|
|
- yarın yapılacak olan lisansüstü eğitimi giriş sınavıdır.
hızlanmaya çalışılmadığı için merakla beklenir ne olacak diye, gireceklere başarılar..
- uzun yıllar test tekniğinden uzak kalmış bünyelere öss hazırlık sürecini anımsatacak olan sınavdır. merakla bekliyoruz sonuçları.
(finch, 02.12.2006 18:48)
- bugün şimdi hemen az öz bol yapılmalı ama yapılmak istenmeyen gerekli ama sıkıcı gözüken...
girecek herkese zihin açıklığı hızlıca yardırıp çıkma azmi verile.
- vallahi aslında pek de zor olmayan, ama biraz kafa yorulması gereken sorulardan oluşan sınavdı.. boşlara geri dönemedik o kadar da fazla zaman yoktu malesef, öyle ya da böyle sona ermiş olan sınavdır..
- sınavdan sonra gerçek hayata dönüş yapabilmek isteyenlerin şu anda sözlüğe akın etmesine sebep olan 3 saatlik zihinsel işkence.
- o değil de, cevap kağıdında kodlamanın nasıl olması ve nasıl olmaması gerektiğini gösteren örneklere kafam takıldı benim. üniversiteyi bitirmiş ya da bitirmek üzere olan bir insan hala o yuvarlağı nasıl dolduracağını bilmiyorsa, bırak kafasına göre takılsın zaten.
(finch, 03.12.2006 13:59 ~ 16:22)
- sınav girişinde mp3 playerların toplatılmasına anlam veremediğim sınav. nasıl bir kopya malzemesi olarak kullanılacaksa artık?
(lethe, 03.12.2006 14:07)
- yanımda oturan çocukla "kim önce bitirecek" gibi saçma bir savaşa giriştiğim sınavdır. tahmin edilebileceği gibi ben ona kesik atmaktan konsantrem bok olmuş ve sonuçta sayısal bölümde patlamış bulunmaktayım. sözel bölümde ise beni bir soruyla geçerek akabinde hemen kitapçığı kapatmış, kollarını önünde bağlayıp beklemeye başlamıştır kendisi. bir soru gecikmeli de olsa kendisine aynı hareketle -arkama yaslanıp kollarımı bağlayarak- cevabımı vermiş ve sınavın son 15 dakkasını ona yan gözle pis pis bakarak geçirmiş bulunmaktayım. hayır ben bu gaza öss'de gelmiş olsam, onu da bırak girdiğim vize ve finallerde böyle gaza gelsem, okulu uzatmak şöyle dursun, yüksek lisansı bitirmiş doktoraya başlamıştım.
(anorash, 03.12.2006 23:43 ~ 23:44)
- an itibari ile açıklanmış sınavdır. sıralamaya göre puanlarda geçen seneye göre belirgin bir düşüş gözlenmiştir.
- sayısal, sözel ortalamalarda geçen sınavlara oranla çok büyük farklar olmamasına rağmen 16. lığa 69 puanı layık görmüş sınavdır.
(lethe, 12.12.2006 21:32)
- puanlama konusunda saçmalamış bir sınavdır. her böyle genel bir sınava girdiğimde (misal öss) böyle bir terslik oluyor bu sonuçlarda. sınavda ıkın sıkın yok saat fln ve ondan sonra da alınan puan ile afallaştıran bir sınavdır. gariptir...
- biri şu puanlamanın nasıl yapıldığı gerçeğini açıklasın diye haykırmamıza neden olan sınavdır. gariptir, baya çabuk açıklanmıştır, falan..
- alınan puanlara göre kabaca kaç net çıkardığınızı hesaplamak için aşağıdaki formülü kullanabileceğiniz sınavdır.
sözel net = [21.191 * (sözel puan)] - [19.951 * (sayısal puan)] - 4.95
sayısal net = [(sayısal puan) - 21.862 - [(sözel net) * 0.24]] / 0.3557(choban, 13.12.2006 15:57 ~ 14.12.2006 01:39)
- kullanılan puan hesaplama yönteminin basite indirgenmiş şekli aşağıdaki gibi olan sınavdır.
sayısal puan = 50 + 0.3562 * (sayısal net) + 0.2396 * (sözel net) + 21.862
sözel puan = 50 + 0.1527 * (sayısal net) + 0.5591 * (sözel net) + 11.6286
eşit ağırlıklı puan = [ (sayısal puan) + (sözel puan) ] / 2
|