belki ilginizi çeker
  1. · yaran belki ilginizi çeker sonuçları
  2. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · ibrahim üzülmez
  2. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  3. · prison brake
  4. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  5. · bir kadının bilmesi gerekenler
  6. · domuz gribi
  7. · yeşim salkım
  8. · fyodor mihayloviç dostoyevski
  9. · sınır tanımayan sevişgenler

3 işçi ölmese 19 yolcu ölürdü  

1. 3 işçinin öldüğü, 12 işçinin yaralandığı filika faciasının yaşandığı tersanenin kurucusun ağzından dökülen cümle.

(bkz: http://haber.gazetevatan.com/...)

merak ediyorum acaba ne zaman kendimizi savunmayı bırakıp sorumluluğu üstlenmeyi öğreneceğiz?
    (fox mulder, 18.08.2008 16:26)
  2. (seroo, 18.08.2008 16:43)
  3. bu kafaya, şehit nutukları haykıran sermayedarın, bürokratın , vekilin oğlunu ,yeğenini askerlikten uzak tutmak için ona yurtdışında kolpa iş/eğitim ayarlarken de rastladık.
    "bizim askerimiz gerektiğinde şehit olmayı göze almalıdır" diyen hükümetin adalet bakanının kafasında da aynı sinir uçları , zihninde aynı muhafazakâr dürtü vardı.
    kendi kanı, soyu, sopu bahsolununca bir anda cimrileşen bu mizaç rakamsal olarak ifade etmekten büyük hâz duyduğu işçi,memur, er hakkında ağız birliği ediveriyor. zaten aksi sistem hatası olurdu. haliyle karşımızda hep aynı temrin var. tekrarlamaktan dolayı hicap duymadıkları gibi üstüne o bakmaya tahammül edemediğimiz suratları ve dudakları ile haklılıklarını iddia ediyorlar.

işkencehanenin umursamaz sahiplerinden birinin sözü üzerine görüyoruz ki aktif / pasif tablosunda öngörülen mutad zararlar arasında insan hayatları da mevcut. demeye çalıştığı "her gemi yapımında bu filikada bir kaç işçinin ölümünü zaten varsayıyoruz"

bunu utanmadan, açık açık ifade ediyor. cüretinin kaynağı tersanelerde mutlak güvenliği sağlamanın mümkün olmadığını söyleyen tayyip erdoğan olabilir mi? ya da kaynak şu ana kadar işçi ölümlerinde dalya demiş tersanelerle ilgili herhangi bir caydırıcı cezayı verememiş hükümet olabilir mi ?

gücünün şu ana kadar ancak 1 mayıs'ı kutlayanlara, işçiye , yazara , gazeteciye, öğrenciye yettiğine tanık olduğumuz iktidarın aslında bu hallerine şaşırmıyoruz elbette. iktidar dediğin de şimdilik mehmet oyar 'ın kafa kağıdında temsiliyet kazanmış bir güçten başka birşey olmasa gerek.

tabiî, aslında cümlelerimi muarızına haddini bildiren eylemciler gibi bitirmek isterdim fakat umut kalmadı inan bende.
    (altlejant, 18.08.2008 17:19 ~ 17:23)
  4. ananı da al filikaya bin o zaman dedirten laftır.
    (panzerfaust, 18.08.2008 17:34 ~ 17:34)
  5. bir patronun saptamasıdır.kendi çıkarlarının insan hayatının önünde olduğunu belirtmekten kaçınmayacak kadar umursamayan birinin kendi içinde dürüst bir açıklmasıdır.neticede ait olduğunu sınıfın bilinçaltındakileri dışarı vurmuştur.insan hayatının elde edecekleri karlar karşısındaki anlamsızlığını dile getirmiştir.bu yüzden sırf bu yüzden ilk önce kendi sınıfı tarafından yargılanacaktır açık verdiği için.

not:yalnız böyle bir açıklamanın ardından bile lafı sosyalizme getirip stalin'e laf sokma çabasıda nasıl bir aymazlıktır anlaşılabilmiş değildir.
    (kasaba insanı, 18.08.2008 18:11 ~ 18:12)
  6. 3 işçi ölmese 19 yolcu ölürdü = benim annem hayat kadınıdır.
    (amelie, 18.08.2008 18:23)
  7. şimdi aslında altında derin anlamı olan bir cümledir.

söylenen: 3 işçi ölmese 19 yolcu ölürdü.

meali: ben yüzsüz, andaval, laftan anlamayan, şerefsiz bir kahpe çocuğuyum. amacım sizinle ve mağdur aileleriyle dalga geçmektir. insanların hayatına saygı göstermediğim gibi acılarına da saygı göstermiyorum. odunu belime belime verebilirsiniz ayrıca burda belirtmek isterim bana istediğiniz kadar sövebilirsiniz de ben hiç aldırmam çekinmeyin saygılar sevgiler en güzel günler sizlerin olsun.
    (knuckle, 18.08.2008 18:49)
  8. seni taksimde sallandırsak 3 işçi ölmezdi, sen de böyle saçmalamazdın cevabıyla üste çıktığım zırvadır. ulan kaç gündür iktidar yalakası gazeteler bile bu işin kum torbalarıyla yapılacağını söylüyor, çok meraklıysan ananla bacını bindir o filikaya. bir milletle bu kadar dalga geçilmez. bekle, elbet bir gün seni ve diğer kan emicileri sallandırırız, umarım ipini çekmek de bana düşer.
    (bulletproof, 18.08.2008 19:31)
  9. konuyla ilgili güzel yorumlardan biri ntvmsnbc okuyucularından birinden gelmiş (typolarla); " o zaman saygıdeğer beyefendi ! bi sonraki denemede siz ve ailenizden kişiler binin filkanızı. ayıp be ayıp. insan azıcık utanır konuşurken."

bu yorumların yaklaşık ortalamalarını biliyoruz ama açıklamanın bayağılığı ve mantıksızlığı, adamın utanmazlığı öyle boyutlardaki ortalama okuyucu yorumları bile bu pisliğin açıkça ortada kalmasına yetiyor. ülkemizde paranın kazanılma yolları, insan hayatının ucuzluğu mide bulandırır durumda. bunun üstüne ne insan haklarından bahsedilebilir ne demokrasiden. daha önce çözmemiz gereken çok daha temel meseleler var ne yazık ki. bu sömürü düzeni daha fazla süremez, sürmemeli.
    (xix, 18.08.2008 23:04)
  10. (bkz: @1822318)
    (heathcliff, 19.08.2008 00:00)
  11. herkes bulunduğu sınıf doğrultusunda bakar dünyaya.

bir kapitalist, en önce ve belki de sadece kapitalisttir. tek derdi biraz daha, bir parça daha para kazanmaktır. varlığının yegane amacı budur, sınıfının kendinden beklediği de budur. parası oldukça insan olacaktır o, hayatta bildiği tek doğru budur. bu uğurda yani sözkonusu para kazanmak olduğunda var olan tüm değerlerini nasıl ne şekilde paraya çevirebileceğini düşünür. her gün biraz daha, bir parça daha çıkar insanlıktan ve bu umurunda bile olmaz. parası vardır efendi odur. parası olmayanlar insan değildir onun gözünde, insan olmanın ve beraberinde gelen hakların ön koşulu para kazanmış olmaktır. yani kapitalist olmak. bundan sonra gelir yaşam hakkı başta olmak üzere geri kalan tüm insan hakları.

iş bu halde; bu adam yalnızca sınıfının sözcüsü olmuştur aslında. bunda şaşacak bir şey yoktur. aslında kötü bir şey de söylememiştir ona sorarsanız ve eminim çıkan yaygarayı da anlamlandıramamıştır. neden diye soruyordur? ölenler sadece işçi.. milyonlarca var onlardan, bugün 3 ü ölür yarın 15 i gelir , gidenlerin yerisine hemen gelir birileri.

bilmez ama birer birer ölenler, gün olur biner biner gelirler.

vahşi kapitalizmin gelip dayanacağı nokta budur işte; sınıf çatışması. her gün gün be gün yüzümüze vurulan budur aslında; herkes kendi sınıfından bakar dünyaya, saflar belirlenmelidir artık. senin çıkarın nerdeyse bulunman gereken yerde orasıdır işte. tek başına kurtuluş yok işte. bireycilik dediğin yutturmaca, kum torbası kadar bile değerin olmadığı insanların karşısında hangi bireysel kurtuluş.

saflar belirlenmeli artık, herkes sınıfının yanında yerini tutmalı. hak verilmez alınır anlaşılmalı.
    (eleanor, 19.08.2008 00:00 ~ 10:14)
  12. tipik bir kapitalist açıklaması. şaşırmamak gereklidir. sermaye-işçi uzlaşsın diyen liberal solcular artık bu açıklamadan sonra seslerini kesmelilerdir.
    (onurene, 19.08.2008 01:33 ~ 01:34)
  13. ormanlar yanınca keneler de gitti gibi bir cümle kuranlardan beklenen bir açıklamadır.
    (araftaki, 19.08.2008 14:42)
  14. (düşülkenere, 19.08.2008 15:09)
  15. otobüste bastonu kaydığı için ayakta durmakta zorlanan yaşlı adama oturduğu yerden akıl verip bastonun ucuna lastik takmasını öneren gence verilmiş "o lastiği zamanında baban münasip bir yerine taksaydı şimdi senin yerinde oturan ben olurdum." cevabından esinlenmiş gibi duran bir laftır.
    (recai pengül, 21.08.2008 18:41 ~ 18:46)
  16. beyinsiz bir insanın açıklamasına eş değer bir tersane sahibi beyanatı..

be kafasız adam, bu test varsayalım ki yapılmadı ve gemi gerçekten seferdeyken bir terslik oldu ve filika kullanıması icap etti.bu demek oluyor mu ki filika düşerken problem çıksa illa ki 19 kişi ölecek.

bu ne manasız, bu ne patavatsız ve saygısızca bir ifadedir.bu adamı cezalandıracak 1 tane türkiye cumhuriyeti savcısı yok mudur ya?
    (mc2, 21.08.2008 19:19)
  17. güzel bir pollyannacılık yöntemi daha öğrendiniz çocuklar yarın ki konumuz bahane uydurma
    (sayıklamalar, 21.08.2008 19:35)
  18. 3 torba patlasaydı, 3 işçi ölmezdi tarrak kafalı diye dalacaksın bunu söyleyene kızılcık sopasıyla ısıtacaksın, meşe odunu ile pişireceksin, torba ile de suyunu çıkaracaksın.
    (dallak barbeque, 21.08.2008 19:38)
  19. sen olmazsan kimse ölmezdi önermesiyle karşı çıkılabilinecek,insan ölümünü hiçe sayan,yapılan önlemlerin yetersizliğini görmezden gelen,zannımca kendini ölümsüz sayan,ancak ölme işlemi esnasında her insan gibi o ölme acısını yaşayacak,toplama kampı'na denk yere dönüşen bir tersane başkanının talihsiz açıklaması.

edit: noktalama
    (seperated ways, 21.08.2008 19:41 ~ 19:42)
  20. hemen atlanmaması gereken açıklama. öncelikle işçinin ölebileceğini bilmesi lazım gelir sonrası hamaset edebiyatına girer, uyarıyorum!

(bkz: @2497247)
    (baschar, 21.08.2008 19:53)
  21. önce para sonra para daha sonra para daha daha sonrada para diye gider bunun açılımı.. işçi mi..?
    (pazienza, 21.08.2008 21:03)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil