görseller
3ds max 

belki ilginizi çeker
  1. · 3d studio max
  2. · maya
  3. · cinema 4d
  4. · lightwave
  5. · bosch evi
  6. · kahve telvesi yiyen insan modeli
  7. · texture
  8. · stüdyo
  9. · 3d max
  10. · uzak durulması gereken erkek modeli
gündem
  1. · prison brake
  2. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  3. · uludağ sözlük
  4. · öğretmenler günü
  5. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  6. · google wave
  7. · kar yağarken hissedilen duygular
  8. · ayrılıktan sonra dinlenecek şarkılar
  9. · san diego

3ds max  

sayfa  / 2
  1. insana sabırlı olmayı öğreten (render süresi),sonuca ulaşmak için her bi yolu denettiren program, kurcaladıkça yeni bişeyler buluyosun ama asla tam öğrenemiyosun malesef. bide mimarsan ve iş arıyosan sorulacak ilk sorulardan biridir max bilip bilmediğin.
    (whisper, 17.01.2005 00:24)
  2. mimarlar için üretilen alternatif bir program vardır bir de 3ds max benzeri.
    (bkz: viz4)
    (esdora, 17.01.2005 00:26)
  3. endüstri ürünleri tasarımı bölümünde cagd dersi dahilinde öğretilen programdır.
    (marla singer, 02.03.2005 15:36)
  4. toy story, ice age gibi animasyonlarda karakter tasarımlarında kullanılan, yapılan işler görüldükçe insana oha dedirten program. çeşitli alternatifleri vardır
    (bkz: maya)
    (bkz: lightwave)
    (gblack, 02.03.2005 16:39)
  5. kolay bir modelleme programıdır, çok işe yarar, ancak biraz random modellemeler yapar. yani sonuç rhino daki kadar ölçüsel ve düzgün olmaz. sadece estetik açıdan başarılı modellemelere ulaşılabilir. gene de güzeldir.
    (marla singer, 16.08.2005 14:31)
  6. animasyonda mayanın yanında halt yemiş program.
    (fentoxa, 20.10.2005 17:45)
  7. aslında öğren öğren bitmeyen tam herşeyi çözmeye başladım derken biz yeni versyon çıkardık diye sana gol atan, her taşkışla arısının ilk öğrenmeye başladığı dönemde ne kadar açıdan varsa tarama alıp projesini anlatmaya çalıştığı program. bir iki kutu çizip malzeme atayabiliyorsa o artık ona göre 3dmax biliyordur. halletmiştir olayı.
    (barkingcat, 06.12.2005 02:45 ~ 03:02)
  8. uzun süre kullanmayınca, kursa da gitmiş olsan, unutulabilecek kadar karışık, vefasız bir program. ne onunla oluyor ne de onsuz.(bkz: çıldırmak)
    (mazzo, 18.03.2006 02:18 ~ 02:29)
  9. bitmeyen program. modelleme, texture, camera, ışık, script derken sonu gelmiyor bir türlü. hayvan gibi de donanim istiyor. ekrana 4-5 ağaç eklediğinde bilgisayar kasılmaya başlıyor. (render etmeyi sen düşün!!)

3d alanında en yaygın programdır. maya ile kapışıyorlar. eğitim dvdleri, dersler genelde bu ikisi ile ilgili. (bkz: tutorial)
    carrara 3d, ac3d gibi zibilyon tane de yeni program çıktı.. kafalar karıştı.

son olarak kolay modelleme yapmak isteyenler için nacizane önerim:
    (bkz: zbrush)
    (jwin, 17.12.2006 22:34)
  10. autodesk firmasının çıkardığı 3 boyutlu modelleme, animasyon ve render yapılabilen program. modelleme olayı biraz kullanışsız olsa da özellikle render konusunda rakibi yok gibi. bu yüzden modelleme olayını cad de halledip render ı max de almak daha mantıklı olacaktır.(özellikle mimari çizimler için) ayrıca sahnedeki modellerde cam türü materyaller kullanıldıysa ve ışık olayı biraz abartılmışsa render alırken sürenin çok uzaması nedeniyle insana uzun bekleyişler yaşatabiliyor bu program.
    (xanax, 14.01.2007 09:53)
  11. kullanmaya yeni başladığım ve dolayısıyla bir basketbol topunun modellemesinin saatler sürebildiği program.
    (anarion, 03.02.2007 23:32)
  12. bence; dünya taklitcisi
    (adsız, 20.02.2007 14:22)
  13. ak götün kara götün renderda belli olduğu program,
    (lex, 12.03.2007 19:52)
  14. son çıkan 9. sürümü 64bit kullanıldığı taktirde gayet hızlı ve kaliteli render veren program. ayrıca maya gibi programlar yanına bile yaklaşamaz 3ds max'ın.
    (turn the page, 02.04.2007 01:39)
  15. maya'nın aksine sadece windows sistemlerinde kullanılabilinir olması en büyük eksisidir.
    (özgürlük, 24.04.2007 14:16)
  16. nedenini anlamadığım bir şekilde, özellikle mimarlar tarafından yere göğe sığdırılamayan bu programı öğrenmemeye inat ettim. nedenine gelince.

modelleme güzeldir. evet. tasarımın sunumu açısından görseller bölümünün baş tacıdır. amma modelleme sadece bilgisayar ordamında yapılmaz. maket de bir modellemedir. üstelik elle tutulur gözle görülür hissedilir dokunulur dahası yaşayan bir modellemedir. sanal ortamın güzelliklerinden faydalanmak elbette doğru bir yaklaşımdır ancak bunu araç olmaktan çıkarıp, bir amaç haline getirmek bence yanlıştır.

çevremdeki bir çok mimar adayı tasarımlarını bilgisayarda yapmaya başlıyorlar daha ellerine bir kere bile kalem kağıt almadan. kimileri de bu programlarının tasarım görüşlerini zenginleştirdiğini, daha "amorf" tasarımlara elverdiğini, elle ya da maketle yapılan modellemelerin insalnın hayal gücünü kısıtladığını söylüyor. organik mimariyi iki boyutlu anlatmak zordur. kalem kağıt bile kullansanız 3 boyutta ancak tasarımı sunabilirsiniz. buna katılıyorum. ancak bunu sadece 3 boyutlu modelleme programlarıyla yapılabileceğini düşünmek, işin kolayına kaçıp bilgisayar başında "orbit" manyağı olmak, mimarlığın en büyük düşmanıdır.

ben bilgisayar başında "rendır" için ömrümü çürütmektense, kağıt kalem hamur karton uhu makas vb. "ilkel" aletlerle "ellerimi" kullanmaktan yanayım. ne yazık ki etrafta sürekli onun adı duyulduğu için, ve yine ne yazık ki arz-talep meselesinden "mimarlığın olmazsa olmazı" haline gelen 3d max şamar oğlanına dönüşüyor. mezun olduktan sonra bana "max bilio musun" diye sorduklarında gururla "hayır" diyeceğim ve ekleyeceğim "ben ellerimi kullanabiliyorum, ya siz?"
    (arch, 14.08.2007 00:27)
  17. autodesk firması tarafından üretilen 3 boyutlu tasarım ve animasyon programı. televizyonda gördüğümüz birçok reklamdan, sokakta gördüğümüz binalara kadar her türlü görselin oluşmasında temel taşı programdır.

bir örtünün bir topun üstüne düştüğünde kıvrımlarının nasıl olacağından, suya düşen bir çivinin suyu nasıl sıçratacağına kadar herşeyi hesaplayabilen. tasarımcılar için olmassa olmas haline gelmiş aşmış program

rakipleri :

(bkz: maya)
    (bkz: cinema 4d)
    (punkmanifestosu, 02.01.2008 00:32)
  18. hakkında asla "tamam ben bu işi kaptım" diyemediğiniz programdır.özellikle mimarlar tarafından tercih edilen bir program olmasına rağmen benim mimarlara ve mimar adaylarına önerim bu programın içinde boğulup gitmemeleridir.eğer ben "modellemeci" olucam kardeşim diyorsanız buyrun başlayın bu programı öğrenmeye ve fakat aradan 1 sene geçtikten sonra geldiğiniz nokta halen bu programda yeterince iyi olmadığınız bir seviye olucaktır.o anda bu işten vazgeçicek ve kaybolan 1 yılınıza yanıcaksınızdır.o yüzden naçizane önerim eğer bu programda uzmanlaşmak istiyoranız diğer bütün şeylerden tamamiyle vazgeçmek zorundasınızdır.ha yok ben 2-3 şey öğreniyim okurken yardımı olur , bir kaç sunumda kullanırım diyorsanız neden olmasın.
    (guanoapes, 02.01.2008 00:34)
  19. öğreninceye kadar canımın yarısını alıp götüren,bir daha yüzüne bakmayı düşünmediğim program.
    (skyward, 02.01.2008 01:04)
  20. (adsız, 04.02.2008 03:14)
  21. daha ziyade katı modellemesi kaliteli olan ve mimarların fazlasıyla tercih ettiği programdır. render olayını programla beraber gelen standart rendererla alırsanız yaptığınız işin meyvesini alamamış gibi hissedersiniz. mental ray daha iyidir ama çözmesi biraz zaman alabilir. ayarları kolay olan ve görsellik olarak mükemmel sonuçlar verenv-rayeklentisini yüklemek iyidir.

ayrıca blizzard entertainment tüm animasyonları bu elemanla yapar.
    (rassidan, 01.01.2009 20:53 ~ 20:54)
  22. gercegi görsel olarak simule etmeyi düstur edinenlerin eli ayagıdır. baslangıcta karmasık gelen pekcok menu ve alt menu, ugrastıkca komplike bir algılamaya götürür insanı. program degil, candır canandır. vray makyajıyla ayrı, maxwell makyajıyla ayrı, makyajsız haliyle bile -default scanline- ayrı bi güzeldir. kısacası çirkin 3dsmax yoktur, az plugin vardır..
    (wishblazer, 10.01.2009 02:24)
  23. içine girdikçe çıkılamayan derya deniz bir modelleme ve render programı.3 boyutlu modelleme ve animasyon yapılabilen profesyonel bir program.
    özellikle vray render olayı foto gerçekçi sunumlar hazırlamak için ideal bir render motorudur.
    güçlü bir bilgisayarınız yoksa renderda saatlerce ekrana bakıp saçı başı yolarsınız.
    (welder, 28.01.2009 10:00)
  24. 3 boyutlu grafik programıdır. aklınıza gelen herseyi çizebilirsiniz bu programda. masa, sandalye, apartman, deniz, insan ve aklınıza gelebilecek hersey. çizgi filmler, filmler yapabilirsiniz. gerçeklik anlamında süper seçenekler sunar size yani olay tamamen sizin hayal gücünüzle sınırlıdır.
    (sosyal makarna, 05.06.2009 01:29)
  25. ekran kartı üreticileriyle anlaşmalı, hileli program. selefleri render süresini yarısı kadar zamanda tamamlarken kendisi sabaha kadar bekletmektedir.
    (ludovico, 05.06.2009 01:30)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil