görseller
56k modemle internete girmek 

belki ilginizi çeker
  1. · 14 4 k modemle internete girmek
  2. · 56k
  3. · 90 larda internete girmek
gündem
  1. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  2. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  3. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  4. · beşiktaş
  5. · yaran diyaloglar
  6. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  7. · dünyanın en seksi şarkısı
  8. · fevkalbeşer
  9. · güzellikle bir ömür geçer mi

56k modemle internete girmek  

sayfa  / 2
  1. (kötüböcek, 07.06.2007 13:18)
  2. keşke 56 k ile bağlanabilsem dedirten durum. 24 k ile bağlanabiliyorum ancak. yazdıklarım belki adamakıllı şeyler değil ama en azından nelere katlandığımı düşünüp okumanızı isterim.

edit:şom ağzımı kapatmış olsa idim 24 ile devam edebilecektim sanırım. an itibariyle 14.4 ile bağlanıyorum.
    (buyukdusunuryinebuyukdusundu, 07.06.2007 13:25 ~ 21.06.2007 11:36)
  3. 8 kb/sn download hızını görünce sevinç çığlıkları atmaktır
    (stormbringer, 07.06.2007 13:27)
  4. (stone cold, 07.06.2007 13:36)
  5. bir zamanalar 145 yoluyla bağlandığımız, bağlanırken çıkan sesler aklıma geldikçe teknolojiden soğuduğum hede. lakin adsl e geçince yüzümde tebessüme ve film dizi falan indirebilme umuduna yelken açmışken ; kullanmaya başlayınca hiç de öyle olmadığını farkettim. hele ki kota muhabbeti devreye girdikten sonra telekom iyice bokunu çıkardı ve şahsımı 256 sınırsız bağlantı almaya itti. hatta itmekle kalmadı geldi eve de bağladılar. peki ne oldu? 25 kb/s ile mutlu olmayı öğretti. kesilen bağlantıya takmamayı öğretti. teknik servisi aradığımda link ışığı yanıyor mu sorusundan başka muhabbet olmayacağını öğretti. sonuç; telekomun tekelinden kurtulmayı dört gözle beklemekteyim.

kocaman bir bakınız: inadına 256k ölümüne 256k allah belanı versin telekom

(bkz: isyandayım sözlük)

günler sonra editi: hızlar değişti, 1 mbit oldu bağlantım. peki ya fikirlerim.. asla!!

bide itü bilgi işlem var öyle çağrıştı. onlara da kızgınım ve onlara da laflar hazırladım ama onlara dert anlatmak yerine laptopumla konuşuyorum o daha çok tepki veriyor. tren zannetmiyorum kendimi.
    (thisrock, 07.06.2007 13:44 ~ 28.10.2007 17:59)
  6. (corvo, 07.06.2007 13:48)
  7. hatırlarım o zamanlar internet kafede 10 bilgisayarın kullandığı 56k modem ile age of mythology demosu çekmiştik. günler almıştı. şöyle hızlıca yahoo ya girip maillere bakmak lükstü. ama gel gelelim o zamanlar irc odalarında ne muhabbetler dönerdi, ne arkadaşlıklar kurulurdu. slm asl daha yeni yeni öğreniliyordu hey gidi günler hey.
    (gibigibi, 07.06.2007 13:59)
  8. kaplumbağaya kağnı çektirmekten pek bir farkı yoktur.
    (gothic bakkal emo berber takım yıldızı, 07.06.2007 14:04)
  9. (grasp, 07.06.2007 14:27)
  10. "hadi in ulan allah'ın cezası dosya!" diyerek ekrandaki inmekte olan 2 megabaytlık dosyaya nidalar attığımız zamanlar idi. tabi dosya inerken bir yandan da sörf yapmazdık o zamanlar, yeter ki dosya en kısa zamanda insindi de fatura fazla geçmesindi. hatta öyleydi ki önce birkaç internet explorer penceresi açılırdı, günlerdir özlemi çekilen sitelerin adresleri adres barlarına yazılırdı, sonra internete bağlanılıp herbirine enter basılırdı. o zamanlar msn bile yoktu be ne diyosunuz siz! 5 megabaytlık kıytırık bi mp3 için 10 dakka ekranın seyrine dalardık. indi miydi galaksiler bizim olurdu. film indirmek mi dedi biri?!
    (selam kelamı, 07.06.2007 14:35)
  11. bağlantıda 52 den yukarıyı gören olmamıştı. 56 k, ütopik bir ülke gibiydi hiç ulaşılamayan. ortalama 45 ile bağlanan kendini şanslı sayardı. bir de adsl denilen meret yeniydi ülkede ve yaygın değildi. telefondan bağlanınca hem meşgul ediyordu hattı, hem de her ay ortalama 10-15 milyon bağlantı ücreti alıyorlardı. bağlandığın süre içinde gelen telefon parası da cabası. bir tek download ederken kota mota olayı yoktu ama o hızla 24 saat download etsen bile ayda kaç gb indirebilirdin ki. ne kötü zamanlardı. bazen sayfa açılana kadar o kadar beklerdik ki, kahvemizi çayımızı değil yudumlamak dibini görürdük bekleme süresinde. polyanna gibi bakacak olursak, sabretmeyi öğretti ekran başında. o günleri düşündükçe insanın tansiyonu çıkıyor. o günler derken de hani en fazla 5-6 sene öncesi... şu sıralarda dünya 10mbitle uçarken biz 1024 kotalıya şükrediyoruz. bir beş yıl sonra da bu hızla ilgili ne rezil günlerdi onlar içerikli anılarla buluşmak üzere efendim.
    (tekmeleyen kuş, 07.06.2007 14:35)
  12. (ay cadisi, 07.06.2007 14:37)
  13. normal hayattaki kekelemenin sanal alemdeki karşılığıdır. 56k modemle internete bağlanan kişi, söylemek istediklerinin yarısını bile söyleyemez. içinde kalır her şey.. bazı insafsızlar dalga geçer bu kişilerle, bazıları da derin bir acıma duygusuna sahip olurlar.. tıpkı kekemelere oldukları gibi..

bir de işin diğer boyutu vardır.. telefon faturası.. 56k modemle internete giren kişi, internete bağlanmanın dakikasının ne kadar olduğunu bilir. saatlik fiyatını hesaplar. hey gidi günler hey.. anılarım canlandı yahu.. saati 1 milyona gelirdi bi zamanlar.. her seferinde, günde bir milyonu çekmeceme koyup her gün bir saat internete girerdim. bi süre sonra yalan olurdu tabii bir saat. o bir saat yalan oldukça bir milyon da yalan olmaya başladı. sonra adsl diye bir şey çıktı. eve adsl gelince sudan çıkmış balığa dönmüştüm. artık bilgisayarı açınca internete bağlanmak için çıldırmaya, saatleri, dakikaları saymaya gerek yoktu. limitbizdik...
    (misuf, 07.06.2007 14:48)
  14. ailelerimize "5 dk girip çıkıcam, bi arkadaşa bakıcam" adlı telkin seansı yapılmadan kalkışılamayan eylemdi vakti zamanında.
    (kane, 07.06.2007 14:52)
  15. (bkz: nostalji)
    (minik kus, 07.06.2007 14:55)
  16. eğer bu devirde hala bu eylemi yapmaya çalışan biri varsa,

muhtemelen elinde türkiye haritası ile internet diye bir yer arıyordur.
    (hansvoralberg, 07.06.2007 23:10)
  17. üniversitede 24mbit lik bağlantıyı görünce 3 sene öncesinin aklıma gelmesi
    (zemzem, 12.09.2007 02:35 ~ 02:35)
  18. (bkz: napster)
    (bkz: audiogalaxy)
    (gebesh, 12.09.2007 13:37)
  19. bu durumda internete girmekten çok 146 olduğu durumlarda bünyeye giren fatura zordur..
    (bvrak, 12.09.2007 13:49)
  20. sports interactive'in cm için çıkardığı geniş boyutlu yamalara söylenirken en az iki buçuk saat boyunca internete bağlı kalmaktır, anneden telefon faturası için özür dilemektir.
    (talen, 12.09.2007 14:12)
  21. bir nevi "eskiden buralar dutluktu." demenin teknolojik karşılığıdır.

bundan daha eskilerde varmış * tabi fakat genele baktığımızda çoğu kullanıcı 56k modemlerle haşır neşir olmuş, tüm siteleri kapatıp bir yandan dosya indirme yüzdesini izlerken bir yandan da aktarım hızının yükselmesi için nice kocakarı büyüleri yapmış, nice sihirli sözler söylemişlerdir. (misal ben ekranı/kasayı okşamak suretiyle bilgisayarı severdim sırf hız artsın diye.) komik ama gerçekti o günler.

bundan başka madalyonun öbür yüzü var tabi. yurdumda bir sürü yerleşim merkezi vardır ki daha interneti bırak, bilgisayarı duymuş ama dokunmamış genç insan topluluklarını barındıran. bu gibi yerler içinde planlar projeler yapılmalı, gençler tanıştırılmalıdır teknolojiyle.

biz neydi o günler nostaljisini yaparken, çoğu yurdum insanı nerde o günler gelse de görsek diyerek hayalini kuruyor bu olayın.

kısaca bu söz bana biraz ekşımtrak geldi be yoksa önümüz güz diye bir melankoli mi sardı acaba?
    (jonpromie, 12.09.2007 14:42)
  22. hani böyle dosya indirirken kalan zamanı gösteren bir kısım vardır, işte orada 3 hafta 5 gün 20 saat 12 dakika 2 saniye türü şeyler görmektir veya bir mp3 için 40 dakika beklemektir.
    ayrıca bazı gecelerde 0.24 kb/sn ile dosya indirmeye yeltenmektir. evet böyle bir şeydir işte.
    (hopeless, 12.09.2007 15:26 ~ 15:27)
  23. kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti'nde yaşayan ve evlerinden internete bağlanmak için inanılmaz kasan kktc vatandaşlarının maruz kaldığı, inanılmaz ötesi saçma hadise. genelde kamu yerleri, üniversiteler vb. aşmış (!) kurumlar uydu yoluyla internete bilmem kaç mbp/s hızla bağlanırken ev kullanıcılarının görmezden gelinmesi durumu.
    (ophy, 28.10.2007 17:05)
  24. unutulmaz o zamanlar unutulmaz.
    hele hele servis saglayıcının cihazları size yakınsa daha bir sağlıklı bağlantı sağlanır. 1k nın bile hesabını yapardık heydigi günler hey.
    (halikarnas, 28.10.2007 17:23)
  25. günde bir albüm indirebilmek için götünüzden kan gelmesidir.
    (chucky, 14.11.2007 13:48 ~ 13:49)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil