belki ilginizi çeker
  1. · black eyed peas
  2. · efes pilsen one love festival 5
gündem
  1. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  2. · google wave
  3. · öğretmenler günü
  4. · aşk
  5. · dünyanın en seksi şarkısı
  6. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  7. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  8. · izmir metrosu
  9. · güğüm

9 haziran 2006 black eyed peas istanbul konseri  

1. efes pilsen one love festival 5 kapsamında parkorkman'da gerçekleşecek çılgın atma hadisesi. biletleri yakında biletix'de.

1 aydır söyleyip de inandıramadığımız insanlar http://www.biletix.com/... adresine bakıp inanabilirler.
    (creepingdeath, 24.03.2006 19:16)
  2. festivalin ilk günü herkesi coşturcak mükemmel olay.
    (sercekafasi, 25.03.2006 01:08)
  3. (bkz: @743112)
    (creepingdeath, 30.03.2006 14:27)
  4. coverselerimi giyip gideceğim konser
    (olahabeoy, 30.03.2006 15:32)
  5. başlığı okuyunca "oha" dedirten konser...
    gidilmesi farz olan muhteşem gösteridir...
    (hypnotica girl, 30.03.2006 16:27 ~ 16:28)
  6. ilk günkü organizasyona ait biletler* ki kangroove ve violent femmes'i de içerir 35 ytl'den piyasaya sunulmuştur, morrissey konserine de gitmek isterseniz toplamda 60 ytl ödeyip* kombine almanız gerek ki, bunun da size getirdikleri mor ve ötesi ile çilekeş.

black eyed peas'ın canlı performansının çok iyi olmadığı bilinse de sırf fergie için* bile gidilebilecek konserdir, hele de bu fiyattan.
    (ağ kablosu, 18.04.2006 21:16 ~ 21:49)
  7. konserden ilan edildiği ilk günlerde haberim olmasına rağmen bugün alırım yarın alırım derken biletsiz kalıp gidemeyeceğim organizasyon.. şimdilerde deli gibi bilet aramaktayım ama nafile.. kapı önünde karaborsa bilet bulur muyum acaba ümidiyle meraklandığım organizasyondur ayrıca..
    (amy, 08.06.2006 23:06)
  8. konser günü öncesinde kulağıma nereden geldiyse bir söylenti gelmişti;

"bep; eğer kalabalık onu çoşturamazsa, onlar da kalabalığı çoşturamaz, iyi bir konser performansı olmaz"

evet, bunu hissettirdiler..yani öyle gözüküyordu..efes pilsen one love festival 5'in ilk günü etkinlikleri kapsamında kangroove ve violent femmes'den sahne alan grubumuz her ne kadar diğerlerine oranla bana kalırsa şahane bir performans sergilemiş olsalar da, tam veriminde bir gösteri sunamadıklarının kanısındayım..(diğer gruplar hakkında yorum yapmayacağım, nitekim başlık elvermez)

bep, klasik bir konser geleneğini bozmayaraktan geç bir vakitte, saatler gereyarısına yaklaşırken sahnede yerini aldı..o sırada yağmur almış başını gitmişti, ahmak ıslatan ile sağanak arasında salak saçma bir şekilde yağmaktaydı..dolayısıyla ortada toplaşmış binlerce kişi üstün ve kaliteli bir konser izlemek için beklemekteydi..bazıları violent femmes'den aldıkları countryvari müziğin gazı ile halen dansetmekteydi..enerjileri bitmiş olan bazı kesim ise üstü kapatılmış ve gecenin ilerleyen vakitlerinde kırılacak olan havuzüstü platformda oturmaktaydı..dağıtılmış naylon yağmurlukları geçirmiş parti ahalisi renkli görüntüler ile ortamı ısındırmaktaydı..

ve sonunda (kısa bir özgeçmişten sonra) bep sahneye çıktı ve resmen bir maymun gibi tepinerekten parçalarını söylemeye başladılar..hadi bakalım, görelim şunların eğlendiremeyen performansını gözüyle sahneyi kesen beni bile yerimde durmamaya, zıplamaya zorlamışlardı..güzel bir başlangıç herkesi hareketlendirmişti..şimdilik eğleniyorduk..fakat tek bir sorun vardı..yok yok yağmur değil..fergie resmen eşofmanlarla sahneye çıkmıştı..utanmasa pijamalarıyla gelseymiş (hoş, o daha seksi olabilirdi) nitekim, hayalkırıklığı yarattığı kesindi erkeklerin gözünde..resmen sırf fergie için gelmiş çılgın bir gençlik vardı..
    (yapılan küçük araştırma sonucunda meğersem fergie ablamız genelde konserlere o mavi eşofman takımı ile başladığı, ilerleyen vakitlerde ise soyunup ortamı yaktığı görülmüştür..)

will i am ise bir ara yağan yağmurun ıslattığı sahnede düşme tehlikesi geçirmiştir..hemen akabinde taboo'un yanına gidip resmen "olm maymunlar gibi zıplamayalım, düşüp yaracağız bir yerlerimizi" dediği uzun boyum sayesinde görülmüş ve kayıtlara geçmiştir..harbiden de bu komik olaydan sonra zıplamayı kesen grup, daha insancıl hareketler ile dans etmiştir..

konserden çok biraz da şova dönen bu bep performansı sırasında dikkatimi çeken başka bir konu ise tüm grup üyelerinin teker teker sahne alarak, kendi ayrı özel performanslarını gerçekleştirmiş olmasıydı..bir taboo mesela, insan bu kadar çirkin olup, ters orantıyla bu kadar karizmatik olamaz..insanları çoşturmasını biliyor ama yağmur altında bitmiş türk halkı onu pek de iyi anlayamıyor..olsun, olsun, kötü birşey yok bunda, söylediklerini anlayamamış bir grup onu "hadi, bunu duyunca alkışlayacaksınız" diye sitem etmesinde ve hemen akabinde yerini apl.de.ap devretmesine neden olmuştur..seviyoruz kendisini..

bep performansı meğersem bir grup ile gerçekleştiriyormuş..bu grup arkada çalan grupmuş, ve hatta hatta bu grubun bateristi olayı bitirmiş bir elemanmış..bunu tabi sonradan anladık..onların tanıtmasıyla..teker teker isimleri megavizyonda yansırken, arkaplanda like that çalıyordu..konserin sonuna kadar bekledim ama live olarak söylenmesi gerçekten zor olan bu parçayı söylemediler..neden zor, çünkü..çünkü..dinleyin de anlayın..çok isterdim dinlemek..

arada söylenmiş coverlanmış parçalar güzel bir tad bıraktı izleyicide..bir fergie'in söylediği sweet child of mine olsun, bir will.i.am'in söylediği no woman no cry olsun, bir taboo'un başlayacak gibi olduğu ama başlamadığı in da club olsun..hepsi güzeldi..tek bir şey vardı, benim beğenmediğim, aralardaki soloların süreleri biraz uzundu, izleyiciyi sıktı gibi geldi bana..ama abartı da değildi hani, ondan dolayı tam bir sorun olarak dile getirmek istemiyorum..kapanışa yakın (galiba saatler 01:00'ı gösteriyordu) bir "jump around" yaptılar ki, tadından yenmedi..

evet, neymiş..son kararı açıklıyorum..bana göre 10 üzerinden 7..ama söylemeden de edemeyeceğim; "bep; eğer kalabalık onu çoşturamazsa, onlar da kalabalığı çoşturamaz, iyi bir konser performansı olmaz" anafikrine katılıyorum..
    (zeus, 10.06.2006 15:46 ~ 16:11)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil