görseller
29 ocak 2009 rte nin davos u terk etmesi29 ocak 2009 rte nin davos u terk etmesi
29 ocak 2009 rte nin davos u terk etmesi29 ocak 2009 rte nin davos u terk etmesi
belki ilginizi çeker
  1. · screw you guys i m goin home
  2. · kapat telefonu ecdadını sikerün
  3. · ağız dolusu siktir
  4. · türkiye 2050 de süper güç olacak
  5. · türkiye hızlı treninin adını belirliyor
  6. · mit ajan alıyor
  7. · recep tayyip erdoğan ın davos u terk etmesi
  8. · çok güzel hareketler bunlar
  9. · ban ki mun
  10. · funusual nme
gündem
  1. · hagi dünyanın en iyilerindendi yalanı
  2. · ezel
  3. · facebook
  4. · kaşlarını almayan kızlar
  5. · kemal kılıçdaroğlu
  6. · günün tek şarkılık özeti
  7. · banu güven
  8. · pinhani tarzı
  9. · kevin bacon

29 ocak 2009 rte nin davos u terk etmesi  

sayfa  / 14
  1. tüm ülkelerin baş bakanlarına "benim için davos bitti" diyerek çekip gitmesi olayıdır.

erdoğan: sayın peres ben den yaşlısın sesin çok yüksek çıkıyor biliyorum ki sesinin bu kadar yüksek çıkması bir suçluluk psikolojisidir

öldürmeye gelince siz çok iyi bilirsiniz.

ülkenizde başbakanlık yapmış kişilerin sözleri vardır

tankların üzerinde filistine girdiğimde kendimi mutlu hissediyorum diyen başbakanlarınız vardı.

bu zulümlerei lakışlayanları da ayıplıyorum.

buaradan iki söz söyleyeceğim.
    sözümü kesmeyin

1 tevrat 6. maddesinmde der ki öldürmeyeceksin. burada öldürme var.

israil barbarlığı zalimliğin de ötresinde bir şey bir yahudi.

avi şalom guardina’da bunu söylüyor. israil haydut devlet haline gelmiştir.

benim için davos bitmiştir. siz konuştur muyorsunuz. 25 dakika konuştu 12 dakika konuşturuyorsunuz.
    (all your base are belong to us, 29.01.2009 20:49 ~ 20:50)
  2. diplomasi komedyasıdır.
    (all your base are belong to us, 29.01.2009 20:56)
  3. yerinde bir harekettir. ha , seviye ve üslub tartışılır şimdi de. hadi siktirin ya. en güzelini yaptı. hem adamı konuşturma , peres şerefsizini konuştur , sonra otur dinle tayyip ha ? (bkz: ağız dolusu siktir) ulan kedi olalı bir fare tuttu diye buna denir işte. alkış.
    (hplovecraft, 29.01.2009 20:57)
  4. sikerim sülalenizi demediği kalmıştır başbakan'ın. doğru veya yanlış, sert ve de posta koyan bir dış politikaya sahip atatürk döneminden beri. bakalım başbakan'ın bu kumarının sonuçlarının ne olacağını yakında göreceğiz. 1100 kişiyi seçimleri için feda eden israil hükümetine karşı, bir ülkenin imajını seçimler için riske atan türk hükümeti...
    (stocky2001, 29.01.2009 20:57)
  5. rte'yi sevmem de desteklemem de ama dünyanın filistin'de yaşanan dehşete sessiz kaldığı bir ortamda yapılabilecek en güzel hareket, verilecek en güzel cevaptır.
    (dr conners, 29.01.2009 20:59)
  6. ergenekon dan darbe çıkmayınca abd ile savaş için ortam yaratmaya çalışılması hadisesidir.
    (all your base are belong to us, 29.01.2009 20:59)
  7. türkiye cumhuriyeti başbakanına yakışmayan haraketler önümüzdeki günlerde bu sözlerin etkileri görülecektir. unutmayalım ki (çok özür dilerim ki) mahalle ağızı ile dış siyaset yapılmaz.
    (partizane, 29.01.2009 21:00 ~ 20.02.2009 02:58)
  8. valla yeminle az bile yaptı. beni konuşturmayacaklar bilmem kaç milyon insanın izlediği yerde, vallahi o programı sunana kafa göz dalardım. cingar çıkartırdım, yıkardım orayı. lan manita izler, ana baba izler, sülale izler, ilkokul öğretmenin izler, memleket izler. sonra seni orda çük gibi bıraksınlar konuşturmayıp.

