görseller
7 eylül 2009 türkiye litvanya maçı7 eylül 2009 türkiye litvanya maçı
7 eylül 2009 türkiye litvanya maçı7 eylül 2009 türkiye litvanya maçı
belki ilginizi çeker
  1. · simas jasaitis
  2. · linas kleiza
  3. · robertas javtokas
  4. · sinan güler
  5. · oğuz savaş
  6. · eurobasket 2009
  7. · semih erden
gündem
  1. · sözlük yazarlarının itirafları
  2. · disko kralı
  3. · babaların garip huyları
  4. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  5. · okan bayülgen
  6. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  7. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  8. · donthatemecuzimbeautiful
  9. · çocuklara verilmemesi gereken isimler

7 eylül 2009 türkiye litvanya maçı  

sayfa  / 3
  1. 2009 avrupa basketbol şampiyonası'nda türkiye'nin oynayacağı ilk maç. saat 22.15'de başlayacak ve ntv'den naklen yayınlanacak.
    (marslan, 07.09.2009 09:52)
  2. kaybedeciğimizi düşündüğüm maç. basketbolda guard ın kadar konuşacaksın. ender arslan da bana konuşma fırsatı vermiyor. ama tabi biz türklere belli olmaz.

edit: ender arslan bu giriyi götüme sokmayı başardı. ama ben hala türk milli takımının guard ı olduğunu düşünmüyorum.
    (mustbe, 07.09.2009 09:54 ~ 08.09.2009 15:03)
  3. hazırlık maçlarının en formda ile bekleneni veremeyen iki ekibin karşı karşıya geleceği müsabaka. tahminimce ikili sıkıştırmalarla hidayet'i etkisiz hale getirecek litvanya maçı kazanacaktır.

mevzuya kadro bazında bakarsak litvanya turnuvaya aşağıdaki kadro ile gelmiştir. macijauskas, siskauskas, kaukenas ve jasikivecius gibi litvanya basketbolunun yıldız oyuncuları kadroda bulunmamaktadır. öte yandan kalan oyuncular için yeteneklerini gösterme yönünde güzel bir şanstır turnuva. misal macijauskas'ı da kimse öyle aman aman tanımazdı ama litvanya takımında gösterdiği performans ile adını duyurmuştur. bu sebeple zor bir maç olacaktır. galatasaray'a transfer olan simas jasaitis için de değişik bir maç olacaktır. kleiza ile lavrinoviç kardeşlerin bünyeyi zorlayacağını düşünüyorum. hidayet'in winner kimliğini ortaya koyması lazım, ayrıca diğer önemli yıldızımız ersan ilyasova'ya de büyük bir iş düşüyor.

litvanya

tomas delininkaitis
    simas jasaitis
    robertas javtokas
    arturas jomantas
    mantas kalnietis
    linas kleiza
    darjus lavrinovic
    ksystof lavrinovic
    mindaugas lukauskis
    jonas maciulis
    andrius mazutis
    marijonas petravicius

türkiye
    `
    ender arslan`
    ömer aşık
    engin atsür
    semih erden
    sinan güler
    barış hersek
    ersan ilyasova
    ömer onan
    oğuz savaş
    kerem tunçeri
    hidayet türkoğlu
    bekir yarangüme

kadrolar vs. için kaynak : http://www.eurobasket2009.org/...
    (uykulu, 07.09.2009 10:18 ~ 10:37)
  4. litvanya'nın beş tane eksiği olmasına rağmen bir ekol olması ihsan bayülken'in stiliyle takım düzenleri içinde kalacaklarını gösteriyor.her şekilde götümüze girecekler...
    (osmiyum, 07.09.2009 10:22)
  5. hiç bir umudum olmayan maçtır.yenileceğiz bu kadar açık ve net. hayır memoyu kadroya almamak nasıl bir zeka ürünüdür anlamış değilim.hidayette bir yere kadar yani lebron değil ya adam.
    (bahti, 07.09.2009 10:42)
  6. litvanya'nın oyuncularından çok taraftarından korkuyorum şahsen ben.
    bunlar öyle bir taraftar ki sırf onları eledik diye hırs yapıp türk milli takımının önündeki tüm maçlara toplu halde -türklerin arasından- bilet alıp, yanlarındaki türk taraftarları bastırabilmişlerdir. hatta bizimkiler sayı atınca camera direkt bunları çekiyordu üzülürlerken. pet şişe atıp, serbest atış atılacağı esnada toplu halde çığlık atmalarından bahsetmiyorum bile.
    ama bir taraftan da hayli eğlenceliler.*
    (small, 07.09.2009 17:45 ~ 17:49)
  7. böyle ekol takımlarına karşı yaptığımız maçlarda kaybetmemizin bence 2 nedeni var:

-bence bu takım kriz yönetimi yapamıyor.başa baş giden maçlarda fark biraz açıldımı ender topu süre süre gelip direk üçlük atıp tüm hücumun içine ediyor,kaya eline aldığı ilk topu potaya sallıyor,hücumun bitmesine 10 saniyeden fazla varken hücum kullanılıyor yani herkes "haddini bilmeden" iş yapıyor. böyle durumlarda kimlerin topa hakim olacağı çalışıldıysa ve buna sadık kalınırsa maçlara ortak olabilirz ki zamanında biz harun un,ibo nun,hidayet in dışında kimsenin şut kullanmaması sayesinde maçları çevirdik.

yani önce "haddini bilecek" oyuncularımız.gerçekten top kullanmaması gereken kullanmayacak.

- 2. olarak kondüsyon yüklenemiyor bu takıma bir türlü. yada psikolojisi o kadar zayık ki takımın yüklenilmiş kondüsyon direk devre dışı kalıyor. bu dengeler iyi ayarlandıysa hazırlık kampında (ki hiç sanmıyorum) biz bu maçı alırız.
    (muvo, 07.09.2009 18:14 ~ 18:15)
  8. şimdi bu tanjevic i anlamak güç.malum takımımızda bir skorer 2 veya 3 numara eksiği var.bununla ilgili tanjevic ;ben cenk akyolun bu zamanlarda yıldız olmuş bir oyuncu olacağını düşünmüştüm diyor.cenk zaten 3 yıldır kendi takımında adam gibi oynamıyor,e tamam oynamaz oynamaz.senin başka planın yok mu arkadaş ülkede başka oyuncu yok mu.serkan erdoğan kötü şutör mü?şimdi oyun sıkıştığında hidayete 2 li 3 lü sıkıştırma geldiğinde kimin eline güvenicez.ersan zaten el üstü hariç sayı atmakta zorlanan ömer onan şutunu daha yeni yeni geliştiren bir adam.uzunlarımızın zaten öle aman aman skorer bi özelliği yok,savunmalarına ve rotasyondaki önemlerine bir şey demiyorum o ayrı ama üretkenlik sıkıntısı olacağı kesin,hadi anladık mirsad takımdakilerle kavgalı diyosunuz.o zaman kaya nerde,ermal nerde?bu oyuncular takım sıkıştığında sorumluluk alarak ardarda sayılarla takımı rahatlatırdı en azından ve şimdi onlarda yoklar.biz maçları kazanmak için her maçta hidayetin devleşmesini mi beklicez.vel hasıl kelam savunmamız 2006 dan beri iyiydi.şimdi ben gene aynı ışığı görüyorum ama hücumlarımızında kısır geçiceği kesin.bu bilgiler ışığında maçlarımızın alt biteceği de söylenebilir,iddaacılara duyurulur.litvanya maçına gelirsek kaybetsek bile iyi mücadele etmemiz lazım,yoksa daha ilk maçtan tanjevic istifa sesleri yükselecek,takım hepten dağalacak bence 70 75 civarı sayı bulabilirsek maçı alırız. yolumuz açık olsun.
    (what is under the okazyons, 07.09.2009 18:56)
  9. skorda hic üretken değiliz. kaybedeceğimiz bir maç gibi. yenersek zaten gruptan lider çıkarız.
    (birdy39, 07.09.2009 18:59)
  10. 4 numara boşluğunu nasıl dolduracağımızı merak ettiğim karşılaşmadır. lavrinovic kardeşler pota altımızda fink atacak semih erden de maç başına 10 kez deneyip 2 kez başardığı smaçlar sonrası rakibe cevap vermiş gibi el kol hareketleri yapacaktır. kerem gönlüm olmadığından 4 numarada bitik bi maç seyredeceğiz büyük ihtimalle. kaya peker gibi bir oyuncunun yerine yeni yetme hatta yetememiş barış hersek'in kadroda ne işi vardır bunu anlamak da mümkün değil ayrıca. son olarak diyorum ki 4 numaradaki eşleşmelerde sıçtık ve 4 numarada boku yiyecez. maçtan 4 dakika sonra bu giriyi okuyunca siz de bana hak verirsiniz.

4 dk. sonra gelen edit: semih tam beklediğim gibiydi. pota altında gerçekten çok zor durumlara düştük ama dış oyuncularımız maçı kopardılar. sonuç olarak uh ah dev adam 12 dev adam. ama kaya olsa daha iyi olurduk barış hersek bunu bir kez daha gösterdi.
    (hasnick, 07.09.2009 19:18 ~ 08.09.2009 00:12)
  11. başlamasına az bir süre kalan korkulan maç olduğu kesin. litvanya gene 2006 da olduğu gibi iki beyin oyuncusu saras ve siska dan yoksun geldiği gibi artık kalaşnikov majiauskas da gelmedi buraya. aslında çok büyük avantaj olmalı bu bizim için zira aslında maçın kritik anlarında takımı çekip çevirecek hiç bir adamları yok gibi duruyor. aslında iki gardları kalnietis ve delininkaitis de kombo gardlar. ancak litvanya gerçek bir ekol ve ne yapmaları gerektiğini çok iyi biliyorlar.

bir kere pota altı ciddi sorun bizim için, zira lavrinovic kardeşlerin yanı sıra avrupanın ender kalmış 5 numaralarından roberto javtokas da oyunun iki tarafında dominant bir oyuncu. kleiza ve jasaitis(maciulis de bunlara eklenebilir) de hem katlarla pota dibinde, hem de orta mesafe şutlarla sorun çıkartabilirler. ne yapalım sorusunun cevabı basit. tepe oyunlarında yardım getirmek adamı, recoverı hızlı yapmak, bir de uzunların post uplarına dikkat etmek ki zaten ben litvanyanın skor potansiyelinin ilk defa bu kadar az olduğunu düşünüyorum.

asıl problem hücumda zira çok uzun kolları olan ve boyalı alan savunmasını çok iyi bilen adamlarla dolu rakip. yani çok sert oynayacaklar bize karşı ve bol bol fast break atmak isteyecekler(okur burada pis pis gülmeli zaten, kuzey basketbolunun özü tabi bu). bunu da yapabilirler, biz hangi turnuvada geri koştuk ki? burada çok iyi faul atıp, hido ve ersanın hücumda iyi olmasını bekleyeceğiz. başka bir silahımı var diyemem, belki ömer, biraz da oğuz ve engin.

açıklanana takıma sövme ihtiyacı bile hissetmedim zaten. barış ve bekir in seçimleri zihniyeti anlatıyor. bari serkan ı çağırsaydı be, bir tane pure shooter olsaydı bari. ömer e bu konuda çok yük binecek ve özellikle savunmada da çok yorulacaktır.

bu maçı alırsak lider olacağımız aşikar. polonya ve bulgaristan korkulacak takımlar değiller kanımca.
    (wildboy, 07.09.2009 19:19)
  12. sarunas jasikevicius ve ramunas siskauskas yokluğuna rağmen lavrinovic kardeşlerin ve kleiza nin bela olacağını düşündüğüm maçtır. bakalım gazla nereye kadar gidecez. ayrıca;

(bkz: nerdesin ibo özledik)
    (selçukdereliseninanannereli, 07.09.2009 19:26 ~ 19:26)
  13. bütün turnuvanın bizim açımızdan kaderini belirleyecek maç.

olasılıklar

1) birinci çeyrekte dağılır, ikincide geri gelmeye çalışır gelemezsek rezil bir turnuva olur
    2) kafa kafaya gider son anda yenilirsek bundan sonraki maçların hepsi de öyle olur
    3) kafa kafaya gider son anda kazanırsak o gaz bizi baya ileri taşır
    4) baştan farkı açarsak, dalga mı geçiyorsun kuzum? yok öyle bir olasılık.
    (o gece bu sene, 07.09.2009 21:36)
  14. linas kleiza nın coşacağı maç olacaktır tahminimce. bizde tanjeviç le ilgili bol giri gireriz artık.

edit : çok pis göt oldum sözlük
    (robi ve cuma, 07.09.2009 21:37 ~ 08.09.2009 11:21)
  15. hido ve ersan'ın zincirlerinden boşalması, kerem'in onları asist ve sayılarıyla desteklemesi, bogdan tanjeviç'in de salona alınmaması halinde beraberlik şansımızın olacağı maçtır.
    (kaplankaplan, 07.09.2009 21:41 ~ 21:42)
  16. sözlük neden ilgilenmiyor bu maçla.

ilk çeyrek 19-22.
    (o gece bu sene, 07.09.2009 22:41)
  17. uzun zman sonra basketi bulduğumuz maç. maça hızlı başladık ama ilerleyen dakikalarda tutukluk yaşamaya başladık litvanyaya da basket atırmıyoruz ama biz de atamıyoruz hadi bakalım hayırlısı bu savunma mücadelesini maçın sonuna kadar sürdürebilirsek bu maçı alırız. hücümu düşünmüyorum ersan ve hido kenarda oyuna girince açılırız.
    (hidrolaz, 07.09.2009 22:44)
  18. bu maçın sonucu ne olur bilmiyorum ama şunu garanti edebilirim: ilk yarıdaki oyunla eurobasket 2007 faciasını tekrar yaşamayacağımızı gösterdi bizim uşaklar.

zoort: uşaklar dedim, tanjeviç'i bilemem. adamın sağı solu belli olmuyor malum.
    (noscho, 07.09.2009 22:51 ~ 22:52)
  19. ersan'ın basketbolunu geliştirdiğini öğrendiğimiz maç. fake, sol elle drive sonra top kaybı. eskiden olsa fake bir adım ileri sonra kendini geri at ve şut. helal koçum be!
    (gospodin petro je dosao ponovo, 07.09.2009 22:58)
  20. ilk yarısı itibariyle genel olarak zorlama şutlar kullandığımız maç oldu. litvanya zaten hayvan. bizim hücumları boş geçmememiz lazım. bogdan tanjevic bogdan bi hamle yapmazsa biz bu azimle yeneriz bu gencoları.
    (dallamadeninceaklagelenilkisim, 07.09.2009 22:59)
  21. sürekli olarak yorumcuların çok hırslıyız çok konsantreyiz diye sevindiği maçtır. ulan bunu dediğiniz dönemlerde bile sürekli gerideydik, konsantremiz bozulduğu gibi farkı yiyeceğiz yani. o değil de takım fena oynamıyor o ayrı.

edit: takımın konsantrasyonu hiç bozulmadı, son dakikalarda bile, rakip bütün çirkefliğini ortaya koyduğunda bile, hakemler saçma sapan kararlarla adaleti bozduğunda bile. helal olsun dev adamlar...
    (iştahsız tospa, 07.09.2009 23:01 ~ 08.09.2009 09:51)
  22. barış hersek'in zamana ihtiyacı olduğunu gösteren maç. hücumda kaybettiği top geldi üçlük oldu, savunmada da çok heyecanlı zaten. gerçi onu çıkarsan kim oynayacak. kaya peker lazım bu takıma.
    (mistir loba loba, 07.09.2009 23:01)
  23. aldığı süre boyunca sinan güler' in savunma anlamında güzel işler yaptığı maç.
    hücumda çocuğun eline top vermneyi akıl edemiyor bizim takım.
    (erda, 07.09.2009 23:02)
  24. bugünkü savunmamızı beğendim. en önemli şütörleri klezia'ya nefes aldırmadık. maç sonunu iyi oynarsak ne güzel olur.
    (birdy39, 07.09.2009 23:04)
  25. ilk 26 sayımızdan 13'ünün ersan'a* ait olması sorunsalı.
    (small, 07.09.2009 23:04 ~ 23:05)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil