17 mayıs 2012 perşembe
günün başlıkları: 357 tane
günün başlıkları: 357 tane
- ·gülse birsel (10)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·kuzey güney (2)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·chevrolet impala (4)
- ·
- ·
- ·puma (2)
- ·
- ·
- ·migros jet (2)
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
- ·
belki ilginizi çeker
3 selim in tahtını lojmanına taşıtan müze müdürü
- iddalara göre topkapı sarayı müzesi müdürü yusuf benli'dir.
topkapı sarayı müze müdürü yusuf benli, harem hünkâr sofrası bölümünde bulunan 3. selim tahtını müze içinde oturduğu lojmana taşıtıyor. yağmurlu havada gelişigüzel taşınan eşsiz eser, lojmanın giriş kapısında sonradan ekleme yapılan bölmelerden geçmeyeceği anlaşılınca bir süre kapıda bekletiliyor. bu sırada yağmurdan korunmak için de tahtın üzerine beyaz branda örtülüyor.
müze müdürü benli’ye tahtın geçmediği söylenince, benli, sonradan ekleme bölüm için "yıkın yine de içeriye sokun" talimatı veriyor. görevliler ekleme bölümü yıkmaya hazırlanırken, lojmanın iç kısmındaki orijinal kapının da dar olduğunun farkına varılıyor ve sonradan ekleme kısım yıkılsa bile tahtın geçmeyeceği müze müdürüne bildiriliyor. böylelikle taht lojmana girmekten kurtulup depoya götürülüyor.
müze başkanı ilber ortaylı da olayı doğrulamış, "müdür bey lojmanı, harem'le karıştırdı herhalde. soruşturuyoruz" demiş.
http://www.hurriyet.com.tr/... - maldır
ben olsam adam gibi bir padişahın tahtına otururdum.3.selim kim lan - havalar serinleyince de hırka-ı şerif i giymesin sakın
- en asil fantezilerin adamıdır.
- (bkz: burası benim sarayımmış ki)
- sarayı ziyarete gelen turist kadınlar üzerinde de hak iddia edip, haremine kapatmaya kalkabilme ihtimali olan müze müdürüdür.
- (bkz: topkapı sarayındaki müze müdürü skandalı/@7066976)
- tahta oturunca kendisini 3.selim zannedecekti herhalde. ancak anlaması lazım, ülkenin başında zaten astığı astık kesitği kestik bir padişah var. bir ikinciye yer yok.
- şaka gibi bir olay yahu ne yapacaksın birader tahtı. diyecek hiç bir şey bulamıyorum bir insan bu kadar mı lale olur?
- (bkz: lojmana taht taşıtan müdür)
- hangi kafayı yaşadığı belli olmayan ve bu haldeki bir adamı bile müze müdürü yapabilen bir devletteki müze müdürüdür.
oldu olacak kılıçları felanda alıp ben sülümanım diye kafa kesseydin.
(bkz: muhteşem yüzyıl terk) - (bkz: tarihe verilen önem)
- sonu da selim gibi olmasa bari diyeceğim kişi
- abinin azmini ve hırsını takdir ettim. biz öğrencilerde kışın evden eve ufo taşıyalım. hey gidi.
- (bkz: iktidar size bunu yaptırabilir)
- daha önce ilber ortaylı ya teşrifatçı yakıştırması yapabilecek kadar aklı bir karşı havada bir adamdır. standart akp bürokratıdır. ayrıca lojmanı binası varken gidip sarayda çalışma odası kuran başbakan varken bu neden garip geldi ben anlamadım. başbakanına göre haraket eden bürokrattır aynı zamanda.
- çoluğunu çocuğunu avradını alıp topkapı sarayına taşınmak varken neden böyle birşey yapmış anlayamadığım müdür.
- bu hükümette yetkilerin nasıl kullanıldığının en güzel kanıtıdır.
- fakat adamın götü mj'ın götünden daha kıymetliymiş, onun bile oturmasına izin vermemişler.
(bkz: gerçek tosun paşa benim) - muhtemelen özenmiştir. gel gelelim kendisi örtülü ödenekten seçim masraflarını karşılamak yerine var olan tarihi bir eseri lojmanına taşınmakla yetinmiştir. ya da ne bileyim maaşı bir milletvekili maaşına denk gelememiştir henüz... malum, aza kanaat etmeyen çoğu bulamazmış. müze müdürünün nadide götü dandik ofis koltuklarında mı çürüsünmüş ki?
(bkz: cık cık cık) - hürremin teraslı dairesine yerleşseydi tam olacaktı diyeceğim müze müdürdür.
- cesaretini ve tarihe olan düşkünlüğünü takdir ettiğim kişi. sarayları gezerken, o birbirinden kıymetli antika eşyaları aşırmak benim de içimden geçmedi değil. müziğe ve şiire olan ilgisi ile bilinen üçüncü selim'in tahtı pek süslü, pek çekici olmalı ki zat-ı malum da buna dayanamamış olmalı. kaşıkçı elması varken, yusuf bey'in aklını bu tahtın çelmesi beni düşündürdü. *
- devletin doğru dürüst maaş vermediği müdürdür. kötü niyet aramamak lazım, heralde bekar müdürümüz, o tahtı da taht olarak değil, kanepe olarak kullanacaktı belli ki. ne yapsın adam, gidip itfaye pazarından bir kanepe alsa, nakliyeye de bir sürü para verecek, bari şu eski tahtı getirin demiş.
o ne biçim bir tip, piyanist şantör mü müdür mü bu. - tahtı taşıttığı için değil; yanlış yere taşıttığı için hakkında soruşturma açılması gereken müdürdür.
o müdürün tahtı kendi evine değil; başbakanlık konutuna taşıtması gerekiyordu, hata yaptı müdür.
böyle müdür, müdür müdür? - belki de üçüncü selim'in tahtının bir yerlerinde gizli bir mesaj, harita, mektup filan olduğuna dair bir belge bulan müdürdür. onun için kimseye sezdirmeden araştırma yapmak için tahtı gözünün önünde bulundurmak istedi. niyeyse bu şu an çok mümkün göründü gözüme. başta tarih sevgisi diye düşündüm. ama ben olsam sevdiğim, değer verdiğim bir eserin yağmurun altında, uygunsuz hava şartlarında bekletilmesine göz yumamazdım. ve resmen "kapıyı kırın, yıkın" modunda. bu ifadelerde sevgiden öte derin bir hırs var. bence üçüncü selim'in tahtı araştırılmalı.