3 mayıs   

adana çık aradan

1. 1 mayıs'tan sonraki ikinci gün...
    (beal, 03.05.2005 13:01)

2. (bkz: türkçülük günü)
    (fempusay, 03.05.2005 14:57 ~ 04.05.2005 13:09)
  3. nihal atsız'ın isteğiyle 1954'ten beri "türkçülük günü" olarak anılan gün
    (lethe, 03.05.2005 15:02)
  4. fenerbahçe spor klübünün kuruluş günüdür.
    (modifiyeli kro, 03.05.2006 04:14)
  5. (bkz: kızıl elma)
    (tazmanya canavarı, 11.03.2007 13:38)
  6. faşistlerin 1 mayıs a alternatif olarak kutladıkları gün. 3 mayıs 1944 deki nihal atsız ve dönemin diğer turancıları hakkında açılan davanın başlangıç günü esas alınmıştır. ha nihal atsız ve diğerleri yargılandı da noldu? hiçbirşey!1947 ye kadar süren davanın sonunda beraat ettiler.
    (eleanor, 02.05.2008 16:52 ~ 23:18)
  7. sıradan günlerden biri

öncesi;
    http://www.itusozluk.com/...

şimdisi;
    sevgili günlüğüm sana dün başımdan geçen acayip şeyi anlatayım istersen. ama biraz gerginim, kendime gelmem lazım.
    derin derin nefes alıyoruuum.
    tamam şimdi.
    dün birlikte olduğum halktan bazı kişiler bir gazetedeki resme* bakıp "ooov ne kadar yakışıklı!", "işte bu ya, vuracan tekmeyi bunların ...e", "....ler, işiniz gücünüz yok mu lan ...", ve biri "aa, hepiniz polisleri tutuyorsunuz ya" dedi, sonra da devam etti "az bile yapmışlar" diyorlardı.
    resimde sırtı dönük olarak bacağı diğer bacağı ile yaklaşık 105 derece açı yapmış tekmesi, masum bir göstericinin beline akşolunmuş sahne vardı.
    resme bakan bu insanları ve bu insanların bu laflarını duymak beni mahvetti. bir an "tüm bu mücadeleler yoksa boş yere mi?!" düşüncesi aklımdan geçti.
    tek amaçları barış ve mutluluk içinde bayramlarını kutlamak ve sevgi mesajları sunmak olan, hiç bir provokatif amaçları olmayan, hiç bir şekilde uzlaşmaktan geri durmayan, tek dertleri "birlikte daha iyi nasıl yaşarız" olan bu insanlara karşı bu insanlar nasıl bu kadar kötü bakış açısına sahip oluyorlar anlayamıyorum.
    sevgili günlüğüm, biliyorum seninle fazla vakit geçiyor olmak ve seninle konuşuyor olmak psikolojik sorun belirtisi ama böyle bir halk bakış açısı insanda psikoloji falan bırakmıyor.
    hatta aklıma şunlar bile geliyor; bu halkın amacı sırf gürültü çıkarmak kimbilir belki de bazı gizli servislerin yönlendirmesiyle hareket ediyorlar, belki de yerli gizli örgüt güdümündedirler, ergenekon nesnesi bile olabilir bu insan(cık)lar.
    sevgili günlüğüm yeter diyorum bu kadar artık, bu insanlar ve bu insanların mücadeleleri her şeyi değiştirecek nasıl olsa, bu duyarsız halka rağmen eminim ki bir gün herkes hak ettiğine kavuşacak. bu kadar kendimden emin konuşma sebebim ise şimdiye kadar ki sokak gösterilerinin amaçlarına ulaşmış olmalarıdır. bu kadar güzel bir dünyada yaşıyor olmamız nedendir sanki, tabi ki son yüzyıldaki gösteriler ve ellerde tutulan karton parçaları ve camları kıran kaldırım taşları değil mi ki?
    sevgili günlüğüm, yeter artık seni görmek istemiyorum.
    (anka, 03.05.2008 09:47 ~ 09:47)
  8. 1 mayıs günü tazyikli su ve copla yapılan lavmanın rahatlatamadığı bünyelerin iyice gerildiği gündür, çünkü hazımsılıkta girer işin içine. 3 mayısta kimse güvenlik güçlerine taş, molotof vs atmadığı için dayak yemez, kutlamalarda usturupluca sempozyumlara, konferanslara, sohbetlere gidilir, bilgilendirmelere katılınır ve bölücülere efendilik dersi verilir bu kutlu günde.
    (keightytwo, 03.05.2008 13:31 ~ 13:32)
  9. taksim kutlamalar için açılırsa şaşırmayacağım gündür
    (seroo, 03.05.2008 15:35 ~ 15:36)
  10. "1940'lı yıllarda yani nazi almanyasının revaçta olduğu, ırkçı akımların pohpohlandığı dönemde, sabahattin ali ile bolca tartışmaya girmiştir. hatta sabahattin ali'nin bu zata açtığı hakaret davasının duruşma günü olan 3 mayıs günü kutsanmış ve tüm ülkede ve kardeş ülkelerde 1 mayıs'a inat türkçülük bayramı olarak kutlanmaktadır!?..."

tamamı için (bkz: nihal atsız/@2351895)
    (baschar, 03.05.2008 16:34)
  11. dünya basın özgürlüğü günü.
    (draffut, 04.07.2008 04:43)