gündem
  1. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  2. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  3. · kar yağarken hissedilen duygular
  4. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  5. · sözlük yazarlarının itirafları
  6. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  7. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  8. · temizlikçilerin yaptıkları mallıklar
  9. · istanbul

329 dönem yedek subaylık sınavı  

1. yedek subaylık sınavı için tuzla'ya gittim avcılar'dan. sabah 5'te orada olun, sıra almaya başlarsınız dediler. nitekim sabah saat 5'te orada olduk. ama söylenenin aksine önceki günlerde de sıra vermişler insanlara. onca eziyete rağmen 1681. sırayı alarak ilk şoku yaşadım.

sonra uzun bir bekleyiş. nizamiye önünde içeri alınmayı bekledik durduk. bize sıra ancak 13:30 gibi geldi. içeri girdik. bekle babam bekle. bir kağıda isim doldur sonra bir saat yine bekle. beşerli sıraya girip başka bir binaya yürü, 5 dakika doldurması sürecek formlar doldur ve yine bekle bir saat. güneşin alnında hep beklemekle geçti 100'erli sıralarda ömrümüz. 2 dakikaya işimiz biter sözleri ve yine beklenen 40-50 dakikalar... sonuç itibariyle saat 20:05'te, toplamda 20 dakika form doldurma, 50 dakika da sınav olmak üzere sürmesi gereken zaman dilimini altı buçuk saatte geçirmemiz ve her şeyden nefret ederek bırakışımız günün sonu oldu. çok şey söyleyesim var ama neyse...

toplamda 15 saatlik eziyet. tabi oraya vardıktan sonra. hrrrrrr
    (albastropos, 01.08.2009 22:15 ~ 22:17)
  2. mersin'den adana'ya gece saat 3'te yola çıktım. 3.45 gibi adana'da olacağımızı düşünerek en geç 4 gibi sıramızı alırız cumartesi işimizi bitirip keyfimize bakarız diyerekten planlarımızı yaptık. ama olmadı. tam olarak saat 4.10'da 2525. sırayı alabildim. evet bu sayı gerçek. baya bildiğimiz 2545. ve cumartesi için sıra dolduğu için pazar sabah 7'de orda olmam gerek. evet şimdi pazar sabahı saat 7'ye konsantre olmuş durumdayım. gece saat 6'da yola cıkacam. hayırlısı.
    (ortam değişkeni, 01.08.2009 22:20 ~ 22:20)
  3. pazar sabahı 9:00'da tuzla piyade okuluna numara almak için gitmiş olanlar -ki bu ben oluyorum- 2200 civarındaki numaraları gördüğünde hezimete uğramıştır.

yanarım yanarım da beşiktaş'ımın maçını kaçıracağıma yanarım...
    (jenerik yasamlar, 02.08.2009 10:26)
  4. dün sabah girip tamamladığım sınav. aslında sınav değil tam olarak orada yapılan. çünkü sınavdan çok bir sürü işleme tabi tutuluyorsunuz. askerliğe kabulden başka hiç bir şey değil. sınav orada bulunma sürecinin %10 unu ya kapsar ya kapsamaz.

bu celp dönemi giden sayısının çok olmasının sınava girenlerin oluşturduğu kuyruğu da doğrudan etkilediği bizzat gözlendi tarafımdan. öyle ki geceyi uykusuz geçirmek saat 10-11 gibi işlemleri bitirmenin tek ve kesin yolu. tabi uykusuz geçen bir gece, sınavda uyumaya ve başınıza dikilen bi komutanın omzunuzdan sizi sarsarak uyandırmasına da neden olabiliyor. * *
    (the artful dodger, 02.08.2009 14:21 ~ 14:24)
  5. 6 saatlik çile sonrası bitmiştir. yorgunluktan ve açlıktan dolayı türkçe sorularında az da olsa zorlandığım sınav olmuştur. maça kadar uyuyalım artık.
    (evilspirit, 02.08.2009 14:39)
  6. o değil de emregül nedir arkadaş diye sordum kendi kendime sınav sonrasında.
    (akaydo, 02.08.2009 17:56)
  7. asker sayısı artmış desenize. bu ne kuyruk bu ne insan! kriz mi yoksa bizi vuran? ben 2-3 yıl önce ilk günün saat 6.00'da sıraya girmiş ve 7. olarak içeri girmiştim.
    (topal penguen, 02.08.2009 18:07)
  8. sabah 8.30 gibi sıra alınan balıkesir'de 3.30 gibi işlemlerimin bittiği sınav...sözde 600 kişi vardı önümde ama birşekilde çabuk bitti gibi geldi bana...ama tabi çok yorucu ve sıkıntılı bir süreçti
    (daywalkergeceyardır, 02.08.2009 19:47)
  9. tek tip askerlik söylentilerinin ortaya çıkmasıyla kısa dönem askerliğin son dönemlerine girildiğini düşünen bilumum tecilli gencin akın ettiği sınav.
    (dirge for november, 02.08.2009 19:59)
  10. bundan bir sene önce bugün bu saatlerde eve dönmüş olup girdiğim sınavdır..

(bkz: 323 dönem yedek subaylık sınavı)

sınav bitti,askerlik bitti..

zaman çabuk geçiyor..
    (kişisel olmayan ileti, 02.08.2009 20:03)
  11. ferhat ve sarhat kardeşlerden hangisinin çocuğu olduğunu anlayamadığım emregül, sınavıma damgasını vuran şahıs olmuş, (aslında soru basitti ama ben isimlere takılınca yalan oldu, gerçi daha iyi oldu, hepsini yapanları astek olarak seçiyolarmış diyollaa) birçok sorudaki şıklar, okan bayülgen'in komik şıklı sorularını aratmamıştır. (bkz: küçük halam beni hiç sevmedi) en büyük korkum ise, tsk'nın, büyük bir kitlenin soruları bilinçli olarak doğru cevaplamadığını tahmin etmemesi ve yurdum üniversite gençliğinin embesil olduğunu düşünmesidir.
    (replay, 03.08.2009 21:05)
  12. zaten %90'nı belirlenmiş olan asteğmenler için yapılan formalite sınavı. yok hepsini yaparsan asteksin, yok işaretlediğin tipsin, yok yapmazsan asteksin, yok yarısı, yok çöpü, yok kılı hikayeleri palavradır. ihtiyaca göre diplomalardan belirlenmiştir çoğu asteğmen! şimdiden asteğmenliği belli olan arkadaşlara hayırlı olsun! gidin yapın işte baba gibi rütbeli olarak! sümüklü poşet olacaksınız ne olacak!
    (topal penguen, 03.08.2009 21:33)
  13. o kadar saçma bir sınav değildi bence, bak mesela o şatom, moral filan o soruyu yapamayan çok insan çıkar; hatta şöyle diyim burda asdasda çok kolay sınavdı diyenlerin yüzde yetmişi yapamadı o soruyu bence. öte yandan sabah 10 gibi tuzladaydım, akşam 6 buçukta işim bitti, allah belamı verdi yani. 9 saat 100 kişilik gruplar halinde bekledik aga. bazen mesela 100 kişiden 1i prtada yok diye grup yarım saat onu bekledi. yani günün yüzde doksanbeşi bişeyleri bekleyerek, ayakta, güneşin altında filan geçti. neyse bu zorlu virajı atlattık, çünkü çok zor bir gün olacağı önceden biliniyordu zaten. evet emregül gerçekten çok eğlenceli bir detaydı gerçekten.
    ayrıca izin belgesi veriliyor, bunu yanında taşımamak suç; askerden mi kaçtın lan deyyus derler adama. bu çok eğlenceli belge - piyade okulu test ve mülakat merkezi yedek subay aday adayı izin ve tebellüğ belgesi- incelersek ilk cümlenin "şu andan itibaren askerlik mesleğine girmiş bulunmaktasınız." gibi bir durumu özetleyen, toparlayan, ne bileyim resmi bir belgede beklenmeyecek bir fırça çekme, şamar atma tınısına sahip bir cümle olduğunu göreceğiz.
    (darksideofthemoon, 03.08.2009 23:50)
  14. ilk günden bezdirme çalışması, bir bakıma da askerliğe alıştırma sınavı denilebilir. ancak ilk günden sızlananların askerliğinin kolay geçmeyeceğini de söyleyebilirim. herkesin hakkında hayırlısı olsun.
    (mae govannen, 04.08.2009 00:38)
  15. küçükyalı'da bambaşka bir tadı vardır bu sınavın. ortalama 1,5 saat güneşte, 1,5 saat gölgede ve 1 saat koltukta bekleme süresi vardır. 1 saat de sınavı sayarsanız 5 saatte biter işiniz. sohbet, muhabbet çabucak geçer zaman. kantinler ucuz, öğlen kumanya var... herşey dahil tatil köyü değildi ama öyle pek ahım şahım çilesi de yoktu. sorular da bazı bazı cinsti. ama gördüğüm kadarıyla kimsede de hepsini tam yapıp tulum çıkarma derdi de yoktu. aksiyon oldu sabah sabah.

unutulmaz sorular vardı. misal demet ile dürdane kardeşlere, ferhat ile serhat biraderlerin "ikinize ikimiz, bayram etsin sikimiz" deyip ikişer çocuk yapması mesela. altta bazı bilgiler verip emregül'ün kuzeni kim diye soruyordu.

bahsedilen şifre sorusu da garipti. "moral", "oklar", "şatom" ve "koşma" kelimeleri aynı şifre ile yazılmış. "şatom"un şifresi nedir diye sormuş. altta beş basamaklı sayılar var. demek ki her harfe bir rakam düşüyor. bulmaya çalışıyorsunuz. yapan beri gelsin.

sorular genellikle bizim çocuklar okuduğunu anlayabiliyor mu meselesini ölçmek içindi.
    (azwepsa, 04.08.2009 11:58)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil