çoğu arkadaşın da belirttiği gibi
orlando'nun kopmamak için kesinlikle galip gelmesi gerektiği, serinin 2. maçı..
evet ilk maç orlando'ya belli bir darbe vurmuştur moral olarak fakat henüz bir maç geride kaldı.. orlando'nun ayağa kalkmaması için hiç bir sorun yok ki bunu
cleveland serisinin ilk maçında gördük.. 20 sayı geriden gelerek o zor deplasmanda kazandılar.. tabi ki burda oyuncular kadar
stan van gundy'nin hakkını vermek lazım.. oyuncuları molalarda adım adım inanılmaz motive etti.. inanmalarını sağladı.. bu nedenle bugün için de takımının ilk maçı unutması için gerekeni yapmıştır.. maç içinde de koça çok iş düşüyor..
orlando için en büyük tehtit elbette ki
kobe..
ilk maç inanılmaz bir performans gösterdiği ortada.. hatta kendi performasının üzerine de çıktığını söyleyebilirim.. 40 sayı ondan beklenmeyecek bir şey değil ama 8 rebo ve 8 asist ondan göremeye alışık olduğumuz şeyler değil.. bugün, ilk maçtaki performansının düşeceğini zannediyorum.. sonuçta her maç aynı düzeyde, aynı isabetle oynayamaz.. orlado'yu en sıkacak şey bana kalırsa kobe'nin abazalığı.. adam
shaq'sız kupa kazanmak için ölüyor.. bir nevi kendini ispatlamanın yolu bu.. mvp olarak taktığı bir yüzük yok.. bu bile
jordan'a ulaşabilmek için ne kadar yol katetmesi gerektiğini gösteriyor..
lakers, eminim ki orlando'yu
cleveland ve
boston'a tercih ederdi rakip olarak.. yani istemediği 2 takım dışında bir takım var karşılarında.. bunu değerlendirmek istiyorlar.. e geçen yılki final serisinden çıkardıkları dersler de var.. bu yüzden favori olarak gösterilmeleri doğal fakat durdurulmaz değiller..
evet lakers iyi hoş istekli fakat eksikleri de var.. orlando'nun bunları değerlendirmesi lazım.. deplasmandaki play off maçlarında bu yıl sorun yaşıyorlar.. özellikle houston serisinde gördük bunu..
yao ve
t mac'siz houston'a 2 maç kaybettiler deplasmanda.. bazen tamamen ruhsuz oynayabiliryorlar ve kobe'nin tek kaldığı anlar oluyor.. orlando bu anı yakalamalı ve en iyi yaptığı şey olan topu dolaştırıp boş şutları yakalamalı.. sonrası zaten kolay..
* yani orlando'daki maçlar çok da kolay olmayacak lakers için sonuçta burası finaller.. bu yüzden hele ki bu akşam orlando olur da seriyi eşitlerse o zaman en az lakers kadar kupa şansı olur.. orlando'ya 1-1 gitmek lakers'ı fazlasıyla sıkacaktır..
bu akşam kazanmaları kolay değil, her şeyi mükemmel yapmaları lazım.. kobe'yi iyi savunmak(durdurmalılar demiyorum o biraz zor), howard pota altındaki 3'lüyle savaşırken ona yardım getirmek,
*** iyi top çevirmek, boş şut yaratmak ve tabi ki bunları sokmak.. sayarken bile zorlanıyor insan ama buraya kadar bunları yaparak geldiler ve bugün de yapabilirler.. sonuçta;
(bkz:
everything is something happened)
(bkz:
yürü be hido)
(bkz:
mvp)
*