belki ilginizi çeker
  1. · itü sözlük yazarlarının seçim tahminleri
gündem
  1. · sözlük yazarlarının itirafları
  2. · annelerin yakışıklı anlayışı
  3. · ahmet kaya
  4. · rasim ozan kütahyalı
  5. · günün tek şarkılık özeti
  6. · yatmadan önce dinlenen son şarkı
  7. · 2012
  8. · reşat çalışlar
  9. · yeterince yakışıklı zengin nazik iyi sevişen erkek

29 mart 2009 yerel seçim tahminleri  

sayfa  / 2
  1. (bkz: 29 mart 2009 yerel seçim sonuçları)
    (nett, 24.03.2009 19:38)
  2. türkiye geneli

akp: %70
    chp: %17
    mhp: %13

edit: bende hoşnut değilim bu durumdan ama napayım eksi verip durmayın!!
    (cingoz1137, 24.03.2009 19:50 ~ 20:04)
  3. tahminler
    adana büyükşehir : aytaç durak (mhp)
    adana, seyhan : azim öztürk (akp)
    adana, çukurova : yıldıray arıkan (chp)
    adana, yüreğir : mahmut çelikcan (akp)

temenni edilen,
    adana büyükşehir : ümit özgümüş (chp)
    adana, seyhan : azim öztürk (akp)
    adana, çukurova : adem atılgan (dsp)
    adana, yüreğir : turgay develi (chp)
    (mart, 25.03.2009 05:54)
  4. sonuçlar ne olursa olsun koltuğunu bırakmayacak tek kişi deniz baykaldır.
    (godhatesusall, 25.03.2009 09:04)
  5. tahminler;
    bursa büyükşehir:recep altepe (ak partisi) veya sena kaleli (chp)
    bursa nilüfer bld.:mustafa bozbey (chp)
    bursa yıldırım bld.:cüneyt karlık (mhp)
    (babamındavulu, 25.03.2009 11:28)
  6. ankara;
    mhp %36
    akp %31
    chp %29
    diğer %4

çankaya belediyesi - bülent tanık (chp)

türkiye geneli;

akp %40-42
    chp % 30-31
    mhp %12-15
    dsp %3
    dtp %5-7
    sp %1-3
    diğer %5-7
    (evilspirit, 25.03.2009 12:19 ~ 12:22)
  7. %41 akp
    %30 chp
    %12 mhp
    %7 dtp
    her halükarda halkın götüne giren şemsiye, paha biçilemez
    geri kalan herşey için diğer yerel seçimler..
    (tomb raider, 25.03.2009 13:12 ~ 13:12)
  8. türkiye geneli:

%48 akp
    %23 chp
    %14 mhp
    %5 dtp
    %4 sp

ankara:

%35 mansur yavaş
    %34 melih gökçek
    %29 murat karayalçın

istanbul:

%44 topbaş
    %34 kılıçdaroğlu

diyarbakır: osman baydemir
    adana: aytaç durak

trabzon - eskişehir: akp
    izmir: chp

sadece tahmindir. (duygusallıkla veya yazarın siyasi görüşleri ile bir alakası yoktur)
    (şehzade mustafa, 25.03.2009 13:24 ~ 26.03.2009 10:21)
  9. adana'da akp'nin kazanamayacağına neredeyse kesin gözle bakıyor ve mutlu oluyorum.

diğer iller içinse maalesef tahminlerim:

istanbul: kadir topbaş
    ankara: melih gökçek
    (whothehell, 25.03.2009 13:28 ~ 13:28)
  10. (bkz: @3253534)
    (allegra, 25.03.2009 13:29 ~ 13:30)
  11. onu bunu bilmem de güdül'de yine akpli hüseyin erdoğan kazanır. adam oğlunun düğünü olduğunda o kadar adamı güdül'den ankara'ya getirmiş, düğün sonrası geri götürmüştü.
    (yeşil başlı gövel ördek, 25.03.2009 13:33)
  12. maalesef yine değişen bir şey olmayacak.

pötürce mahallesi: ihsan tomrukoğlu
    alçakevler mahallesi: hasan kocatüfek
    hadi bey mahallesi: hamit öncül

bu kafayla daha çok görürüz bu isimleri başımızda.
    (ali kamber, 25.03.2009 13:53)
  13. tahminlerime göre yine akp'li aslan parçalarının midibüsler dolusu taşıyarak getirdiği kadınlar, bacılarımız, sabah 09.00 itibarıyla seçim sandıkları önünde ve tip lise merdivenlerinde yığılmalara ve izdihama neden olacak. dolayısıyla, adetim olduğu üzere, saat 16.00 sularında telaşsız ama kararlı bir tempoyla sandık ortamlarına akarım diye tahmin ediyorum. bizim sokaktaki korsan cd'cinin geçen seçimde muhtar adaylığından eli boş dönen sırça bıyık amcasının bu kez belediye meclisine oynadığı yönünde aldığım duyumlardan yola çıkarak, işbu ibişin de yine beni okulun kapısında karşılayıp elindeki listeleri sallaya sallaya zaten seyrekleşmeye başlamış beyin hücrelerimi sinkaf edeceğini tahmin ediyorum. buna karşı bir önlem ne yazık ki henüz geliştirebilmiş değilim. son olarak, sandık kurulundaki başımın tatlı belası terminatör ruhlu ablanın bu sene de yine görevi başında olacağını, yılmaz bir vazife bilinciyle, beni donuma kadar mürekkep içinde bırakmak için elinden geleni ardına koymayacağını tahmin ediyorum.
    (tembel, 25.03.2009 14:31)
  14. belediye tahminleri, ilgili bölgedeki arkadaşlardan edindiğim izlenim üzerine yazılmıştır.

gaziantep : akp (asım güzelbey) hasan celal çok güzel, ohhşş
    eskişehir : dsp (yılmaz büyükerşen) alternatif aratmıyor bile
    adana : mhp (aytaç durak) adana'nın gökçek'i
    trabzon : chp (volkan canalioğlu) kolbastı havası
    şanlıurfa : sp (ahmet eşref fakıbaba) 7ler haddini bilecek, ceket kazanamayacak
    izmir : chp (aziz kocaoğlu) bi nevi liverpool

ankara : kim çıkarsa çıksın sürpriz olmayacak, 1. ile 2. arasında en fazla %3 fark olur
    istanbul : kadir topbaş önde görünüyor ama seçmen ona, oy pusulasından yaptım al diyebilir.

akp belediye sayısı olarak 2004 ün altında kalacaktır.

türkiye geneli : akp 40 lara geriler ama çokta düşmez, chp 24 - 30 arası bir noktaya gelir. mhp 15 - 18, sp %6, dtp %6

istatistiki hata payı : +- 10 (yuh)
    (stewie griffin, 25.03.2009 14:39 ~ 15:08)
  15. büyükşehirlerde mevcut durumda sadece adana'da değişiklik olacaktır.orada da başkan değişmeyecek sadece partisi değişmiş olacaktır.yani eski tas eski hamamdüzeni devam edecektir.
    (langara, 25.03.2009 15:04)
  16. 1. herkes "vallahi ben oy vermedim nasıl geçti bunlar %40 ları yine" diyecek, ama her iki kişiden birinin vereceği oyla akp yine birinci çıkacak. yalancılar kervanına verdiği oyları inkar eden yenileri eklenecek. yani hem mahçup olacak hem de oy verecekler... neden acaba?
    2. "durmak yok yola devam" diyecek olan iki kişiden biri, hangi yola devam ettiklerini anlayamayacak, varınca da inmek isteyecekler (çok geç, yazık ! )
    3. "marka belediyeler" ve "sen .... sın büyük düşün" sloganlarının çok iyi sloganlar olduğu konuşulacak, ama aslında, sağ-sol görüş ayrılığının sandığa yansıdığı gerçeği yine görmezden gelinecek. sağ oylar akp de sağ olmayan oylar (sol demedim buraya dikkat) chp de toplanacak ve bir tür sidik yarışı sonucu açıklanacak..
    4. büyükşehir belediye başkanları aynı kalacak
    5.deniz baykal % 20 altına bile düşse, başarılı olduğunu iddia edecek ve o da durmadan yola devam edecek
    6. kemal kılıçdaroğlu'nun chp, mansur yavaş'ın da mhp liderlikleri için adı geçmeye başlayacak (ama fıss)
    7. her şey eski tas eski hamam devam edecek..
    8. herkes seçim sonrası "ben demiştim" diyecek

nacizane sayısal tahminlerime gelince;

dsp: 3.5
    diğer: 4
    dtp: 4.5
    sp: 7
    mhp: 14
    chp: 25
    akp: 42

ben ister miyim böyle olsun, ama napalım be sözlük... en azından sona yazdım kendilerini...
    (isparoz, 25.03.2009 15:25 ~ 27.03.2009 15:54)
  17. akp: 39
    chp: 27
    mhp: 16
    dtp: 5
    sp: 5
    dp: 2.5
    dsp: 2
    diğer: 4
    (mordevrim, 25.03.2009 21:55)
  18. kararsız seçmen sayısından dolayı 9 nisan'a devredecektir. lan cidden oy kullansanıza siz de.
    (5iyah, 25.03.2009 22:16)
  19. diyarbakır: osman baydemir
    bağlar: yüksel baran
    sur: abdullah demirbaş
    kayapınar: zülküf karatekin
    yenişehir: selim kurbanoğlu
    silvan: fadıl erdede
    bismil: cemile eminoğlu
    ergani: fesih yalçın
    lice: fikriye aytin
    hazro: hüseyin incel

şimdilik diyarbakır ilçelerinde seçilmesi kuvvetle muhtemel adayları belirttik. yarın yeni bir il yeni bir tahmin. amedian diyarbakırdan bildirdi.

edit: hazro tahimini aricindekiler, büyük bir fark ile tutmuştur. kendimi tebrik ediyorum.
    (amedian, 25.03.2009 22:37 ~ 30.03.2009 01:15)
  20. muğlada chp'nin yüksek ihtimalle kazanacaktır ve 5-8 arası ilçelerinde de kazanacaktır tahminimce.
    (sturridge, 25.03.2009 22:54)
  21. istanbul : akp(kadir topbaş) %51.4 , chp(kemal kılıçdaroğlu) %34.7

ankara : akp(i.melih gökçek) % 35.1 , mhp(mansur yavaş) %31.4, chp(murat karayalçın) %29,8

izmir : chp(aziz kocaoğlu) %54.2 , akp(taha aksoy) %31,3

eskişehir : dsp(yılmaz büyükerşen) % 61, akp(hasan gönen) % 23.1

mersin : chp(macit özcan) % 36.3, mhp(mahmut tat) %32, akp(mustafa eyiceoğlu) %26.7

adana : mhp (aytaç durak) %36.5, akp(mehmet ali bilici) %29

diyarbakır : dtp (osman baydemir) %36.7, akp(kutbettin kuzu) %33.1

karabük* : mhp(rafet vergili) % 32,3, dp(dursun altıparmak) %29.1, akp(hüseyin erer) %23, chp(enver tümen) %7.2

sistem : 4 5 6 misli: 1

toplam kazanç* : akp : %42-43, chp %29, mhp %15

verilen rakamlarda ondalık kısım tahmin, küsüratlı kısım sallamadır. rakamların toplamı %100'ü bulmuyor diye gelen olursa kalbini kırarım. ilk 2 ve ilk 3 tahmin edilmiştir.

not : tahminci burada duygularını ortaya koymamıştır.
    (dünyayı kurcalayan adam, 26.03.2009 00:45)
  22. bizim mahalle de önemli 3 aday var.

eski muhtar sıtkı dayı: çok çalıştı. muhtarlık binasını saraya çevirdi. ikametgah çıkarırken hiç sorun çıkarmadı.çoğu zaman yerinde durmuyor ama sempatik lider havası var.

ismini bilmediğim kadın aday: sabah programlarının da oluşturduğu feminen hava ile bayanlar arasında oldukça popüler. annemin misafir olduğu evlerde yaptığı anketler de hep o birinci.

30 yıllık memur raif bey: kibar bir havası var. evleri tek tek dolaşıyor. bir çok vaadi var.seçilirse mahalleye çocuk parkından tutun da çeşmeye kadar yapacak. ama yine de bizim mahallede işi zor gibi görünüyor.

sonuç olarak benim tahminim: eski muhtar sıtkı dayı %37, ismini bilmediğim kadın aday %30, otuz yıllık memur raif bey %15

edit:sıtkı dayı muhtar oldu gözümüz aydın.
    (ysf, 26.03.2009 00:57 ~ 01.04.2009 20:27)
  23. tahminden çok içimden geçendir, tabii olasılıklar dahilinde, yoksa gidip de kayseri'yi chp yapacak değilim, çünkü imkansıza yakın olduğunu biliyorum;

chp'nin alması muhtemel ve almasını dilediğim iller şöyle;

ankara
    izmir
    mersin
    trabzon
    muğla
    kırklareli
    tekirdağ
    edirne
    kars
    tunceli
    bursa (evet, zor ama imkansız değil.)
    aydın (o kargaşada aradan sıyrılabilir mi acaba?)

buraya desteklediğim kılıçdaroğlu'nu da yazmak isterdim fakat, onun çok zor olduğunu düşünüyorum maalesef.

mhp'nin alması muhtemel iller:

ankara (ona da razıyım, gökçek gitsin yeter ki.)
    adana

saadet:

şanlıurfa
    erzurum

dtp de güneydoğu'da varlık gösterir ve gerisi akp'nin olur.
    tabloya şöyle bir baktım da çok pembe oldu.

çoğunda yanıldığıma eminim şimdiden.
    (bimekan, 26.03.2009 12:47)
  24. 30 mart sabahı gerçek sonuçları alınacak tahminlerdir.
    rafinevinterize nin tahminleri: istanbul akp,ankara chp,kocaeli chp,derince chp,adana mhp,malatya saadet
    (rafinevinterize, 26.03.2009 17:15)
  25. 29 mart yerel seçimlerine ilişkin tahminlerdir. akp üzerinden gidecek olursak,

istanbul -- akp almakla birlikte chp de %35-40 bandında oy alacak.

ankara -- 1994 istanbul'una benzer bir tablo var, üç adayın da şansı aşağı yukarı eşit. mansur yavaş'ın arayı hızla kapattığı, karayalçın'ın da yukarıya doğru hareketlendiği söyleniyor.

izmir -- açık ara chp

kocaeli -- merkezde chp, varoşlarda akp önde. sirmen nedeniyle chp bir adım önde gözükse de, büyükşehir sınırlarının genişletilmesi nedeniyle varoş oylarının akp'ye seçim kazandırması da olası.

trabzon -- chp, volkan canalioğlu'nun kentteki popülaritesi nedeniyle oldukça avantajlı. akp'nin, trabzon'da pek bilinen bir isim olmayan bürokrat orhan gümrükçüoğlu'nu aday göstermesi kötü bir tercih oldu.

ilçeler düzeyinde bakarsak, kartal/sarıyer ve maltepe'de chp önde gözüküyor. sultanbeyli'de de chp'nin kadiri tarikatının desteğini aldığını biliyoruz, dolayısıyla cemaatin 10 bin civarında oyunun blok olarak chp'ye gitmesi sultanbeyli'yi chp'ye getirebilir.

beşiktaş'ta akp adayının beşiktaş yönetiminin desteğini aldığı biliniyor. beşiktaş eski belediye başkanı ayfer atay'ın dsp'den aday olması, sol oyları ister istemez bölecek. akp, bu bölünmüşlüğün arasından kadın adayı sibel çarmıklı sıyrılmaya çalışacak.

durum aşağı yukarı böyle sözlük.
    (kaltwinter, 26.03.2009 17:23)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil