kampüsün ortalarında yer almakta olan,okula yabancı insanlara "merkez kantin neresi" diye sorduklarında "aha şu aynalı bina" diye tarif ettiğimiz yer
ayazağadaki nüfüs dalığımına(kişi sayısı/m2) göre nüfusun en yüksek oldugu yer...
içine girildiğinde birden bütün gözlerin sana çevrildiği cadde kadar piyasa yer. kesişmek istemeyen bile zorla etrafına bakıyor.
saat 2 gibi boşalır genelde.insanlara "aa ama başka üniversitelerde böyle değil abi işte hiç sosyallik yok millette" dedirtir.ama farkında diil midir ki bu insanoğlu o kantinde tost bile satılmaz.o kantin ki meyveli sodadır, meyveli yoğurttur bilumum insanın canının çektiği ne varsa taa şoka kadar yürütmeye zorlar insanı.
12-14 öğle arasında yüzlerce insanın oturup gereksiz muhabbetler yaptığı yemek yemek amacını kesinlikle taşımayarak piyasa yapmak için tikkylerin barındığı ayazağanın en piyasa ve saçma yeri...
girişinde "öğrenci sosyal merkezi" gibi çok iddialı bir laf olup yalnızca bildiğimiz kantin ve yemekhaneden oluşan yer
havalandırmanın iyi çalışmadığı, içerisi kızartma yağı kokan, kızartılmız patateslerin buz gibi satıldığı kantin, yemekhanenenin alt katında bulunuyor.
sosyal merkez adıyla geçinen ve saat 5 ten sonra arası müdavimleri şutlayan mekan.
çalışanların mal ötesi olduğu yer.
kasadaki esmer,suratsız kız ve sandwich yapmayı bilmeyen esmer amca.
genç,uzun saçlıya lafım yok.allah için güzel yapıyor.
liselileri getirip işte okulumuz böyledir diye yutturdukları mekan
(jamal, 28.04.2004 23:22)
kantin ismini haketmeyen yer.
1. sınıftan sonra, artık bi kuple palazlanmış olan öğrenciler için görevini spor kantini ya da emek kafe'ye devreden piyasa mekanı
insanda iştah bırakmayan kötü kadının satış yaptığı kantin
öğrenciler arasında "
yemekhane" ya da "
merkez kantin" tabir edilen mekân. binanın alt katında sol tarafta kantin vardır, genişçedir, güzeldir ama öğle saatlerinde çok kalabalık olur. üst kat yemekhaneye ayrılmıştır. güzel yemekler çıkar. kartınızda para yoksa bir süre için satılan jetonlarla idare edebilirsiniz, sonra kaldırıyorlar. bahçesinde çok güzel, şemsiyeli oturma yerleri vardır, hava 20 derecenin üzerindeyse boş yer bulmak zordur. içeride de masalar vardır, tuvaletler falan. yazıyorum yazıyorum, belki arada bilmeden yazarım diye uzatıyorum ama halâ neden sosyal tesis dendiğini bulamadım
(mavio, 29.09.2004 14:55)
kız görmek istetiğinde itü'deki vatandaşların gidebileceği az yerlerden bir tanesi.
şu sıralar aşırı derecede kalabalık olan, neredeyse okulun yarısının orada bulunduğu düşüncesine kapılmama neden olan yer..
özellikle sıcak yaz günlerinde bir de içerisi kalabalıksa yoğun yağ buharından ve ağır kokusundan rahatsız olduğum mekan
üniversitemizde
75.yıl sosyal tesisleri olarakta bilinen maslak kampüsün en çok ışık saçan, aynalı büyük binası..
piyasa kantini.
dünyanın en erken kapanan , erken kapandıkça insanı ruhastası eden kantini.
(skuba, 28.10.2004 02:46)
satılan ürünlerde
kdv olmayan, yani ne alırsak
döner sermayeye giden yer. üstelik fiyatlar oldukça uçuk ve yiyecek maddelerin kalitesi ve tadı oldukça kötü.
artık akşamları 22:00 a kadar açık olan kantindir
4 kişilik bir masanın etrafına 18 kişinin toplandığı, itü'ye yetmeyecek kadar küçük mekan. 12:00-14:00 saatleri arasında içeri girdiğinizde, tek parça halinde dışarı çıkmanız pek olası olmamaktadır.
tek güzel yanı, kantininde sigara içilmesi yasaktır. dumanaltı olmaktan kurtulursunuz.
"sosyal tesisleri" ve "sosyal merkez" kelimesinin insana şöyle onlarca dönüm arazi üzerine kurulmuş dev bir eğlenme-dinlenme kampını çağrıştırdığı anlamla hiçbir alakası olmayan sıkış tepiş bina. ama yemekhane olarak güzel, gidiyorsunuz, yiyorsunuz güzel yemekleri ve çıkıyorsunuz, laf yok. gerisi piyasa kalabalığıdır.
populasyon feci şekilde artmakta, insanlar artık içeride, milletin yemek jetonu aldığı sıranın olduğu mevkide yerlere oturmaktadır..burdan yetkililerin kulaklarını çekiyorum..gençlik ortamlara akacak, millet piyasa yapacak..yere oturarak olmaz bu..