29 ağustos 2007 anderlecht fenerbahçe maçı   

sayfa  / 3
adana çık aradan

1. aynı zamanda star tv'den de yayınlanacak maç.
    (zoma, 26.08.2007 19:04)
  2. bizi d smart illetinden kurtardığı için trt 1'e sonsuz teşekkürler ilettiğimiz, fenerbahçemizin güzel bir skorla kazanmasını temenni ettiğim maçtır.
    (azimlii, 26.08.2007 19:12)
  3. kaleyi volkan -jöleli saç- demirel'in koruyacağı şampiyonlar ligi 3 ön eleme turu ikinci maçıdır. serdar kulbilge formunun zirvesinde sakat olduğu için sadece bu maç için değil ameliyat olursa uzun bir süre daha kaleyi koruyamayacak. bu üzücü sakatlık haberinin aksine sevindirici diğer sakatlık ise deivid de souza'nın da bu maçta olmayacak olmasıdır.

kezman yine oynayacak. son vuruşlarını iyi yaparsa bir daha ıslıklanmaz. zico sabiti, genç semih'i yine görmeyecek. belki kötü giderse ki bu sefer inanıyorum iyi bir maç çıkaracağız. ancak en büyük dikkati edu-lugano ikilisine çekmek istiyorum, gereksiz sertlik yapıp alacakları kartlarla takımı zor durumlara düşürmezlerse tur gelecektir.

trt'nin maçı yayınlaması güzel. akabinde d smart denen para gözlü dijital alçağın maçı star'a alarak şirin gözükmeye çalışması rezilliğin dik alasıdır. buradan yüzlerine tükürüyorum. okay karacan'a anlattırsalar maçı yine de izlemem. ne olursa olsun ömer üründül'ün yorumları bu kez severek dinlemeye çalışacağım. gerçi yine kollektif futbol gerekleri diyecek yine bloklar arası diyecek ama napalım.

umarım sahada laubali futbolcu görmeyiz. burada yazar volkan demirel, mateja kezman, alex de souza, deniz barış, edu dracena, alfredo lugano'ya sesleniyor. go tümer go diyorum
    (dereotundannefretederim, 27.08.2007 21:46)
  4. fenerbahçe'nin geçen sezon oynadığı bütün zor maçlarda (derbiler, uefa'da oynanan deplasman maçları) iyi oynadığını düşünürsek, şansının yüksek olduğu maçtır.

edit: volkan'ı unuttum lan. pardon, şanslı taraf anderlecht.

maç sonrası edit: göt olmamı sağlayan volkan'a teşekkürler. ilk kez göt olurken bu kadar zevk aldım.
    (zoma, 27.08.2007 22:00 ~ 29.08.2007 23:50)
  5. brüksel'deki constant vanden stock stadında oynanacak olan karşılaşmayı isviçreli massimo busacca yönetecekmiş.
    (jack nicholson, 28.08.2007 00:03)
  6. fenerbahçe'de zico eğer akıllı bir kadro çıkarırsa - ki zor - turun rahat geçileceği maçtır.

anderlecht'in turu atlamak için gol bulması lazım. ancak anderlecht'in hücum gücü oldukça zayıf. hava toplarında etkili adamları yok, defanslarıyla duran toplardan gol bulabilirler. onun haricinde gol bulmalarını zor görüyorum. tabi fenerbahçe zico geldiğinden beri golün üstüne yatmayı çok benimsedi. 1-0 üstüne yatarsak yanarız. ayrıca kalede volkan demirel var bu da uzaktan etkili vuruşların volkan'ın kontrolünde direğe çarpabileceğini gösterir.

zico'nun akıllı kadrosuna gelince bir kere tümer oynamamalı. lig başladığından beri kötü görüntü çizen tümer'in yerinde aslında bence roberto carlos olmalı defansın solunda de wederson. aslında tümer'in yerinde demek de yanlış. 4-3-2-1 sistemi var kafamda. 4lü defansın önünde aurelio-deniz-carlos olsa, forvet ardında alex ve deivid. deivid de sanırım sakatmış. işte orada kilit isim ali bilgin. gaziantep maçında çok koştu, çok mücadele etti. bence deivid oynamazsa ali bilgin oynasın böylece takım savunmasına yardımcı olur. forvette de kezman olsun hadi.

zico bu yazdıklarımdan tamamen bambaşka bir kadro ile bizi selamlayacak maalesef.

çok "bence şöyle olsun" tadında bir giri oldu ben bi fm oynayıp bastırayım kendimi...
    (talen, 28.08.2007 00:11)
  7. (bkz: @1833878) deki bilgiler ışığında trt'nin yayınlayacağı maçtır. işin ilginç kısmı star tv'nin maçı trt verince, bir an da reklamlar girip, maç star tv'de yayınlanacak demesidir. (d smart yalan oldu bir anda başkası verince) benim tercihim ertem şener gibi kezman'ın dedesinin tornacı olduğundan bahsedecek bir adamı dinlemek yerine, trt olacaktır, aynı zamanda sevmiyorum kardeşim bu üç kağıtçı kartel medyayı.

fenerbahçe'ye gelecek olursak, gönül ister ki turu geçsin. ancak arjantin'den, ingiltere'ye 9 lig izlerim her sene, henüz dünyada fenerbahçe tarzı bir futbol oynayan takım göremedim. ha tek forvet oynarsın anlarım da, tek forvet oynayan takımların hiç birinde, hayatında tek forvet oynanamamış bir topçu, tek başına tüm defans ile mücadale etmiyor. bunun yerine gelişmiş liglerin takımları 30 metre de - hatta daha bile az - futbol oynayarak, bu tev forveti sağ-sol kanat artı orta saha ile destekliyorlar, oldu mu sana en azından 5 forvet. tabi bunu yapmak için iti gibi koşmak, mücadele etmek lazım. aurelio sakat denilip oynatılmayacak, tümer sol açık niyetine oynatılıp ortada oynayacak, deniz desen bir şey demiyorum, sağ açık deivid de souza, ileri uç mateja kezman, maestro da ruhsuz alex de souza. hani deseler, deivid'dir, deniz'dir, edu'dur, kezman'dır, futbolu bilmeyen veya unutanları yollayacağız, zico'yu kovup bir teknik direktörgetireceğiz, vallahi turu geçmesin fenerbahçe derim, ancak bunlar olmayacağına göre inşallah geçer.
    (1925, 29.08.2007 10:20)
  8. fenerbahçe'nin ilk yarıda mutlaka gol bulması gereken, zannımca da muhtemelen bulacağı karşılaşma olacak. şöyle ki, bu takım üstüne gelen takımlara karşı savunma + kontratak futbolunu iyi oynuyor, hakkını vermek lazım. asıl sorunu evinde, favori olduğu maçlardaki organizasyon sıkıntısı. her ne kadar böyle maçlarda iyi oynasa da bu sezon özellikle maçların ikinci yarılarında kondüsyonunda büyük bir düşme apaçık gözüküyor. bu fiziksel gerilemeyi dengelemek için ilk yarıda bir gol bulunması şart. bu gol gelmezse fenerbahçe'nin işi zor. fakat yine de ilk maçı gol yemeden kazanmış bir fenerbahçe her türlü favori.
    (kaşıntı, 29.08.2007 11:02)
  9. yayın hakları konusunda ilginç gelişmelerin yaşandığı maçtır. normalde maçın yayın haklarını d smart almıştı. ama anderlecht kulübü ikinci bir kanala daha yani trt'ye yayın haklarını vermiş. bundan sonrası ilginç, çünkü d smart trt'ye başvuruyor ve maçı yayınlamamasını istiyor. trt ise olmaz diyor. bunun üzerine doğan grubu maçı stardan yayınlatarak trt'den daha fazla reklam payı kazanmak için harekete geçiyor. bu nedenle tüm arkadaşlara maçı trt'den izlemelerini öneririm. hem maçı trt'den izlemek için başka şeyler de var. doğan grubunu spikerlerini bir düşünsenize, ilker yasin, emre tilev ve daha niceleri. valla otuturup trt'den izlerim çok daha iyi.
    maça gelince tahmin yapmakta zorlanıyorum ama sanki fenerbahçe zor da olsa turu geçer gibime geliyor.
    (marslan, 29.08.2007 18:29)
  10. beşiktaş, galatasaray ve erciyes'e başarılar diledikten sonra, mevzuya girelim. hepimizin bildiği gibi fenerbahçe'nin ilk maçı 1-0 kazanması, büyük bir avantaj. bunun yanında anderlecht teknik direktörü ( ki kendisinin ismini unuttum) ilk maç öncesinde futbolcularına fenerbahçe'nin maç kasetlerini izletmediğini söylemişti, ayrıca fenerbahçe'yi fazla tanımıyorlardı. ama anderlecht'in özellikle 2. yarı kurduğu baskı, fenerbahçe'yi fazla büyüttükleri düşüncesine kapılmalarına neden oldu ki, verdikleri demeçler de bu yönde. buna göre gol yememeyi düşünmeyip, maçın en başlarından itibaren baskı kurmaya çalışacaklar. fenerbahçe ise yine hepimizin bildiği gibi, baskı altında oynayabiliyor ve maçı bir anda koparabiliyor. fenerbahçe'nin tek gol atması durumunda tur atlayacağını düşünürsek (üç gol yiyeceğimizi sanmıyorum), bundan ala avantaj mı olur ey arı kardeşlerim?

dezavantajımız ise tabii ki sakatlıklar, zico'nun nasıl öğrendiğini bilmediğim pseudobrezilya taktik anlayışı ve marketten süt alırcasına yaptığı oyuncu seçimi. özellikle kezman'a atılan toplar, bu oyuncunun rakip defans arasında debelenip yapacağı tırto şutlar ya da kaybedeceği toplara; dolayısıyla bu oyuncuya taraftar tarafından siktir çekilmesine yol açar ki, yine bunu da hepimiz biliyoruz sanırım. zico efendi her futbolcuyu kendisi gibi sanıyor herhalde, ilk 11'i çalımlayıp gol atacak falan. olmuyor işte.

not: bu maçta kezman'a güvenim tam ama. allahım lütfen yedirtme bana bu giriyi.

edit: şükürler olsun allahıma. deivid ve deniz'e de helal olsun nokta.
    (albiceleste, 29.08.2007 18:57 ~ 30.08.2007 03:01)
  11. sopcast e gerek duymadan star tv, trt ya da d-smart tan izleyebileceğimiz karşılaşma.

(bkz: hanım koş çay demle)
    (omega, 29.08.2007 19:02 ~ 23:28)
  12. kendi sahanızda ilk maçı oynuyorsanız en efektif skordur 1-0. çünkü gol yememenin dayanılmaz hafifliğini ikinci maçta yaşarsınız. ayrıca erken bir gol bulursanız o zaman dadından yinmez. bununla beraber (allah korusun) 2-0 geri bile düşseniz atacağınız tek bir gol ile turu geçme ümidi her zaman var olacağından direncinizi koruyabilirsiniz. spikerden de şu lafı da sık sık duymanız kuvvetle muhtemeldir.

(bkz: 1 gol çok şeyi değiştirir sayın seyirciler)

o nedenle fenerbahçe'nin önü açık olacaktır bu gece.
    (karizmatik, 29.08.2007 19:08)
  13. (bkz: maç trt'de izlenir)
    (seperated ways, 29.08.2007 19:08)
  14. 3-1 anderlecht lehine biteceğini hissettiğim karşılaşma..

not: gönlümden geçen değil, içimden geçen bu..

edit: offf pis göt oldum lan..
    (escaflowne, 29.08.2007 19:08 ~ 23:26)
  15. geçen sene az alkmaar gibi bir takıma karşı son saniyede kaybetmiş olmamız bu maçta tur atlayacağımıza işarettir.alkmaar'dan iyi bir takım değildir anderlecht.yenersek şaşırmayalım.

(bkz: 22 şubat 2007 az alkmaar fenerbahçe maçı)
    (jack nicholson, 29.08.2007 19:12)
  16. (bkz: ne yaptın volkan)
    (poly aka bilirkişi, 29.08.2007 19:52)
  17. fenerbahçemizin

volkan
    önder
    lugano
    edu
    r.carlos
    deivid
    aurelio
    deniz
    tümer
    alex
    kezman

ilk 11 ile çıkacağı karşılaşmadır.deivid abi sen ne zaman iyileştin ya.
    (jack nicholson, 29.08.2007 21:18)
  18. 29 ağustos 2007 beşiktaş fc zürich maçı nı neden izleyemedim diye kendi kendine soranların, trt'den izlemesi gereken karşılaşmadır. zira star tv'den izlerseniz bir sonraki maçı izleyip izleyemeyeceğinizin garantisi yoktur. bırakınız trt para kazansın... unutmadan maç trt de izlenir
    (1925, 29.08.2007 21:30 ~ 21:30)
  19. trt'de yorumcu olarak rıdvan dilmen olduğundan evde pederle beraber trt'den izlediğimiz karşılaşmadır.
    (jack nicholson, 29.08.2007 21:32)
  20. gooool 1-0,kezman,dakika 4.

(bkz: defansın ofsayt diye durakladığı an)
    (jack nicholson, 29.08.2007 21:33 ~ 21:37)
  21. '' artık bu maç bizimdir '' dediğim maçtır. kezman kendini kurtardı mı ne? *
    (azimlii, 29.08.2007 21:35)
  22. alex'in şutuyla 2-0 oldu mu derken,hakem bedavadan faul diye vermemiştir.isviçreli işte.
    (jack nicholson, 29.08.2007 21:38)
  23. ömrü hayatımda pierre luigi collina dışında bir hakeminde adam gibi bir türk takımı maçı yönetmesini dilediğim, buz gibi golün geçersiz sayıldığı karşılaşmadır.
    (1925, 29.08.2007 21:40)
  24. an itibari ile fenerbahçe taraftarının constant vanden stock stadını saraçoğlu'na çevirdiği karşılaşmadır.inşallah maç sonuna kadar böyle gider.
    (jack nicholson, 29.08.2007 21:48)
  25. rıdvan dilmen'in deivid'in direkten dönen topunun heyacanına kapılarak "deivid kafa şut attı,kafa şut" diyerek beni benden almıştır.
    (jack nicholson, 29.08.2007 21:50)
 sayfa  / 3