söze nasıl başlayacağımı açıkcası bilmiyorum. uzun uzun anlatma konusunda yeteri kadar başarılı değilim ama konu atatürk ise başka tabi.
kısacası ben sözlükte ciddi anlamda bir atatürk veya 4tatürk yazma çabası olduğuna inanmıyorum. bu sözlükteki kimse ciddi ciddi bunun tartışmasını yapıyor olamaz.
biz atatürk’ün adının baş harfinin büyük ya da küçük yazılmasını konuşurken kimbilir kaç siteye atamıza hakaret içeren yazılar yazılıyor hatta videolar ekleniyor?
onlardan birini gördüğümüzde hepimiz aynı anda karşı çıkmıyor muyuz? icabında hep bir ağızdan tabiri caizse sövmüyor muyuz?
o halde tüm bu numaralar ortada dönerken biz şimdi kendi aramızda oturup yok baş harfi büyük yazılacak, yazılmazsa saygısızlık… naraları mı atacağız?
bu şekilciliğin ta kendisi değil mi?
atamız vefatıyla mirasının bir kısmını türk dil kurumuna bıraktı. hoş biz onun vasiyetini ne kadar yerine getiriyoruz?
`http://www.tumgazeteler.com/?a=1629810 `
onun türkçeye verdiği önemi hangimiz tam manasıyla devam ettiriyoruz?
nicklerimize bir bakın.
hayır ben buna karşı değilim. çünkü
ben de yaptım. ama durum bu ise böyle de bir şey var demek isterim.
hayır bu türkçeye verdiğimiz önemden dolayı değil saygıdan derseniz saygısızlık böyle yapılmıyor rahat olabilirsiniz.
ve atatürk’ü sanki soyut bir varlıkmış gibi anlatmak da öyle algılamaktan ileri geliyor. bunu aşmaya çalışalım. onu putlaştırdığımızın farkına varalım. ulu önder atamız da neticesinde bir insandı. elbette
yüce bir insandı. fakat insandı.
tartışmalar güzeldir, çıtayı yükseltir tamam. ama gereksiz yere tartışma ortamı yaratmanın kimseye faydası yok. boşuna zaman kaybetmeyelim.