|
|
- bugün saat 16.00 civarında yıldız tonoz cafe'nin önünde oturan az sayıdaki solcu öğrencilerin etrafını çeviren ve tgb li olduklarını söyleyen 25 kişilik bir grup,panoları kullanacaklarını ve bu nedenle panolardaki 1 mayıs 2008 fotoğraflarının sökülmesini istediler.fakat saatin geç olduğunu ve o saatten sonra pano açılmasının mantıksız olduğunu söyleyen solcu öğrenciler tgb'lilere ertesi sabah geldiklerinde panoları boş bulabileceklerini belirtti. bunun üzerine panolara saldıran tgb'liler afişleri ve fotoğrafları yırtmaya başladı. buna müdahale eden kızları ittiren ve sandalye fırlatan bu kişiler daha sonra sol görüşlü diğer öğrencilere saldırdı ve arbede yaşandı.bu esnada yere düşen bir öğrencinin etrafını çevirerek tekmelediler ve kızlara bile vurmaktan çekinmediler.kendilerini atatürk gençliği olarak tanımlayan bu grup daha sonra türk bayraklarını çıkardı ve atatürk gençliği görev başında gibi sloganlar attı. güvenlik görevlileri ve genel sekreterse ancak olay bittikten sonra geldi ancak dışarıdan geldikleri ve öğrenci olmadıkları belli olan kişilere karşı hiç bir harekette bulunmadı. saldırma amaçlı gelen ve bu amaca da ulaşan bu grup daha sonra genel sekreterin ricası üzerine slogan ata ata okulu terketti.
edit: insanları haberdar etmek için birilerine silah çekilmesi ya da birilerinin ciddi biçimde yaralanması gerektiğini öğrendiğim saldırıdır.insanların yerde sürüklenmesi ve tekmelenmesi,üzerlerinde sandalye kırılması saldırının yazılması için yeterli bir neden değilmiş!(grasp, 06.05.2008 20:46 ~ 21:42)
- (bkz: 7 mayıs 2008 ytü amcamın oğlunun bana saldırısı)
verdiği çeviriyi yetiştiremezsem pis dalıcak bana. şimdiden basına yansıtayım dedim...
- duyanlar arasında olaya espri yaptığını zannederek yaklaşabilen yazarların olduğunu öğrendiğimiz saldırı. ne de olsa dayak yemenin normal olarak dayatıldığı bir ülkedeyiz.
- olayı gören biri olarak başından sonuna kadar yazdım ve şimdiye kadar olayı görüp de aksini yazan olmadı. sadece olanları yazdığım ve yorum yapmadığım başlık sözlüğü indymedia olarak kullanmaksa diyecek lafım yok. keza orada saldırıya uğrayan öğrenciler yaptıkları açıklamada ne atatürk ile ne de bayrak ile herhangi bir sorunları olmadığını sadece bu simgelerin çeşitli gruplarca çıkar amaçlı kullanılmalarına karşı olduklarını da açıkladılar.
(grasp, 10.05.2008 16:07)
- ekim gençliği ve tgb arasında çıkan bir gerilimdir. tgbliler tkp hariç tüm grupların biber gazlı ve sopalı saldırısına uğramıştır.
(bkz: bir arkadaşım)
|