belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · okan bayülgen
  2. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  3. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  4. · zongul ducks
  5. · her yerinden öpüyorum rüştü
  6. · boylumlama
  7. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  8. · friedrich wilhelm nietzsche
  9. · thom yorke

3 ü 1 arada reklamları  

1. çömez üniversite öğrencisinin kantinde tek başına oturduğu reklamda yanına gelen çocuğun 3 ü 1 arada tavsiye ederken "gaylere henüz arkadaş bulamayanlara ... " dediğini sandığım reklamlar zinciri. mantığım "yenilere" dediği konusunda uyardı beni. böyle olmasına rağmen hala dinlerken gaylere diyormuş gibi geliyor. zamanında mustafa sandal'ın yaşadığı "...förü de var" azizliğinin bir benzeri var sanırım burda da.
    (tricky, 11.01.2006 15:39 ~ 15:42)
  2. türkiyedeki reklam özürlülüğünün açıkça ortaya çıktığı bir reklam örneği.
    (uur, 11.01.2006 16:17)
  3. araştırmalarıma göre, hatam varsa düzeltin, pars&mccann-erickson diye bir reklam ajansı bu reklamları yapıyormuş. yönetmen selim demirdelen; sana değil fakat ismini tesbit edemediğim senarist arkadaşa çektikleri son reklamla ilgili sözüm:

kardeşim bu kadar saçma bir parodi, böyle replikler? nereden aklına geldi? odun muyuz lan biz? bilerek ya da bilmeyerek göstere göstere alay etmişiniz bizle. o reklamda görünen %0.1'lik sosyal kesim mi alacak lan bu kadar neskafe 3ü 1 aradayı? sanki burası amerika da biz farkında değiliz. inandırıcı olması gerekmiyor bir reklamın, ama cankuş, "acaba çok yüksek bir ironi gizlenmiş ben mi seçemedim" diye çok düşündüm, çok üzüldüm, beni de anla.
    ajans olarak size tek birşey diyeceğim; rabbim sizi, külliyen elektrik elektronik fakültesi kantininde gün aşırı oturmak zorunda bıraksın. o zaman daha az dumur edici şeyler hazırlarsınız belki...
    (anfinindistortiondugmesi, 11.01.2006 17:04 ~ 17:09)
  4. genelde 25 kuruşluk 3 ü 1 arada'yı alanlara yanında promosyon hatun verildiği izlenimini uyandıran reklamlardır.
    (terakime, 12.01.2006 00:01)
  5. mükemmel karışım sloganlı reklam olur kendileri
    (nasy, 12.01.2006 00:12)
  6. bahsedilen ortamı külliyen yalan olan reklam filmi.
    bir önceki reklam filminde de aynı kampüsün üst kat kantini kullanılmıştır. bilen biliyor mantığı ile isim ifşa etmek istemesem de, orası insanlarla tanışmak için mükemmel olabilecek en son mekanlardan biridir. zira bizzat test etmiş bulunuyorum ki birisi sizi tanıştırmıyorsa veya bölüm/ders arkadaşı değilseniz hiç kimse sizinle tanışmak için can atmaz reklam filminin vukuu bulduğu o kantin ortamında.

kahve de seramik nescafe bardaklarında değil, plastik ya da karton elinizi yakacak o iğrenç zımbırtılarda verilir.
    hedef kitle olarak kendi okulumun renksiz, soğuk kantininde çekilen saçma sapan bir reklam filmindense sıradan,pastoral böyle aşıkların kahve içtiği bir filmi yeğlerim.

burdan hareketle 3ü 1 aradanın değil ama nescafenin diğer reklamları, misal kitapçı önünde yağmurda bekleyen insanlara kahve ikram eden dükkan sahibi temalı reklam daha sıcaktır ve içeriğe de oldukça uygundur.
    (lazarushadow, 12.01.2006 00:25)
  7. (reino, 12.01.2006 01:36)
  8. ortam yapmaya birebir bir içecek olarak tanıtılan, abazan kahvesi.
    şayet böyle bir durum varsa;
    (bkz: kutusuynan aliyim yavrum)*
    (coban, 12.01.2006 01:55)
  9. sıradaki reklamda adriana lima'nın koşarak kahve içen şahsın kucağına oturacağı reklamlar silsilesidir, evet.
    (çarut, 12.01.2006 15:52)
  10. bilgi üniversitesi, ek bina kantininde çekilen reklamlardır.
    (bkz: @659630)
    (markrenton, 24.01.2006 22:54 ~ 06.03.2006 01:43)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil