görseller
7 ekim 2008 uefa kupası kura çekimi 

belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  2. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  3. · aylin aslım
  4. · ibrahim üzülmez
  5. · darwin i bitiren balık
  6. · zongul ducks
  7. · ugg
  8. · gölgesizler
  9. · yaşıt olan kadınlardan başörtülü olana yer vermek

7 ekim 2008 uefa kupası kura çekimi  

sayfa  / 2
  1. saat 13:00'da isviçre'nin nyon kentinde çekilecek olan kuradır.galatasarayımız kuraya 3.torbadan katılacak.

1. torba

milan
    sevilla
    valencia
    benfica
    schalke 04
    cska moskova
    tottenham
    hamburg

2. torba

stuttgart
    ajax
    olympiakos
    deportive la coruna
    club brugge
    spartak moskova
    paris saint germain
    heerenveen

3.torba

rosenborg
    udinese
    feyenoord
    sporting braga
    slavya prag
    manchester city
    galatasaray
    sampdoria

4. torba

hertha berlin
    partizan
    nancy
    portsmouth
    aston villa
    racing santander
    fc kopenhag
    dinamo zagreb

5. torba

saint etienne
    wolfsburg
    standart liege
    twente
    nec nijmegen
    metalist kharkiv
    lech poznan
    msk zilina

cska moskova , heerenveen, galatasaray , dinamo zagreb, lech poznan şeklinde bir kura çekilirse güzel olur.diğer bütün ihtimaller galatasaray'ımızı bu haliyle oldukça zorlayacaktır.bir de şu takımlara bakıyorum da , rıdvan dilmen'in ; "uefada kupa kazanmak artık daha kolay" lafı geliyor.hakikaten şaşırmışsın sen rıdvan.hayır bir de bunlara şampiyonlar liginden gelen takımlar katılıyor.ulan nasıl kolay bu kupayı kazanmak ? şu takımlara bakar mısın hangi birini eliyceksin kardeşim ? bir de aklıma galatasaraylı yöneticelerin "final oynayacağız" lafları geliyo.gülüp geçiyorum.hayal kurmayalım.gerçekçi olalım azcık da çeyrek finale bile çıkmanın hayal olduğunu kavrayalım.
    (guanoapes, 03.10.2008 02:46 ~ 02:56)
  2. isimlere bakınca elbette zor olduğunu düşündüren kura çekimidir bu. ama hayal kuralım bence zira hayal kurarak aldı galatasaray bu kupayı daha önce! ve ısrarla bu ülkede hayali hep galatasaray kurdu.hayal kurmaya devam...çünkü:

'daha şampiyonlar ligini alacağız galatasaray'
    (normalşartlaraltındaveodasıcaklığında, 03.10.2008 02:54)
  3. dördüncü torbada bile gayet iyi takımların bulunduğu kura çekimi. bir ve ikide feci rakipler var. g. saray ın işi gerçekten zor.
    (colonel, 03.10.2008 11:50)
  4. biraz dişli rakiplerin gelmesini istediğim kuradır.şöyle ki; dün akşamki maçta özellikle ikinci yarı rakibin zayıf olduğunu bilen galatasaray resmen yattı.artık en son taraftar yuhlayınca gidip bir gol atıp taraftarın gönlünü aldılar.dişli rakip gelirse, karşı takımın kendi ayarında olduğunu bilen takımımız adam akıllı oynayacaktır diye düşünmekteyim.
    (lord hypnos, 03.10.2008 12:06)
  5. birinci torbanın gerçekten çok pis olduğu kura çekimi. kim gelirse gelsin galatasaray'ımın gruptan çıkacağını düşünüyorum. kaçıncı olduğu fark etmez.
    (ilyiştaykovski, 03.10.2008 13:09)
  6. arasında şampiyonlar liginin gediklilerinin de bulunduğu kura çekimi olacak.hoş galatasaray ne çektiyse küçük isimsiz takımlardan çekmiştir.nitekim son zamanlarda isimsiz takımlar uefada ve şampiyonlar liginde başarılı sonuçlar almaktadır.motivasyon açısından ismi olan takım daha iyi olur gibi gelmektedir ki avrupa arenasında olunduğunun farkına varılsın.işimiz çok zor gibi geliyor hadi hayırlısı.
    (seçtiğiniz nick 50 karakterden uzun olamaz molamaz, 03.10.2008 13:27)
  7. galatasarayın diğer torbaları geçtim de 1. torbadan kolay bir takım çekmesi gereken kura.grup 2.sinin şampiyonlar liginden gelenle, 3.sünün de grup 1.lerinden biriyle eşleştiğini düşünürsek, grup 1.liği için şansımızı zorlamamız lazım.2. torbada da ne kadar güçlü takımlar olsa da, onları da geçebilme şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum.

ha diyeceksiniz ki gruplardan çıkacağımız ne malum, türk takımları avrupada rezil oluyor, dün gs bok gibi oynadı zaten bank asya ayarındaki takıma karşı.doğrudur tabii futbolun içinde her türlü bokluk vardır ancak ben galatasarayın oyuncu yapısının değişmesiyle avrupada daha işini bilen, tecrübeli bir takım bekliyorum.geçen sene ligde şampiyon olmamıza karşın avrupada ipimizi çeken olay orta sahanın yaş ortalamasının 20 civarında olmasıydı bence.dün de aynı şekilde alpaslanlı,serkan kurtuluşlu ve hakan baltanın ön libero oynadığı kadro bana geçen seneyi hatırlattı.mesela steaua maçlarında oyun başa baş olmasına rağmen birkaç basit hatayla ve yine kadro eksikliği nedeniyle elendik.

tabii ne malum grup maçlarında takımın eksik olmayacağı, helsingborg faciaları yaşamayacağımız diye düşünebilirsiniz.haklısınız ama ben şu anki sakatlardan kewell, linderoth ve uğur uçar iyileşirse uefada iyi yerlere gelebileceğimizi düşünüyorum.bu 3 oyuncudan başka herkesin yeri doluyor ama bu 3 oyuncu da takıma başka özellikler katıyor.

dediğim gibi 1. torbadan hamburg, cska, schalke veya tottenham gelirse başa baş oynayabiliriz tam kadroyla.onun dışında kuzey takımlarına dikkat etmek gerekiyor, hiç sevmem kendilerini, balkan takımlarını tercih ederim 4 ve 5. torbalardan(st etienne ve standard liegei ayrı tutuyorum).
    (halı altına süprülmüş pislik, 03.10.2008 18:49 ~ 18:51)
  8. galatasaray a en taş,en dişli rakiplerin çıkmasını dilediğim kura.bakarsın uyuyan dev uyanır.

şöyle ilk torbadan milan veya sevilla,ikinciden deportivo veya ajax,dörtten aston villa ya da portsmouth,beştense st.liege,metalist veya wolfsburg derim.

zaten ali sami yen son demlerini yaşıyor,bari adam gibi takımları ağırlasın;öyle bellinzona,sion,helsingborg falan değil.
    (hammerfoot, 05.10.2008 02:07)
  9. b grubu.
    benfica, olympiakos, galatasaray, hertha berlin ve metalist kharkiv
    şampiyonlar ligi edasında ilerliyor kura...
    (bkz: anam coştu bunlar)
    (arkadan uzayan bir kisi, 07.10.2008 13:24 ~ 13:31)
  10. galatasarayın grubundaki son takım kharkiv olmuştur.

fikstürün inanılmaz önem kazadığı bir grup olmuştur.şöyle ki:

benfica geçtiğimiz yıllarda özellikle şampiyonlar liginde, kendi evinde oynadığı maçlarda harika olduğunu biliyoruz.htırlayalım manuyu evlerinde yenip gruptan çıkmışlardı.

metalist kharkivin ukrayna da nasıl agresif oynayıp, beşiktaşımı rezil ettiğini gördük.

hertha berlin bir alman takımı olarak stadın ful olabileceğini kesinlikle söyleyebiliriz.

olympiakos maçının atmosferinden bahsetmeye gerek yok zaten.

galatasarayın şansı, fikstüre yüzde 75 bağlı diye düşünüyorum.
    (poispolal, 07.10.2008 13:26 ~ 13:34)
  11. (bkz: lokum gibi kura)
    (bkz: oha)
    (halı altına süprülmüş pislik, 07.10.2008 13:27)
  12. yuh lan dedirten kura çekimi olmuştur.ayrıca metalist kharkiv takımı yetkilileri düştükleri grubu görünce çok sevinmişlerdir.türkiye'de ki her takımı beşiktaş gibi sanıyorlar herhalde...
    (vamişkunan, 07.10.2008 13:30 ~ 13:30)
  13. (nfrt, 07.10.2008 13:34)
  14. ebenin amı sami dedirtecek bir kura olmuştur ve gs'nin tek bir galibiyet bile alamayacağını tahmin ettiğim eşleşmedir.
    fikstürü bilmiyorum ama gs metalist ile deplasmanda oynarsa vah haline derim

edit: tebrik ederiz, en kötü 15. giri yapmışsınız bunu...o değil de bu şimdi en kötü giri mi?en sevilmeyen giri mi?onu netleştirmek gerek..
    (mc2, 07.10.2008 14:04 ~ 13.10.2008 10:48)
  15. gs nin olympiakos ve metalist le sami yende benfica ve herthayla deplasmanda oynamasını dilediğim kura çekimi.
    berlinde zaten sami yen havası yaratılır. benficaya da yenilelim yani nolur. fikstürü heyecanla bekliyoruz bakalım.
    (iyi vurur oralardan vuruyor ve tac, 07.10.2008 14:13)
  16. metalist kharkiv denilen daha düne kadar adını bile duymadığımız bir takımdan altımıza sıçarcasına korktuğumuzu öğrenmeme yarayan kura çekimi olmuştur.
    bir mantalite 5-6 senede bu kadar mı değişir yahu ? daha 5-6 sene önce sami yen den çıkılmayacağını göstermedik mi yedi düvele ?
    bu sene şampiyonlar ligi kuraları çekildiğinde fenerbahçe için arsenalle beraber gruptan çıkarlar diye konuşmuyor muydu herkes ? daha 1 ay geçmeden herkes karalar bağlamaya başladı. lan bu takım 4-5 ay önce chelsea yi yenmedi mi kadıköy de ?
    beşiktaş a bir maçta 4 tane attı diye mi çok süper takım oldu bu metalist kharkiv. neden korkuyorsunuz bu eziklik neden anlamakta cidden güçlük çekiyorum.
    özgüven tazelemek için sürekli başarı mı kazanmak gerekiyor. ingiltere son avrupa şampiyonasına katılamadı. kimin yüzünden katılamadı peki? hırvatistan. peki dünya kupası elemelerinde kiminle aynı grupta ingiltere ? yine hırvatistan. ingiltere bu adamlar şimdi bizim ağzımıza sıçacak mı diye düşündü peki ? hayır. ne yaptılar bunun yerine peki ? gittiler hırvatistana 4 tane atıp geldiler.
    takım iyi oynamıyor olabilir. teknik direktör saçmalıyor dahi olabilir. sakatlar yüzünden 18 kişilik kadro da kurulmuoyr olabilir. ama gelenden geçenden 8 tane yediğimiz dönemlerdeki türk futbolu yok artık. çıkarız becerebildiğimiz kadar oynarız ondan sonrasına bakarız. biz bu herta berlini şampiyonlar ligine katıldıkları dönemde almanya da yenmedik mi ? olimpiyakos dediğin takım kıbrıs rum kesiminden bir takıma elenmedi mi ?
    ne hale gelmişiz yazık ya...
    (altan ve babası, 07.10.2008 14:37)
  17. (mc2, 07.10.2008 14:48)
  18. galatasaray bu gruptan birinci çıkabilecek kadar güçlü ama aynı zamanda sonuncu olabilecek kadarda kırılgan bi yapısı var . eger skibbe elindeki kadroyu mükemmel bi şekilde kullanırsa gs nin yolu açıktır.
    (chengchiseukaan, 07.10.2008 15:02)
  19. g. saray bu grupta sadece ve sadece metalisti rahat yener. g. saray muhtemelen 3. olarak bu gruptan çıkar. çok zorlu bir grup malesef.
    (colonel, 07.10.2008 15:14)
  20. şimdiye kadar lokum gibi kuralardan istediğini elde edemeyen bir ülke olarak bence rakiplerin zorlu olması daha iyi oldu galatasaray için. ki bence benfica dışında çok da zorlu rakipler çıkmamıştır ancak genel kanının zor grup olması galatasaray'ın işini kolaylaştıracaktır.

olympiakos dediğimiz takım galatasaray gibi eski günlerini arar olmuş anarthosis klübüne elenerek şampiyonlar liginden uefa kupasına düşmüş bizim gibi. formda bir galatasaray rahat yener kanısı içindeyim. ali sami yen'de oynanması gereken maçlardan biri.

hertha berlin yıllar önce en güçlü anlarında yine galatasaray ile aynı gruptaydı. biraz zorladı ama galatasaray istediğini almıştı.geçen seneler içinde üzerine hiçbir şey koymadığını herkes biliyor. an itibariyle 8. sırada 7 maçta 11 puan ile. dışarda oynamak bence daha avantajlı.

metalist kharkiv kendi liginde de formda ancak 18 puanlı kiev ve metalurh donetsk ile arasında 7 puan fark var. kiev'i kadıköy'de izledik kharkiv'i hem burada hem orada izledik. bence rakibi küçümsemenin acısını çekti beşiktaş. bence galatasaray veya bir başka türk takımının rakibi olarak görülmemeli. evet güzel oynadı 4-1'lik maççta ama rakibin zaaflarından yararlanma ve bir anlık motive ve gaz olduğunu düşünüyorum. ama o zamanda söylediğim gibi o günkü takımın karşısında fenerbahçe ya da galatasaray olsa idi sonuç yine hüsran olurdu çünkü aynı küçümsemeyi bu iki takımda göstercekti ve rakibi çalışmayacaktı. bence grubun kolay maçlarından içerde olursa. dışarda olursa hava şartları maçı etkileyeceği için yorum yapmak güç.

benfica grubun lideri olacak takım kanımca. fazla söze gerek yok. eğer bir puan alırsa galatasaray çok güzel sonuç olur.

olympiakos ve metalist kharkiv ile içerde hertha ve benfica ile dışarda oynanacak bir fikstür bekliyorum. skibbe olmasa 9 puan rahat alırdık bu gruptan ama skibbe faktörüne sakatlık faktörü de eklenince 6 veya maksimum 7 puan olarak görüyorum. evet çok iyimserim bunun nedeni ise grupların zorlu olduğu kanısı ve medyanın galatasaray'ın işi zor diyerek takımı motive edecek olması.

son olarak bir şansımız varken milli maçlar arası bir operasyon istiyorum adnan'lardan. hatta haldun üstünel'den istiyorum bunu adam işi biliyor ve iş bitirici. skibbe olmasa hayat bayram olsa keşke.
    (jugador, 07.10.2008 15:49)
  21. efsanevi türk sporcu can bartu tarafından çekilen kura.
    (kubuluk, 07.10.2008 15:51)
  22. hertha berlin, galatasaray'ın 1999 yılında almanya'da 4-1 mağlup ettiği ve uefa kupasını kaldırana kadar ipe dizdiği takımlardan ilkidir. bu maçtan öncesinde galatasaray bu kez istanbul'da tarihinin en fena performanslarından birini göstererek chelsea'den 5 yemiş ve kanımca bu maç uefa kupasına giden yolda dönüm noktasını oluşturmuştur. şimdiki ekibimiz o zamankinden daha güçsüz değil, üstelik tam 4 maçımız var. ben gönül verdiğim takıma güveniyorum. inşallah şans da bizim yanımızda olur.
    (yilan tislak, 07.10.2008 17:17)
  23. diğer gruplara göz atarsak eğer , ah ulan şu grupta olsaydık diyebileceğimiz bir grup yok.hemen hemen her takım birbirini yenecek güçte.4.torbadan hertha berlin'in ,5.torbadan daha 1 hafta önce beşiktaş'ı 4-1 yenen metalist takımının gelmesi , aslında takımların zorluk derecelerini bize gösteriyor.

galatasaray açısından tek hayırlı gelişme fikstür konusunda yaşanmıştır.benfica ile deplasmanda oynamak büyük şans.zira adamlar sami yen'de de bizi rahatça yenecek güçteler.o yüzden içerde oynama hakkımızı daha zayıf bir takıma karşı kullanmak güzel oldu.keza hertha berlin deplasmanında gurbetçiler yalnız bırakmayacaktır takımı.olympiakos her zaman tehlikeli takım ama içerde galip gelmemiz daha kolay , yine metalist takımıyla da deplasmanda oynamak kolay olmayacaktı.

sonuç olarak gruptan çıkmak için içerdeki 2 maçı da kazanmak şart.hertha deplasmanından da bir beraberlik üst tura çıkış yolunu açacaktır galatasaray'a.tabi bir an önce toparlanmamız şartıyla.
    (guanoapes, 07.10.2008 18:02)
  24. uefa kupasını gözümde değerini yükseltmiş kuradır . bu seneye kadar uefa kupasını yalandan bir kupa olarak görürdüm , bu seneki kuraları ve grupları gördükten sonra saygım arttı kupaya,kupayı alanı da şimdiden tebrik ederim .
    (hattori, 07.10.2008 18:19)
  25. a grubuna düşseydik halimizi düşünmek bile istemiyordum ama eğer skibbe kadroyu iyi değerlendirirse halen şansımız olduğunu ve yeniden uefa kupasına kavuşabileceğimize inanıyorum.
    (angelindisguise, 07.10.2008 18:54)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil