|
|
- temmuz sonunda çıkması planlanan ancak müzik marketlerden bu hafta içinde geleceği öğrenilen yeni, yepyeni nazan öncel albümü. miles showell'ın mastering'ini yaptığı albüm 12 şarkıdan oluşmaktaymış. heyecanla beklenmektedir. www.nazanoncel.net
- eski albümlerini mumla aratma ihtimali kuvvetle muhtemel olsa da gayet sevilebilir 7. nazan öncel albümü ve albüme adını veren şarkı. giriş kısımı gerçekten pek şık.
acı hatıraların odasını terkettim
ötekine geçtim
gözyaşlarım orada kaldı
ne evlere sığıyorum ne sokaklara
karşıdan karşıya geçerken havalara bakıyorum
üstüne yürüyorum arabaların
daha ne söyleyeyim bilmem ki
bu dudaklar artık seni öpmeyecek
bu kalp senin için çarpmayacak
senin için yaşamayacak
ölmeyecek
senle aynı ağaca adını yazmayacak
sende gittin ya...
içim boş odalar boş
boşlukta yüzüyorum
boğuşuyorum kendimle
bir batıp bir çıkıyorum
beni başka biri keser mi kesmez
bu da birgün geçer mi geçmez
yabancı yataklarda uyumaya mı alışayım
elimden geldiği kadar yaşamaya mı çalışayım
beni yedin bitirdin
kırdın geçirdin
böyle bitirdin
çok çok çok kötü geçirdin
burnumdan getirdin
yedin bitirdin
her gece her gece ölünmüyor iki kere
şu sıralar çok yalnızım
kendimle konuşuyorum
hüzünlü kitaplar okuyup hüzünleniyorum
sibirya'dan beter bir yatak
yattım mı başlıyor panik atak
ağlıyorum sanıyorsun sadece
ne uyku var ne dur durak
sen kendine müslüman
bu aşk değil bu tekme tokat
- (bkz: amına koydunuz türkçenin)
bir dilin ağzına yaptığı albümlerle sıçan başka bir müzisyen için (bkz: prince)
bu müzik için yaratılmış şahıs (prince), günümüz kısaltılmış, sms dilinin popülerleşmesinde -yaptığı bir albümde bu tabirleri kullanarak- en önemli etkenlerden biri olmuştur.
- (bkz: pit10)
(bkz: allah belanı versin sertaç)
- dünyadaki en dandik on videodan birine sahip olan nazan öncel parçası. çeken arkadaşı tebrik ediyorum. ondan ziyade o kamerayı eline vereni tebrik ediyorum. sekiz yaşındaki çocuk daha iyisini yapar vallahi. o çerçevelemeler, merdiven etkisi yaratan kamera hareketleri, oyunculuk, geçişler... her şey mi kötü olur be kardeşim. yuh! tabi benim merak ettiğim bu videoya nazan öncel'in ve müzik firmasının nasıl onay verdiği? anlamış değilim.
- (bkz: çok çok kötü geçirdin)
- nazan öncel'in 7. albümüne ismini veren şarkı.ilk dinlenişte, giriş kısmıyla birlikte akıllara bırak seveyim rahat edeyimi getirse de, "çok çok kötü geçirdin" sözüyle -maalesef bu memleket koşullarında- pür dem fiyakasını bozmuş şarkıdır.
(bkz: http://www.nazanoncel.net/...)(mücrim, 31.05.2008 01:42 ~ 01:42)
- sanatçının 7 harikasının* sonuncusu.2006 temmuzunda çıkması planlanmışken albümün prodüktörü tarkan'la yaşanan sorunlardan ötürü prodüksüyon şirketi değişmiş ve aylar sonra utan eklemesiyle piyasaya sürülmüştür.sanatçının bir önceki albümünde iyice kaydığı 2000'lerin pop anlayışından kısmen de olsa bir kopma yaşanmış omzumda ağla,zehirli sarmaşık,direkten döndüm vb. parçalarla eskiler yad edilmiştir.
1. (bkz: aşkım baksana bana)
2. (bkz: omzumda ağla)
3. (bkz: 7 n bitirdin)
4. (bkz: ekilmekteyim)
5. (bkz: zehirli sarmaşık)
6. (bkz: bırak konuşsunlar)
7. (bkz: utan)
8. (bkz: el kızı)
9. (bkz: bittimse bittim)
10. (bkz: anlat arkadaşım)
11. (bkz: direkten döndüm)
12. (bkz: kış baba)