black metal bir inanç değil sadece müzik ise, bununla birlikte satanist olarak anılan şeytan hizmetkarları bu müziği benimsemiş ise, bu tüm metal dinleyicilerinin satanist olduğunu göstermez. eskiden beri içine düşülen yanılgı, tüm metal dinleyicilerini aynı kapta toplayan bir genellemedir bu. metal dinleyen bir çok arkadaşım vardır ki namazını da kılar, orucunu da tutar, haramdır der ve alkol kullanmaz.
inançlar ve müzik zevkleri karıştırılmamalı birbirine. ben de metal ve türevlerini dinlerim, satanist miyim? şeytanın amına koyim satanist falan değilim. genelleme kötüdür, yapmayalım böyle şeyler.
dinlediği müzik ile inandığı inanç arasında benzerlik kuranların yanılgıya düştükleri durumdur. şaşırmamak lazım. dini müzikler dinleyip dini alet edenlerin yanında melek gibi kalırlar.
müzik zevki ile inancı karşılaştırabilen insanlardan daha garip olmayan insandır. black metal dinlerken , ezanı duyar ve kalkıp müziği kapatırlar , bunda da bir şey yoktur. müzik müziktir. illa black metal dinliyor diye , dar taytlar giyip , koluna o iki kiloluk demir mızraklar barındıran bileklikler takıp dolaşması mı lazım insanların. sonu gelmez bunun. black metal dinleyen gelin , black metal dinleyen takım elbiseli adam gibi bir çok dala bölebiliriz ve sonunda görürüz ki gündelik yaşamda yaptıklarımız ve dini inancımız başka , müzik zevkimiz başkadır. o halde ne yapıyorum , gözümü kapatıyor ve çay içerken serçe parmağını kaldıran bir black metalci düşünüyorum.
lakin bu tip insanların, satanist veya ateist olduğunu iddia edip de black metal dinleyenlerden hiç farkları yoktur. sonuç olarak hepsinin müzik zevkini ve müzikal yeteneği etkileyen beyin lobunda kalıtsal hasarlar oluşmuştur, tedavisi mümkün değildir.
iş bu durumda, bir insanın nasıl hem black metal dinleyip hem de 5 vakit namaz kılabildiği değil; bir insanın nasıl black metal dinleyebildiği sorgulanmalıdır.
- ne dinliyosun olum sen ?
+ cof
- cradle of filth diyosun yani..
+ aynen abicim.
- sana ters değil mi olum ya ?
+ niye abi şetan da önceden melekti.
- ne yani bu bir msj mı ?
+ ne msjı abi ? :s
- hani diyorum meleğim 5 vakitim değişim geçiriyorum hesabı.
+ haşa abi olur mu elhemdülillah müslümanız biz.
- ulan zottirik perhiz bozulmadı mı.
+ ne perhizi abi ya.
- lahana turşusu diyorum yeme midene dokunmasın.
+ ne abi ? :s
- tamam abi ezan okunuyo bak namaz kaçmasın.
+ eyvallah abi..
- allah kabul etsin.
black metal ile satanizmin özleşmesi nedeniyle garip karşılanan bi durumdur.ama dinleyen satanist olacak diye bir şey yok.satanist olur,normal adam olur,dindar adam olur...
kaşında piercing i olan çok samimi bi arkadaşım (kendisi aynı zamanda yazarlarımızdandır) kaçırmadan namazalarını kılar, duasını eder..
bu bayan arkadaşın gotik bir görünüme sahip olması ya da aynı zamanda 5 vakit metal dinlemesi onun tanrıyla olan bağlarını etkilememekte olup, sabaha karşı rock bardan çıktıktan sonra sabah namazını kılıp yattığı zamanlarda da yadrıganacak bi durum söz konusu değildir.
burada antiparantez belirtmem gereken husus da kendisinin alkol kullanmamasıdır. bu durumda dinlediği müzik tarzıyla inancının n'alakası vaar leaan diye bağırmak istiyor; sözlerime ukte veren arkadaşların biraz daha elle tutulur şeylere çözüm aramalarını reja ederek son veriyorum...
editimsi: birazdan bana, bu devirde hem namaz kılıyo hem de gotikmiş lan, aman badangel, cici badangel bu arkadaşınla bizi tanıştır diye gelen arkdaşları şimdiden uyarıyorum, o arkadaşım ulaşmak isterse sizi bulur. zira kalp gözü açıktır...
(bkz: sevaba giren yazar)
büyüyüp kocaman adam olduğunda mecliste falan animals* çaldırıp (nası olacaksa, neyse. okumaya devam et) "heh heh adam ne güzel yazmış hacı!" diyecektir. o yedir.
not: siyasi görüşü default olarak sağ alınmıştır.