belki ilginizi çeker
  1. · emine erdoğan
  2. · 3 ocak 2009 israil saldırısı
  3. · insan hakları
gündem
  1. · author
  2. · okan bayülgen
  3. · sözlük yazarlarının itirafları
  4. · yaran diyaloglar
  5. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  6. · günün tek cümlelik özeti
  7. · tunceli alevileri dinsizdir
  8. · sıkılhan öflan
  9. · linus

3 ocak 2009 israil kara harekatı  

1. namaz vakti gazzede ki bir camiye yapılan saldırıdır. şu an için 10 ölü bulunmaktaymış.
    (günahkar, 03.01.2009 19:51)
  2. artık tamamen insanlık dışı olmuş saldırılardan bir daha. şerefsizlikten başka hiçbir şey değildir. (!)
    (sphenksi, 03.01.2009 19:52)
  3. israil'in tanklarla ve helikopterlerle sınırı geçerek başladığı kara harekatıdır. kılıfları da roket atılan bölgelerde denetimi sağlamakmış.

bir sürü insanın öleceği bir savaş başlıyor ve tüm dünya yine izleyici. bunun tek bir adı var şerefsizlik.
    (yaratıcı nick bulamadım, 03.01.2009 21:26)
  4. milliyet.com'da ilk ölen kişinin bir sivil ve onun da çocuk olduğu bildirilmiş. bu bile tanımlıyor bu harekatı. olan gene sivillere olacak, ölen gene siviller olacak. sonra savaş bitecek, bir açıklama gelecek. harekat başarıya ulaşmıştır, askerlerimizi ve komutanlarımızı bu başarılı harekattan dolayı kutluyoruz diye. başarılı harekat olacaktır evet, eğer on bin sivilden az sayıda ölü olursa, israil'in ordu komutanını aforoz edeceği gerçektir.
    ulan edecek küfür bulamıyorum be.
    (zagnem, 03.01.2009 23:13 ~ 23:14)
  5. avrupa birliğinin umrunda olmayan bir harekat daha da ötesi canlı canlı izlediğimiz bir savaştır. yüzlerce ve hatta binlerce masum insanın hayatına mal olan bu savaşı görmezden gelen tüm milletlere de tebriklerimi iletiyorum. gerçekten çok medeni ülkelermişsiniz!
    (jugador, 03.01.2009 23:17)
  6. bu harekatla bir sefer daha anlıyorum ki dünya postmodernizm denen şeyi dibine kadar yaşıyor..evimizden canlı yayın savaş izliyoruz..ulan bu kadar dibe vurmamış olmamız lazım.hayat bu kadar basit olmasa gerek..
    (eyvah vecihi geldi, 03.01.2009 23:20)
  7. saatler önce avrupa birliği'nin destek verdiğini resmen açıkladığı askerî (!) operasyondur.

(bkz: allah belanızı versin)
    (eudaimonist, 03.01.2009 23:22 ~ 23:22)
  8. zalim her yerde zalim.
    gün gelir devran döner, israilde bir gün merhamet diler.
    (mgüzel, 03.01.2009 23:28)
  9. ab dönem başkanının ifadesine göre saldırı amaçlı değil savunma amaçlı olan harekattır.*

http://www.hurriyet.com.tr/...
    (çağrılmayan yakup, 03.01.2009 23:29)
  10. arab seyhlerinin götünü göbeğini kaşıyarak, saraylarında olan biteni tv'lerden seyrettikleri belki de hiç sallamadıkları harekat. oysa şu petrol vanalarını biraz kıssalar abd'nin o yusuf yusufla israili bölgeden çekeceğine eminim ama nerde o müslaman arab şeyhlerinde o göt.
    (günahkar, 03.01.2009 23:31)
  11. israil'in 10.000 yedek askerini çağırmasıyla,diğer operasyonlarına nazaran uzun vadeli olması beklenen harekat.
    (cursedsw, 04.01.2009 23:26)
  12. tıpkı hava saldırısı gibi cumartesi (bkz: şabat) günü başlamış harekattır.
    (cilalıibo, 05.01.2009 00:12)
  13. yedek askerlerin günlük masrafı 450 israil şekelidir. çağrılan yedek askerlerin toplamda günlük maaliyeti 4.500.000 şekeldir. şu güne kadar ki maliyet: 13.500.000 nis. o da yaklaşık 5.400.000 ytl. israil basını muhasebesini tutmaya başladı bile...
    (azwepsa, 06.01.2009 09:02)
  14. israil'in kara harekatına başlayana kadar ki filistin kayıpları 500'ü geçerken israil basını bunların sadece dörtte birinin siviller olduğunu iddia ediyordu. (belkide doğrudur.) ancak kara harekatının üçüncü gününde israil basını filistinli kayıp sayısını (kara harekatı başladıktan sonra ölenler.) 120 olarak duyurdu ve bu sayının da büyük kısmının siviller olduğunu itiraf ediyor. hadi bakalım...
    (azwepsa, 06.01.2009 09:06)
  15. insanlığın bittiği, dünyada ne kadar çok amerika yalakası varmış dedirten insanlık ayıbı... yakında 3. dünya savaşı çıkarsa şaşırılmaması gerekir.
    (yagmurdaucankelebek, 06.01.2009 09:12)
  16. islam inancına sahip kişiler tarafından pek de tınlanmaması gereken harekattır. bu dünya madem bir imtihan ve madem ciğeri beş para etmez yahudiler tarafından masum siviller öldürülüyor, ebedi yaşam için bir araç olan bu dünya yaşamı özlemi-özentisi neyedir? anlaşılacak bir tarafı yoktur. varsa ortada bir haksızlık, ne üzülüp korkuyorsun, cennete gideceğine veya gideceklerine sevinsene. herkese nasip olmuyor bu zamanda şehit olmak.
    haa bu arada, insanım ve bu yüzden bu harekata karşıyım diyorsan işin boyutu değişir. o zaman gel de bir kahve içelim.
    (dildar, 07.01.2009 19:54)
  17. hiç anlayamadığım bir sebepten gene bizim götümüze patlamış olay. ben artık edecek küfür bulamıyorum buna. sarkozy arayı bulmuş, mehmetçik gidip barış gücü oluşturacakmış.

bana ne lan. bana yaramayan kilisenin papazını sikeyim. bugün ayırsam yarın gene birbirine girmeyecek mi bunlar?

israili ben mi yerleştirdim oraya? savaşı ben mi çıkardım? silahları ben mi sattım? kim bulduysa arayı onun askeri gitsin.
    bunun için mi üç tane çocuk yapma görevi verildi bize anlamıyorum. oraya gidden askerleri daldan mı topluyoruz biz? bunlar bizim çocuklarımız değil mi yahu? ne alakamız var bizim bu savaşta, hangi nedenle taraf oluyoruz? bu savaşın tarihsel gelişim sürecinde bizim katkımız ne oldu da biz gidip ayırmaya çalışıyoruz şimdi?
    akıl fikir ver ya rabbim.
    (togisama, 07.01.2009 20:09 ~ 20:11)
  18. namaz vakti gazzede tüm sivilleri hedef olan bir operasyon. hayatımda ilk defa bir savaşı canlı yayında izlemiştim alacağı olsun israilin allahından bulsun zalim israil

ayrıca bmnin yaptığı açıklamalar doğrultusunda israilin savunma amaçlı yaptığı operasyondur (açıklamaya bak).
    (revidal, 07.01.2009 20:16)
  19. israil'in gazze üzerine attığı bildirilerle saldırılarının daha da yoğunlaşacağını duyurduğu harekat.

ergenekon'un şifreleri çözüldüğü için çocuklar da ölmüyor artık, rahatız o bakımdan.
    (çılgın veyfik, 10.01.2009 15:51)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil