turkcell süper ligi 2009 2010 sezonu'nun açılış maçı olacaktır. saat 21:00'de başlayacak maç
atatürk olimpiyat stadı'nda oynanacaktır.
ibb'nin hazırlık maçlarında ne kadar hazırlıksız olduğunu gördükten sonra,
beşiktaş'ın zorlanmayacağını düşünüyorum.
liglerin açılış maçları her zaman favori takımlar için kötü geçmiştir. ama beşiktaş bu maça hazır çıkacaktır. şampiyon beşiktaşın yoluna kaldığı yerden devam edeceği kanısındayım.
rüştü reçber'in cezası nedeniyle
hakan arıkan'ın forma şansı yakalayacağı,
erhan güven'in bölgesindeki alternatifler hazır sakat iken yerini garantilemeye çalışacağı,
ismail köybaşı'nın kim gelirse gelsin sol bekte
ibrahim üzülmez oynar ezberini bozmaya uğraşacağı,
matteo ferrari'nin vites yükselteceği,
tomas sivok'un süper kupadaki performansını telafi etmeyi deneyeceği,
michael fink ve
fabian ernst'in uyum içinde kalmaya gayret edeceği,
rodrigo tello'nun yer yer 10 numaralığa soyuncağı,
yusuf şimşek'in
sergen yalçın'a selam edeceği,
mert nobre'nin rakip defansla didişeceği,
filip holosko'nun koşu pistine paralel deparlar atacağı bir müsabaka olması beklenen sezonun açılış maçı.diğer beşiktaşlı oyuncuları izleme şansı
mustafa denizli'nin tercihlerine bağlı olmakla birlikte yeni transferlerle güçlenen ibbspor'un derbi maçlarında büyük takımlara hazırladığı kötü sürprizler akıldan çıkarılmamalı.
ilk olarak üst ve 2 biter gibi düşündüğüm dahası istediğim 2009/2010 sezonu açılış maçı. yazlık mekanlarda olan beşiktaşlılar'ın istanbul'da olanalara göre daha heyecan duyacağı maç gibi duruyor öte yandan. tribünler çok boş olmasa bari. istanbul'un taraftarsız takımı bjk-fb-gs demeden sürpriz sonuçlar alsa da bu maçta emin olduğum tek şey rüzgarın yine püfürden öte eseceği.
dakika 29'da fink'in cezasahası dışından attığı gol ile beşiktaş'ın 1-0 öne geçitiği maç.
ibrahim akın'ın 31. dakikada attığı gol ile 1-1 olan maç.
michael fink'in golüyle beşiktaş'ın 1-0 öne geçtiği maç...
edit: lan bi durun ne vakit 1-1 oldu
(mgun, 07.08.2009 21:32 ~ 21:33)
ibrahim akın'ın beşiktaşlı ernst ve yusufu çalıma dizerek attığı golle; durum-1-1
edit: fink bu sezon 5-6 gol atar, beşiktaş atak yaparken forvet arkasını dikizliyor sürekli.
(zedt, 07.08.2009 21:33 ~ 22:02)
beşiktaş'ın çok savruk oynadığı maç. biraz şöyle toparlasa ibb'yi boğacak kendi kalesinde.
ayrıca tello ve holosko'yu da beğenmedim şu ana kadar.
ilkyarısı itibariyle konuşulacak olursa 1-2 yada 1-3 beşiktaş'ın galibiyetiyle sonuçlanacak olan müsabaka.
yusuf ve
tello biraz ağırlığını koyarsa çok rahat bir maç olabilir. zannımca holosko ikinci yarı sahada olmayacak.
berabere bitecek olan maç, ligin başladığı ilk haftalar genellikle böyle geçer.
erhan, yusuf ve ismail'in ne yapmaya çalıştıklarını anlamadığım maçtır. beşiktaş bugün gerçekten kötü oynuyor.
ilk yarı izlediğimiz beşiktaş ikinci yarı yok sanki sahada. herkes olmuş bir baki mercimek.
anlaşılıyor ki bu maçta, beşiktaşın adam gibi bir 10 numaraya ihtiyacı var. yoksa ne avrupa maçları ne de lig maçları rahat geçecek.
beşiktaş'ın çok kötü bir takıma karşı çok kötü oynadığı maçtır.
o kadar 10,5 numara dediler, almadılar. işte sonuç bu oyun
sezonu açması itibariyle ilk elin günahı olmaz dedirten maçtır. olana değil olacaklara heyecan uyandırır.
beiktaşın yenilmesini istediğim maçtır.
sahada çok felaket bir beşiktaş var. eğerki beşiktaş şansa bir gol vs atarsa takımdaki sorunlar hasır altı edilir geçer gider. takım daha iyi olacaksa gerekirse acı çeksin biraz.
85. dakikada fink'in yerine uğur inceman'ın girdiği maç.
aferin
1-1 sona ermiştir.
bu şekilde oyun ile beşiktaş bu sene zor maç kazanır. hiç oyun kurulmadı ve hiç organize olunamadı. nihat bekleneni veremedi, bobo'nun pilinin bittiği görüldü. beşiktaş bu sene nasıl gol atacak ben çok merak ediyorum. bakalım, hayırlısı...
ibb lig açılışlarında hep büyük takımlarla oynuyor.geçen sene fenerbahçe ile ikinci hafta oynamıştı.ondan önceleride oynadı hatırladığım kadarıyla.ibb süper ligde ki kısa tarihine rağmen ilk maçlarına gayet güzel motive oluyor ve puan alıyor geçen sene fenerbahçe yi mağlup ettiği gibi bu sene de beşiktaştan puan almasını bildiler.bana da kutlamak kalıyor.
beşiktaşlı oyuncular arasında uyumsuzlukların göze battığı maç. geçen sezon gayet iyi işleyen bir sistem varken sezonun ilk maçında o sistemin yerine yeller esmekte. ilk maçtır olur diyoruz. önümüzdeki maçlara bakacağız.
ömürden bir gün daha götüren karşılaşma oldu. kooooca maç
istikbal göklerdedir taktiğiyle oynayan bir son şampiyon(!).. böyle azıcık pres geldiğinde topu şişirirsek şampiyonlar liginde, hele hele deplasmanda afedersin ama çok feci sikerler bizi.
bobo hala ne sikime duruyor şu takımda anlayana aşkolsun. benim oyum batuhan'a.
10 numaram yok diye ağlayan hoca hangi akla hizmet yusuf gibi adamı çizgiye hapseder?
erhan desen bal yapmayan arı, ekrem çabuk dön dedirtti.
ben bu ferrari'yi hiç sevmedim hacı, ben ortasaha oynasam bu adama güvenip ileri çıkmam.
85. dakikada fink-uğur değişikliği ne kazandırır anlayan beri gelsin.
ibrahim akın; beşiktaş ile 88 maça çıktın bir kere şöyle güzel top oynamadın, "dost acı siker" diyosun, sen de haklısın.
edit: evet sanırım erken gaza geldim. dur daha 1. hafta diyip kendime gelmemi sağlayan arkadaşlara teşekkür ederim.
eleştirmek için çok erken olan maçtır.
kısa değerlendirmeler yapacak olursak defansta hemen hiç sıkıntı yok, erhanın yerine ekrem dağ daha iyi oturacaktır diye düşünüyorum. yediğimiz gol ibrahim akının bireysel yeteneği, beşiktaştayken bunun 10da 1ini gösterseydi şimdi olimpiyat stadında sürünüyo olmazdı.
orta sahadaki iki almana söyliyecek bir lafım yok, ikisine de nazar değmesin.
yusuf 2. yarıda girmeli bana kalırsa, nihat henüz hazır değil, zamana ihtiyacı var.
bobodan sol açık olmaz, o yüzden boboyu kötü oynadı diye eleştirmek de olmaz.
nobre herzamanki gibi hırslı.
holoskonun neden çıktığını anlamadım, gayet güzel oynayıp pozisyona giriyordu.
ve tello. bugün eski formunu arattı ama düzelecektir.
kısacası klasik bir sezona tam hazır olmayan beşiktaş izledik, geçen sezon direkten dönen topun atağında attığımız golle kazanmıştık ilk maçı, bu sezon olmadı, canınız sağolsun kartallar.
(fl oz, 07.08.2009 23:16)
1-1 sonuçlanan maç. çok çok erkendir daha, hatta ilk maçtır ondan ne mustafa denizliye yüklenmek gerekir, nede oyunculara. yalnız tek yüklenilicek adam boş adam olan demirörendir. hala ısrarlıdır transfer yapmamakta ama görmemektedir takımın ortasahasındaki büyük boşluğu, 14 milyon avro nihata vermiştir bu adam, tamam nihat iyi topçudur, beşiktaşlıdır, falan filan ama bu para eder mi diye defalarca sorulması gerekir kendisine. ayrıca çok şeyler beklenmemeli nihattan bu sene.yani yusuf kadar olması bile mucizedir,tamam beşiktaştan çıkmıştır ama tekrar söylüyorum bu para etmezdi. boşa verilen paralara çok iyi oyuncular alınabilirdi bu sezon beşiktaş bunun acısını çekebilir. ve bunun tek sorumlusuda boş adam başkanlığın b'sinden anlamayan demirörendir.
(dextare, 07.08.2009 23:40 ~ 23:42)