydik, hiç sözlük mözlük kasmaz gider bir kahveye oturur, bi çay söyleyip maç sohbetine dalardık.

bunları bir kenara bırakıp, mantık sınırları içerisinde olduğunu düşündüğüm kendi yorumuma gelince:

bir kere fenerbahçenin son 6-7 yıldır şükrü saracoğlunun atmosferini, gs derbilerinde çok iyi kullandığı su götürmez bir gerçek.ancak ben burada şuna dikkati çekmek istiyorum.fenerbahçe kulübü galatasarayın düşüşe geçtiği 2002 senesinden beri, gerek sportif açıdan gerekse ekonomik açıdan çok iyi bir yapılanmaya gitti.neredeyse her sene üstüne bir şeyler katarak ilerledi.yani son 6 senedir fenerbahçe her maçta kadro bakımından ya gsyle eşit güçteydi ya da daha üstündü(hatta çoğunlukla daha üstündü).ayrıca neredeyse her sene öyle ya da böyle şampiyonluk yarışında olduğu için psikolojik bakımdan da genellikle maçların favorisiydi.diğer yanda ise galatasaray maçların bir kısmında ya hedeften kopmuştu ya da tecrübesiz bir kadroyla çıkıyordu(şampiyonluk maçlarında bile).hatta cihan ve orhan ak gibi anadolu kulüplerinin üstünde oynayacak kapasiteden yoksun bir sürü isim galatasaray kadrosunu işgal ediyordu.

bu sene ise iki takım tam tersi yönde yapılandılar.galatasaray kadrosuna ilk defa sınıf atlatacak transferler yaparken, fenerbahçede selçuk, maldonado kazım gibi anadolu kulüplerine layık isimler ilk 11in sürekli isimleri olmaya başladı.

diyeceğim o ki bu seneki derbide takımların karakterleri değişti.ancak bu hiçbir zaman x takımı kazanır anlamına gelmiyor.geçen sene tarihinin en başarılı dönemlerinden birini geçiren fenerbahçeye karşı saha avantajını ve mücadele gücünü kullanarak kazanan bir galatasaray olduğunu da unutmamak gerek.bunlara ek olarak, 16 güne kim ölee kim kala demek istiyorum(aragonesi tenzih ederim).belki galatasarayda 27 kişi sakatlanır belki fenerbahçe daha da kötüye gider(bundan kötüsü ne ki)

ha bi de, ahan da buraya yazıyorum, bu 9 atar ve arsenal insanları maçtan sonra da rakip takım için ezik, rezil, görmemiş ve daha nice küfür dolu giriyle sözlüğün düşünsel içeriğine katkıda bulunacaktır.

(bkz: dağılın ulan)
    (halı altına süprülmüş pislik, 24.10.2008 16:39 ~ 31.10.2008 19:13)
 sayfa  / 8

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil