pek tuhaf bir maç oldu. türlü şeyler söylenebilir, biz göze batanlara ışık tutalım:
maçın yıldızı:
ribery ile
fırat aydunus. scarface ribery hayli enteresan bir adammmış, herkes gördü heralde. o ne pace, o ne teknik, o ne surat, sürat ulan? hastası olduk adamın, bizim kanatları yoldu, maymun etti adamlarımızı. aralarında default maymunlar var tabi, olsun. neyse, çıktı oyundan, sakatlandı, üzüldük. izlenmeye değer tek şey gibiydi, hele asıl hagi onu ali güneş'in boş koridoruna koysa idi, her şey başka olurdu. ayrıca, hakem de son yılların belki en iyi derbi maçı yönetimini gösterdi. ilk yarı yan hakem necati'nin tekmesini muhtemelen korkudan işaret etmedi, ve aydınus song'un spekteküler çirkinlikte profesyonel tabir edilen çiftesini kaçırdı. ki görmemesi normaldir. onun dışında mükemmele yakın maç yönetti, maçın esas yıldızı oldu. hatta sonlara doğru hakem nasıl şov yapar onu da gördük. gerilim tavanda iken kart gösterirken artiz şekilde önce notunu aldı, sonra kartı çıkardı koray'a. kibir parlaklığın yanına yaraşır bazen. dileriz böyle gider, dileriz yamulmaz bu adam, tükiye'nin avrupa'nın sayılı hakemlerinden biri olacaktır.
maçın danası: kesinlikle necati kardeşimiz. adam "at beni, yalvarıyorum at beni" havasındaydı. tekme attı atılmadı çok kızdık, ama sonra öyle şeyler oldu ki ne derece komik -gülünç demeli- bi adammış gördük, maçın en güzel anlarına imzasını attı. misal, hakemin elinden pet şişeyi alıp atması unutulmuyacak bir harekettir nazarımda. bu anda, yanımdakiler sırayla aptallık, aşırı stres, artizlik olarak açıkladılar bunu. ben üçü birden dedim. neyse ikinci sarı, kart sonrası geoidleşen tuhaf yüzü, sonra sahayı terketmemesi, saha komiserince kovulması, üstüne yine liseli terkedilmiş kız ifadesi ile, eli çenesinde maçı izlemeye çalışması. ehue, yarıldık ulan yarıldık...
maçın ı-ıhhları: çalımbay(i$i bilmiyor), beşiktaş(a.hassan hariç yarak gibi oynadı), türk futbolu(ne futbolu lan?), song (hep çirkef biriydi zaten), maçın kendisi, yan hakemler falan.
maçın karesi: ribery dişleri ortada gülünce shawshank redemption'daki psikopat gülen herife benzedi, biz de güldük. ve zaten sevdik bu adamı, pek yamuk bir şey de yapmadı.