görseller
3 yaşındaki çocuğa türban takıp mitinge götürmek 

belki ilginizi çeker
  1. · üç yaşında kıza türban taktıran zihniyet
  2. · mazlumder
  3. · türban
  4. · götüne haç sokulmuş heykel
  5. · siyasete din karıştırmak
gündem
  1. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  2. · her yerinden öpüyorum rüştü
  3. · disko kralı
  4. · annelerin yakışıklı anlayışı
  5. · itü sözlük
  6. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  7. · okan bayülgen
  8. · yanlış insanı deli gibi sevmek
  9. · des armes

3 yaşındaki çocuğa türban takıp mitinge götürmek  

sayfa  / 2
  1. tevhide kütük olayını protesto etmek isteyen mazlumder'in tamamen duygu ve din sömürüsünü harmanlayıp, bilinçli bir şekilde kitleleri harekete geçirmek için yaptığı provokasyon.

tevhide kütük konusunda da belirtmiştim. yapılan uygulama küçük bir çocuğun psikolojisi üzerinde yara bırakabilecek cinsten. ancak küçük çocuğa destek olmak yerine, mitinglerde insanları kışkırtmak, hele ki bunda da 3 yaşında sabi sübyanların kullanılması gerçekten mide bulandırıcı.

olmayan türban sorununu [ 15 sene önce böyle bir sorun yoktu ] icat eden bu zihniyetin ne amaçla ne yapmak istediği gerçekten belli değil. olaya teokratik yaklaşıp " din böyle emrediyor " şeklinde savunma ile geliyorlar. ülkede pkk sorunu gibi bir olay varken hâlen şevki yılmaz veyanecmettin erbakan ağzı ile salyalar saçmak ve gündem değiştirmenin adını ne koymak lazım? ben bunun cevabını merak ediyorum.

http://w9.gazetevatan.com/...
    (dünyayı kurtaran adam, 04.12.2007 13:25 ~ 13:56)
  2. türkiyenin vahim tablolarından biridir.

maalesef türkiye'de- belki diğer gelişmekte olan ülkelerde de aynı sendrom vardır bilmiyorum- ideoloji sahibi ve bu ideolojilerini slogan seviyesine düşürmekte beis görmeyenlerin sığınağıdır çocuklar, yer yer analar ve kadınlar.

ilkokula gittiğim zamanlardan hatırlıyorum, tercüman gazetesi bir sol gösteri haberi vermişti, ellerinde meşale tutan gençler vardı ve en önde ben yaşlarda meşale tutan, alınları bantlı çocuklar, çok özendiğimi kendimi onların yerinde hayal ettiğimi hatırlıyorum.

kalmayalım geçmişte bugüne gelelim tekrar, okmeydanındaki pkk gösterilerine bir bakıverin, ön safta taş atanların çoğunluğu çocuk, oyun gibi geliyor onlara abilerinden ablalarından babalarından öğrendikleri bir oyun ve büyükler de oynadığı için çok zevkli bir oyun, sadece solda değil alınlarında kurttan bantlar olan elleri kurt çocuklar boy boy türklük mitinglerinde, siyonizme küfür eden bir sürü şalvarlı çocuk görürsünüz, az dolaşın kenar köşe mescitlerde, ne siyonizmi daha türkiye kaç bölge kaç iklim öğrenmeden hangi sion hangi pagan tezgahlarını öğrendin?

bu vazgeçilecek ya da bırakılacak bir mevzu değil benim anladığım.
    necip fazı der ki "yok mu sizin köyde çeken fikir sancısı?", fikri üretmek olarak değil slogan olarak gören, ne ifade ettiği ile değil ne ifade etmediği ile daha çok ilgilenen sözüm ona dava adamlarının halelerinde heder olur daha nice çocuklar.
    (khaki, 04.12.2007 13:39)
  3. (salieri ve çiğnenen onuru, 04.12.2007 14:38)
  4. 3 yaşındaki çocuğa türban takıp parka götürmek dururken, çok saçma kaçmış harekettir.
    (kskaan, 04.12.2007 14:58)
  5. bu memlekette vali geliyor diye ilkokul sabilerini meydana dizerler. kalabalık yapsınlar, şak şak yapsınlar diye. bir başka miting olur yakasına atatürk resmi de yapıştırırlar. parti mitinglerinde rozetler takarlar.

çocuk güzeldir, masumdur. insanın yüzünü güldürür. hesap şudur ki yakasına bilmemne, kafasına şudur budur takılmış çocuğu görünce "aaay ne şeker şeysin" diyen hisler kabaracak içimizde. bunlar dilimizden dökülemese de "siktir git iblis" dememize mani olacak. çocukları kullanarak duygu sömürüsü yapmaktır bunlar.
    (azwepsa, 04.12.2007 15:03)
  6. çocuğun sonraki yıllarda ben üç yaşından beri türban takıyorum ulan tarzında açıklamalar yapmasını mümkün kılabilecek çirkin bir davranış.
    (scherzi, 04.12.2007 15:07)
  7. (wildboy, 04.12.2007 15:30)
  8. "tamam da bluğ çağına dahi girmemiş kızların başına niye türban takarsın sen? inanca mı giriyor bu şimdi, göster bana hangi inancın hangi kitabının hangi sayfasının hede hödösünde var 3 yaşındaki kıza türban giydirmek, dini; çocukları kullanarak siyasetin içine sokmak ?" diye kendi kendime soru sorduran eylem.

(bkz: islamcı yazar sayısının artması)
    (bab the kenk, 04.12.2007 15:51)
  9. bu eylem sayesinde suudi arabistan gibi bir ülkenin sanat, sinema, edebiyat ve bilim alanında türkiye'den kat ve kat ilerde olduğunu öğrendim. katkılar için 3 yaşındaki çocuğa teşekkürler.
    (dünyayı kurtaran adam, 04.12.2007 15:54 ~ 15:55)
  10. (tatito, 04.12.2007 15:56)
  11. (solt, 04.12.2007 16:44 ~ 17:49)
  12. (greenowa, 04.12.2007 16:58)
  13. ileride bir benlik sahibi olduktan sonra "ebevenynlikten reddetme" nedenidir..
    (xzarenqn, 04.12.2007 17:07)
  14. çocuk erkekse bir kat daha absürd olan durumdur.
    (rasmus, 04.12.2007 17:18 ~ 17:53)
  15. erken önlem de denilebilir bu eyleme .kadını kullanmak için ille de kadınlık çağına gelmesi mi lazım canım (!)
    hazır yol yakınken hayatı sanki böylesi normalmiş gibi gösterelim ki ; gözü açılmasın büyüyünce . iyice sindirelim iyice sorgulayamaz hale getirelim ki okul çağına geldi mi oğlan çocuklarıyla konuşmasın , evinde yemek pişirsin her söylenene he desin, vurulan yerinde gül bitsin . kendi evinde ocağında bile ikinci sınıf insan muamelesi görsün ama ses etmesin "kader" desin .. di mi yaa..
    (palyanço pogo, 04.12.2007 17:19 ~ 17:19)
  16. yazık ki ne yazık.o türban kafaya o kadar iyi oturmuş ki başla beraber aklı da örtmüş.
    aklınız başınız açık olsun..
    (rushmo, 13.05.2008 09:58)
  17. (lost knight, 10.06.2008 18:17)
  18. ardından o çocuk büyüdüğünde, "türban onun kendi seçimi" diyeceksin ey utanmaz cahil.
    kendin için bi bok yapmadın/yapamadın, bari çocuğunu o sürüden kurtar!
    (sinirliyim ezelden, 10.06.2008 18:47)
  19. çocukları bu yaşlarında siyasete alet edip onu bir yerde sömürmektir.sizin o kuranda yazıyor deyip daha kuranı okumamış yobazlara yedirdiğiniz türban varya yine size göre ergenliğe girmeden haram.ama bazı çevreler kendileri uydurup kendileri çarptırıyprlar.işte sonucunda da çocukları hem siyasi hem de dini(tabi ki türbanı dini bir simge saldıkları için.)yönden sömüren bireyler ortaya çıkıyor.
    (lord of drinks, 10.06.2008 19:22)
  20. şahsıma 3 yaşındaki çocuğa istiklal marşının 10 kıtasını ezberletmek kadar uzak olan durum.

filler tepişirken olan papatyalara olacak ona yanarım..
    (muzaffere kaçış, 10.06.2008 19:38)
  21. türkiye'nin içler acısı halini göz önüne seren durumdur.siyasilerimiz herkes dinini yaşamakta özgürdür diye bağırıp duruyorlar da,bu mu özgürlük anlayışları?o 3 yaşında kafasında türbanla mitinge yada başka bir yere götürülen kız çocuğunun ileride seçme şansı olucak mı sanki kendi dinini?ailesinin dayatmasına karşı gelebilecek mi yada 3 yaşından itibaren yıkanmış olan beyniyle karşı gelmek isteyecek mi bir şeylere?bunu bir tarafa bırakalım;ne de olsa özgürlükten falan konuşmaya halimiz,nefesimiz kalmadı artık;''türbanı siyasi simge yapmaya çalışıyorsunuz''lara herkes dinini yaşamakta özgürdür diye cevap verirken yüzleride mi kızarmıyor bu siyaset insanlarımızın böyle tablolar karşısında...hangi din der ki 3 yaşındaki çocuk kapanmalıdır,tahriklere sebebiyet verir?hangi din o küçücük bebeğin namahram yerlerinin olduğunu savunur?bahsi geçen bebek ilk değildir,son değildir ve tek de değildir...bu olay ve benzerleri şunu iyice gösteriyor ki:türban bizim ülkemizde bir bayraktır...şeriatin bayrağı!
    (neversaynever, 10.06.2008 20:42)
  22. yaşamı bir fikre saplanma olarak algılamış güruhlardan birinin dini vecibelerini yerine getirme hakkının elinden alma , diğreinin de yıllardır süregelmiş laik demokratik düzenin bozulması korkusuyla şişirilmesi , horoz dövüşüne benzeyen nağmelerle atışan başbakan ve muhalefet lideri misali atışmalardan öteye gidemeyecek ve iki taraf da istemediği sürece asla bitmeyecek olaylar yumağının en sonuncusu....

laiklik ve demokrasi
    ya da şeriat ve islam

arasında olduğumuz düşünülen çıkmaz bu...

durumumuzu özetleyen cümle ise kandırıldığımızın farkına varamamak....

bir insan neyle ilgili olursa olsun istediği düşünceye tabi olabilmekte ve o düşüncenin o sistemin gereksinimlerini yere getirmekte özgür bulunmaktadır . komünizm örneğin . temelleri karl marx ve friedrich engels tarafından atılmıştır . ve hayata en büyük ölçekte vladimir ilyiç lenin tarafından geçirilmiştir . ama komünizmin bir ideadan öteye geçemeyeceği , insanlık tarafından destekleneceği , birçok taraftarı olacağı ama yine de asla tamamen gerçekleşmeyecek bir ütopya olacağı kesindir . insanlar çalıştıklarının karşılığında birşeylere sahip olmak ister . insanlar çalıştıkları kadar saygı görmek , kendinden daha az ya da daha önemsiz , herkesin yapabileceği , ayrı bir yetenek , bilgi , beceri istemeyen işlerde çalışanlardan daha yüksek kademelerde olmak ister . onlardan daha fazla kazanmak ister . kafamda komünizmi çürüten nokta burasıdır işte . charles darwin'in evrim teorisini çürütülmüş olduğunu biliyorum . neden ya da nasıl olduğunu tam olarak anlayamama rağmen dünya üzerindeki bir türün başka bir türe dönüşmeyeceği ispatlanmıştır . ve bildiğiniz gibi bu uygulanması imkansız komünizm ve çürütülmüş darwinizim dine karşı , dini kabul etmeyen oluşumlardır . ''karşıdakinin görüşüne saygı duymak'' yaftası artık burda amacını aşıyor . çünkü imkansız ve çürütülmüşe kapılarak bir şeyleri reddedenler ne kadar derin düşündüklerini ispatlıyor zaten bir nevi .

şahsım adına günümüzde her gün ayrı bir şekilde gündemi meşgul eden , şeriatçılık-dinsizlik savaşına dökülmeye çalışılan bu eylemin planlı olduğunu düşünüyor , daha derin konularda düşüneceğimiz , insanların kafasının üstündekini değil içindekini tartışacağımız günlere ulaşmak ümidiyle kaygılarımı sunuyorum....
    (eğreti damat, 10.06.2008 21:17)
  23. üç yaşındaki çocuğun türban takmasının hiçbir anlamı yok. çocuk yeter ki 7 yaşında eğitim ve öğrenim almaya başlasın. duyduklarımın hiçbirine gördüklerimin %50'sine inanırım demiş bir düşünür. gözlerle uyutuluyor, gözleriyle pavlovun köpekleri gibi şartlandırılıyor insanlar. oysa ki gören gözlerin değil aklın olabilir sadece. aynalarla yaşamayı, seven egosu şişirilmiş insanlar olmayı bıraktığımız zaman hayatımız sadece yanılsamalardan ibaret olmayacaktır. türban sadece bir yanılsama, bir ilüzyon. eski bir numara bu. bu karayı al parayı gibi. bakmadığın yerde cepler boşaltılıyor.
    (tonguç, 10.06.2008 21:17)
  24. bu eylemi gerçekleştiren zihniyet 10 yıl sonra aynı çocuğu 40 yaşındaki bir adama yüklü bir başlık parası karşılığı verecektir, şükür ki kocası onu okutmayacaktırda çocukcağız üniversiteye türbanla girmeye çabalayıp gündemi meşgul etmeyecektir.
    (gertrude stein, 10.06.2008 21:42)
  25. türbanın, amacından saptırıldığının en güzel kanıtıdır. biz, okuluna başını açıp da giremeyen kızlarımızın bile sömürüldüklerini düşünürken -ki onlar birer yetişkin- , onlara saygı duymaya çalışıp, onların arkalarına saklanıp ittirenlere, üzerilerinden siyaset yapmaya çalışanlara barikat kurarken, 3 yaşındaki çocuğun türban takması kimsenin duygularının sömürülmesi için bir araç olamaz. din inançsa, ve sen inançlıysan bırak insanları kendi haline. hislerini ve beyinlerini kullansınlar. hele 3 yaşındaki çocuğu hiç elleme. önce büyüsün, konuşmayı öğrensin. günah o çocuğa. hele hele bizi hiç düşünme. evet bir ilüzyon bu, çok eski bir numara...
    (mia wallace, 10.06.2008 22:29)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil