6 kişinin tecavüz ettiği kadına 200 kırbaç   

adana çık aradan

1. tecavüz kurbanının olayı medyaya taşıdığı için cezasının arttığı bildiriliyor. bu olayın vuku bulduğu ülkenin kralına bizim ülkemiz tarafından şeref madalyası verilmesi de ayrı bir çelişkidir.

edit: ilk giri silinmiş. açıklama olması bakımından şuraya bir göz atabilirsiniz:

http://www.medyafaresi.com/...
    (i see mal people, 16.11.2007 14:54 ~ 28.11.2007 21:05)
  2. şöyle bir düşünüyorum da suudi arabistan ne kadar medeni bir ülkeymiş. 6 kişinin tecavüz ettiği kadına 200 kırbaç vuruluyor ve sonra toplum huzurunda affedilmiş hale geliyor. helal olsun arabistan'a, helal olsun krala. şeref madalyamız sana helal olsun.

bizim ülkemizde değil altı işinin tecavüz ettiği, bir kişinin elini tuttuğu kızı bile öldürüyorlar namus temizlemek adına. bravo! türkiye suudi arabistan olsun!
    (azwepsa, 16.11.2007 15:34)
  3. yüzbin kişinin ölümünden sorumlu kişiyi ağırlamaktan daha az medenice sayılmayacak eylem.
    (anky, 16.11.2007 15:44)
  4. iranda recm ile sonuçlanması muhtemel olay. mutlaka kadının buna izin verdiği, şehvetli olduğu, cilveli göründüğü gibi bir nedenle bu karar alınmıştır. türkiye'de tecavüzcülerinden biriyle evlendirilmesi ile sonuçlanacak olay, olmadı cezalarında indirim yapılır kadının psikolojisi bozulmadı diye. bizim cumhurbaşkanımızda bu ülkenin kralını otelinde ziyaret edip, şeref madalyası da verir.
    (kurutulmus kelebek, 16.11.2007 15:57)
  5. islam denen ''şey''i ne de güzel anlatırlardı bize. ''islam hoşgörü dinidir'', ''islam'da zorlama yoktur'', ''islam ezilmişleri bağrına basar'', ''islam'da kadına şiddet yoktur'', ''islam evrenseldir''...

evet belki islam'ın ilk yıllarında yukarıda yaptığım tanımların tamamı geçerliydi -o da değil aslında. harem kurup kadınları oraya kapatmak, toplumsal yaşamdan tecrit etmek, istediğin zaman sokağa atmak nasıl bir hoşgörüyse artık. ama, ya şimdi? bakıyorum da bu islam denen ''şey''in yaptırımları nedense hep kadınlar üzerine yoğunlaşmış. başlıktaki örnek bunu gayet net açıklıyor zaten. merak ediyorum da o kırbaçlanan kadına tecavüz edenlere herhangi bir ceza verilmiş midir? bilmiyorum. umarım verilmiştir.

ülkemizde de yaşanmıyor mu bunlar? sırf tecavüze uğradığı için aile meclisinde ölüme mahkum edilenler, kardeşine, ağabeyine vurdurulanlar... sonra kendisine tecavüz eden orospu evladıyla evlendirilenler. ve o orospu evladının sırf tecavüz ettiği kadınla evlendi diye hiç ceza almaması? bir adet cumhur başkanının otuz yaşındayken on beş yaşındaki bir kızla evlenmesi, din uğruna, namus uğruna kadınların başlarını örtmeye ''zorlanması'' dikkatinizi çekerim, bütün bunlar arabistan'da değil türkiye'de oluyor -gerçi nicel olarak bir farkımız yok onlardan. hani şu yüzde doksan dokuz meselesi.

riyad'dan yozgat'a değişen bir şey yok aslında. islam'mış, medeniyetmiş, hoşgörüymüş, ortaçağ'da hristiyanlar pencereden sıçarken müslümanlar matematikle, astronomiyle uğraşıyormuş... bırakın bunları canım. 13., 14., 15., 16, yüz yıllarda yaşamış o kadar türk-islam bilgini var. bir tane kadın var mı bunların arasında? ya da aynı dönemlerde hristiyanlara bakın. tarihte isim yapmış bir tane kadın var mı? yok. ibni sina bilmem neyi keşfederken haremindeki kadınlar ne yapıyorlardı acaba? işte sizin medeniyetiniz bu.

hak dinmiş, semavi dinmiş... ne güzel de yutturdunuz tüm insalığa bunları. nasıl dinlermiş ki bunlar kuralları, yaptırımları, cezaları, taşlamaları, kırbaçlamaları hep kadınlara uygulanıyor. eve kapatılan, bir eşya gibi kullanılan hep kadınlar oluyor. işte bunu bir türlü anlayamıyorum.

sokayım medeniyetinize.

not: dininize küfrediyorum. zaten müslüman da değilim.

ayrıca: (bkz: @1894434)

mecburi edit: benim burada sövdüğüm sadece islam değil tüm dinlerdir. bu yüzden lütfen bana ''stalin milleti keserken neredeydin? veya hristiyanlar cadı avına çıkarken ne yapıyordun''larla gelmeyin.
    (nokia şarzı, 16.11.2007 16:01 ~ 17.11.2007 14:55)
  6. abd'nin ne ortadoğu'daki varlığıyla ne de yokluğuyla ilişkilendiremedeğim durum. zira abd'nin afganistan'a neden girdiğini, ırak'ı neden işgal ettiğini, ortadoğu'daki asıl derdinin ne olduğunu ya da neler olabileceğini hepimiz az çok biliyoruz. ha biliyoruz da, bu bilincimiz ne skime derman oluyor, o tartışılır. atı alan üsküdar'a ışınlanıyor mu atla birlikte, orası ayrı tabi. ayrıca çölden gelen din derken kastedilen nedir orasını anlamadım, bir inancı inaç yapan ortaya çıktığı coğrafya mıdır, yoksa ortaya çıkan götten uydurma kurallar, yorumlar ve uygulamalar
    mı coğrafyaya, yerleşik kültüre göre değişkenlik gösterir ayırmak lazım. bu tarz bir vahşetin herhangi bir dine dayandırılmaya çalışarak yapılıyor olması, sözü geçen uygulamanın o dinde yeri olduğu, o dinin gereği olduğu anlamı mı taşımalıdır yani?

son olarak; abd'nin göz göre göre oynadığı oyuna ve bu oyun dahilinde kullandığı arkası rahatlıkla görülebilen incecik dekorlara aldanan salak var mı acaba diye düşünüyordum. (hadi kendi halkını korkuyu kullanarak uyutabiliyor ama...) galiba varmış. bir de şunu sormak isterim; bu "ortadoğu'yu özgürleştirme" görevini abd'ye kim verdi acaba? bu işi aynı yöntemleri kullanarak "seve seve" yapabilecek onlarca devlet varken.
    (muddlehead, 16.11.2007 16:03)
  7. (bkz: hırsızın hiç mi suçu yok)
    (bosvermis bunye, 16.11.2007 16:08)
  8. tecavüz olayını medyaya taşıyıp, olayı büyütmekle suçlanan kadına verilen cezadır. susup oturacağına veya gidip utancından canına kıyacağına konuyu medyaya duyurmuş bu ahlaksız kadın.
    (arapbebek, 17.11.2007 12:38)
  9. güzel fantezi.
    (kilim motifli kazak, 17.11.2007 12:40)
  10. (bkz: allah akıl fikir versin)
    (amele mektebi, 17.11.2007 17:48)
  11. tüm dünya suudi arabistan olsun. dünyanın tüm mazoşist kadınları zil takıp oynasın. kadınlara altı kişi değil tüm dünyanın erkekleri tecavüz etsin. kadınlara da iki yüz değil ölene kadar kırbaç atılsın. hatta yalnız tecavüze uğrayan kadınlara değil, dünyada yaşayan tüm kadınlar ölene kadar kırbaçlansın. tüm bunların hepsi din adına, dindarlık adına yapılsın. islamiyetten önce kız çocuklarının doğar doğmaz canlı canlı gömüldüğü , islamiyetin gelmesiyle bunun terk edildiği masalına inanmaya devam edilsin. artık kız çocuklarını doğar doğmaz canlı canlı gömmüyoruz. onun yerine büyüdükten sonra önce tecavüz ediyor, sonra kırbaçlıyor, gene de yok edemezsek recm ediyoruz. e ne de olsa tüm bunları şeriatın emirlerine göre yapıyoruz.
    (onurum, 17.11.2007 21:37)
  12. kıssasa kıssas olayını yanlış anlamış angut kafalıların verdiği ceza. hırsızlık yapanın eli kesilir ki bir daha çalmasın diye, yalan yere yemin edenin dili kesilir yalan söyleyemesin diye ama bu biraz ters olmuş bir daha tecavüz edilmesin diye. kadına verilmeyecek angut tecavüz edenlerin kökünden uçuracaksın.
    (guenhwyvar, 17.11.2007 21:42)
  13. 200, 6'ya tam bile bölünmüyorken kafayı yedirten kırbaçsı.
    hadi sizde adalet anlayışı, mantık yok onu anladık da bari matematiksel anlamda bir yarraklığı imza atılmasaydı.

kadınla iletişime geçmeye çalışmış altı tane beynini kasıklarında taşıyan yaratığımsı var..ama kadının asosyal, iletişimsiz bir öküz(!) olmasından mütevellit iletişimi reddetmesi , yaratığımsılarımızda işi sırf iletişim adına zora koşması...evet, suçluyu bulduk, medeniyetten nasibini alamamış kadın(!).
    medeniyet fışkıran(!) bir ülkeye yakışmaz.

görünen değildir, görünenin ötesidir olayları ışıl şıl şıldatan.ben ancak bu kadar zorlayabildim saçmalamayı, suudinin arabistanını aklamak için..
    ama hala 200, 6'ya tam bölünmüyor..
    (biyolojiksaat, 17.11.2007 22:01 ~ 18.11.2007 11:27)