|
|
- iyi… güzel… hoş… sözlüğün 4.yaşına kutlama adına erkeden başlayan hazırlıklar takdire değer… ancak mekandı zarttı zurttu derken en önemli nokta gözden kaçırılıyor… nasıl ki sözlükte hiyerarşik bir düzen varsa, nasıl ki ayakların baş olması gibi bir durum katiyen söz konusu olmuyorsa, zirvede de aynı şekilde insanlar sınıflandırmalı, kategori kategori ayrılmalı, herkes haddini, götünün durduğu yeri bilmeli. realizm bunu gerektirir.
dandik yazarlarla muhatap olmak istemeyen elit, kaliteli, duayen yazarın haklı serzenişi. yahu ne idüğü belirsiz, vasıfsız, kifayetsiz, görgüsüz, bilgisiz, adapsız, zekası kıt kişilerle ben aynı masalarda oturup aynı girişten mi gireceğim? ne bu be şaka mısınız? sokakta yanımdan geçmeyi onur sayacak kimselerle aynı muameleyi göreceğim öyle mi?
gerçekçi olalım lütfen. sözlükte nasıl ki bir yazara saygıdan, korkudan, kasık titremesinden mesaj dahi atılamayıp ona şirk koşulamıyorsa, sözlüğün zirvesinde de aynı tutum geçerli olmalı. açıkçası yazarlar arasında düzey farkı uç boyutlarda. birçok yazardan benzer tepkiler aldım. apaçi, varoş tayfası yüzünden zirveye katılmayan en az 5-6 yazar tanıyorum ben. gerisini siz düşünün artık.
mekan bölüm bölüm ayrılmalı. örneğin vip, apaçi, standart yazarlar şeklinde olabilir. gelişigüzel söyledim. bölümlerin adı da değişebilir, sayısı da artabilir, mantığını kavramanız yeterli. mekanın girişinde yazarın tipinden girilerine, şahsım butonundaki performansından kıyafetine dek ona ait ne varsa irdelenip yakasına işaret konacak. nickinin yanına. hangi bölüme hangi masaya ait olduğuna dair…
bakın, bu zirve konusu önemli. hiçbir konuda birbiriyle uyuşmayacak insanları bir araya getirip gecenin içine sıçmanın manası yok. yapmacık davranmayalım. var mı lan öyle her önüne gelen yazar yanıma gelip “abi naber nasılsın” diyebilecek? nerede var böyle bir uygulama? ahiret mi lan burası herkes eşitleniyor? gereken yapılsın.
- (bkz: şakaysa hiç komik değil ciddiyse çok komik)
- hatta sözlüğe giriş için de vip yazar girişi ve varoş yazar girişi diye iki ayrı buton yapılsın. vip kısmında starbucks temalı stiller olsun.moderasyon varoş kısmındaki yazarların ensesinde boza pişirsin, onları atmak ve sözlüğü onlardan arındırmak için fırsat kollasın. vip yazarlardan aidat alınsın ve bunun karşılığında onlara karşı daha gevşek davranılsın, hatta rüşvet karşılığında vip yazarlar uçurulmasın. elitizm ve yozlaşma sözlüğü de kaplasın...
(bkz: sözlükte de mi elitizm lan)
- fenerbahçeliler için bir migros, galatasaraylılar için bir eski açık, beşiktaşlılar için de bir çarşı köşesi falan da ayrılmalı. anadolu takımları da artık kuytu bir köşede ağırlanır.
- varoş ve vip in aynı cümle içinde sınıf ayrımını belirtmek için kullanılması, mert içgören tarzı bir aşağılama havası yaratmış
(bkz: kayser sozer feat itü sözlük)
- desteklediğim öneridir.
ama şu haliyle eksiktir.
haddim olmayarak bazı önerilerim olacak efendilerime
1- bir otobüs kiralansın ben ve benim gibi sönük yazar taifesi otobüsün arka tarafında seyahate zorlansın.
2- toplantının yapılacağı mekanın kapısına "köpekler ve varoş yazarlar giremez" yazılsın.
3- nickaltı giri sayısı onun altında olan yazarlar toplama kamplarına alınmalı fırınlar yakılmalıdır.
4- entelijans, toplantı salonuna kadar dört adet varoş yazarın taşımakta olduğu bir taht ile getirilmeli. tahttan inerken de varoş yazarın biri yere yatarak merdiven vazifesi görmelidir.
5- resmi geçit töreninde sanatının doruk noktasında hiç eseri bulunmayanlar en geriden gelmeli, zirve sonrası tualetleri temizlemelidirler.
6- hiçkimsenin favori listesine girememiş ezik yazarlar yemeği atlarla beraber ahırda yemelidirler.
7-son olarak statüsü eksilerde dolaşan varoş yazarlar muhatap bile alınmamalıdır.
saygılarımla arz ederim efendim!
ne?... anlamıyorum ne dediğinizi... sozer mi?..
eyahh! ne yaptım ben!.. çok çok özür dilerim efendim. ben.. ben nasıl böyle bir densizlik yaptım! kendimi bağışlatmak için yirmi yıl boyunca terliklerinizi ben giydireceğim... tekrar tekrar özür diliyorum... ne olur kırbaçlatmayın beni!
- insanları saçma sapan parametrelere göre değerlendiren ve mide bulandıran elitist bir zihniyetten uzak durma şansına ereceğim için, varoş bölümünde olmaktan pek mutlu olacağım uygulamadır.
ne kadar şirin...(skuba, 11.01.2008 09:00)
- (bkz: sözlükte kast sistemi)
- (bkz: sen varsan ben yokum zaten)
- yazarlığı boyunca hiçbir zirveye katılmayan ya da en azından kimsenin haberi olmadan katılsa bile, tüm ihtişamına rağmen varlığı farkedilmeyen* biri tarafından söylendiğinde kulağa tuhaf gelen bir söylem. ulan sorarlar adama kaç zirveye gittin de, parlak analizlerle kategorizasyon olayına girmeye başladın diye.
elbette ki tüm hayat gibi, bir komünite olan itü sözlük içinde çeşitli toplumsal kademelere ait olan insanlar bulunacaktır.
bunların kimi yılbaşında tombala çeker, kimi oturduğu yerde ayak parmaklarını bürüp victoria's secret defilesi izleyerek otuzbir çeker, kimi her şey dahil 30 ytl'ye gittiği salaş barda çılgın atarken aşağı süzülen düşük bel çakma diesel pantolonunu çeker.
insanlar farklı olabilir ama itü sözlük bir bütündür ve rahmanisi komünisti, ağasıyla barzosuyla, varoşuyla veri importınt pörsınıyla, güzeliyle gudubetiyle beraber anılmalıdır. 4 yaş zirvesinde herkes beraberce kardeş kardeş eğlenmeli arkadaşım, böyle keskin ayrımlar olmadan. birbirinden alakasız insanlar olan bizleri birbirine bağlayan tek yer burası. gelip kontrol edicem özellikle. ona göre yani!
- (bkz: yaran msn iletileri)
- (bkz: kayser sozer i ciddiye alıp sinirlenmek)
g.tüyle gülüyo adam size...(nox, 11.01.2008 12:56 ~ 12:58)
- (bkz: statü nedir la)
(bkz: varoş kısmına iki bilet lütfen)
- (bkz: bey, sözlüğü bölüyorlar koş)
- (bkz: kendini vip zanneden gerizekâlılar)
- -hoşgeldiniz, evet nick neydi
-çılgınmetalci
-hmmm bi bakalım..sizi varoş bölümümüze alıyoruz
-aa nasıl ya..o kadar eski sevgili başlığı açtım, bi sürü nick altı girilerim var
-biliyoruz o nick altlarını, onların da hepsini sizin gibi varoşlar yazmış
-ama bakın ben çok da komik bi adamımdır, ajdar esprisi yaparım, nihat doğan esprisi yaparım..
-geç lan şöyle uzatma, kayser'i bekletiyosun bak
-kayseri mi, ben de kayseriliyim lan
-la sittirgit!
- büyük insanlık gemide güverte yolcusu/trende üçüncü mevki/şosede yayan/büyük insanlık.
(bkz: nazım hikmet ran)
- (bkz: kayser başlığını giriyi okumadan tanımak)
(scorpeo, 21.01.2008 22:37 ~ 22:38)
|