vip'deki pena kapan şanslı arkadaşlardan iki tane olduğu.bunlardan biri ben diğerinin de benim yakın bir arkadaşım olduğu konserdir.benim pena magnus'tan , arkadaşımınki ise andre'den gelmiştir.aslında bir tane daha pena alıyordum ama elime çarpıp sahnenin önündeki malzemelerin altına düştü, akıbetini bilmiyorum.penanın bir tarafında klasik
blind guardian yazısı, öteki tarafında ise çok güzel bir ejderha figürü vardır.siyah fon üzerine altın rengi ile işlenmiştir.konsere gelecek olursak;
a past and future secret bright eyes ve
mordreds song çalmayarak bizi üzmüşlerdir ancak hansi'nin sevecen tavırlarıyla ve seneye bir daha gelicez demeleriyle gönlümüzü almışlardır.fakat organizasyon komitesini kınıyorum çünkü önce çimlerde bekleyebilecekken sıcak altında taşa oturmak zorunda kaldık (vip olmama rağmen 6.5 saat bekledim), organizasyon görevlileri bize insandan çok hayvan gibi davranıp itip kaktılar ayrıca nasıl olduğunu anlayamadığımız bir teknik aksaklıktan ötürü
dreamtoneu izleyemedik.ses kalitesi de çok iyi değildi.fakat mekan gayet güzeldi, açık havada çimlerin üstünde güzel güzel izledik konserimizi.
pogo yapılmaması sebebiyle de seyirciyi çok sevdim çünkü böyle bir konserde pogo yapılması konserin içine ederdi.adam gibi izleyip, elimizden geldiğince eşlik ettik şarkılara.grubu bise
bard's songu söyleyerek çağırmamız da gerçekten görülmeye değerdi.
kısacası verdiğim 84 ytl için zerre kadar pişman değilim