belki ilginizi çeker
  1. · henry sekiz sene ajax forması giydi
  2. · thierry henry
  3. · paul scholes
  4. · 21 mayıs 2008 chelsea manchester united maçı
gündem
  1. · günün tek cümlelik özeti
  2. · yasaklanması gereken şeyler
  3. · google wave
  4. · 8taş deyip f3n3rbahç3 lafına bozulan ezik fenerli
  5. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  6. · giyotine yolladılar gitmedim
  7. · demokratik sol halk partisi
  8. · anti tobacco
  9. · se una notte d inverno un viaggiatore

29 nisan 2008 manchester united barcelona maçı  

sayfa  / 2
  1. hafta içi chelsea maçında, c. ronaldo'nun ilk 11'de oynatılmadığını düşünürsek önemi daha iyi anlaşılacak maçtır.

ilk maçta barcelona çılgınlar gibi bastırmasına rağmen hem rio ferdinand - wes brown ikilisini hem de kaleci van der sar'ı geçmeyi başaramadı. manchester'ın bir de penaltı kaçırdığını düşünürsek, bugünkü maçın favorisi bellidir.

fakat, barcelona bu sezon geçen senelere göre kötü bir performans sergilese de, ilk maçta messi'nin oynaması bile oyunlarını fena etkiledi. bu nedenle de muhtemelen bu maçta da oynayacak bir messi, sonuca doğrudan etki edebilir.

haftasonu derbide harman kalan seyirci için bulunmaz heyecan fırsatı...
    (şiirbaz, 29.04.2008 17:22)
  2. genel görüş manchester'ın favori olduğunu söylese de islerinin çok zor olduğunu düşündüğüm şampiyonlar ligi yarı final rövanş karşılaşması.barcelona da rafa marquez cezalıyken ilk maçta oynamayan kaptan puyol ilk 11de yerini alacak.manchester da ise chelsea ile oynanan premier league maçında sakatlanan rooney ve vidic in oynaması beklenmiyor.barçanın 90 dakika gol atamaması üzerine bir oyun planı kuramayacaklarına göre manchester'ın fırtına gibi başlamasını bekliyorum.barça, cristiano ronaldo'yu bir şekilde durdurup ilk yarım saatte bir de gol bulursa rahatlıkla turu geçer.iki takımın da bu noktaya kadar hiç maç kaybetmeden geldiğini hatırlatmakta fayda var yani kim elenirse elensin yazık olacak ama kalbim barçadan yana.fm 2008 in bile arch rival olarak gösterdiği barça ve chelsea(her ne kadar bu daha çok mourinho-rijkaard çekişmesinden gelse ve mourinho artık chelsea nin başında olmasa da) finalini izlemek çok zevkli olur.
    (vamos, 29.04.2008 17:49)
  3. dedim, vallahi dedim. top orda scholes'un ayağına gelince dedim vuuur diye, çünkü biliyordum, aynı yerden scholes'la çok atıyordum pes6'da ben de. vurdu, gol oldu. ne diyeyim, ağlamak istiyorum.
    @2378469 kuzene selam*
    (eredhel, 29.04.2008 22:00 ~ 30.04.2008 13:05)
  4. futbol ziyafeti bu olsa gerek. messi mi dersin deco mu dersin, ronaldo mu scholes mu dersin, van der sar mı dersin, son yıllarda izlediğim en iyi maçlardan biri. scholesun golüne diyecek yok zaten tam bir pes 6 golü. yalnız bu kadar güzel maç bu kadar rezil anlatılır, isimleri karıştırmalar mı dersin, saçma sapan yorumlar mı dersin, mute alınıp izlenmesi gerekir maçın. ayrıca messi gol atsın rica ediyoruz. ayrıca barcelona forması altında gözler ronaldinhoyu da aramıyor değil.
    not: len wes brown rahat bırak van der sarı, yakındır sakatlanması.
    (i am a man who walks alone, 29.04.2008 22:34 ~ 22:37)
  5. ilker yasin ilk yarıda "barcelona rakip ceza sahasına uzun ve kısa paslarla giriyor" mealinde bir cümle kurarak futbola aç bünyeleri birkez daha doyurmuştur. ellerinden öpüyorum kendisinin.

bunun yanında 1-0 manu üstünlüğüyle biten ilkyarı rollercoaster gibiydi. 45 dakikanın 46 dakikasında top oyundaydı. öylesine hızlı, öylesine mücadeleciydi. lionel messi birkez daha mest etti izleyenleri. kendisine spiker jargonu kullanıp "mesti" demek istiyorum izninizle. ortadoğu ve balkanların en formda oyuncusu şu anda. kutup yıldızı gibi.

evet kulaklarım ertem şener'i aradı ilk yarı. ondan böyle saçmalıyorum.

ek: maçı sunan beyefendi ama onu aratmamaya çalışıyor. evra'nın 27 kardeşi olduğu bilgisini ertem şener'den sonra o da bu maçta verdi. teşekkür ediyorum.
    (sycrone one, 29.04.2008 22:35)
  6. spikerlerin inatla isimleri yanlış söyleyip birde çaktırmamaya çalıştıkları maç.ilk yarıda bir pozisyonda ferdinand dedikten sonra ingiliz rejisi sanki inadına pozisyondaki kişinin brown olduğunu gösterdi.daha sonra bir süre sessizlik oldu.ulan insan bi özür dilerim brown muş der. ufak çocuklar gibi hatalarını çaktırmamaya çalışıyorlar.bi pozisyonda da nani ye c.ronaldo dedikten sonra nani yi görünce spiker cümleyi başka yere bağladı.hani çok önemli değil ama göze çarpıyor.he bide ilker yasin daha maçın başında bir gaf daha yapmıştı.

- gollü beraberliklerden başka her türlü beraberlikte barcelona çıkıyor. (bkz: ilker yasin)
    (mirhat, 29.04.2008 22:53 ~ 01.05.2008 12:52)
  7. izledikten sonra lig tv üyeliğini iptal ettirecek, "lan bu adamların oynadıkları futbolsa bizim denyolar misket oynuyor" dedirtecek maç.
    (hansvoralberg, 29.04.2008 23:02)
  8. 1-0 sonuçlanmış maçtır.. manchester united finalde..
    (rotario, 29.04.2008 23:35)
  9. o değil de acaba ispanya'da rijkaard için "17.8 yaşındaki bojan'ı kurtarıcı diye oyuna aldı. çocuğun kariyerini mi bitireceksin be adam?" diye eleştiri yapacaklar mı onu çok merak ediyorum. zira aynı şey bizim başımıza gelmiş olsa genç semih ya da wonderkid sabri için böyle söylerdi spor yazarı abilerimiz.
    (bohemian, 29.04.2008 23:41)
  10. barcelonanın 1-0 yenilgisiyle sonuçlanan ve barcelonanın elenmesine sebep olan bu nedenden dolayı barcelonada yaprak dökümünün başlayacağı iddia edilen maç..
    (elm sokağı nda freddy i arayan adam, 29.04.2008 23:41)
  11. sadece küçük takımlar değil,büyük takımlar da kapanıp savunma yapıp maç kazanabilir,turu geçebilir dedirten maç olmuştur.
    scholes kaç yıldır manchester da bu adam hakkaten önemli bir topçu hucuma dönük orta saha olayının ada da ki son dönemdeki başlangıcı aslen bu adam.saygı duyulması gerekmekte.

bir ekleme daha yapayım büyük ihtimal riijkard artık barcelona defterini kapatır gibi geliyor.yerine şu anda barcelona alt yapısında görevde bulunan guardiola gelir ise hiç şaşmam.
    (joeninmemeucu, 29.04.2008 23:46 ~ 23:47)
  12. iki ingiliz takımın finalde karşılacağını bize garanti eden maç.
    o değil de chelsea denilen takım liverpool'u utanmadan elerse...düşünmek bile istemiyorum
    hatta bunlar hem prömiyer lig hem de şampiyonlar ligi şampiyonu olursa "futbolun tanrılarının allah cezasını versin" der, efkarlanırım. belki de elbiselerimi çıkarıp sokakta koşturur bir yandan da "we are the champions" diye bağırırım. tanrım sen futbolu koru, şu aklıma da mukayet ol...
    (setheleh, 29.04.2008 23:50)
  13. bercelona'nın 4-4-2-3 kombinasyonu ile sahaya çıkması yüzüden kaybettiği maçtır.
    (bkz: ilker yasin)
    (eazy, 29.04.2008 23:53)
  14. (hayalet, 29.04.2008 23:54)
  15. ilker yasin'e rağmen 90 dakikası zevkle ve heyecanla izlenen ama barcelona takımında messi'ye ayak uydurabilecek bir tane daha -gününde- futbolcu olmadığından manchester united'ın turu geçtiği maç.
    (vedder, 30.04.2008 00:06)
  16. sir ilker yasin'in henry'nin 8 yıl ajax'ta top koşturduğunu iddia ettiği maçtır.

seviyoruz seni ilker abi...
    (therion, 30.04.2008 00:08)
  17. çok doluyum sözlük, çok. ilk önce, pes6'da, kuzenimle yaptığımız barcelona - manchester united karşılaşmaları aklıma geldi. ben barcelona ile oynardım, ve paul scholes'un attığı o gollerden az yemedim. gol ne kadar güzel olsa da, izlerken zevk alsam da, boğazıma bir şeyler düğümlendi. hemen kuzenimi aradım golden sonra. "top scholes'a gelince oradan atar o!" diye gayri ihtiyarı bağırarak a ve d tuşlarına canhıraş basmaya çalıştığımı aktardım. her şeye rağmen barcelona'nın turu geçeceğine inandığımı söyledim romantik bir etkiyle.

180 dakika boyunca bir tek gol atamayan barcelona'nın elendiği maç olmuştur. belki de iyi olmuştur(açıklamaya çalışacağım) barcelona'nın kendisin yakışan kalitede bir santrafora ihtiyacı olduğunu ve takımın boy ortalamasının en azından kanatlardan yapılacak atakların inandırıcılığını ve rakip takım üzerindeki psikolojik etkisini engellemeyecek derecede arttırılması gerektiğini gözler önüne sermiştir.

iyi mi olmuştur? bence, her şeye rağmen olmuştur. frank rijkaard gidecek ve barcelona yeniden yapılanma sürecine girerek özlenen kadroyu kuracaktır. öte yandan manchester united şampiyonlar ligini kazanırsa büyük olasılıkla alex ferguson 22 yıllık görevini bırakacak ve manu da, kadro bakımından olmasa da yeni bir yapılanmaya gidecektir. 2008-2009 sezonu yeni heyecanlara, beklentilere yelken açacaktır.
    (ornitrin, 30.04.2008 00:13)
  18. klasik olacak ama türk futbolunun ve türk futbolcusunun ders alması gereken maçtır.

avrupa'nın pas isabet yüzdesi en yüksek iki takımının mücadelesinde savunmayı çok iyi yapan ve bulduğu herhangi bir fırsatı değerlendiren takım alacaktı maçı.maç dengede başladı ve manchester golü attıktan sonra doğal olarak en iyi yapabildiği şey olan savunma futbolunu uygulamaya başladı.bu asla bilinçsizce yapılmış bir savunma değildi ve akıllarından da topu kaptıkları zaman hücum etmeyi hiç çıkarmadılar.

bu durum barça nın daha çok topla oynamasına sebep oldu ve ilk yarı barça yı karşı kaleye götüren adam messi idi.eto'nun etkisiz kalması hücumda barça'yı hep bir adam eksik oynattı ve bu durum zaten çok iyi savunma yapan manchester'in ekmeğine yağ sürdü.nadir bulduğu bir kaç pozisyonu da değerlendiremeyen barça iyi oynadığı bir maçta en azından beraberliği hak etmesine rağmen mağlup ayrıldı.

herşeyden önce devir artık atanın değil yemeyenin başarılı olduğu bir devir.yani top rakibe geçtiği zaman forvetlerin ve amf lerin dahil takım halinde topun arkasına geçip alan daraltacaksın ve kademe anlayışın çok iyi olacak.topu kaptığın an ise takım halinde çok hızlı bir şekilde rakip savunma yerleşmeden hücuma çıkacaksın çünkü yerleşmiş savunmaya gol atmak her zaman daha zordur. manchester united ve ingiliz takımları bunu çok iyi başardığı için son yıllarda avrupa'da hep başarılılar ve kupa bu sene de ingiltere'ye gitti.zaten dikkat edilirse 2005 yılından beri her sene bir ingiliz takımı final oynuyor ve bu asla tesadüf değil.bugün liverpool,chelsea,arsenal ve manchester united birbirine çok benzer futbol oynuyorlar.ayrıca tempoları 90 dakika boyunca hiç düşmüyor ve en hızlı şekilde kaleye gitmeyi düşünüyorlar(savunma oyuncuları dahil)
    (minpietro, 30.04.2008 00:15 ~ 00:16)
  19. barcelona oynadı manchester geçti düşüncesine katılmadığım maç. zira futbol sadece atak yapmak demek değildir. barcelona oynadı manchester kazandı tarifi manchester united'ı aciz bir takım konumuna koymaktadır ki yanlıştır. manchester united acizliğinden dolayı savunma yapmamış oyun yapısı gereği savunma ağırlıklı oynamıştır. kaldı ki barcelona'nın bu tür maçlarda galibiyet aldığını hatırlamıyorum ben bu sezon. betis aynı taktikle barcelona'yı 3-1 yenmişti. real madrid de benzer bir oyun anlayışıyla barcelona'yı yenmişti. şimdi barcelona'nın önceki maçlarını da dikkate alarak baktığımızda beceriksizlik tamamen barcelona'da görünüyor.

olayı bir de takımların oynadıkları sistemin hakkını vermeleri bakımından inceleyelim. manchester united 4'lü savunma ve önlerinde 2 defansif orta saha ile savunma ağırlıklı oynayacağını göstermiş. tek forvet tevez ise bilindik forvet tipinden çok uzakta orta sahada pres yapan kanattan orta açan forvet gibi oynuyor. kısacası manchester united bariz kontra atak futboluna yatmış. amaç gol yemeden bir gol bulmak. öyle de oluyor. oyun manchester united'ın istediği gibi oluyor. barcelona'yı üstüne çekiyor sürekli manchester ve uzun toplarla nanni ve ronaldo'nun süratinden yararlanıp gol arıyor. manchester'in bu amacını gerçekleştirdiği gerçek.

bir de barcelona'nın oyun anlayışına bakalım. orta saha'da deco ve iniesta gibi iki ofansif ağırlıklı futbolcu, messi gibi bir kanatımsı forvet ve eto'o gibi bir forvet var sahada. amaç deplasmanda mutlak gol atmak. fakat eto'o pozisyona giremiyor. barcelona organize atak geliştirmekten çok kaleyi gördüğü yerden şut çekmeye çalışıyor ya da messi'nin bireysel yetenekleriyle gol arıyor. sonrası ise daha da komedi. bojan, henry, messi, gudjhonsen... hepsi aynı anda sahada. amaç zambrotta veya puyol'un şişirdiği toplarla gol atmak. kimse kusura bakmasın ama 4 forvetle oynamak ofansif oynamak demek değildir. eğer bu 4 forvete orta açacak ya da top taşıyacak oyuncu yoksa 4 forvet ne yapsın. tek amacı deplasmanda gol atmak olan barcelona amacına ulaşamıyor.

bunlara rağmen manchester united oynamadı, barcelona oynadı demek biraz ağır bir eleştiri olmuyor mu? futbol sadece topla gösteri yapıp habire atak yapmak mıdır? defansif oynayan takımın oynadığı futbol değil midir?

ne olursa olsun bugün barcelona yine futbolcuları arasındaki anlaşmazlıkların kurbanı oldu bence. messi sahada barcelona adına en çok didinen futbolcuydu ama o da tek başına bir yere kadar ama...
    (fakespeare, 30.04.2008 00:16)
  20. ilk maçta* barcelonados santos'u manchester yedek kulübesine koyacak kadar futbol bilgisine sahip olduğuna bakmadan manchester united'ı defansif oynatıyor diye alex ferguson'u eleştirme gafletinde bulunan ilker yasine kapak olmuştur.
    (louis cypher, 30.04.2008 00:30)
  21. çok fazla pozisyon olmamasına rağmen son zamanlarda izlediğim en çekişmeli maçlardan biriydi.ayrıca messi'nin de gözümüzün pasını sildiği maç olmuştur fakat benim gözüme takılan futbolcu park ji sung'dur.güzel maçtı vesselam.
    (mutitoyo, 30.04.2008 00:37)
  22. bu maç üzerine doğru yorum yapılabileceğini düşünmüyorum. çünkü sahada çok kötü morale sahip, dizilişine sadık kalamayan, neredeyse belirli bir taktiği olmayan bir barça vardı. manchester united ise ilk maçta kendini riske atmamış ve deplasmanda yenebileceği barça'yı old trafford'a bırakmıştı. sir alex ferguson maçın başında yüklenip gol bulup daha sonra ani akınlar arayacak bir taktiğe sahip kurmuştu takımını ve bunu yaptı da. golün erken gelmesi topu barça oynuyor gibi gösterse de manu'nun taktiği tıkır tıkır işledi. messi'nin çok büyük yetenek olduğu tartışılmaz ama bence hala savruk ve olgunlaşması lazım. christiano ronaldoise o aşamayı geçtiği için ne istediğini ve ne yapması gerektiğini daha iyi bilen tecrübeli bu nedenel messi'den daha etkili bir oyuncu bence.

değinmek istediğim bir diğer nokta şampiyonlar ligi yayınlarının artık star tv'de değil başka bir kanalda yer almasıdır. kötü ve kulak tırmalayan bir ses tonuna sahip emre tilev'in bir de gereksiz yorumlar yapması, yanlış bilgiler vermesi, ercan tanervari tonlamalar kullanmaya çalışması beni çileden çıkardı. ilker yasin'in zaten nasıl trt'den yetişmiş, nasıl bu kadar önemli bir yere gelmiş bir anlatıcı olduğunu kavrayamıyorum bile. bir ara maçın sesini tamamen kıstım izleyebilmek için. açık konuşmak gerekirse ilker yasin, emre tilev, ertem şener, sabri ugan gibi isimler maç anlatırken beni yoruyor ve rahatsız ediyor. mantığım bu kadar kötü ses tonuna ve anlatıma sahip insanların nasıl bu kadar önemli ve izlenen bir yayını sunabildiğini almıyor? ciddi anlamda bu kişilere dur demek için internet üzerinden kampanya yürütmeyi düşünüyorum. çok geniş çevrelere ulaşacağı ve büyük destek alacağına da eminim.
    (minero, 30.04.2008 00:54)
  23. c. ronaldo'nun oynamadığı maç değil oynatılmadığı maç olmuştur. kim ne derse desin hak eden taraf kazanmadı veya tur atlamadı. gol atmayı düşünen ve gol yememeyi düşünen tarafların karşılıklı mücadelesine tanık olduk iki maç sonucunda. sir alex ferguson'un rijkard'a karşı olan tartışılmaz taktik dehalığı, man. united beceriksizliğini bertaraf etmiş oldu.

iki toptan daha fazla yapamayan man. united takımı sadece barcelona takımına önlem almak zorunda kaldı. kontratak yapmayı bile becermediler. bir de ne zamandan beri iyi savunma yapmak iyi top oynamak anlamına geliyor çözemedim. karşı tarafı oynatmamak bir taktiktir; yeterli kadronuz yoktur mücadele ederek daha fazla koşarak, topa basarak bunu uygulayabilirsiniz. ancak bu oyunu şampiyonlar ligi finaline çıkmak için kullanırsanız gülerler adama. yani barcelona top oynadı, man. united geriye yaslanarak atakları savuşturdu ama turu geçen united oldu. olan futbola oldu. bu örnekleri- yunanistan, isviçre- gören tüm takımlar başarılı olmak için bunu uygulamaya çalışıyorlar. bu gidişle biz daha çok böyle can sıkıcı maçlar izleyeceğiz.
    (jugador, 30.04.2008 12:54)
  24. bir bayern münchen taraftarı olarak sevdindiğim maçtır.. hatta kupayı hak etse de etmese de manchester united kazanmalı ki süper kupada bayern münchen ile karşılaşsın 99 yılındaki şampiyonlar ligi finalinin intikamı alınsın. belki çok şey istiyorum ama insanoğluyuz isteklerimiz bitmez.. şimdi gözler rusya'daki zenit maçında..
    (korialstrasz, 30.04.2008 12:59)
  25. barcelona'nın organize ataklar geliştirdiği halde bir türlü kaleye şut çekememesinden dolayı, birazda bala göte sayılacak bir golle elendiği karşılaşmadır. gerçi bu düzeyde bir maçta kimsenin bariz bir üstünlük sağlaması beklenemez, o da ayrı bir konudur. ayrıca barcelona takımının teknik direktörünün bile "messi yorulmadan gol bulmam lazım" mantığı koskoca katalan ekibinin bir kişiylemi döndüğü sorusunu akıllara getirmektedir. çelişkidir, yazıktır, ayıptır.
    (bahtsizdevevekutupayisi, 30.04.2008 13:22)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil