|
|
- hiçbir hak başkasının hakkını ihlal etmek pahasına talep edilemez.bu fikre (maalesef) katılmayanların oluşturduğu kalabalık...
başkalarının özgürlüğünün kısıtlanması için bu kadar canla başla çalışmakta takdir edilesi ! bir davranıştır elbette...
edit: geçen haftaki (@2212165) hayal kırıklığımın ardından bu hafta konu* üzerinde daha fazla çaba harcayarak geldiğim nokta gerçekten çok sevindirici.'azmin elinden birşey kurtulmaz' diyenleri haklı çıkarmanın gururunu yaşıyorum.ve buradan tüm haftanın en kötü girileri istatistiğine girmeyi başarmış ve başaracak olanlara gönderiyorum: oscar wilde söylüyor; ''herkes benim düşünceme katılırsa yanılmış olmaktan korkarım...''
- cumhuriyet mitinglerinden farklı görmediğim mitingdir. farkları vardır evet. devrimci görüşe sahip insanların bir kısmı da orada yer alacaklardır. cumhuriyet mitinglerini eleştirip bu mitinglere katılmak hangi devrimci ahlaka sığar orasını bilemem tabi. sonra mhp destekçileri bu mitinglere katılmayacaklardır. ayrıca dün cumhuriyet için bağıran bazı geniş görüşlü kimseler de bugün türbanın cumhuriyete bir tehdit olmadığını görüp bu mitinge katılmayabilirler.
akp nin kapitalist politikaları şöyle dursun, din ile ilgili yapmak istediği düzenlemeler her zaman belli kesim tarafından engellenmek istenmiş ama genelde başarılamamıştır. mitingi düzenleyen sivil toplum örgütlerinin çoğunun sadece dinle ilgili mevzularda ayaklanması kabul edilecek durum değildir. şu an sokakta bildiri dağıtıp ülke üzerinde oynanan oyunlara, emperyalizme karşı insanları bilinçlendirmeyi hedefleyen gençlerin çabası gözümde ne kadar büyükse, bu sivil toplum örgütlerinin değeri de bir o kadar alçalmaktadır.
bugün şeriat toplumun bir kısmı tarafından büyük bir tehlike olarak görülmektedir. hükümetteki partinin muhafazakar tutumları ve arkasına alabildiği %50 seçmenle bunu başarabilmesi olağan görülmektedir. peki geçmişte ne oldu? aynı korkular, aynı endişeler adnan menderes zamanında yaşanmadı mı? adnan menderes bu politikalarına karşın defalarca seçilmedi mi? sonra? menderesi öldürdüler. kim ayaklandı? hani menderesin o kadar seçmeni?
şu ana kadar türbanı destekleyen %70 lik bir orandan bu şekilde mitingler çıkmaması ve azınlık sayılabilecek laiklerin(!) bu şekilde seslerini duyurabilmeleri aklıma bir tek insanı getirebiliyor: atatürk. her fırsatta dincilerin konuştuklarını, yaptıklarını, yargılamadan, sorgulamadan atatürk e hakaret diye nitelendirenler aslında dincilerden çok da farklı davranmamaktadır. bugün atatürk ü eleştirmek ne kadar abes ve nerdeyse suçsa, dini sorgulamak da dinciler için o kadar günahtır.( tanrı sorgulamadan iman edin, inanın, sonra sorgulayın ama sapacak derecede yapmayın bu sorguyu der.) bu iki tutum arasındaki dogmatik benzerlik gerçekten gözden kaçmayacak niteliktedir.
bir oluşumun içinde iseniz durumunuza dışardan bakamazsınız. nasıl göründüğünüzü anlatmaya çalışanlara çoğunlukla inanmaz, söyledikleri şeylere gülüp geçersiniz. o kısır döngüde dönüp durursunuz.
ayrıca hava bugün şahane ankara da. aynı cumhuriyet mitinglerinde olduğu gibi. bugün yine yürüyüş olsun diye bu mitinglere katılanlara selam ederim. fazla güvenmeyin böyle havalara, asıl bu havalar tehlikelidir.
- ne gerek vardır böyle mitinglere anlamam. bakınız yüzde bilmem kaç büyüyoruz, ekonomimiz tıkırında, tayyip geldi dertler bitti. her şey dört dörtlük, boşveriniz efendim, ekonomi iyi gitsin, borsacıların karnı iyice doysun, siktiredin kadınları, girsinler çarşafa, yeter ki istikrar bozulmasın, hatta tayyip ömür boyu devlet başkanı seçilsin, istikrar sürsün gitsin..
- korku kültüründen beslenenlerin organize ettiği, aslında pek de sivil olmayan sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği miting. tıpkı cumhuriyet mitinglerinde olduğu gibi, aydın bir türk kadınıyım havasındaki enteresan teyzelerin, tek parti dönemini özleyen bir takım mütekait amcaların, ille de gerontokratların, tiki gençlik arasındaki helin avşarvari (herşey laik olsun istiyorumculuk) ekollerden gelen bir kesimin epeyce ilgi gösterdiğini tahmin ediyorum. ulan bir kere de işsizliği, yoksulluğu, eğitim sistemini protesto etmek için toplansın o kitleler, dişimi kıracağım şerefsizim. ki dişlerim çok güzeldir benim, var gerisini sen düşün...
- önce tükiye'yi malezya yaptılar, iran yaptılar ve şimdi bu da yetmezmiş gibi bu güruh hala ülkenin huzurunu ve toplumsal mutabakatı bozmak için, hangi akla hizmet ettiklerini kendileri de bilmeksizin, yaptıkları propaganda ve kışkırtmanın devamını sergiledikleri eylem.
kendilerine söylenecek söz yoktur zira bu insanlar ezbere yaşayan bir zihniyetin verimsiz ve kısır ürünleridir.
laiklik diyorlar da, sesleniyorum onlara, siz bu laikliği kıçınızla mı anladınız da şimdi de kıçınzdan uydurduğunuz evham ve demokrasi ile insanların hak ve özgürlüklerini gasp ediyorsunuz?..
siz ki medeniyetsiz guruh;
laiklik diyorsanız; laikliğin babası olan ülkeye gidin laiklik görün!!! keza demokrasi ve özgürlük de öyle.
imdi; siz kimsiniz ve ne siziniz ki, başta şakşakcı chp olmak üzere ülkeye maddi ve manevi kayıptan ve sözde atatürkçülük adı altında, atatürk gibi büyük bir deha ve önderi de tabulaştırarak kendi zihniyetinize malzeme ve alet ederek ne yapmak istersiniz?..
komiktir bunlar. yapmayın. etmeyin.
inancınız da yoksa vicdanınıza danışın ki o da yoksa benliğinizi bir kenara atın ve aklınızdan alın salığınızı.
ayrıca sözlük içerisinde de tahminen 18-22 yaş arası genç kardeşlerimizin bilgisi olmadan fikri olması ve bol bol mide gurultularıyla sözlüğe komik olduklarını bilmeksizin kusmaları ve işkembe i kübradan sallamakta sınır tanımamaları hem komik hem de modlara mesai göstergesidir.
ey ahali, önce atıp tutmadan bu ülkenin maddi-manevi değerlerini, kültürel ve sosyolojik geçmiş ve bilincini, tarihsel rol ve geçmişini bilmeden burnunuzu her şeye sokmaktan çekinin ve yazmadan -tepki vermeden önce ezbere yaşamı bir tarafa bırakarak, objektif ve tarafsız bir değerlendirme yapın da gülmeyelim. komik oluyorsunuz yani...
|