akp hükümetinin billboardlara takıştırttığı slogandır. yalanın önde gidenidir yüzsüzlüktür kendini bilmezliktir onu bunu boşverelim diye düşünülünce bununla mı övünüyorsun arkadaşım denilen durumdur.
tabi canım tabi zamsız ödüyoruz da gecikmelerden bindirilen eşek yüküyle faizi ebem ödüyor değil mi? diye soracağım etlerini lime lime etmeden hemen önce.
akp den zerre hazzetmediğim halde doğru olduğunu kabul etmek zorunda olduğum önerme.ayrıca gecikme olunca faiz ödenmemesi nerede görülmüş allah aşkına?
akp'nin seçim çalışmalarında kullandığı ve doğru olan, ancak tek başına yeterli olmayan bilgidir...
birçok şeye zam yapılırken sadece elektriğe zam yapılmayan bir ortamda mutlu olmak ne derece mümkündür ve yeterlidir acaba. en büyük örnek olarak doğalgazdan elektrik üreten tesislerin doğalgaz konusunda yapılan zamlarla birlikte üretimi askıya alınmasından dolayı güzel ülkemin bazı yerlerinde yapılan elektrik kesintileri de neyin nesidir. ayrıca memur ve işçiye ne kadar zam yapılmıştır ki, herşeyin üstüne bir de elektriğe zam yapılmaya devam etsin...
enflasyonu "pinpon topu" ile hesaplayan hükümetin, ekonomiyi "elektrik faturası" ile hesapladığı, memleketin "güllük gülistanlık" olduğunu bize duyurduğu slogan.
türk telekom, bilmemkaç tane arazi, diğer özelleştirilen kurumlar, nereye gitti bunların parası, ne oldu, önce bi deyin hele siz.
elektriğe zam yapılması seçimlerden önce yaklaşık 1 yıldır gündemde olan bir konu idi, sonra seçim gündeme geldi, bu zam da seçim sonrasına kaldı ve ertelenen zam, kampanya manipülasyonuna malzeme oldu. bunu söylemek istemezdim ama seçimlerden sonra kim iktidara gelirse gelsin elektriğe kallavi bir zam yiyeceğimiz kesindir.
bunlar ekmeğin gramajını 50 gram birden düşürüp sağda solda "ekmeğe bilmem kaç yıldır zam yapmadık" da diyorlar. demek ki sistem hep aynı işliyor. ben de düşünüp duruyorum ekonomi böyle mükemmelken benim param her geçen ay neden daha bir yetersiz geliyor diye...
4.5 yıldır elektriğe zam yapmadiğini iddia eden iktidar, tekrar iktidara gelince kallavi bir zam haberini şimdiden veriyor gibi. kimi kandırabildiklerini çok merak ediyorum.
yapılmayan zamları; ertesi sabah teslim edilmesi gereken ödevin hazırlandığı saatlerde yaptıkları elektrik kesintileriyle ikame ettiklerini düşündüğüm zırva. ulan kaç ödevi teslim edemedim bu yüzden yatacak yeriniz yok
elektrik zammı 1 ocak 2008 itibariyle hepimize hayırlı olsun!
enflasyon hedefi zaten tutmadı, neden acaba? seçim yılında uygulanan populist politikalar olabilir mi? bir de üzerine zam gelince yeni hedef tutar mı sizce? akicraatlar.com'daki verilere bakıp iktisadi analiz yapıp oy verenlere selam olsun!
hayır kim gelse ipe ipe bu zammı yapmak zorunda kalacaktı, eyvallah ama bu dürüst müslüman kardeşlerim neden bu afişleri bastırıp bundan 5 ay önce milletin gözünü boyuyorlardı ben onu merak ediyorum. yakışıyor mu bir müslüman'a başka bir müslüman'ı kandırmak, aldatmak?
bu millete kendini bilmez biri en azından açık açık "göbeğini kaşıyan adam" dedi, küçük düşürdü(!) kendince ama iktidardaki zihniyetin yaptığının da köprüyü geçene kadar ayıya dayı demekten hiçbir farkı yok. tek fark biri açık açık söylüyorken diğeri içten pazarlıklı yaklaşıyor, saman altından su yürütüyor!
uyanır elbet bu millet bir gün. nasıl ki imanına, kutsalına yasak getirenleri 50 yıl sandığa gömdüyse, yine bu milleti aptal yerine koyan arap kolpası amerikan mandası zihniyetlileri de gömer bir gün.
2008 temmuz ayından itibaren yılda 3 defa elektriğe zam yaparak ( yani 4 ayda bir ) aradaki farkın kapanması sağlayan hükümet sayesinde tarihe karışmış olan cümle grubu. zamlar her yılın nisan, temmuz ve ekim aylarında uygulanacak. maliyetler düşerse zam yerine indirim uygulanacak. maliyet nasıl düşer muhtemelen satarak.
hükümetin halkı kandırmada kullandığı en büyük yöntemlerden biriydi bu.
haklarını yemeyelim, 4-5 yıl zam yapmadılar. bu ve bunun gibi tamamen göz boyamak amaçlı kandırmaca politikaların, takiyelerin sonucunuda son seçimlerde gördük.* seçim bitti, ne oldu 4-5 yılda yapılmayan zamlar iki üç ay içinde yapıldı. önceki ay 50 ytl fatura ödeyen adam 150 ytl ödemek zorunda kaldı.
etkisi,
iki ay küfür yedi hükümet ve bu arada türbandır bilmem nedir zart zurt konular soktular araya, tamamen unutuldu zamlar. götümüze boru gibi kaçan zamlar.
ama dediğim gibi iyi bir politika izlediler. en azından türkiye gibi balık hafızalı toplumlarda geçerli politikalar bunlar. alın pirinç var şimdi, pirinç yemezseniz ölmezsiniz lan bulgur yiyin, makarna yiyin diyor yine malum şahıs.
ha yer mi bu halk??
yer, yer ve gider bir dahaki seçimde yine oyunu atar. bundan kurtulmak için sanırım tek seçenek cem yılmaz'ın ünlü lafı kalıyor.
ama olmaz, artık onada el attılar. eğitimde iyice dogmalaştırılıyor ve tek düzeleşiyor. artık alevi olduğu için sınıfta bırakılan çocuklarımız var. ne diyelim, haydi hayırlısı
evet doğru bir söz zamsız ödüyoruz çünkü bu yapılanlar zam falan değil zam olduğu anlaşılmıyor zaten ayrı birşey.zam dediğin %1dir bilemedin 2'dir bu direk adamı ayakta sikmek.bu sebepten hissedilmez.
evet zamsız ödüyorlar hatta hiç ödemiyorlar onların yerine oylarını satın aldıkları adamlar ödüyor. onlar da sadece alkış yapıp karşılarında el pençe divan duruyorlar.
zamdan önce insanların kafasına sokulmaya çalışılan düşünce. açık bir manipulasyondur, insanların "zammı haketti artık bu hükümet" diye düşünmelerini en azından yakında gelecek bir zamma tepkisiz kalmalarını amaç edinilmiştir. ama yemez anadolu çocuğu. bak hemen anladım ben artık zam falan yapamazsınız.