kayseri kadir has stadyumu'nda oynanacak ilk turkcell süper lig 23. hafta müsabakası. ilk başta açıklanan fahiş bilet fiyatlarına gösterilen aşırı tepki yüzünden kayserili tüccar kafalı yöneticiler indirime gitmişler ve yeni bilet fiyatlarını şu şekilde açıklamışlardır:
büyükşehir belediye başkanı mehmet özhaseki 'nin emriyle bilet fiyatlarının indirildiği maç olarak başlayalım yazımıza.
şu anda kayseri'de yoğun bir toz fırtınası var.yalnız stad tribünleri kapalı.yapılacak çekiliş sonucunda 1 otomobil, 10 lcd televizyon verilecek.ilk giren 5000 kişiye de kayserispor forması verilecek.maç öncesi kayserispor tarafında önemli bir eksik bulunmuyor.3 büyüklerin burada çok zorlandıkları düşünüldüğünde kayserispor'un kazanma ihtimali biraz daha fazla diyorum.
oynanacağı saatte tüm gözlerin çevrileceği maç.maç öncesi iki takım arasında 7 puan fark bulunuyor.kayseri için üst sıraları zorlama ve stad açılışı gibi anlamları olsa da fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışında ben de varım demeye devam edebilmesi için bir o kadar önem verdiği müsabaka.zemin ile ilgili spekülasyonları bir kenara bırakıp takımları ele alırsak;kaleciler cvlerinde yazan benzer hataları yapmazlarsa üst düzey ve tecrübeli kaleciler.kanatlarda durmuş ve mehmet topuz'a karşı uğur boral ve roberto carlos,gökhan gönül ve deivid'e karşı mehmet eren ve toledo eşleştiğinde günlük aşırı performans sergileyen olmazsa bir birlerine hemen hemen denk kuvvetler.tabi bu denklik oyuncu bazında değil takım oyunu ve yardımlaşma bazında.defans göbeğinde sergio ramos fiziğindeki ali turan (uğur meleke'nin tabiriyle) ile fatih hoca beni milli takıma al oyunuyla eren,lugano ve edu(ya da önder) ikilisinden aşağı kalmayan oyuncular.orta sahanın ortası ise işin kızıştığı nokta,emre ve deniz,ragıp ve saidou ile kapışacaklar.oyun bir takımın lehine dönecekse burada dönecek.forvet hattında uyumlu ikili semih-alex ise araya kaçayım ve de taklacıyım aghahowa ile partneri cangele'ye karşı bir adım önde gözüküyorlar.son olarak bünyamin gezer faktörü var.zemin demiştik,hakemin maçı tatil etme ihtimali de çeşitli kişilerce dillendirilmekte.teknik sorumluların ilginç kadro seçimleri ve değişik hamleler yapma ihtimali ile birlikte maçın tatil olması da doğal olarak tüm analizleri geçersiz kılacak.
zeminin çok kötü olduğu görülmekte, bir galatasaraylı olarak saçma sapan sivas ve konya sahalarında oynayan oyuncularımızı gördükten sonra fenerbahçelilere sabır dilemekteyim.
2-0 devam eden ve 10kişi kaldığı halde gol yemeyen fb karşısında kayserispor teknik direktörünün sahaya müdahale edip çirkeflik yaptığı,hala süren ve alex in 800. maçı olması nedeniyle midir nedir fb nin yenecek olduğu maçtır.
volkan demirel'in oldukça haklı bir şekilde atıldığı maçtır. hele ki bugünkü hareketinden sonra bir insan olarak akıl sahibi olmadığın düşündüm. çek maçında koller'i ittir kırmızı gör, hacettepe maçında hakeme artistik yap kırmızı gör, sonra gel bugün rakibin sana sert girdi diye götüne tekmeyi çakıp kırmızı gör. kelimeler kifayetsiz kalıyor artık. inşallah en kısa sürede bu saçma alışkanlığından kurtulur.
aragones fenerbahçe'yi çift forvet falan oynatmamıştır. güiza oyuna girdikten sonra deivid'in yerine, sağ kanada, geçmiştir. göz var nizam var arkadaşlar. adam forvet oyuncusu diye oyuna girmesi takımın illa ki çift forvete dönmesi anlamına gelmez.