|
|
- o tarihde istanbulda olmamdan dolayı kesinlikle gitmem gereken maç.bu maç için söylenecek olan en önemli şey galatasaray kazanırsa alın bu da size kapak olsun diyecek hatta arabesk yapıp ben buyum ben buyum ben ben buyum sevdiğim şarkısını söyleyecek.hayali bile şimdiden içimi sardı.
hüseyin vs ermal
gaines vs kerem
hite vs nicholas
dee vs penn
çok kaliteli bir maç olacağı şimdiden garanti.
(bkz: haydi çocuklar)
- evet maç günü geldi çattı.hakem rüştü nuran.maç öncesi galatasarayda hüseyin beşok ve tufan ersöz sakat.efes pilsen'de serkan erdoğan yok drew nicholas belirsiz.maç öncesi efes'in potaltının formsuz olduğunu görüyoruz.nicholas ise takımın en büyük kozu o da olmayabilir.galatasaray'da işler yolunda.bu maçı kaybetse bile ilk yarıyı zirvede kapatacak.takım tamamen oturdu.her maç ayrı bir yıldız çıkıyor ki bu da takımın diğer takımlar gibi tek oyuncunun eline bakmadığını gösterir.
benim açımdan durum iyi.çok güzel bir uçuşun ardından istanbul'a geldim.c1 tribününden biletimi aldım.maç saatini bekliyorum.yavaş yavaş heyecan artıyor.buradan diyeceğim basketbolu seven herkes bu maça gelmeye başlasın.özellikle galatasaraylılara sesleniyorum.son yılların en iyi galatasarayını avrupanın en iyi takımlarından biri olan efes karşısında izleme zevkini kaçırmayın derim.
son olarak en 6000 bilet satılmış yarın salon dolu olacak.
(bkz: kaldırın perdeleri geliyoruz)
- 18:00'da başlayacak ve ntv'den naklen yayınlanacak.
- hüseyin beşok'un yokluğunda pota altında hem hücumda hem de savunmada aksayan bir galatasaray'ı görmemiz muhtemel olan maç.
- an itibariyle oyuna giren cenk akyol'un maçın kilit adamı olması muhtemeldir.ya kendini efes'e ispat etmek isterken saçma şutlar çekicek ya da takım için hırsla oynayıp güzel işler yapıcak.
edit : giriyi yazarken saçma bir şut çekti.sayı oldu gerçi ama gerek yok böyle şutlara.
- galatasaray aleyhine faullerin çok kolay çalındığı maç.allah aşkına her müdahaleye faul çalınırken , sahada nasıl bir mücadele beklenmektedir ki ?! türk basketbol hakemlerinin en büyük hastalığıdır bu zaten.ortada bir hareket olsa da ben de düdüğümü üflesem.bir başka sevdaları da teknik faul vermedir.o henüz olmadı bekliyoruz bakalım.
- efes pilsenin gs seyircilerinin girmesine izin vererek basketbol kazansın dediği maçtır.
(munal, 05.01.2008 18:42)
- galatasaray'ın pek istemediği maç. sanki "lan yenilelim de yeni bir 5 numara alsınlar" der gibi halleri vardı. eğer bu isteksizlikle devam ederler, efes de maçı bu kadar istemekte diretirse efes için kolay bir galibiyet olabilir. durun lan, ilk yarı yeni bitecek ligde.
- hakemlerin ilk yarı yedikleri bokun farkında olmalarından mütevellit efes aleyhine saçma sapan centilmenlik dışı fauller çaldığı maç.bir ortasını tutturun be kardeşim.
- ilk teknik faulun üflendiği maç.söylemiştim illa ki gelicek o düdük.gözünü sevdiğimin türk basketbol hakemleri.halbu ki bırakın aslanlar gibi savaşsınlar sahada zırt pırt üflemeyin şu düdükleri.
- 3.periyodun sonunda , ilk yarıdaki farkın korunduğu maç.bir ara 5 sayıya kadar inen fark özellikle penn'in isabetli şutlarıyla tekrar arttı ve başa döndük.son periyotta tekrar bir geri dönüş için galatasaray'lı oyuncularda gerekli ve yeterli enerji kaldımı görücez.ama hiç sanmıyorum bu maç bitmiştir.
- efes pilsen'in 72-59 luk galibiyetiyle sonuçlanan maç.
- efes cephesinde maçın sunucularının da bahsettiği gibi özellikle ermal kurtoğlu, scoonie penn ve rashad wright'ın etkili oyunları maçı efes'e getirdi.
galatasaray adına yenilginin birçok sebebi sayılabilir aslında. özellikle hüseyin beşok'un yokluğu, takımın işleyişini tamamen bozuyor, bunu gördük. takımın oyunkurucu->hüseyin->dış şutör düzeneği, cemal nalga'nın özellikle top kontrolündeki beceriksizliği yüzünden pek işlemedi, bu da özellikle robert hite ve chris owens'ın şut bulamamasına ve skor üretememesine sebep oldu. şimdi istatistiklere baktım da, galatasaray'ın 60 sayı altında skor ürettiği 2. maç bu. diğer maç da ne olduğu belirsiz mersin maçı. hatta takım bunların dışında 70 sayı altına düşmemiş.
defans kurgularına baktığımızda da, efes'in özellikle uzun rotasyonlarındaki geniş olanakları özellikle rebound yönünden maçın farkını ortaya koydu. efes hücumda kaçırdığı şutlar sonrası reboundlarla yine hücum yaparken, galatasaray pota altındaki etkisizliği sonrası bu ikinci şansları çok nadir bulabildi. bunun yanında pota altında çok rahat basketler buldu efes.
sonuç olarak baktığımızda aslında galatasaray için pek de kötü bir sonuç olmadı bence, skor ne kadar 13 sayı farkı gösterse de, özellikle ligin ikinci yarısı gelecek 5 numarayla birlikte galatasaray bu performansını devam ettirecektir.
kişisel olarak oyuncuları değerlendirecek olursak eğer, özellikle penn benim zamanında ettiğim lafları bana çok güzel yedirdi; (bkz: scoonie penn/@2099783). bu akşam özellikle skor bakımından takımı sırtladı, yüksek post, üçlük dahil her yerden sayı buldu. maçı getiren adam oldu hakikaten. galatasaray cephesinde de hite'ın bence şanssızca kaçırdığı basketler sonuca etki etti, ayrıca cemal nalga da kendisiyle ilgili daha önce dediklerimi kanıtlar nitelikte çok hatalar yaptı, bir tane smaç kaçırdı tam galatasaray farkı kapatırken ki maçın kopmasını o sağladı, bunun yanında yukarıda da bahsettiğim gibi takım içi pas döngüsünü işletemedi.
böyle bir maç işte, son söz; bugün abdi ipekçi'nin perdelerini kaldırtan taraftarlara da teşekkürler birkez daha.
not: ayrıca nicolas ve serkan'ın eksikliğine rağmen efes öyle geniş bir kadro kurmuş ki hiç hissetmediler bu eksiklikleri, yahu bu takımın bırak türkiye'yi, avrupa'da esmesi lazım ama durum ortada. galatasaray uzun oyuncu diye inlerken, özellikle ermal-kerem-woods döngüsüyle "lan lan lan" dedirttiler bana.
- galatasaray'ın pota altı rotasyonunda sorun yaşayacağını bildiğimiz maç, dördüncü yabancı transferi ile pot aaltında iki yabancısını pek sık beraber kullanmayan hoca murat özyer bu maça da aynı sistemle çıkmış. galatasray takımında türkiye standartlarına göre çok geniş bir kadro var, ancak bu kadro içersinde cenk akyol ve robert hite transferi ile kendisine rol verilmeyen hele ki yeni transfer oyuncuların olması gerçekten çok ilginç.
galatasaray maça diğer maçlara nazaran o yüksek konsantrasyonu ile başlayamadı, büyük ihtimal maç başlarında ısınmalar oynanırken tecrübesi ile karşı takımı silkeleyen hüseyin'in yokluğundandı.
skor opsiyonu olarak robert hite geldiğinden beri fazla tahammül edilen bir oyuncu haline geldi, hocanın söylemi kendisine ortalama 15 sayı lazım olduğuydu ancak bu yüzde ile atsa ne olur atmasa ne olur. takım iyi ancak rollerde sorunlar var, bjk, efes ve telekom'a baktığımızda hocaların tecrübesi ile kadronun optimum verim ile kullanıldığını görüyoruz ancak galatasaray'da bu yok. erdem türetken gibi, savunması ve mücadelesi ile takımı ateşleyebilecek bir oyuncunun, oyuna hiç girmemesi ki bu süreç efes maçı ile değil cenk akyol transferi ile başladı, fatih solak gibi her maçta az da olsa savunma direncini oturtmak için oynaması gereken bir oyuncunun gene süre alamaması gerçekten çok ilginç, cemal nalga'nın savunmada şaşkın ördek gibi gezinip, rakip takımların setlerini hep onun üstünden kurduğunu biz görürken hoca göremiyorsa ciddi bir sorun var. galatasaray'ın şu an için efes maçı ile de aşikar görünen sorunu, hocanın diğer rakip takımların hocalarına nazaran yetersiz oluşudur. bjk, efes bazı bazı telekom takımları kötü günlerinde hocanın müdahaleleri ile tutunurken oyuna galatasaray'da bu ne yazık ki yok.
- (bkz: oradaydım)
maç öncesi herşey güzeldi.ınının'ın 100taç atışı şerefine mini dünya kupası zirvesine katılıp moralimi düzelttim.sözlük ahalisiyle play station oynamak zevkli bir aktivite idi.gerçi başarılı olamadık ama olsun.zirve bitiminde mvpdirk zirve öncesi verdiği sözü tutup beni abdi ipekçi'ye bıraktı.kendisine teşekkür ediyorum tekrardan burada.salonun önüne geldik, hoş görüntüler var.taraftar desteği oldukça güzeldi.zor da olsa içeri girdikten sonra, tribündeki yerimizi aldık.maç başladı ve başlar başlamaz acı gerçekle karşı karşıya kaldık.potaaltımız çok kötüydü.efes burayı çok iyi kullandı.maçı da buradan kaybettik.ama şundan eminim hüseyin olsa biz bu maçı alırdık.fatih artık bitmiş malesef.cemal istekliydi ama bu yetmedi.savunmamız bence yine iyiydi ama hücümda çok etkisiz kalınca maç elimizden gitti.iki takımda da yıldızlaşan oyuncu olmadı.
efes kızlarının şovu çok güzeldi, beğendim.galatasaray taraftarı da oldukça etkileyiciydi.bir iki çürük elma dışında çok güzel destek verdiler.maç bitiminde de takımı alkışladılar.işte olay burada bitti zaten.yenildiğimizden falan da üzelmedim.yeterki böyle akıllı olsun.
son olarak bize acil bir beş numara lazım.şu andan nba develpment liginin en etkili oyuncularından lance allredin adı geçiyor.umarım olur.o olmasa da iyi bir beş numara kesinlikle şart.
|