ha diplomasisi, üslubu filan tamam. koy kenara.

ama itiraf etmek lazım, ortalığın amına koydu.
    (zagnem, 29.01.2009 21:00)
  9. müslümanlığı yine alet ederek herşeyi eline yüzüne bulaştırmıştır. bu imf'e mi bir çıkıştır, şekeri mi yükselmiştir, epilepsi midir? seçimdir seçim.
    (ezz, 29.01.2009 21:00 ~ 21:10)
  10. chavez'de benzeri bir platformda aynı olaya aynı tepkiyi göstermişti, o zaman onu da takdir etmiştim. şimdi erdoğan'ı da takdir ediyorum. net konuştu, ağır konuştu. israil gibi bir süper gücün son 50 yıldır duymadığı sözleri net bir biçimde tüm dünyanın önünde söyledi. peres'i salondakiler gibi alkışlayıp birinci dünya devletlerinin uşağı olacağına, doğruları söyleyip ezilen halkların sesi oldu. benim sesim oldu, filistinde ölen çocukların sesi oldu, kral çıplak diyemeyenlerin sesi oldu. helal olsun!!!

ayrıca;

chavez israil büyükelçisini sınırdışı ettiğinde alkışlayan insanların şimdi sırf bu hareketi erdoğan yaptığı için kötülemeye hakkı yoktur. demokrasi böyle olmaz demeye hakkı yoktur -ki demokrasi çocukları öldürmekle de olmaz-. ülkemin yıllardır ilk defa bir olayı "şiddetle kınıyoruz" demekten başka bir icraat yaptığını gördüm. bunu venezüella'da bir devrimci de yapsa aynıdır, türkiye'de bir başbakan da yapsa aynıdır. popülist bir tavırla demokrasi mavalı okumaya gerek yoktur. denildiği gibi sevmeyenler için bile "sezar'ın hakkı sezar'a".
    (bugun burda cumartesi, 29.01.2009 21:01 ~ 21.02.2009 11:56)
  11. "daha davos'a gelmem". bir yerel seçime ülkenin imajını satan devlet adamı demeye dilimin varmadığı kişinin gerçekleştirdiği, türkiye'yi de tüm dünyaya barış yanlısı gibi değil de "hamas yanlısı" olarak tanıtmış olan talihsiz olay.
    (marla singer, 29.01.2009 21:05)
  12. o değil de; tam rte salonu terkederken amr musa'nın tayyip'in eline yapışması vardı ki görülesi.

ağzına sağlık yiğidim, bizim boralarda peh gorülmez boylesi, analar ne yigitler dogurmuş dedi galiba. öyle bişi. pek arapçam yoktu, anlayamadım.
    (zagnem, 29.01.2009 21:06)
  13. sanki türkiye ile israil savaştalar. iki ülkenin başbakanı tesadüfen bi yerde karşılaşmışlar. laf dalaşına giriyorlar. ve sanki laf dalaşına girdikleri yer de dünyanın zirvesinde bir diplomasi noktası değil, mahalle kahvesi.

söylediklerinin hepsi doğru ama olabilecek en rezil, en aptalca şekilde ifade edilişi bu olabilirdi.
    (azwepsa, 29.01.2009 21:09)
  14. (bkz: yürü be cunti)
    (togisama, 29.01.2009 21:10)
  15. seçimler için göz boyamadır veya değildir burası tartışılır ancak rahat yaşamak yerine, insanca yaşamayı seçtikleri için elbette zorluklarla karşılaşılacaktır. oyundan çekilmemek gerekse bile bazen bu tip davranışlar diğer devletlerin çok rahat hareket etmelerini kısıtlar. herkesi daha dilkatli kılar ki yapılmak istenen de budur. sonuca ulaştıran bir harekettir her ne kadar boktan olsa da...
    (devatate, 29.01.2009 21:11)
  16. şimon peresin tepki göstermemesini acısını çok cekeceğimizin göstergesidir. bu olayın etkilerini yakın bir zamanda çok ağır şekilde ödeyebiliriz. türkiye cumhuriyeti rezil edilmiştir.lütfen ne kadar haklı olsakta haksız duruma düştük.
    (partizane, 29.01.2009 21:11 ~ 03.02.2009 14:49)
  17. skandal değildir. başbakan, kimsenin söyleyemeye cesaret edemediklerini sonuçlarını düşünmeden söylemiştir, adeta kral çıplak demiştir.
    (bkz: sonunu düşünen kahraman olamaz)
    (cybertech, 29.01.2009 21:11)
  18. (bkz: reklam aracı olarak avea mesajları)

- abdullah, peres'e ayar verdim
    - skandal
    (all your base are belong to us, 29.01.2009 21:12 ~ 21:19)
  19. (bkz: screw you guys i m goin home)
    (john locke, 29.01.2009 21:13)
  20. bugüne kadar yaşanan olayların hangisini diplomasi çözmüş kaçına ilaç olmuş anlamakta zorluk çekiyorum. filistinde 3 hafta boyunca sivil, çoluk çocuk, kadın , yaşlı insanların ölmesini diplomasi engelleyebildimi? veya israili durdurabildimi? rte yi hiç ama hiç sevmememe rağmen peresin kışkırtmaları doğrultusunda bu akşam yaptığı çıkışı çok tuttuğumu belirtmeliyim. birisi artık bunlara diplomasinin aslında bir grup kokuşmuş insanın boş palavraları olduğunu bildirmeliydi diplomasi eğer içinizde bir art niyet yok ise işe yarayabilir ama israilin diplomasi adı altında yaptklarınıda unutmamak gerekir. şuanda gerek medyada, basında gerekse sözlükte rte mahalle ağzıyla konuştu bunun bedelleri olacaktır vs zırvalayanlar olacaktır, olsun bu çıkış yapılmalıydı diye düşünüyorum, hiç kimse bir türk başbakanına bu şekilde sesini yükselterek haddini bil tarzı konuşarak ders vermeye çalışamaz.
    (mmmpower, 29.01.2009 21:14)
  21. helal olsun be... delikanlı adammış... mübarek başbakan değil ayarmatik... diye erdoğan'a övgüler dizilmektedir ve bu övgülere bir türlü anlam verilememektedir. niye mi?

çünkü, bu başbakan ve hükümeti değil mi, israil'le milyon dolarlık silah ticareti anlaşması yapan,

çünkü, bu başbakan ve hükümeti değil mi, konya'yı israil savaş pilotlarına açan...

bütün bunlardan sonra kalkmış davos'u terketmiş de, simon peres'e ayar vermiş de, davos'a bir daha katılmazmış da... valla yemezler ya, en azından ben yemem. ama sözlüğe bakınca aynı dolmayı bir kez daha yemeye meraklı çok arkadaş olduğunu görüyorum. ne diyebilinir. afiyet olsun.

ayrıca konuyla alakalı olarak:

(bkz: ırak savaşında akp nin tutumu)

(bkz: lübnan savaşında akp nin tutumu)
    (ugo, 29.01.2009 21:15)
  22. emperyalizme karşı durmadan,

nato'dan çıkmadan,

incirlik üssünü kapatmadan,

halk kitlelerinin sömürüldüğüne aldırmadan,

kendi ülkendeki insanların açlığını umursamadan,

eylem yapan insanların üzerine saldıran polis devletini aşmadan;

peres'e ayar vermen demek, boş teneke çalmaktır!
    (elpinoras, 29.01.2009 21:16)
  23. (bkz: @3047570)
    (robadan, 29.01.2009 21:16)
  24. rte'yi sevmem ama postayı koydu... helal olsun chavez'in yaptığından çok daha etkili bir hareketti. direkt başbakanlar arasında olan gelişme...
    ilerde ne olacak çok merak ediyorum...
    (drugaddiet, 29.01.2009 21:16 ~ 21:17)
  25. türk halkının yüreğinden geçeni ortaya koymasıdır. ne kadar her politikasını beğenmesekte bu davranışı takdire şayandır ve meraklanmayın bunun devamı gelecektir. türkiye tek başına onurlu ve yürekli vatandaşlarıyla emperyalistlere gerek duymadan ayakta duracaktır. bu onlara attığımız ilk tokattır ve devamı da gelecektir.
    (kemoş, 29.01.2009 21:19)
 sayfa  / 14

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil