görseller
7 haziran 2009 la lakers orlando magic maçı7 haziran 2009 la lakers orlando magic maçı
7 haziran 2009 la lakers orlando magic maçı7 haziran 2009 la lakers orlando magic maçı
belki ilginizi çeker
  1. · yaran youtube yorumları
  2. · uyku nedir bilmeyen sözlükçüler
  3. · hidayet türkoğlu
gündem
  1. · aşk ı memnu
  2. · the twilight saga new moon
  3. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  4. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  5. · yeşim salkım
  6. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  7. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  8. · aydıncık
  9. · kamerasız cep telefonu

7 haziran 2009 la lakers orlando magic maçı  

sayfa  / 2
  1. ilk maçta kobe'nin gazabına uğrayan orlando için serinin bir anlamda kaderini belirleyecek olan 2009 nba finalinin 2. maçı. ilk maçta hedo ,howard , lewis gibi 3 asın kötü performansından çok isabetsiz dış atışlar ve yanlış pas tecihleri nedeniyle kaybeden orlando bu gece oynanacak maça daha agresif, mental açıdan daha güçlü çıkacaktır umarım. unutulmamalı lakers 2. maçta içerde çok da iyi olmayan denver'e yenildi. 3,5 ay oynamamış jameer nelson aldığı süre içinde iyi işler yapıyormuş gibi görünse de aslında finale getiren üçlüyü kısmen bozdu. " inanılmaz şutları sokan birine karşı ne yapabiliriz ki? " diye sorup saçmalayan pota altı canavarı howard , dışarıda lewis, mickael pietrus ve hedo'nun performansı bundan önceki maçlar gibi olursa galibiyet olası.kobe dışında odom, gasol ve andrew bynum ile ilk maçta resmen sıçan derek fısher oyunun kaderini belirlecek çapta değiller. hadi lan orlando çıldırt bizi.
    (ulanyinemiben, 07.06.2009 15:47 ~ 15:48)
  2. phil jackson 1-0 öne geçtiği playoff'larda hiç seriyi kaybetmemiş. bilginize. zor bir ihtimal ama umarım orlando tarih yazıp phil jackson'ın bu istatistiğini yerle bir eder.
    (tmb, 07.06.2009 16:27)
  3. 2009 nba şampiyonunu belirleyeceğini tahmin ettiğim maç. böyle de iddalıyım işte. alan yüzüğü takar. kimin alacağı konusunda pek şüphe duymuyorum. her ne kadar gönlümüz hido ile olsa da bir kobe gerçeği var. basketten çok da anlamayan beni bile havalara sıçratıyor adam..* gördük ilk maçtaki alev halini; o ne tekniktir, o ne düzgün bir eldir.. basket faul aldıktan sonraki sevinç halleri falan. korkutucu yani, onu savunacak adama allah kolaylık versin..* birinci maçta adam eline gelen her topu geçirdi potadan. bu gece de buna yakın oynarsa orlando'ya öldürücü darbeyi vurmuş olur. belli ki bu adam kupayı istiyor, istedi mi pek yapacak bir şey de yok galiba.orlando magic enteresan bir takım. günüde olması lazım ki alsın maçı, şutlara bağlılar. girmedi mi ilk maçtaki gibi dumur olabiliyorlar. haa bir de pota altında karikatür gibi eleman var.* arkadaş nasıl yaptın sen o vücudu? lan kendisi çizse o kadarını yapamaz hayvanoğlu. valla benim görevim ona sayı attırmamak, onu savunmak olsa kaçarım tası tarağı bırakıp bu diyardan. helal olsun lakers'lı potaaltı oyuncularına. iyi cesaret.

seriyle ilgili genel tahminim ise seri orlandoya 2-0 gider, lakers en kötü ihtimalle orda bir maç alarak los angeles'a 3-2 önde döner ve seriyi büyük başkan obama'nın da dediği gibi 6.maçta 4-2 bitirir.. bilindiği gibi bu seneki ncaa şampiyonunu da bilmişti yakın zamanda.. iyi kafa yoruyor bu işlere kurban olduğum..*

bu arada bu seri için sheed isimli basket bilgisinden yoksun bir vatandaşla da iddaaya girdim.. ısrarla bana 'kobe kim, sikerler kobeyi, hido var olm, howard siker, 3'lük yağmuru' gibi enteresan cümleler kuruyor. o da alacak cevabını sanırım bu serinin sonunda. orlando'nun hala seriyi çevirebileceğini düşünüyor. bilmiyor ki phil jackson 1-0 öne geçtiği herhangi bir seriyi daha kaybetmemiş. e bir de kobe, magic johnson derken. yok lan o eski de kaldı.* neyse lafı çok uzattık, bu geceki maçı da kupayı da kobe'li lakers alır, ama hido'muzun bize yaşattığı bu gurur da yeter. bu arada kaan kural-murat kosova ikilisi bakalım bu gece neler yapacak?

(bkz: yazar kasa)
    (bkz: kobe bryant)
    (vamişkunan, 08.06.2009 01:19 ~ 01:24)
  4. çok kritik bir maç olacak bu akşamki maç. kazanan taraf moral açısından daha fazla şey kazanacak ilk maça göre. her iki tarafında kazanmak için farklı stratejiler izleyeceğini düşünüyorum.

ilk olarak orlando magic tarafına bakacak olursak orlando özellikle iki şey üstünde duracak diye tahmin ediyorum.

1. kobe yi durdurmak(tamam, kulağa çok mantıklı gelmiyor ama), ilk maçı izleyen arkadaşlar bilir kobe nin her soktuğu top bizi hayrete düşürdü. o kadar inanılmaz şutlar soktu ki. özellikle fark azalmaya başlarken 3 yada 4 tane arka arkaya basket buldu. yanlış hatırlamıyorsam onu bu sırada pietrus savunuyordu.(kendisi atletik bir savunmacı olup gayet de iyiydir savunma konusunda bence) bu bulduğu basketler oldukça zor toplardı bu dönemde. bence gene böyle sert savunmaya dikkat etmeliler çünkü kobe gibi oyuncular gecede 30 civarı top kullandıklarını düşünürsek kaçan 5-6 şut 10-15 sayı demektir. buda maçın koptuğu anlarda çok önemli farklar yaratabilir.

2. howard ın daha verimli oynaması. howard nba'in pota altını en iyi domine edebilen uzunlarından biri. bunu clevaland serisinde gördük. tabiki lakers'in pota altı daha kaliteli gerek gasol gerek bynum. ama howard gerçek potansiyelini ortaya koyduğu zaman ikisinide alt edebilir. ama bunun için birebir oynaması lazım buda demektir ki 4 numara oynayan lewis yada 3 numara oynayan hidayetin bi şekilde gasol la eşleşmesi lazım ki gasol u dışarı çekip ona boş alan yaratabilsinler. pota altında istedikleri verimi anca öyle alırlar diye düşünüyorum.

3. şans. geçen maçta çok fazla boş şut kaçırdılar. eğer daha yüzdeli oynarlarsa kesnlikle şansları daha yüksek olur.

los angeles laker taradına bakacak olursak,

1.gene ilk maçta yaptıkları gibi howard ın üstüne çok düşeceklerini düşünüyorum. özellikle dışardan adam getirip gene çok fual yaparak onu kesmeye çalışacaklar gibi geliyor bana.

2. bynum u daha az faul yapması konusunda uyarıp savunmada dışarıdan adam getirerek daha az faul yapmasını sağlarlarsa hem howard a çok sorun yaratabilir savunmada hem de hücumda pota altında itici bir güç oluşturabilir. zaten serinin ilk maçında ilk periyotta bayaa bi aktifti ve zorladı orayı baya.

3. son olarakda gene ilk maçtaki gibi orlandonun sistemini bozarlar ve kobe de aynı şekilde şut atarsa bu maçı alırlar(yüzüğü de )
    (stunnchuck, 08.06.2009 01:50)
  5. çoğu arkadaşın da belirttiği gibi orlando'nun kopmamak için kesinlikle galip gelmesi gerektiği, serinin 2. maçı..

evet ilk maç orlando'ya belli bir darbe vurmuştur moral olarak fakat henüz bir maç geride kaldı.. orlando'nun ayağa kalkmaması için hiç bir sorun yok ki bunu cleveland serisinin ilk maçında gördük.. 20 sayı geriden gelerek o zor deplasmanda kazandılar.. tabi ki burda oyuncular kadar stan van gundy'nin hakkını vermek lazım.. oyuncuları molalarda adım adım inanılmaz motive etti.. inanmalarını sağladı.. bu nedenle bugün için de takımının ilk maçı unutması için gerekeni yapmıştır.. maç içinde de koça çok iş düşüyor..

orlando için en büyük tehtit elbette ki kobe..

ilk maç inanılmaz bir performans gösterdiği ortada.. hatta kendi performasının üzerine de çıktığını söyleyebilirim.. 40 sayı ondan beklenmeyecek bir şey değil ama 8 rebo ve 8 asist ondan göremeye alışık olduğumuz şeyler değil.. bugün, ilk maçtaki performansının düşeceğini zannediyorum.. sonuçta her maç aynı düzeyde, aynı isabetle oynayamaz.. orlado'yu en sıkacak şey bana kalırsa kobe'nin abazalığı.. adam shaq'sız kupa kazanmak için ölüyor.. bir nevi kendini ispatlamanın yolu bu.. mvp olarak taktığı bir yüzük yok.. bu bile jordan'a ulaşabilmek için ne kadar yol katetmesi gerektiğini gösteriyor..

lakers, eminim ki orlando'yu cleveland ve boston'a tercih ederdi rakip olarak.. yani istemediği 2 takım dışında bir takım var karşılarında.. bunu değerlendirmek istiyorlar.. e geçen yılki final serisinden çıkardıkları dersler de var.. bu yüzden favori olarak gösterilmeleri doğal fakat durdurulmaz değiller..

evet lakers iyi hoş istekli fakat eksikleri de var.. orlando'nun bunları değerlendirmesi lazım.. deplasmandaki play off maçlarında bu yıl sorun yaşıyorlar.. özellikle houston serisinde gördük bunu.. yao ve t mac'siz houston'a 2 maç kaybettiler deplasmanda.. bazen tamamen ruhsuz oynayabiliryorlar ve kobe'nin tek kaldığı anlar oluyor.. orlando bu anı yakalamalı ve en iyi yaptığı şey olan topu dolaştırıp boş şutları yakalamalı.. sonrası zaten kolay..* yani orlando'daki maçlar çok da kolay olmayacak lakers için sonuçta burası finaller.. bu yüzden hele ki bu akşam orlando olur da seriyi eşitlerse o zaman en az lakers kadar kupa şansı olur.. orlando'ya 1-1 gitmek lakers'ı fazlasıyla sıkacaktır..

bu akşam kazanmaları kolay değil, her şeyi mükemmel yapmaları lazım.. kobe'yi iyi savunmak(durdurmalılar demiyorum o biraz zor), howard pota altındaki 3'lüyle savaşırken ona yardım getirmek,*** iyi top çevirmek, boş şut yaratmak ve tabi ki bunları sokmak.. sayarken bile zorlanıyor insan ama buraya kadar bunları yaparak geldiler ve bugün de yapabilirler.. sonuçta;

(bkz: everything is something happened)
    (bkz: yürü be hido)
    (bkz: mvp)*
    (sheed, 08.06.2009 02:28)
  6. şu ana kadar bir basketbol maçında basket olmayabileceğini kanıtlamış müsabakadır. ama olmayınca da olmuyor neyse. top kayıpları, fauller gırnan gidiyor fakat orlando için sevindirici olan lakers ın da aynı halde olması. bu şekilde giderse maç kopmaz zaten, kopamaz. izleyelim görelim.
    (o sözlük senin bu sözlük benim, 08.06.2009 03:40 ~ 04:01)
  7. rashard lewis in isabetli üçlük atışlarıyla hız kazanan maç.20 sayı yaptı henüz ikinci çeyrekte , vay koçum.
    (juu ichi ban tai taichou, 08.06.2009 04:06 ~ 04:07)
  8. rashard lewis in alev alev yanarak çıldırdığı maç oldu ilk yarı itibariyle. ayrıca dansçı kızların şovlarının gösterilmesiyle çakalca bir izlenme politikası izlenmesi de gözlerden kaçtı değil.*
    (o sözlük senin bu sözlük benim, 08.06.2009 04:11 ~ 04:13)
  9. ikinci periyodun ortalarına kadar tbl final serisi efes pilsen-fenerbahçe ülker maçından pek de farkı olmayan maç. sözüm ona iki takım nba'in en skorer takımlarından bi de. sıkıldık izlerken.

bir de ilk yarıda kobe dinlendi sanki biraz, yada black mamba düğmesine basmadı henüz. ikinci yarı mutlaka basacaktır o düğmeye.
    (eomer, 08.06.2009 04:11)
  10. kaan kural ın aralarda , oyuncularla yapılan röportajları eşzamanlı çeviri yapma hevesi yok olsun bitsin dedirten maçtır ayrıca.arkadaş , madem yapamayacaksın , önce dinleyip sonra çevirmeyi de akıl edemiyorsun , bırak , sus da biz yarım yamalak ingilizcemizle belki bişeyler anlarız, bi sus da ! dobik!
    -yes,kobe,we saw that you were having an argument with fisher while...
    kk : -eveet , kobee , fişırla bi tartşma yaşadını...
    -yeah,we couldn't deal with .... about taking these situati...
    kk: - eeaaaa, kobe diyor , biz anlaşamadık , eaaa adamları tutmada, evet zorluk eaaaa , diyor ve ayr...
    -well , what do you think about duri....
    kk: - kobe yorgun gözüküyor,eaaa,terlemiş , ne düşündüğünü soruyor kob...
    -we are getting so...
    kk: - evet kobe , eeeaa, din, eaaa , dinlenmeye gidiyor , maç aras..eaaa. (mavi ekran)

murat koş kaan error verdi.evet sayın seyirciler maç arası ve ardından tekrar buradayız.
    (juu ichi ban tai taichou, 08.06.2009 04:23)
  11. orlando'nun gözünü açması lazım artık..yenilmesi imkansız bir rakip ile oynarmış gibi bir halleri var hala...görün olm işte kobe yoksa kısır bi takım karşınızda...inanın lan birraz.
    (ulanyinemiben, 08.06.2009 04:27)
  12. şu saate kadar adam gibi bir smaçın bile yapılamadığı final maçı. şu an dediğim 3. çeyrek oldu yahu. iyi seyirler. bize.
    (ofsaytadüştümgelicem, 08.06.2009 04:37)
  13. stan van gundy nin mahalle bakkalı gibi telaşla oturduğu maç , veresiye-peşin temalı resimdeki gibi , terli , yanaklar al al olmuş , tombalak mahalle bakkalı , kalk heyecan yap lan ne bu halin !
    phil jackson da bi pişkin pişkin gülüyor sayı aldıkça , ha ha ben demiştim der gibi ..
    maç , koçlar açısından bu şekilde gelişiyor efendim.
    ve an itibariyle jack nickolson sinirden çıldırıp saha kenarında tepinmeye başladı.
    (juu ichi ban tai taichou, 08.06.2009 05:19 ~ 05:22)
  14. henüz maçın bitimine 3 dakika kala denilebilecek tek şey ilk yari rashard lewis in ikinci yarı hidayet turkoğlu nun sırtladığı ve anca an itibariyle başabaş giden maçı orlando magic in ya dwight howard ın yaptığı akıl almaz top kayıplarıyla kaybedeceği veya onlara rağmen kazanmış olacağı maç

edit 1 : 1 saniye kala hido nun lebron james tan alacağını lakers tan tahsil etmesi için dualara başladığım maç
    edit 2 : 9 saniye kala turnikeyi kaçırancourtney lee ye sonsuz! selamlarımı ve sevgilerimi ilettiğim maç
    edit 3 : 4. peryotta hido nun basketini hücum faul gerekçesiyle saymayan hakemlere hido nun 1 saniye kala kobe braynt in kafasına basarak cevap verdiği maç
    edit 4 : courtney lee son 1 saniyede yine turnike kaçırıp berabere bitmesine neden olarak bana senin ben taaaaa dedirten maç
    edit 5 : j.j. redick ??? bir sen eksiktin dedirten ve pisi pisine lakers'a yenildiğimiz maç
    (s10er, 08.06.2009 05:32 ~ 06:49)
  15. laannnn. tam birşeyler karalarken yanlışlıkla yenileme tuşuna bastığımdan gitti. kısa bir özet geçeyim hemen yazdıklarımdan o zaman. ilk yarıda sadece orlando'dan lewis iyiydi dedim. hido yedide bir şut isabetiyle berbattı. dwight'ta iyiydi. bol bol ribaund aldı. biraz daha sayıya yüklenmesi lazım. nelson kötüydü. gortat'ta vasattı. lakers'da ise bynum, faul problemine erken girip kenara geçti. gasol, kötü başladı ama daha sonradan toparladı. kobe yine gününde. biraz tutuk başladı ama daha sonra el altından el üstünden basketler atmaya başladı. basketbol kurallarını alt üst etmeye devam ediyor. kırın la ayağını. şaka şaka kırmayın. fatih terim değilim ben.

4. periyota bynum başladı ama erken aldığı 2 faılle, toplam 5 faulle tekrar kenara geçti. ilk yarı çok iyi olan lewis, 3. periyotta hiç yoktu. anca 2 sayı atabildi. ama 4. periyot devam ediyor atmaya. çok kritik noktalarda atması ise başka bir takdire şayanlık. odom abartmaya devam ediyor 4. periyotta da. dokuzda sekiz isabet oranıyla 17. sayısını attı daha 8 dakika varken. bir türlü fark açılmadı. fark 1 sayı, 3 sayı arası gidip duruyor.

bugun orlando'nun pas sorunu var. her sıkıştırdığında kaptırdılar. savunmada da aksilikler var. skor bir türlü kopmadı ve bu lakers'a yarıyor. pietrus 6 faulle kenarda. son 3 dakika. orlando için kötü oldu. her an lakers kobe ile farkı açabilir. çok iyi tutulması gerek kobe. lee girdi pietrus yerine. dwight howard çok fazla top kaybetti son periyotta. rashad lewis son periyotta yine çok kritik sayılarına devam ediyor. kobe - lewis maçı oluyor. hido'dan çok çok 2 sayılık basketi. 88 -86. daha fazla yazmıcam. mod'a giriyorum. sigara time.
    (tmb, 08.06.2009 05:35)
  16. müthiş bir çekişme ve kaliteye sahip maçtır. bitmesin uzatmalara gitsin ama sonunda orlando magic ve hidayet türkoğlu kazansın istiyorum. murat kosova da son şuttan sonra işte nba finalleri bu diye bağırsa fena olmaz hani.
    (bkz: işte primier lig bu)

edit: ve uzadı, kırmadı beni. sadece orlando'nun kazanması ve kosova'nın bağırması kaldı. tamam kosova sende ısrarcı değilim, hadi orlando hadi hidayet diyeceğim ama hidayet de insan. 2.08 boyla top getir, 14 sayılık bir çeyrekten sonra, bir de utanmadan kobe bryant'ı tutacağım deyip son hucümda blok yap. hakketen insan mısın bilmiyorum ama hadi hidayet.
    (iştahsız tospa, 08.06.2009 05:39 ~ 27.06.2009 15:19)
  17. böyle bir blok olmaz. direk jeneriklik. hido kafasına verdi kobe'nin. kobe çıldırdı. nokta altı saniye kaldı. uzatmaya gidicek gibi. dayanılmaz bir 5 dakika daha. lanet olsun. 2'de sınavım var. bitirin lan.
    (tmb, 08.06.2009 05:42)
  18. hidayet in ikinci yarıda coşması ve son saniyelere imzasını atması,maçın bitimine 1,9 saniye kala kobe sayıya giderken önünde 3 adam blok için zıplar , ama arkadan hido topu resmen çalar , kobe böyle blok yememiştir , kimse böyle bişey görmemiştir vay anasını , mükemmel bi an , run hidayet run! maçı kurtardın , run!

edit : http://www.youtube.com/... görmeyen kalmasın.
    (juu ichi ban tai taichou, 08.06.2009 05:43 ~ 14:17)
  19. (bkz: 00.6)
    (stunnchuck, 08.06.2009 05:44)
  20. nokta 6 saniye kala, maç 88-88 iken hidayet'in kobe'nin tereyağından kıl çektiği maç. jeneriklik bi bloktu.
    (billie jean, 08.06.2009 05:45)
  21. dokuzda yediyle oynadı son periyot hido. abarttı artık. kobe'yi de çok iyi savundu ve 4 atıştan 3'ü girmedi kobe'nin. hido çok iyi. yenerse hido ve lewis kazandırmış olacak takımı. bastır orlando. defans yapın lan. hücum yapmayın defans yapın.
    (tmb, 08.06.2009 05:48)
  22. lan bu adam daha ne yapsın? guard ol top taşı, şutör ol kritik anlarda sok topu, son saniye olsun kobe'yi tut. ee başka? bi de uzansın yüz üstü?

o değil de; insan gururlanıyor lan. valla. helal be hedo.
    (zagnem, 08.06.2009 05:48)
  23. orlando'nun, yok yok hidayet'in oyunu sebebine, lakers taraftarı olarak başladığım ancak sonunda kendimi orlando'yu desteklerken bulduğum maç. alsalardı be bu maçı.

edit: seri de kısır sürece girdi işin kıl tarafı.
    (pipelette, 08.06.2009 05:58 ~ 16:12)
  24. çok lanet ve ters köşe yapan bir maç. ilk 2 periyot bittikten sonra uyumayı bile düşündüm. maçta hiçbir enstantane yoktu. 3. periyot'ta bir hareketlenme oldu. 4. periyot başka bir maç izliyorduk. her saniyesi başka bir heyecandı. orlando'yu bayadır bu kadar hırslı görmedim. aynı şekilde hido'yu da öyle. dokuzda yedi isabet oranı vardı başka ne olsun. kobe'nin dört atışından üçünün basket girmesini engelledi. daha ne olsun. hele son saniye bloğu bambaşkaydı. herkes şoke oldu. kobe bile kafayı yedi. az kaldı phil jackson'a ''bırakıyorum basketbolu.'' dicekti ama yemedi. jack nicholson'da çıldırdı yan tarafta. az kaldı ''mola mola'' diye bağırıp mola alıcaktı. o derece oyunun içinde. phil jackson'ın yardımcılığına soyunursa şaşırmam.

uzatmada da baya bir çaba harcandı ama bir türlü olmadı. olamadı. lewis de baya bir çaba harcadı. ama dwight deli etti bugün herkesi. son toplarda hep bir hata, hep bir yanlış pas. gasol kötü başladı ama süper bitirdi. içeriyi çok iyi savundu. bynum keşke çıkmasaydı dedirtti. o derece iyiydi. odom'dan bahsetmeyelim zaten. yavşağın teki. lan yüksek post'tan ne zaman bu kadar iyi atar oldun. kobe'den hiç bahsetmeyelim. ismi yeter.

''kobe''

buyurunuz bahsettim. bu kadarı bile fazla. sırt numarasını söylesem yeterli. lanet adam'ı ne kadar savunsalar da bir şekilde atıyor. havada asılı kalıyo, asılı kalmıyo bi şekilde atıyo. maçın sonunda jack nicholson'un hidayet'in yanına gelip birşeyler söylemesi de müthiş ötesiydi. büyük ihtimal tebrik etti hido'yu. yiyosa etmesin.

kısacası klas bir maçtı. ne kadar orlando yenildi diye üzülsem de maçtan zevk aldım. orlando'nun artık kendi sahasındaki 2 maçı da kesinlikle kazanmalı. büyük ihtimalle kupa lakers'ın ama olsun. orlando 2 maçı alsın da lakers'ın olsun. iyi uykular.
    (tmb, 08.06.2009 06:36)
  25. lakers in yukardan ve birazda hakemlerden destek alarak kazandığı maç olmuştur kanımca.

-0.6 saniye kala o dip in sayı olmaması büyük şans.

-ayrıca 4.periyotun son dakikalarında bir orlando nun bir lakers ın atıp denkliği sağladığı sırada, bir kaç pozisyonda hakemler lakers ı,kobe yi korudu gibi geldi bana.direk olarak maç skorunu etkilemesede bir o tarafın bir bu tarafın basket etıp denkliği sağladığı maçta bence baya etkili oldu bazı kararlar.
    (muvo, 08.06.2009 06:41 ~ 07:15)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil