gündem
  1. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  2. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  3. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  4. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  5. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  6. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  7. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  8. · anne kız diyalogları
  9. · eurovision a alternatif şarkı sözleri

79 uncu oscar ödülleri  

sayfa  / 3
  1. alejandro gonzalez ınarritu'nun yönettiği "babel" filminin sürpriz bir şekilde 7 dalda aday gösterildiği, içimden bir sesin de "en iyi yönetmen" ödülünün -hatır için- martin scorsese'ye verileceğini söylediği ödüllerdir...

adaylar şu şekildedir:

en iyi film:
    babel
    the departed
    letters from iwo jima
    little miss sunshine
    the queen

en iyi erkek oyuncu:
    leonardo dicaprio
    ryan gosling
    peter o'toole
    will smith
    forest whitaker

en iyi kadın oyuncu:
    penelope cruz
    judi dench
    helen mirren
    meryl streep
    kate winslet

en iyi yardımcı erkek oyuncu:
    alan arkin
    jackie earle haley
    djimon hounsou
    eddie murphy
    mark wahlberg

en iyi yardımcı kadın oyuncu:
    adriana barraza
    cate blanchett
    abigail breslin
    jennifer hudson
    rinko kikuchi

en iyi yönetmen:
    alejandro gonzalez inarritu
    martin scorsese
    clint eastwood
    stephen frears
    paul greengrass

en iyi yabancı film:
    danimarka'dan "after the wedding"
    cezayir'den "days of glory"
    almanya'dan "the lives of others"
    meksika'dan "pan's labyrinth"
    kanada'dan "water"

en iyi uyarlama senaryo:
    • "borat" ile sacha baron cohen, anthony hines, peter baynham, dan mazer ve todd phillips
    • "children of men" ile alfonso cuaron, timothy j. sexton, david arata, mark fergus ve hawk ostby
    • "the departed" ile william monahan
    • "little children" ile todd field ve tom perrotta
    • "notes on a scandal" ile patrick marber

en iyi orjinal senaryo:
    • "babel" ile guillermo arriaga
    • "letters from ıwo jima" ile iris yamashita ve paul haggis
    • "little miss sunshine" ile michael arndt
    • "pan's labyrinth" ile guillermo del toro
    • "the queen" ile peter morgan

en iyi animasyon:
    cars
    happy feet
    monster house

en iyi sanat yönetmeni:
    dreamgirls
    the good shepherd
    • pan's labyrinth
    pirates of the caribbean: dead man's chest
    the prestige

en iyi görüntü:
    the black dahlia
    • children of men
    the illusionist
    • pan's labyrinth
    • the prestige

en iyi ses düzeni:
    apocalypto
    • blood diamond
    • dreamgirls
    flags of our fathers
    • pirates of the caribbean: dead man's chest

en iyi ses kurgusu:
    apocalypto
    • blood diamond
    • flags of our fathers
    • letters from iwo jima

en iyi müzik:
    • "babel" ile gustavo santaolalla
    • "the good german" ile thomas newman
    • "notes on a scandal" ile philip glass
    • "pan's labyrinth" ile javier navarrete
    • "the queen" ile alexandre desplat

en iyi orjinal şarkı:
    • "an inconvenient truth" filmindeki "i need to wake up" ile melissa etheridge
    • "dreamgirls" filmindeki "listen" ile henry krieger, scott cutler ve anne preven
    • "dreamgirls" filmindeki "love you i do" ile henry krieger ve siedah garrett
    • "cars" filmindeki "our town" ile randy newman
    • "dreamgirls" filmindeki "patience" ile henry krieger ve willie reale

en iyi kostüm:
    curse of the golden flower
    the devil wears prada
    • dreamgirls
    marie antoinette
    • the queen

en iyi belgesel:
    deliver us from evil
    • an inconvenient truth
    iraq in fragments
    jesus camp
    my country, my country

en iyi kısa belgesel:
    the blood of yingzhou district
    recycled life
    rehearsing a dream
    two hands

en iyi kurgu:
    • babel
    • blood diamond
    • children of men
    • the departed
    united 93

en iyi makyaj:
    • apocalypto
    click
    • pan's labyrinth

en iyi kısa animasyon:
    the danish poet
    lifted
    the little matchgirl
    maestro
    no time for nuts

en iyi kısa metrajlı film:
    binta and the great idea (binta y la gran idea)
    eramos pocos (one too many)
    helmer&son
    the saviour
    west bank story

en iyi görüntü efekti:
    poseidon
    superman returns

onur ödülü:
    ennio morricone

jean hersholt ödülü:
    sherry lansing
    (van den budenmayer, 25.01.2007 00:48 ~ 00:54)
  2. scorsese hayranları olarak "istemiyoruz artık sizin olsun o kahrolası heykelciğiniz" diyeceğimiz, kanımca son yıllardaki en sönük "en iyi film" adaylarına sahip ödül töreni.
    (zaht, 25.01.2007 01:12 ~ 26.01.2007 01:25)
  3. babel'in ödülleri silip süpürmesini dilediğim ödül töreni.
    (azman, 15.02.2007 23:44)
  4. the departed ve little miss sunshine ın ödüllerle dönmesini beklediğim ödül töreni ama bu kupon muhtemelen babil yüzünden yatacak. göreceğiz.
    (centrocampista, 25.02.2007 00:53)
  5. en iyi yönetmen ve en iyi kurgu dalında babel'in almasını beklediğim ve istediğim ödüllerdir.
    (snitch, 25.02.2007 00:59 ~ 00:59)
  6. ryan gosling'in ödül almasını umduğum ama akademi jürisinin ne bok yiyeceğini bilmemesinden dolayı alamayacağını da çok iyi bildiğim ödül töreni..umarım babel'e hak ettiği ödülleri verirler dedirten ödül törenidir..pazarı pazartesiye bağlayan gece 01:00'dan itibaren kırmızı halı röpörtajları ntv'den izlenebilir...03:00'dan itibaren ise ödül töreni hem ntv hem cnbc-e 'den canlı olarak yayınlanacaktır..ntv'de anlık çeviriyle yayınlanacak cnbc-e'de ise tamamen aslına uygun olarak yayınlanacaktır..ayrıca sunucunun ellen degeneres olması bizleri ayrıca bir sevindirmiştir..gecenin sürprizi ise sanırım celine dion olacaktır.."ı knew ı loved you" adlı şarkısını ilk kez bu ödül töreninde söyleyecektir..umarım bir oscar töreni faciası yaşamayız...heyecanla bekliyoruz...

not:bir de babel filmini nasıl telaffuz edeceklerini merak ediyorum..brad pitt'in ağzından beybıl cate blanchett'in ağzından babil olarak çıkan filmi hangi isimle anons edecekler...
    yok mu bunun bir standartı?
    (fakespeare, 25.02.2007 01:00 ~ 01:02)
  7. özellikle son iskoçyalı filminin en iyi film ve en yi efekt ödülünü almasını beklediğim,rolü için 35 kilo almayı göze alan bir üstadın emeğinin değerlendirilmesini beklediğim filmdir.
    (mollacellad imam u azam, 25.02.2007 01:11)
  8. en iyi yönetmen ödülünü scorsece,en iyi film ödülünü babel,en iyi kadın oyuncu helen mirren,en iyi erkek oyuncu forest whitaker.
    tahminlerim böyle.bekleyelim,görelim.
    (los lunes al sol, 25.02.2007 01:25 ~ 01:25)
  9. pirates of the caribbean'a verilen dandik ve az sayıdaki adaylıklar nedeniyle sitem ettiğim ödül töreni! "ne anlar akademi eğlenceden, onlara dreamgirl gibi american dream saçmalıkları gider anca, halbuki captain jack sparrow'dan yahşi karakter, johnny depp'ten iyi oyuncu mu var!" diye sorgulatmıştır.

edit: görünüşe göre varmış.
    (ketenkele, 25.02.2007 01:42 ~ 01:50)
  10. efendim kimse sormadı ancak biz de bir kaç tahminde bulunalım ki sonra ben demiştim bak buraya yazıyorum gibi soyut doğrulamalarla şüphe uyandırmak yerine yazılı kanıtımız olsun elimizde. şimdi kedikara der ki:
    en iyi film: babel (apocalypto ya da prestige neden aday olamadı anlamak mümkün değil)
    en iyi kadın oyuncu: helen mirren
    en iyi yardımcı kadın oyuncu: jennifer hudson
    en iyi yönetmen: scorsese ( sırf artık vermessek ayıp olacak diye o bok filmle alacak oscarı ona yanıyorum ben. haketmemişmidir sonuna kadar ancak bence bu filmle olmamalıydı)
    uyarlama senaryo: little children ( çok sevdi entel gençler bu filmi akademiden de alır onayı gibi )
    animasyon: happy feet

(bkz: bak buraya yazıyorum)

edit: keşke yazmasaymışım .. oldu mu hiç? tamam babel de bir sanat şahaseri değil ama departed ne allasen? hadi en iyi yönetmeni verdik scorsese babamıza, saygımız sonsuz lakin 7 verilmemiş oscarın tümümün diyetini tek ve çok da parlak olmayan bir filmle ödemek oldu mu.hele ki önceden değeri bilinmemiş onca eseri dururken. hiç olmadı yav hiç!
    (kedikara, 25.02.2007 01:43 ~ 27.02.2007 00:09)
  11. en iyi yönetmen departed'le scorsese'e,
    en iyi senaryonun babel'e,
    en iyi erkek oyuncunun blood diamond'la di caprio ya
    en iyi kadın oyuncunun da the queen'le helen mirren'e gideceği törendir.

ayrıca en iyi kurgu da children of men, görüntü yönetiminde de pan's labyrinth alır derim ben.
    (abozek, 26.02.2007 00:53 ~ 01:05)
  12. cameron diaz'ın esmer geldiği ödül törenidir..kötü kıyafetiyle biz sevenelerini hayal kırıklığına uğratmıştır.. jessica biel ise giydiği elbisenin renginden (bkz: pembe) olsa gerek gecenin en güzel 2. kadını olmuştur bana göre...
    1. ise jada pinkett smith

düzeltme 1: cate blanchett 'i yeni gördüm ve evet artık gecenin en şık bayanı o diyebilirim...bir de eli boş dönmese gerçekten çok daha güzel olacak...

düzeltme 2: kate winslet 'in 5. defa aday olduğu törendir...31 yaşında 5. defa aday gösterilen tek kişidir kendisi...

düzeltme 3: eğer oscar ödül törenine gitse cate blanchett'tan sonra 2. olarak seçeceğim kişi ece sükan olurdu dediğim oscar töreni olmuştur...gözler yine de şebnem dönmez'i aradı bir...

düzeltme 4: 96 dan beri izlediğim en eğlenceli törenlerden biri...özellikle geçiş gösterileriyle beni benden alan törendir..

düzeltme 5: mark wahlberg ödülü alamadıktan sonraki görüntüleriyle puan kaybetmiştir ileriki törenler için..bu kadar da belli edilmez üzüntü be kardeşim dedirtmiştir....

düzeltme 6: ellen degeneres clint eastwood'la yaptığı konuşmayla kırıp geçirmiştir...önce clint eastwood'un yanına gidip hafiften sohbet ortamı yaratmıştır..clint eastwood ise "benim için senaryon yok mu başkalarına veriyorsun" diyerek bir nevi scorcese'ye de gönderme yapmıştır...ellen degeneres ise clint eastwood'un yanında oturan steven spielberg'e fotoğraf makinasını vererek clint eastwood ile fotoğraf çektirmiştir myspace adresi için....
    (fakespeare, 26.02.2007 02:05 ~ 05:18)
  13. en iyi sanat yönetmeni ödülünü pan's labyrinth'in kaptığı oscar törenidir...
    (fakespeare, 26.02.2007 03:52)
  14. en iyi makyaj ödülünün de pan's labyrinth'e gittiği törendir...pan's labyrinth 2'de 2 ile başladı...
    (fakespeare, 26.02.2007 03:58 ~ 03:58)
  15. en iyi kısa animasyon ödülünün the danish poet'e gittiği törendir...
    (fakespeare, 26.02.2007 04:01 ~ 04:02)
  16. en iyi kısa film ödülünü west bank story'nin aldığı ödül törenidir...
    (fakespeare, 26.02.2007 04:04)
  17. en iyi ses kurgusu ödülünü (sound editing) letters from iwo jima'nın kazandığı törendir...
    (fakespeare, 26.02.2007 04:15)
  18. ses miksajı dalında ödülü dreamgirls filminin kazandığı ödül törenidir...

düzeltme:ses miksajı ne lan diye kendime sordurtan törendir.. daha da türkçesini öğrenip yazacağım törendir...

daha türkçesini buldum(yalana bak uyardılar söyledir sağolsunlar) en iyi ses düzenleme ödülü dreamgirls'e gitmiştir...

not:kevin o'donnel 19 defa aday gösterildi ve yine boş döndü...akademiye yuh olsun....yeter ulan adamın gidiş geliş parasını verin bari...
    (fakespeare, 26.02.2007 04:20 ~ 27.02.2007 19:25)
  19. en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü alan arkin'in aldığı ödül törenidir...helal olsun ayrıca...
    (fakespeare, 26.02.2007 04:23)
  20. en iyi animasyon ödülünü happy feet'in kazandığı törendir...
    (fakespeare, 26.02.2007 04:44)
  21. en iyi uyarlama senaryo ödülünü william monahan'ın the departed filminin senaryosuyla kazandığı törendir..
    (fakespeare, 26.02.2007 04:53)
  22. en iyi kostüm tasarımı ödülünü milana canonero'nun marie antoinette filmiyle kazandığı törendir

ödül öncesindeki konuşmalar da yüzümüzü güldürmüştür...
    (fakespeare, 26.02.2007 05:03)
  23. sherry lensing'in anıldığı ve ödül aldığı törendir...sherry lensing kalbimizin yıldızıdır...
    gecenin en anlamlı konuşmasını yapmıştır ayrıca...
    (fakespeare, 26.02.2007 05:07 ~ 05:09)
  24. en iyi görüntü yönetmeni ödülünü pan's labyrint filmi ile guillermo navarro'nun aldığı törendir...

pan's labyrinth 3. ödülünü de almış oldu..sessiz ve derinden ilerliyorlar..biri bunları durdursun...
    (fakespeare, 26.02.2007 05:15)
  25. en iyi görsel efekt ödülünü john knoll, hal hickel, charles gibson and allen hall dörtlüsü pirates of the caribbean: dead man's chest filmiyle kazandığı törendir...
    (fakespeare, 26.02.2007 05:22)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil