belki ilginizi çeker
  1. · 82 saat uyuyamamak
  2. · yorgunluk sarhoşluğu
  3. · kitap defter açık sınav olmak
gündem
  1. · demokratik sol halk partisi
  2. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  3. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  4. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  5. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  6. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  7. · her yerinden öpüyorum rüştü
  8. · serenade
  9. · kafası güzel sanatlar fakültesi

40 küsur saattir uyumamak  

1. 20 saat bile uyunmasa atılabilecek yalan.
    (wolverine, 12.05.2004 13:57)
  2. halüsünasyonların görülmeye başlandığı kendi kendinize konuştuğunuz sesleri ağır işitmeye başladığınız uykusuz süre zarfı.şu anda 30 saati doldurdum ve hala duyularım keskin.*
    (itügözlük, 12.05.2004 14:06)
  3. 50 saatten sonra tepkiler farklı boyutlara ulaşır, delilik ya da sinir krizi denebilecek hareketler yapılmaya başlanır*, kavga edersin bağırırsın yada sokağa çıkıp oynmaya başlarsın (bkz. ben kendimden biliyorum)
    ayrıca (bkz. yorgunluk sarhoşluğu)
    (infoma, 12.05.2004 14:11)
  4. 48 saatin yanında mükemmel gibi görünen durum.projesi olan bilir.
    (pudra, 12.05.2004 18:29)
  5. 3 gün üst üste gözümü kırpmadığımı bildiğim için pek de ilginç gelmeyen durum...
    (dreamer, 10.09.2004 14:18)
  6. bi aralar insanların bi araba için bilmemkaç saat uyumayıp hatta oturmayıp ayakta en çok kalan kişi olmaya çalıştıkları bir yarışma vardı..*
    (captoll, 10.09.2004 14:36)
  7. yaz aylarında sık sık yaptığım şey
    (azwepsa, 10.09.2004 15:53)
  8. tam anlamıyla mazohizm.kola+kahve yardımıyla biraz daha kolay başarılabilir.beden uyumaz ama zihin zombi moddadır.
    (keyif pezevengi, 08.01.2006 09:39 ~ 09:40)
  9. (coban, 08.01.2006 10:20)
  10. 24 saatten sonra beyin durur hemen hemen. ama 30. saatten sonra "bu denyo uyumadı bizi de uyutmadı" diyerek uyanır beynimiz, canım benim. bu yüzden 40 kusur saat uyumama vücut tarafından tolare edilebilir. ama çok sık yapılması durumunda özellikle de kalbe büyük zarar verir. sabahladıktan sonra 2 saatlik uyku, mesela 09.00-11.00 arası minimum ihtiyac molası olur vucut için, o yuzden gereksiz derecede zararlı bir eylemdir.
    (gelirsemkal, 07.04.2006 19:55)
  11. yaklaşık 45 saattır uyumadım ve neden hala oturduğumu merak ediyorum.zihnimin gerçektan sarhoş gibi olduğunu hissediyorum.yazılarım karışıyo.kollarım ağrıyo.çok karmakarışık bi duygu yaw bu.lens kulanmama rağmen sanki gözümde gözlük varmış gibi burnumun sırtında bir ağrı hissediyorum.ağrı değil aslına gözlük takarken gözlüğün orda olduğunu bildiren his var şu anda.çok garip ya valla.
    (yineyenidenkobalamin, 27.02.2007 00:13)
  12. final dönemi kasmaları sırasında sık sık her üniversitelinin (bkz: odtü)(bkz: itü)(bkz: bilkent) (bkz: boğaziçi) vs.vs. başına gelendurumdur. dahada uyunmaması gerekirse hazır kahve granülleri ağza alınıp kola ile birlikte yutulmalıdır en az 12 saat daha ayakta tutar.
    (kurremkamerruk, 27.02.2007 00:38)
  13. matematik,fizik,kimya gibi bölümlerde okuyan öğrencilerin başına sıkça gelebilecek bir durumdur.
    (kısırsızaltıngünü, 27.02.2007 00:44)
  14. konuları biriktirip 400 sayfalık bi yığılmaya sebebiyet vermiş hukuk öğrencisinin eğer cüzi bi not almak istiyorsa istemese dahi (eşek gibi) yapması gereken şeydir.
    (pakapoka, 27.02.2007 01:00)
  15. ardından beş bira içip kendinizi yatağa attığınızda size kesintisiz, deliksiz, göz kırpmasız 18 saatlik uyku bahşeden uygulama, zevk için yapılmalı eğlenilmelidir. ayrıca depresyon hastalarına kısa dönemli olsa da iyi gelen bir alternatif tedavi.
    (şevket i bostan, 27.02.2007 01:01)
  16. (bkz: doktora)
    (subaquatic, 27.02.2007 01:19)
  17. şu an uykusuz halde üçüncü günüme girerken yapma şerefine bir kez daha nail olduğum eylem.
    (yojimbo, 28.03.2009 03:53)
  18. sabah 10 sularında kalkıp akşam 7 de işe gitmek, sabah 8 de arabaya atlayıp istanbuldan ankaraya gitmek, öğlene doğru ankarada arkadaşlarla kahvaltı yapmak, biraz sohbet biraz şamata, akşam ankaradaki sevgiliyi iş yerinden alıp evine bırakmak, gece 12 ye doğru tekrar kızılaya gelip bir iki bira çakmak ve sonrasında saat 1 de tekrar istanbula yol almak, sabaha karşı 5 te evde olmak gibi bir durum yaşamak zorunda kalınca yapılabilinen bir eylem...
    toplamda 43 saatlik bir uykusuzluk, 17 saat araç kullanmak anlamına gelen bir şey oluyor bu...

