görseller
8 eylül 2009 türkiye bulgaristan basketbol maçı8 eylül 2009 türkiye bulgaristan basketbol maçı
8 eylül 2009 türkiye bulgaristan basketbol maçı 
belki ilginizi çeker
  1. · vuvuzela
  2. · semih erden
  3. · engin atsür
  4. · tecavüz sonrası söylenen sözler
  5. · ersan ilyasova
  6. · semih erden
  7. · pini gershon
gündem
  1. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  2. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  3. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  4. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  5. · boylumlama
  6. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  7. · aşk ı memnu
  8. · sen ne büyük ibneymişsin
  9. · elfyourself

8 eylül 2009 türkiye bulgaristan basketbol maçı  

sayfa  / 2
  1. d grubundaki millilerimizin gruptaki ikinci maçı. yine 22:15 de ntv'den naklen yayımlanacak.
    (small, 08.09.2009 00:30 ~ 00:56)
  2. benim beğenmediğim polonya bile bulgarları yendi biz mi yenemiyeceğiz. banko 1
    (birdy39, 08.09.2009 00:33)
  3. denizi geçip derede boğulmamamız gereken maç litvanya galibiyetinin boşa gitmemesi için mutlaka kazanmamız gereken maç
    (ortrek, 08.09.2009 00:43)
  4. korkmamız gereken tek şeyin bulgarların tecrübeli koçu olduğu müsabaka.
    (point guard, 08.09.2009 00:52)
  5. litvanya galibiyetinden sonra zafer nidalarını atmak için erken olduğunu düşündüğüm ve zorlu bir karşılaşmaya sahne olma ihtimali bulunan maç. dünkü polonya maçında izlediğim kadarıyla eski formundan uzak olarak gördüğüm todor stoykov ve tekel'den tanıdığımız ve sonrasında real madrid'de endam eyleyen filip videnov üçlükleriyle başımızı ağrıtabilir. pota altında vassil evtimov da semih erden'in oynadığı kısımlarda bünyeyi zorlayabilir. pini gershon faktörünü de unutmadan haydi hayırlısı diyelim.
    (uykulu, 08.09.2009 10:09 ~ 10:09)
  6. en az hasarla atlatmamız gereken maçtır. çünkü japonyadaki dünya kupasını anımsıyorum da, arjantin maçına çıktığımızda takımın yarısı iğneyle oynuyordu, diğer yarısı maç içi sakatlıklarından ötürü oynayamıyordu. dikkat etmek gerekir bu durumlara.
    (kahnesty, 08.09.2009 10:13)
  7. geldik ikinci maça. bulgaristan 2003 isveçte neredeyse bizi ilk turda eleceyek olan takımdı ki aslında onlar için pek de bir şeyin değişmediğini görüyoruz. ilk maçta pini gershon u resmen çıldırtacak basit hatalar yapan bulgarlar ilk çeyrekte 27-9 geriye düştükten sonra farkı çok az 10 sayının altına indirebildiler. nedeni de çok belli. yıllardır takımın beyni olan stoykov u gerektiğinde değişmeli, gerektiğinde faul yapacak şekilde sertlikten kaçınmayacak şekilde oyunda soğuttular. bulgaristan klasik bir şut takımı aslında ki rowlandın bulgar pasaportuna geçirilmesinde de stoykov u 2 numara gibi kullanıp öldürücü şutlarından daha fazla yararlanmak vardı. ancak polonya karşısında diğer oyuncuları riske etmek adına stoykov durdurulunca, bulgaristan hücumları özellikle ilk periyotta aksadı ve fark açıldı. ancak pini gershonun polonyanın yaptığı 2-3 alan savunmasına benzer savunmasına içerdeki uzunlarla ısrar edip, son periyotta da yorulan polonya uzunlarının ortasına doğru soldan drive etmek için rowlandı devreye sokunca polonya savunmasında delikleri buldular ama takım savunmaları çok kötü olduğu için aslında bu kadar rahat skor bulmaması beklenen polonya rahat bir şekilde 90 sayı attı. tabi david logan faktörünü es geçmek olmaz. sadece bulgaristan uzunları evtimov-ivanov ve en büyük çıkışı yaptığını düşündüğüm georgiev kısalara yardım getiren lampe-gortat ikilisine karşı 37 sayı atması anormaldi. zaten mladenov un neden düşünülmediğini bir türlü anlayamadım zira takımın tek pivotu o aslında, herhalde bir sıkıntı var.

bulgaristanı yenmek çok da zor değil aslında. tek numara şut yememek bir de rowlandın içeri dalışlarından en az hasarla ayrılmak. maçın kilidi net bir şekilde kısalarımızın adam takibi zira videnov ve stoykov da potayı görür görmez çok rahat şut sokan adamlar. polonya maçında bunu yapmayınca dribbling üzerinden oyun kurmaya çalıştılar ki aslında bulgar uzunlarının bu ekstraları da o şekilde geldi diyebiliriz. öte yandan rakip savunmanın net bir şekilde ikili oyun ve direk potaya drivelarda zaafı var. zaten atlet bir takım sayılmazlar ama göğüs göğüse sonuna kadar mücadele edeceklerdir. özellikle biri sağdan biri soldan rahat drive eden ersan ve hido çok fazla faul atışı kazanacaklar, öte yandan uzunlarımız da bol bol bire bir pozisyon yakalayabilirler ki ben oğuzun bu üretkenliğini şu bulgaristan karşısında devam ettireceğini düşünüyorum. burada tanjevic in sahadaki beşini iyi seçmesi gerek zira hazret bazen uzun beş yapıcam derken o kadar statik bir takım koyuyor ki sahaya resmen duruyoruz. bulgarlar ın 3 kısalı varvasyonlarına karşı sinan bol bol dakika alabilir gibi ama ömerin durumunu da bilmiyoruz. ancak soğukkanlı bir milli takımın şu bulgaristan a kaybetmesi anormaldir. tek motto belli, şut attırmayın yeter. yoksa her takım bulgar savunmasına 80 sayıyı gömer zaten.
    (wildboy, 08.09.2009 14:10)
  8. (colonel, 08.09.2009 14:28)
  9. engin atsür'ün sakatlığından dolayı oynayamayacağı maçtır.
    (giritlininbiribütüngiritlileryalancıdırdemiş, 08.09.2009 14:47)
  10. dünkü litvanya maçını kaçırmam sebebiyle, milli takımdan bugün de aynı oyunu bekliyorum. hatta bunla yetinmeyip bulgaristandan da dünkü maçtaki litvanya gibi oynamalarını istiyorum. skor falan da aynı olsun.

edit: dünkü maçın rapid linklerini atan arkadaşlar saolun. ben cansız sevmiyorum. vaheyi de sevmezdim zaten.
    (leblebi yutmuş solucan, 08.09.2009 16:25)
  11. dünkü polonya karşısındaki oyunlarını gördükten sonra rahat alırız,turumuzu atarız dediğim maç.
    (sturridge, 08.09.2009 16:26)
  12. ilk 6 dakikası milli takım açısından skor olarak rahat geçmesine rağmen erken gelen 4 faul, kaçan boş şutlar ve yediğimiz hızlı hücum sonucunda maçta ilk mola alan taraf biz olmuşuzdur.

şu kısa süreye bakacak olursak maçı rahat alırız demek abes olmaz.
    (jugador, 08.09.2009 22:27)
  13. bekir yarangüme'nin batırdığı maçtır. girmiyorsa atma arkadaşım.
    (albus, 08.09.2009 22:33)
  14. ersan ilyasova'nın çok iyi başladığı, ender arslan'ın son saniye üçlüğüyle ilk çeyreği 21-15 önde bitirdiğimiz maç.
    (maximtsigalko, 08.09.2009 22:40)
  15. türk seyircilerin vuvuzela ile kafa siktiği maç. ulan siz de mi?
    (maximus, 08.09.2009 22:45)
  16. güle oynaya, şiir gibi basket oynadığımız maçtır. düşünün hidayetin oyuna girmediği, kendini kasmadığı bir maçta 20 sayı farkı yakalayabiliyoruz. kerem ender ikilisinin mükemmel oyun kurması, enderin üçlüklerde ısararla başarılı olması ve ersanında her topu sokması bu farkta en önemli etken ama gerçekten sarmıyor maç, bulgaristan ne savunma yapabiliyor ne hücüm, bizim hiç bir hazılık maçımız bile bu kadar rahat olmamıştı, gerçi biz hazırlık maçlarında genelde sıkıntı çekiyoruz ama demem o değil gerçekten çok rahatız.
    (hidrolaz, 08.09.2009 22:56)
  17. ikinci periyodun bitmesine az bir süre kala rahatça geçiliceği çok açık olan maç. litvanya'nın polonya'yı yeneceğeni düşünüp, yarın da bizimkiler kesin kazanır tahmini yapmak üzereyken, polonya'nın litvanya'yı geçmesiyle (dumur), çok net olmasa da anormal işler olmadığı sürece gruptan mağlubiyet almadan diğer kazık grupla eşleşeceğimiz süreçten önceki maç. hatta daha ileri giderek diyebilirim ki, sonrakı grupta ilk ikinin içinde olursak en az yarı final oynayacağımız güzel bir turnuva olur.
    (hippi, 08.09.2009 22:56)
  18. (bkz: yok böyle bir şey sayın seyirciler)

ikinci yarı sonucu:
    türkiye:53
    bulgaristan:28

böyle devam edin çocuklar..
    (suursuz, 08.09.2009 22:58)
  19. bu bulgaristan'ın turnuvaya nasıl katıldığını merak ettiğim maçtır. lan öyle saçma sapan oynayan bir takım olabilir mi? avrupa şampiyonasına katılabilir mi?
    (titreşimli kapı tokmağı, 08.09.2009 23:00)
  20. en azından baskebolda bizden zayıf ekiplere rahatça üstünlük kurabildiğimizi gösteren maç. darısı yarınki maça.
    (vanguard, 08.09.2009 23:01)
  21. bildiğin antreman maçı.
    (elpinoras, 08.09.2009 23:04)
  22. skor olarak maçı koparma seviyesine geldik, belki de kopardık. ilk yarının sonlarına doğru bulgarlar bitse de gitsek moduna geçtiler. ayrıca tanjeviç ikinci yarıda bench'i akıllı bir şekilde kullanıp yarın ki maça diri bir takım çıkarmalı.

(bkz: sıradaki)
    (terelelli, 08.09.2009 23:05)
  23. ilk yarı rahat geçti, @3917275 dan farklı olarak bulgaristan göğüs göğüse mücadele falan etmiyor ki zaten bulgaristan kafa olarak yarın ki maçı düşünüyor belli ki. onun dışında her şey tahmin ettiğim gibi devam etti. sadece bu bulgar savunmasına herkes 80 sayı atar demiştim, başkasını bilmem ama biz 100 sayı atacağız gibi. bence yapılması gereken şey barışı, semihi yani oynatmak istemediğimiz ya da olmasa da olur diyeceğimiz adamları oynatmak. yarın polonya karşısında dirençli bir takım lazım zira, benchi olmayan polonya için direnç göstermek onların ilk iki günkü gazlarını alabilir. bu arada ender bana 2003 isveç i hatırlattı. o zaman sadece 20 yaşındaydı ama bir türlü verim veremeyen keremin arkasında harika oynamıştı. şimdi de harika oynuyor. 4/5 üçlük isabeti ilk yarı için fazla garip.
    (wildboy, 08.09.2009 23:07)
  24. ilk yarısı ititbariyle sahada türkiye değil de başka takım olsa izlemeyeceğimi düşündüğüm maçtır. daşak falan geçiyo gibiyiz ama geçmiyoruz da aslında. sıkıcı sonuç olarak. bulgaristan da alemin en mal takımı sanıyorum. o ne la öyle?
    (esekherif, 08.09.2009 23:08)
  25. -- -- son dakika -- --

milli takımın soyunma odasından aldığımız bilgilere göre bu çeyrekte milli takım 30 sayı fark yiyip maçın tekrar dengeye gelmesini sağlayacakmış. tanjevic bu strateji hakkında "maksat takımın ve taraftarların dökmeye alıştığı ecel terlerini kaybetmemek. son çeyrekte hidayet ersan mersan atar bikaç tane yeaa!.." açıklamasını yaptı.

-- -- son dakika -- --
    (ntcik, 08.09.2009 23:08)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil