7 den 77 ye   

adana çık aradan

1. barış manço'nun dünyayı gezerek bize aktardığı, çocuklarla eğlenceli sohbetler yaptığı, yaşlıları davet ederek onurlandırdığı, adından da anlaşılacağı gibi* her yaşa hitap eden programı...

(bkz. adam olacak çocuk)...
    (bkz. ikinci kahvaltı)...
    (bkz. anahtar)...
    (8844455, 12.03.2004 03:37)
  2. çocukluğumda pazar günlerimin simgesi eğlenceli program
    (rasputin, 12.03.2004 09:24)
  3. moda'nın posta kodunu bize öğreten program.
    (esdora, 14.04.2004 19:28 ~ 19:28)
  4. barış manço'nun yapmak için 14 sene trt'nin kapısını aşındırdığı en sonunda da arzusunu gerçekleştirdiği televizyon programı. sayesinde dünyayı gezdiğimiz, ondan sonra başka benzer hiçbir programın yerini dolduramadığı, aradan yıllar geçse de özlenen program.
    (kun3uli, 07.05.2006 00:14)
  5. 22.10.1988 tarihinde yayınlanmış ilk program..trt'de verdiler..3-4 yaşındaki çocuklarla diyaloglar, çocukların söyledikleri şarkılar .. o an agucu bugucu diye mıncıklayasım geldi hepsini.sonra düşündüm de ordaki çocuklar şu an 21-22 yaşlarındalar.

çok sevimli bir diyalog:

barış manço: sen buraya yalnız mı geldin??
    ufaklık: ben buraya çok dolu geldim..
    barış manço: kimlerle geldin?
    ufaklık: annemle geldim, babamla geldim, anneannemle geldim, teyzemle geldim, x ablamla geldim, babaannemle geldim, annemle geldim, babamla geldim. .

ve programın sonunda barış manço'nun yeni çıkan klibi yayınlanır..

..
    geri ver, geri ver
    kara toprak ver yarimi
    bir sabah, ansızın
    elimden aldığın gibi
    ..

bir kez daha barış manço'nun ne önemli bir insan olduğunu anladım. .
    (subuo, 28.06.2006 20:16)
  6. barış manço denildiğinde akla gelecek bir kaç şeyden biride bu programdir. bir çok kişi diğer kültürleri yaşamlari bu program vasıtasıyla tanımıştır
    (dna, 28.06.2006 21:08 ~ 22:45)
  7. bugünlerde trt1'de eski bölümleri gösteriliyor.hatta sağ alt köşede de ilk yayınlandığı tarih yazıyor.
    bunu program akışına koyan müdür kimse;onu alnından öpmek,boğazda yemeğe çıkarmak isterdim.
    belki insanlar izleye izleye 10 sene önce bile her şeyin ne kadar güzel olduğunu hatırlar ve kendilerine çekidüzen verirler.
    keşke...
    (zagadka, 13.07.2006 15:45)
  8. 90'larda çocuk olan herkesin izlediği, "ben bu çocuktan daha iyi söyleyim" diye gaza geldiği, barış manço'dan alacağı diş fırçasının hayaliyle yanıp tutuştuğu program. 90'lı yıllarda pazar sabahı, bir elde çay, sofrada peynir zeytin izlenirdi bu. akşama da malumunuz (bkz: bizimkiler)
    (7 insan b50 eder, 18.02.2007 15:39)
  9. isminden de anlaşılacağı üzere her yaş grubuna hitap eden bir programdı. pazar sabahlarının aile boyu izlenebilecek nitelikteki tek programıydı.
    (jassmine, 01.03.2007 16:39)
  10. tekrarı yakaladığında bile hala başından sonuna kadar izlenen ender tv programlarından birisidir.barış abiden bize kalan bir hatıra,bizi sebze yemeye ve diş fırçalamaya alıştırmıştır.saolasın barış abi!
    (kısırsızaltıngünü, 01.03.2007 17:17)
  11. bir zamanlar yarışmacısı olduğum programdı. rahmetli barış manço yu sevmemin en büyük nedeni ise içindeki bu çocuk (insan) sevgisidir.
    (bi sor neden yazıyorum, 01.10.2008 15:58)