aslında çok da zor değil lakin 43 saatin arkasından sadece bir buçuk saat uyuyarak işe gidince çok pis zedeliyor bünyeyi...

(bkz: deli mi sikti)
    (register, 28.03.2009 05:00)
  19. (starforsaken, 28.03.2009 05:03)
  20. 2 saat daha dayanırsam başaracağım olaydır. o kadar büyük bir olay değil aslında. 5 günü gördük zamanında. çekirdek bunlar çekirdek. belirtmeden edemicem. kesinlikle sakıncalı.
    (arcturus b, 28.03.2009 05:25)
  21. artık uyuma vaktinin geldiğini gösteren bir eylemdir. yoksa çift görmelere maruz kalacak olan kişi hatta havada uçuşan sinekleri bile gördüğünü zannederek acaba kafayı mı yedim diye kendi kendisiyle konuşmaya başlayacaktır.
    (demonic, 29.03.2009 05:11)
  22. aşırı derecede dalgınlığa, dikkat bozukluğuna, olmayan sesler duymaya, uykuyla uyanıklık arası bir evreye ve devamında gelen "uyanıktım ama rüya gördüm lan?!" tepkileri vermeye neden olabilecek eylemdir. kafeinli içeceklerle birlikte sigara kullanımı, vize/final dönemi gerginliği, hayatta yaşanan aksiliklerin verdiği sıkıntı uyuyamama sorununu tetiklediği gibi, sürekli uykusuzluk durumunda görülen halüsülasyonlar ve psikolojik çöküntü en büyük sonuçlarıdır.

kaynak: kıçım

(bkz: kendimden biliyorum)
    (nymphadora, 29.03.2009 05:16)
  23. yurtta kalan kimselerin sürekli olarak yaşayacağı olaydır. onun dışında evde kimse olmadığında arkadaşlarınızla küçük çaplı bir parti ayarlarsanız da aynı şeyi yaşayabilirsiniz. açıklamak gerekirse; bir pazartesi günü (hangi gün olduğu pekte önemli değildir aslında sadece ertesi gün okul olması yeterlidir) sabah 7 sularında kalkıp okula gidersiniz arkadaşlarınıza 'gelin lan bugün bizde kalalım, evde kimse yok zaten' dersiniz ve bir heyecan dalgası sarar dört bir yanınızı. tüm gün boyunca zırtapoz derslere girdikten sonra arkadaşlarınızla evin yolunu tutarsınız. tabi eve girmeden biraz alkol, sigara (tabi kullanan varsa), cips, kuruyemiş, film, iskambil destesi, okey takımı gibi materyallerinin hepsinin tam olduğundan emin olunması gerekir ve eve adımınızı attıktan sonra bir geyiktir dönmeye başlar, zaman hızla akıp gider bir bakarsınız ki saat 4 olmuştur. bu saatten sonra yatıp 7 de kalkmak herkese imkansız gibi görünür ve 'uyumadan gideriz nolcak' denir. bu şekilde ertesi gün okula gidilir, yine tüm gün zırtapoz derslere girilir ancak bu sefer ölü gibi takılırsınız okulda. sonra güzel evinize dönersiniz. biraz bilgisayarın başında durayım, sözlüğe girip bir bakayım derken bikaç saat daha geçer ve 23.00 sularına geldiğinizde artık uykusuz 40 saati doldurmuş olursunuz. bu anda insan acaba 48 saat durabilir miyim diye biran düşünür ancak bunu denemeniz tavsiye edilmez. kötü sonuçlar doğurabilir. zaten kişi uykusuzluktan zor ayakta durabildiğinden deneme şansı bulamaz ve kendini yatağının kucağına bırakır..
    (foxydevil, 09.04.2009 22:19)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil