görseller
8 kasım 2009 kadıköy mitingi 

belki ilginizi çeker
  1. · alevi köyüne cami yapılması
  2. · ayrımcılığa karşı eşit yurttaşlık hakkı mitingi
gündem
  1. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  2. · prison brake
  3. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  4. · kar yağarken hissedilen duygular
  5. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  6. · demokratik sol halk partisi
  7. · dünyanın en seksi şarkısı
  8. · nikolai genelev
  9. · veryansın etmek

8 kasım 2009 kadıköy mitingi  

1. yapılmaması gereken mitingtir. kim için, kime yapacaksın, kime neyi anlatacaksın lan. milletin gözü dönmüş görmüyor musun?

zira gerek dersaneler, gerek iş güç, kadıköy'de hayat felç oluyor, insanlar işlerine güçlerine gidemiyorlar, yollar felan kapanıyor.
    bu seferki miting alevi adı verilen kişilerin şeysiymiş. alıyolar ellerine megafon mudur nedir, bas bas bağırıyolar, şu güzelim cennet türkiye'nin nesini beğenmiyorlarsa artık, pes vallahi. çoluğumuzu çocuğumuzu gönderemiyoruz miting olduğu gün, her yer şiddet dolu, cam felan kırıyolar, polis de olmasa bunlar kesecek sanki bizi. miting de miting, ne anlıyorsunuz şu işlerden kardeşim, bakın işinize gücünüze, ekmek aslanın ağzında sen hala miting diyorsun. işimizden gücümüzden etme bizi.
    (elpinoras, 20.10.2009 12:18)
  2. cem vakfından, dünya ehlibeyt vakfından falan açıklama bekliyorum bu eylemin ardından, "bu eyleme katılanlar aslında alevi değil" diye. zira ankara mitinginden sonra bu açıklamayı yapmışlardı kendileri. belki vakıfları suçluyor gibi görünüyorum, farkındayım. ama bu vakfın başkanlarını ben seçmediğime göre seçen adamlarda aynı oranda suçlu. ki bu vakıfların devlet ve hükümetle dirsek temasları (para ilişkileri belkide)ortada dururken insanların sesini çıkarınca, üstelik yıllar sonra, üstelik hiç olmadğı kadar içten. önlerine set çekmeye çalışan vakıflar, dernekler ve kurumlar sadece gereksizliklerini ortaya koymuş olurlar.
    (slaw, 20.10.2009 12:27)
  3. (aglaures, 30.10.2009 14:20)
  4. pir sultan abdal kültür derneği kadıköy şube başkanı feti bölügiray'ın konu ile ilgili röportajını okumak için:

http://haber.sol.org.tr/...
    (piqolet, 04.11.2009 11:44)
  5. çağrısıdır:

ayrımcılığa karşı eşit yurttaşlık hakkı için

büyük alevi mitingi

8 kasım 2009'da tarihlerinde türkiye’nin dört bir yanından gelip

istanbul'da buluşuyoruz:

bu miting;

demokrasi içindir,

laiklik içindir,

insan hakları içindir,

eşit yurttaşlık hakkı içindir.

sivil, demokratik, özgürlükçü bir anayasa içindir.

bu miting;

ayrımcılığa son verilsin,

ahim ve danıştay kararları uygulansın, zorunlu din dersleri kaldırılsın,

diyanet lağvedilsin,

cem ve kültür evlerimiz yasal statüye kavuşsun,

madımak oteli müze olsun,

alevi köylerine camii yapılmasın,

asimilasyon politikaları son bulsun, diyedir.

bu miting;

özelleştirmeler son bulsun,

sendikasızlaştırma, örgütsüzleştirme son bulsun,

cinsiyetçi yaklaşımlar son bulsun,

eşit iş’e, eşit ücret ödensin,

seçim barajı kaldırılsın,

dokunulmazlıklar kaldırılsın,

zamlar geri alınsın, imf politikaları sona ersin,

emperyalistler evine dönsün,

annelerimiz artık ağlamasın,

kürt sorunu demokratik, barışçıl yolla çözülsün,

yurt’ta barış, dünya’da barış olsun, diyedir.

bu miting;

eğitim, sağlık parasız olsun,

şeriatçı yükseliş dursun,

kimse, dilinden, dininden, kökeninden dolayı sorgulanmasın, diyedir.

bu miting;

bin yıllardır bu toprakların bir gerçeği olan alevi varlığının her aşamada inkar edilmesine dur demek içindir. bugün ise akp gericiliğince daha da azgınlaşarak sürdürülen bu yok sayma politikalarının sona erdirilmesini sağlamak ve "alevi çalıştayı"na sunduğumuz taleplerimizin kabulü içindir.

yurdun dört bir yanından yola çıkacak

8 kasım 2009 pazar günü istanbul'da olacağız.

tarihe iz bırakmak adına;

gelin canlar bir olalım
    (aglaures, 04.11.2009 13:25)
  6. ateist ve agnostik arkadaşlara, gelin eklemlenelim demek istediğim mitingdir; ama biz linç edilirken alevi arkadaşlar da arada kaynar diye korkuyorum.
    sanıyorum halkımız henüz hazır değil böyle bir ateist mitingine; evet, evet, değildir.
    (war never changes, 04.11.2009 14:56 ~ 15:16)
  7. anarşist ve anarko-komunist arkadaşlara, gelin eklemlenelim demek istediğim mitingdir; ama biz linç edilirken alevi arkadaşlar da ara kaynar diye korkuyorum.

(bkz: düzenin olduğu yerde karmaşa kaçınılmazdır)
    (linkleri görebilmek için üye olan adamım lan ben, 07.11.2009 20:14 ~ 20:14)
  8. biraz önce saygı duruşu ile başladı. yol tv'den canlı olarak yayınlanıyor. kadıköy tarihinde ender rastlanan kalabalıkta devam ediyor.
    (piqolet, 08.11.2009 13:14)
  9. yüz binin üzerinde bir kitle var. ayrıntılar:
    http://www.renkhaber.com/...
    (hırrım buke, 08.11.2009 13:33)
  10. 500 bin kişinin olduğu tahmin ediliyormuş.
    (hırrım buke, 08.11.2009 14:36)
  11. sabah sabah kadıköy'deki ulaşımı felç etmiş miting. mitingdeki arkadaşlar mesajlarını bi yerlere ulaştırabildilerse ne mutlu; yoksa boşu boşuna çile çektik demek zorunda kalıyorum. 500 bin de az değil hani.
    (ahenk, 08.11.2009 20:09)
  12. en azından 300-400 bin kişinin olduğu mitingtir. bu üsttekilere güzel bir mesajdır. aleviler haklarını haykırdılar, hem de evrenselliklerini kaybetmeden.

fenerbahçe ve beşiktaş taraftar grupları'nı da gördüm ben alanda. çarşı'ya alışmıştık ama fenerbahçe tribünlerindeki bu hareketlilik iyiye işaret.

dershaneler felç olmuş ama yaa. kıyamam.
    (onurene, 08.11.2009 21:50)
  13. tkp ninde kendine pay çıkardığı miting olmuştur.
    " eşit yurttaşlık sosyalizmde " diyip durdular.
    (kopekbaliginingozundekibugu, 09.11.2009 16:31)
  14. platformun konumu kötüydü fakat daha beteri ses düzeniydi. bütün amfiler eyşan otele doğru bakmakla beraber platform ve otel arası yaklasık 30 metreydi. o aradaki insanların dışında kalanlar (ki bu toplamın aşağı yukarı %95 ine tekabul ediyor) konusmacılar ve sanatçılardan mahrum kalıp kendi halinde takıldılar.neticede parçalanmalara yol açtı. yakışmadı.
    ses düzeninden sorumlu şahsı bulsam tereddütsüz ağzına odunla girişirim.
    (menemene benzeyen picasso tablosu, 09.11.2009 16:50)
  15. oldukça kalabalık gerçekleşmiş olan miting.

mitingin en ilginç olayı ise; şüphesiz ki mücadele birliğinin miting alanı yakınındaki binaların birinin tepesinden üzerinde deniz gezmiş'in fotoğrafı olan bir pankartı asmalarıydı.
    (aglaures, 10.11.2009 01:16)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil